Versenybeszámoló – Rekordméretű bontás Pécsett

Frissen bontott versenyt tartottak Pécsett.

Folytatódnak vidéki versenybeszámolóink: ezúttal a pécsi versenyek szervezője, Szabó András küldött nekünk egy összefoglalót a novemberi frissen bontott versenyről. Ezúton is köszönjük!

* * *

Az új kiegészítő okozta láz eljutott egészen Pécsig. Ez két dologban is megnyilvánult. Az egyik, hogy az új kiegészítő frissen bontott versenyét a lehető legkorábbi időpontban, november 25-én, a Beholder Találkozó utáni napon megtartottuk, elsősorban a versenyzők kérésére. A másik pedig, hogy ezen a versenyen nem kevesebb, mint 20 induló volt, utoljára pedig (a kvalifikációs versenyeket és a Nyugat-Magyarországi HKK Találkozókat leszámítva) 2009-ben fordult elő, hogy ilyen mennyiségű versenyző indult el egy dél-dunántúli versenyen. Külön öröm, hogy mindez úgy történt, hogy az összes induló pécsi kötődésű játékos, Kaposvárról és Pestről ezúttal nem jöttek (ez persze általában nem lenne örömhír, sőt, kifejezetten negatív, de itt már nem tudom, hol helyeztük volna el őket).

A versenyt a nagy mennyiségű játékosra tekintettel 6 fordulósra csináltuk, ezzel persze lehetőséget adtunk arra is, hogy komoly körbeverések legyenek és pontegyenlőség alakuljon ki, ez végül meg is történt. Az első 3 helyen ugyanis három 15 pontos játékos volt, így a másod- és harmadlagos pontszámokat is meg kellett vizsgálni, hogy győztest lehessen hirdetni. A végeredmény pedig mindenkinek nagy örömet okozott (talán csak azoknak nem, akik buchholz-cal lemaradtak a győzelemről). Az első 5 helyezett végül így nézett ki.

A végeredmény

outmlenI. Vasvári István
II. Bognár Bálint
III. Béres Gergely
IV. Moschnitzka Ádám
V. Martin Imre

István paklijában nagyon sok gyakori leszedés volt, emellett lila zanszilánkért jövő ritka lapjainak köszönhetett sokat. Az ő esetében meg kell említeni, hogy ugyan volt egy hosszabb játék-megszakítása, de már 1997-ben is játszott. Azonban soha nem költött nagy mennyiséget kártyákra, inkább azokból a lapokból rak össze paklikat, amiket alacsony költségvetéssel meg tud szerezni, kölcsönkérni sem nagyon szokott. A frissen bontotton azonban megmutatta, mit tud, első győzelmét aratta azóta, hogy újrakezdte a játékot.

Bálint az olcsó és erős gyakori leszedéseivel és good stuff lényekkel operált, Martin Imre pedig 2 ritka thargodant és hozzájuk keresőlapot is bontott, ezekkel és hozzájuk tartozó erős tárgyakkal, valamint Goblin kutatóval szállt ringbe. Gergely és Ádám paklijából nem sokat láttam, nem tudom, pontosan mire épült a paklijuk.

Néhány érdekesség a versenyről

  • Eperjesi Gábornak egyik fordulóban sikerült elhitetnie a lapokat nem ismerő ellenfelével, hogy van a kezében egy olyan erőforrás, ami akkor működik, ha legalább 10 Ép-t sebződött. Ezért ellenfele nem ütött minden lényével, így 10 alatt sebzett, amit egy Kegyetlen nappal vissza tudott gyógyulni. Mondjuk sokra ezzel sem ment, mert a következő körben rossz lapot húzott, így csupán egy körrel késleltette a halálát.
  • Török Péter és Szabó Richárd egyik meccse döntetlenre végződött. Péter Nax’rahn, a kegyetlen segítségével két büntetéses lapot lőtt ki Richárdtól, és belehalt a büntetésbe, de a sárkány még tudott annyit ütni, hogy ellenfele se élje túl a meccset.
  • Vasvári István a Káosz hatalmával vesztes meccset fordított. Az asztalon jelentős előnnyel rendelkező Bognár Bálint ellen a két legerősebb lényét sikerült visszahoznia, ezzel párhuzamosan pedig Bálint 3 lapjából a 2 leszedést sikerült kidobnia. Innentől meg tudta fordítani a mérkőzés állását.
  • Utolsó fordulóban a leginkább elhúzódó mérkőzés a Galambosi Ádám – Szabó András összecsapás volt, ami a 16. hely sorsáról döntött… és az elsőről, bár akkor ezt még senki nem tudta. Ugyanis az első helyen végző Vasvári István és a második Bognár Bálint buchholza nagyon közel volt egymáshoz, Ádám egyikükkel sem játszott, András viszont Istvánnal igen. Így ha András legalább egy pontot szerez, akkor nagyobb buchholzcal István nyer, ha viszont kikap, akkor egyenlő ellