Frissen bontott: beszámoló és tanácsadás

A Beholder versenyének dobogósával beszélgettünk!

Elérkezett a várva-várt ősz, vagyis újabb nagykiegészítővel gyarapodott a HKK fegyvertára. Ezen alkalomból, a szokásos frissen bontott versenyen ismét rengetegen gyűltek össze, mérkőztek az új ultrákért. Következzen egy rövid beszámoló, hosszú értékeléssel karöltve a frissen megjelent lapokról.

HKK Blog:  Szia Máté, újabban keveset hallunk felőled, mi az oka a szerényebb eredményeknek?

Dávid Máté: Hello Tomi, és egyúttal köszöntöm a blog lelkes Olvasóit is (jómagam szintén minden nap izgalommal lesem meg, hogy milyen hasznos ötlet került fel az oldalra)! Tény, hogy az utóbbi fél évben, a nemzetivel együtt talán három versenyen indultam összesen, de egyiken se sikerült maradandót alkotni. A nemzeti második napjáról fixen el kellett mennem esküvő miatt (nem, nem az enyém 🙂 ), így all int toltam első nap, egy változós tárgy deckkel. Sajna nem jött be. A blogos versenyeken pedig nem állt mellettem a szerencse, lassan ott is kinéz már egy jó szereplés. A kevés verseny oka pedig természetesen az időhiány, mi más …

HKK Blog:  Búslakodni azonban nincs okod, hiszen az új kiegészítőből tartott bontott versenyen újra nagyot robbantottál, és a dobogó harmadik fokán láthattunk viszont. Mielőtt belevágnánk, egy gyors bemutatkozáson azért essünk túl :).

Dávid Máté: Okés, lássuk a lényeget! Dávid Máté vagyok, budapesti amatőr játékos, lassan betöltöm a 23-ig életévem. Negyedéves orvostanhallgató vagyok …

HKK Blog:  Így már érthető, miért jut kevés szabadidő a kártyázásra 🙂.

Dávid Máté: Igen, jól látod a helyzetet! A HKK-val jó 14 éve ismerkedtem meg, majd egy hosszú kihagyás után, kb 2 éve tértem vissza váltakozó aktivitással a vérkeringésbe. E mellett versenyszerűen floorballozom, az első osztályú bajnokságban. Szeretek társasági életet élni, mint minden fiatal, így most már teljes a kép, miért szorul hátra a rangsorban a szombati versenyzés.

HKK Blog:  Térjünk is vissza a HKK-ra, hogyan jellemeznéd így elsőre az új nagykieget? Mik az első benyomások a lapokról, a feléledő koncepciókról ?

Dávid Máté: Csupán óvatos véleményt formálnék, hiszen a lapok alapos tanulmányozása előtt még nem lehet tudni mennyire lett broken egy-két lap, ez majd az aktív versenykörnyezetben lehet tisztán látni (emlékezzünk csak az Elmerombira, és a Nekrofun máglyára). Szerintem ez a kieg túlzás nélkül fantasztikus lett (ahogy az utóbbi zének is; bár azokat kicsit túl erősnek is érzem). Sok koncepció kapott erősítést, felélesztést, színesedtek az eddigi alap vonulatok is. A „gyorsító lapok” csupán a jelenleg lomhább deckekbe visznek egy kis kraftot. Szóval szerintem a tesztelők remek munkát végeztek. A védekezés szabály változtatni fog a metagame-en, ahogy a megjelent új lapok is. Rendkívül izgalmas lesz versenyre járni az elkövetkezendő pár hónapban az biztos.

HKK Blog:  Már csak egy kicsivel több szabadidő kellene, igaz? Van esetleg máris kedvenc lapod egyébként?

Dávid Máté: Ha a bontott formátumra szorítkozunk, akkor a Goblin kutató nagy kedvencem. Mindent tud ez a kis lény, amire szükségünk lehet. Nem egyszer mentette meg a se**met. Ha általánosságban nézzük, akkor az eddig általam megismert ritkákból kettőt is választanék: Az egyik a jó öreg (mostanra felújított) Solisar aurája, mivel elég nagy kontroll mániás vagyok. A másik pedig A teremtő erő, ami a másik általam rengeteg forgatott épületekhez lehet egy remek lap. Gy-ngyk közül pedig a Mestermágus bevethetőségén szívesen agyalok a közeljövőben, a többi pedig legyen titkos meglepetés.

HKK Blog: Látom, máris beindultak a fejekben a potenciális paklik, a januári hagyományos biztos kemény erőpróba lesz. De beszéljünk kicsit a mostani versenyről is! Kezdjük mondjuk a bontásoddal!

Dávid Máté: Ezt a kérdéskört kicsit jobban kifejteném, amennyiben a tisztelt olvasóközönség nem bánja.

HKK Blog: Dehogy bánja, de mire gondolsz konkrétan?

Dávid Máté: Leírnám, hogy miket használtam, illetve milyen „jobb lapokat” hagytam ki és miért. Talán ezzel segíthetek másoknak az előttünk álló bontott versenyeken.

HKK Blog: Király ötlet, vágjunk akkor bele, kíváncsian hallgatlak!

Dávid Máté: Először is sikerült 4 követőt kibontanom a gyngy-k helyére. 2 Raia, 1 Köd, 1 Rhatt követő.

Nézzük meg melyiket lenne érdemes használni:

A Rhatt követő egy bontott versenyen jóformán semmi hasznosat nem csinál! Soha ne felejtsük el, hogy egy megfelelően összerakott bontott deck maximum 5-8 manából operál. E fölött teljesen felesleges a mana (eltekintve egy-két extrém kivételt, amit mint olyat nem is szeretünk, ha stabil decket akarunk) Tehát ez a bontástól függetlenül kimarad!

A Köd követő: Eddigi tapasztalataim alapján nehéz elegendő mennyiségű köd lapot kibontani, hogy megérje használni ezt a lapot (a ZSZ frissen bontotton akár szólhatott is volna egy nagyot). Ebből kifolyólag, ha csak 3-4 lapunkkal működne egy követőnk, amiért be kéne vállalnunk egy 4 lapos kezdést, akkor azt szintén minden esetben felejtsük el. Lehet fogunk meccset hozni egy speciális követő miatt, de mivel igen kevés a direkt laphúzós erőforrás a kiegben, így ne kockáztassunk.

Raia követő: Abszolút bontás függő. Ha sok a stabil raia lapunk, akkor lehet vele tenni egy próbát, de csakis 10+ fehér lap esetén próbálnám be egy 30 lapos decknél. Számomra hamar kiderült, hogy az egyetlen önmagában stabil raia lap miatt ez is felejtős.

A deckem (végül 31 lapra sikeredett), kezdjük egyből a ritkákkal. Nagyon fontos, hogy a meccseket a ritkák nyerhetik meg, a versenyt viszont a gyngy-k. Így soha ne féljünk akár ki is hagyni 1 ritkát a 6-ból, ha túl speciális. Nekem a következő ritkák jutottak

Ork zászlós: mivel nem bontottam egy darab orkot se mellé, így azt tudta, hogy 1-ért anti-mágia, 2/2, repül, vagy egy bűbájt letép vagy semmiz 3-at. Lényként gyenge, a semmizést pedig megoldom másból, a bűbájszedésért nem akarom elbukni egy fontos spellemet. Kimaradt.

Képzelt gyilkos: 3ért vízió instantban vagy leszed, vagy tud lőni játékosba 4-et. Tipikus középjáték lap, ahonnan igen stabil. Ne felejtsük el az ellenfél körében is tud lőni. Mivel volt egy apró lényes vonal a deckemben, így elég hamar lehetett rá keretem. Ha nagyon lassú a deckünk, nem biztos, hogy elég jó. Első 3 körben nem szeretném, ha minden erőforrásomból 2 lapot tudjak megoldani.

Glu’glivar a megsemmisítő: A honlapon már bemutatásra került ez a „monsta”. Meccsfordító papír, így helye van a deckben. Sajnos egyszer se sikerült átélnem azt az élményt, hogy elcsattanjon a kis aranyos. Ha több éjfattyat is bontunk és a helyzet megkívánja, ne sajnáljuk eltekerni áramlásra.

Héteoszix, a sógólem: 3ért jön, ha beüt, visszaadja az árát. Mivel a vasgólem gyakori (kvázi 2vpért egy lény alapú leszedés) így simán működhet a fiú legendás képessége is. Ennek következtében 4-et beütni, majd kapni 2 manát meg 1 lapot, ezen a formátumon több mint jó. Más gólem nélkül már meggondolnám a használatát, úgy hogy csak manát adhat már határeset. Nekem szerencsére 2 vasgólem is jutott, így egyből bekerült.

Kifejlett xenomorf: ha az ellenfél 2 lapot kinyomott kapok egy 4/5ös hálós monstát élettel, úgy, hogy minden visszaugrik a kézbe utána? Sőt, ne felejtsük el a sajátunkat is! Ha sok kijátszáskor valamit csináló lapunk van, akkor tud igazán nagyot szólni, és ha pörgött ránk egy kicsit az ellenfél. Mindenképpen használjuk ebben a környezetben.

Sir Rasolphius: Ő egy nagyon stabil lény a lapkészlet mellett. Rengeteg lila, illetve fekete lény van (az ellenfélnek adott leszáll a köd jelzővel különösen táp), így elég hamar 2 vp-ért kipattan egy 5m/5 életes kaller, akire a fent említett színek nem hatnak, a lények meg se tudják ütni. A KF-es képessége is hasznos ebben a kiegészítőben, elmebeteg tárgyak jelentek meg!

Nézzük a többi 26 lapot:

3 Rambó bogár

2 Ikerfivérek

1 Arochos ideje: Ők adják a deck igazi kraftját. A bogarak szépen termelik a manát, lapelőnyt is adnak, jól kombóznak a fivérekkel (2 Rambó bogár + 1 Ikerfivér = 18 seb) és elég szépet oda is tudnak csapni. Az Arochos ideje első sorban a lényeinknek adott izom miatt jó (vízió), ami a tartalékban lévő lények által termelt plusz manát váltja értékes lapokra számunkra.

1 Vörös villám

2 Kegyetlen nap: 3 jó leszedés, ami minden zavarót lekap. ZSZ költsége miatt különösen jók. (bogarak, csont…) A vörös villám külön kuriózum, ha cantrip tud lenni (azért egy erősebb ZSZ-os bontással ez nem lehetetlen). Utólag kicsit sajnálom, hogy nem bontottam Dornodon kiáltását, amit mindenképpen használjunk, ha bontunk (2vpért 2 lényt eltenni láb alól..)

1 Kóspalaki sajtolvasó: Hibátlan lény. Élettel vagy izommal ajándékozza lényeinket az ellenfél által kijátszott, meg a saját lapok után is természetesen). Leginkább a barna (KF-es tárgyak, dobótőr, moa tárgyak, goblinok), fekete (hordás vonal), Piros (jó instantok) színt érdemes megnevezni neki. Ha be tudja védeni 1 kulcs lényünket, akkor már megtette a dolgát 1 manáért. Tud KF-elni, nem győzöm eleget hangsúlyozni :)!

1 Goblin kutató: A formátum legjobb kontroll lénye, 2 manáért lejön és utána ügyesen manipulálva a csontokkal mindig ott csíp le egy lényt, ahol a legjobban fáj. Megmenti az éppen elhulló lényünket (életmentő hatás). Ha viszont semmi dolga nincs, akkor kvázi ingyen gyógyulhatunk vele 2ÉP-t (1ép-ért kérünk 1 csontot, majd abból magunkba gyógyítunk 3-at). Szintén KF-es!

1 Tak, a rabszolgahajcsár: Ad 2 csontot, KF-el, aktivizál, mi kell még… Ha vannak KF-es tárgyaink és zanszilánkos lapjaink, akkor gondolkodás nélkül rakjuk be. Az aktivizálós képessége sokat segíthet, ha csak egy végső roham szükséges a befejezéshez.

1 Leszáll a köd: Ne is gondolkodjunk, tegyük be. 1 mana, cantrip. Egy lényt egyszer hátrazavar, amikor nagyon nem kéne az ütése. A berakott leah ködharcos jelző, pedig különösen idegesítő lehet (rambó bogaraink könnyebben tudnak fixen beütni, ha kellőképpen elszaporodnak). Ne felejtsük el a „minikombónkat”. Sir Rasolphius csak 2-ért jön kb fixen, ha megtoltuk ezt a spellt. (Önmagában ezért nem raknánk be, ha nem lenne mindkét lap külön-külön hasznos!)

2 Vasgólem: Róluk már esett szó, ha több instant (vagy bármilyen olcsóbb; a zanszilánkos költség sokkal olcsóbb) leszedést bontunk és nem kecsegtet minket a sógolem rendkívül erős extra képessége, akkor nem raknám be. Nekem remekül működtek. Hála az „apró kraft vonal” által termelt sok kis VP miatt.

2 Wyscanzi szirén: 2-ért visszakevertet egy lényt (nagy valószínűséggel ez az adott partiban felér egy leszedéssel), vagy semmiz 3-at ha arra van szükségünk. Egész tűrhető a méretei is, remek „kontroll lény” a formátumon. Bátran használjuk őket, ha bontunk belőle.

1 Trükkös csapda: Ha már a semmizéseknél tartunk, belőle is bepattanhat akár 2 is. Lényegében kör végén visszaadja a lapot, és ha nagyon kell, tudunk forgatni vele 3-at. Szerettem úgy kezdeni az első körben, hogy 1 rambó bogár és egy ilyen. A ZSZ-os leszedéseim szerették ezt a szituációt. 3-at nem biztos, hogy használnék, mert bár visszaadja a lapot, amit beleraksz, de mégis csak kör végén, úgyhogy nem kell túlzásba vinni.

1 Owooti cselszövés: 4vp kétségtelenül nagy ár egy leszedésért. De úgy, hogy cantrip, gyógyít 6-ot és visszaad jó esetben 1-2-3 manát, már sokkal komolyabb lapnak hat. Ráadásul a kis lényeink miatt hamar lesz rá keret is. Mindenképpen használjuk, kevés a gyógyulás, jó leszedés.

1 Szkritter jótevő: Vele is találkoztunk már Bonyi bemutatásában, kétségtelenül hasznos lap. Gyógyuljunk bátran vele, ha nagy bajban vagyunk, blokkoljunk az őrposztban egy nagyot ütő lényt, majd visszavéve és azonnaliként megnyomva húzzunk valami extra aktív lapot a mi körünkre. Ne felejtsük el, hogy 0-ért jön, így ha van egy kósza lényünk, gyorsan kiegészíthetjük egy társsal, hogy már termeljék is a manát nekünk. 2-nél többel maximum akkor játszanék, ha sok ÉP-t áldoz a deckem (mondjuk 3 varka kölyök), vagy kicsivel lassabb a bontásom.

1 Nadine: anti-mágia 0. Kapsz csontot, 1 manát, KF-el, 7/1, repül. Buta horda lény, ami a KF képessége miatt igazán kemény srác is lehet. Ha nincs KF-es tárgyunk, sokat gyengül, de jó esetben magával tud vinni bármilyen lényt. Sajnos egy kósza szikra, vagy egy goblin kutató köszöni szépen és röhögve megoldja. Mindent mérlegre téve, használnám(tam).

1 Fókuszpenge: leszed egy lényt és ad 4/1-et. Tudjuk kire rakni; bogarakból, vagy a goblinok által csontunk is lesz rá (ráadásul elég sok szörny van a kiegben, akikben szépen van csont, így egy leszedés után valószínűleg beesik egy SZK).

1 Ryuku harci szekér: Fókuszpenge „advanced” csak ő jöhet ingyen egy tapből. A kedves bogaraink, ikerfivér jelzőink (egyik tappelődik, a másik megkapja) vagy a letappelt goblinunkat újra felállítjuk egy Takkal. 1 manáért és ha bedobjuk, képes leszedni még 1 lapot. Akkor képzeljük el, ha egy rambó bogár meg egy ikerfivérek mellé második kör után még egy ilyet is lepattintunk. A végeredmény sokkoló: 2. körre összesen 4 manából ütünk 14-et és leszedtünk 2 lapot.

1 Talpig vasban: Őt leginkább az áramlása miatt fogjuk szeretni. 1 manáért és 4 ÉP-ért egy KF-es tárgyra, vagy lényre(!) cserélhetjük. Ha sok az éjjfatty/lila-fekete lény akkor Sir Radolphus-ra cseréljük, ha meg akarunk állítani egy hordát, akkor goblin kutatóra, ha lapleszedés kéne, akkor harci szerkérre, ha gyorsan akarunk ölni Nadinere. Ritkán ki is játszhatjuk bűbájként, ha úgy biztosíthatjuk be lényeinket (a cantripség miatt rosszul nem járhatunk, ha így be tudunk védeni egy masszív dögünket).

Utolsó két lapom pedig 2 Mindenható ganüid volt. Ez a lényecske tökéletesen illeszkedik az elképzelésünkbe. 2 vp-ért, gyógyít 3-at nagy valószínűséggel, de ha arra van szükség, le is tud törni egy lényt (9 sebzés azért masszív), vagy ha rambó bogárral indítottunk és esetleg mi kezdtünk, akkor elég jó megnyomni 2. körben, feltéve ha ellenfelünk elpasszolta az első körét. Egy 7-es második körünk után, gyanúsan az egyetlen megoldását pedig vígan megfogjuk. Ha csak ennyiben illeszkedne a koncepciónkba, szintén ne használjuk, de mivel amint láttuk főleg asztalról irányítjuk a játékot, így jó ütemben kirakva a közép játékban is átkísérhet minket a célvonalon.

Akik nem voltak elég jók:

A győzelem ára: Nagyon nagy dilemmát okozott ez a lap számomra. 0ért lő 2-t lénybe és mindig még 2-t, ha elhullik egy lényem. A legjobb 1ÉP-s lények közül a Nadine, varka kölyök, rambó bogár hármast tudja saját körben is lekapni. A 2 ép-seket csak akkor, ha az ellenfél körében hullik a lényem. Ugyan egy rambó bogár után 1. körben fixen sebeznének a bogarak 4-et (ha leesnek persze), de nem éreztem elég jónak, hogy a kezdő kezemből egy lapot beáldozzak rá. Mint láttuk, a rambó bogár mellé más lapokkal sokkal nagyobbat tudunk sebezni/sok lapot tudunk megoldani. Ráadásul itt ellenfelem tudja manipulálni, hogy milyen sorrendben hulljanak a lényeim, így esetleg csak belé tudok sebezni. Mindenesetre a lapot ne írjuk le, remek kis kártya, csupán én más logika alapján építettem fel a deckemet, de ha kizárólag egy hordás vonalra kényszerültem volna, vagy sikerül kibontanom 1-2 feltámadó lényt, akkor szó nélkül használtam volna.

Varkaudar kölyök: Sajnos csak 1-et bontottam. Ha már lett volna kettő biztosan használtam volna őket. KF-el, „ingyen” 2 lény, tökéletes lett volna a deckbe.

Szárnyas Szuszi: Ő egy jó lény, de nem éreztem szükségét a sebességének. Igazából ugyanaz igaz rá, mint a győzelem árára. Ha kizárólag hordás vonalra építek, bementek volna mindenképpen (az első meccsemen bent voltak, de mivel nem jöttek fel és nélkülük is bőven volt tempója a decknek, így ki is vettem őket).

Mestermágus, Orgling bányász. Együtt brutál jól működhettek volna, de mivel aktivizálós képességű lapom nem volt, így kihasználni se tudtam volna őket (az, hogy permanensen hátul tartok pár lényt esetleg, nagyon sokat ronthatott volna a tempón. Így sajnálattal, de kihagyják).

Titánpók: Ők csak arra vártak, hogy ha nagy monsteres ellenféllel kerülök össze (vagy sok goblin kutatóval), akkor szépen lemérgezi majd az arcukat. De nem kellett besideolni őket.

Dobótőr: Ő is nagy dilemma volt (a fent említett 1 ép-s sztárok miatt). Végül úgy döntöttem, ha nagyon szükség lesz rá az egyik fordulóban, akkor beside-olom. Nem volt rá szükség.

Akik jók lettek volna:

Szem szimbólum: rendkívül erősnek tartom, hogy tudom, mi van az ellenfél kezében. Önmagában ez még nem lenne elég, de hogy manipulálhatom a deckjét, ad egy csontot és gyógyít 2-t… Nem egyszer megizzadtam egy szimbólum ellen, én is örömmel használtam volna.

A bogarak ősanyja: A rambó bogaras vonalat boostolhatta volna rendesen…

Harcostárs: Sok kis lény, sok kis izommal…

Tollaskígyó: jó kontroll lény

Bitlandi fivér: 3ért 2 db 3/3as lény, akik KF-elnek és kiszedik az összes izomjelzőt a játékból? Hibátlan lett volna

Szikra, Dornodon kiáltása: a táp leszedésekből sose lett volna elég…

Xeno vadász: 2 lényt is le tud kapni 3 vp-ért, úgy h marad nekünk egy korrekt ütőgépünk. Jól jött volna.

Baghar korbácsa: Ölésnek nem lett volna utolsó

A pillanat emlékműve: Erőforrásnak nem lett volna utolsó a rambo bogarak mellett.

HKK Blog: Szerintem igencsak jóra sikerült ez az értkelés, reméljük valóban hasznos lett, hiszen rengeteg bontott áll még a játékosok előtt! Pár szóban mesélj kérlek a fordulók izgalmairól is, igencsak hosszú verseny áll mögötted!

Dávid Máté: Egy ilyen rendkívül hosszú versenyen nehéz mindenre pontosan emlékezni. Nagy vonalakban a kulcs lapok és mozdulatok a következők voltak:

1. Forduló : Szolcsánszki Balázs ellen

Az első 2 meccset jóformán a Goblin kutató egyedül hozta számomra. Leszedésként csak sebző varázslatai voltak, amiket rendre túlélt a barátunk, miközben szépen terrorkodott Balázs lényei között is. Az elzárást, ahogy az egész versenyen, többször is megkaptam, de szinte soha nem bizonyult elég jónak. Ha csak nem tudna 1 kör alatt nyerni a deckem, akkor nagyon meggondolnám a használatát. A 3.-ban végül Balázsra sikerült rátukmálni egy pár varka kölyköt, hogy kerüljön be a deckbe. És ha már bent voltak 1. körben leröppenve úgy elraktak, ahogy kell.

2. Forduló (Sajnos nem tudom a neved)

Egy igen agresszív hordás deckel játszott ellenfelem, ami szerencsére előbb kifulladt, minthogy be tudta volna ütni az elegendő ÉP-t. Sir Rasolphius itt azért megszeretgette a mentális vámpírokat.

3. Forduló (Szintén nem tudom a neved sajnos)

Ezeket a meccseket abszolút a Rambo bogarak hozták. Ha jól emlékszem minden meccsemen sikerült velük nyitnom, ami a lap és manaelőny miatt elégnek bizonyult az ellenfelem kevesebb lénnyel felálló bontása ellen. Ikerfivérek és arochos idejék többször megnyomva biztosították a győzelmet.

4. Forduló (Nevet ismét nem tudok)

Hamar kialakult az 1-1es állás. Annyira gyors volt a deckje, hogy képtelen voltam megállítani, amikor ő kezdett a 2-ban. Szerencsére én kezdtem a 3-at is, amikor majdnem lemondtam a kezdés jogáról, végül nem tettem. A kezem a következő volt: 1 Fókuszpenge, 1 Vörös villám, 1 Kegyetlen nap, Sir Rasolphius, Megsemmisitő gyerek (éjfatty). 1 manás körömet kénytelen voltam elpasszolni. Majd ellenfelem egy Kisebb angyallal nyitott. Beütötte a 2-jét és passzolt. Kaptam 2manát (3), húztam egy Nadinet. Kiraktam, visszaadott egy csontot meg egy manát. Kapott egy pengét, kiszállt az angyal, kaptam egy csontot. Ütöttem 11-et, majd passzoltam. Köv körben egy Xeno vadász eldobatta a kegyetlen napom, de vörös villámmal kilőttem a xenot, amire ellenfelem bedobta. (A kezdés még mindig sokat számít)

5. Forduló A csoportunk győztese (ciki, de a te nevedre se emlékszem)

Lényegében nagyon jó hangulatú partykat játszottunk, és 1-1es állásnál úgy éreztem ezt képes leszek akár be is húzni. Azonban Tridarkun megmutatta miért is ritka. A 4. körben érkező, rezisztens 6/6-os lény ellen bárhogy küzdöttem, nem bírtam a tempót (sokat segített, hogy Sir Rasolphusomat sikerült ellopnia az elenios lopós ritka lénnyel). Szépen jöttek tempóba neki a kártyák. Jó játék volt, kicsit fájdalmas vereséggel J.

6. Forduló Palotai Bálint ellen

A Dranadáni kőtörő többször megmutatta, hogy mennyire idegesítő tud lenni, amikor az ember pontot akar tenni a meccs végére. 3-ból 2 meccsen is akadályozta a nagyot ütő lényeimet. Végül a Rambó bogarak a végjátékban előkerülve sikeresen beütötték a kellő mennyiséget. Bálint nagyon ügyesen és összeszedetten játszott. Egyetlen Vésztartalékot nézett be, amit rosszul megnyomva elesett 2 kör végi laptól (bár azt a kört a nélkül is megnyerte emlékeim szerint).

Így a legjobb 15 pontosként a 2. lettem a B csoportban. Következhetett az A csoport 2. helyezettjével való mérkőzés a harmadik helyért, Kahn Evarth ellen.

Evarth eléggé pörgette a kérdést (gondolom már menni akart háromnegyed 8 magasságában), így minden alkalommal próbálta erősen lehordázni. Kétszer kibírta a rohamokat a deck, köszönhető a kegyetlen nap, rambó bogár, goblin kutató triónak. Itt is sokat számított, hogy sikerült kettőször kezdenem. Így 7/6-al 3. lettem, nyertem 6 decket ( az nem kevés egy kicsit!? J ), meg 1 Univerzális megoldást választottam.

HKK Blog: Az egyik legjobb ultra a felhozatalból, gratula hozzá! Mit tanácsolsz azoknak a játékosoknak akik készülnek a még számtalan, előttünk álló bontott versenyek egyikére?

Dávid Máté: Először is, ha már eddig eljutott valaki az olvasásban, akkor ismét felajánlok egy csocsózást a D-ben a megtisztelő figyelemért cserébe. Másodszor pedig, nem reklámként mondom, de Zsoltinak az írását érdemes elolvasni a verseny előtt. Nagyon nehéz hosszú órákon keresztül összpontosítani minden apró részletre (szörnykomponens, helyettesítések, keresési opciók, megoldási utak..), ráadásul a lapok teljesen újak, így sűrűn jöhetnek váratlan szituációk, könnyű benézni dolgokat. A következő a bontás kezelése, ne essünk kétségbe, ha első ránézésre „hulladékot bontottunk”. Mindig próbáljunk koncepcióban gondolkozni. Sok, önmagában hasznos lapot forgassunk, amik egymással egy kicsit még jobbak lesznek (ne menjünk rá 2 lapos kombókra, kivéve, ha mindegyik eleméből sokat bontunk/máshogyan is felhasználhatók). Merjünk általánosan jónak megítélt lapokat beáldozni a koncepció érdekében. (A meccsfordító kártyák viszont bármennyire is kilóghatnak, hagyjuk bent őket!) A végére pedig a legfontosabbat, hogy élvezzétek ki a verseny minden pillanatát!

HKK Blog: Köszönjük a jó tanácsokat és az élvezetes beszámolót és egyben elemzést! További szép sikereket kívánunk Máté!

Dávid Máté: Köszi srácok, nektek is minden jót!

6 thoughts on “Frissen bontott: beszámoló és tanácsadás

 1. Grat Máté! 🙂
  Kevés instanttal nyomtad és első blikkre nem is volt atom bontásod, így külön grat az elért eredményhez!
  Ganüidnél élt a szingularitás? 😉

 2. Örülök, hogy tettetek ki képet az interjúalanyról, remélem ez a jövőben is így lesz. Jó cikk!! Grat a győzelemhez!

 3. Bocs, ez kicsit bunkón hangzott. Úgy akartam írni, hogy jó h tettetek ki képet Mátéról és remélem a következő interjúalanyokról is lesz.

 4. Gratulálok, Máté!Megérdemelted jól játszottál és köszönöm a játékot. 😀 cska így tovább!

 5. Sok hasznos lapot lehetett volna még bontani a kiegből.Nekem pl 2 harcostárs is jutott és igencsak jó volt izmot osztogatni vele a varka kölyköknek 🙂
  Egy dolog zavart az interjúban:
  “Nadine: anti-mágia 0. Kapsz csontot, 1 manát, KF-el, 7/1, repül. Buta horda lény, ami a KF képessége miatt igazán kemény srác is lehet”

  Ha a ‘srác’ szót hallom,nekem sosem jut eszembe egy nő 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.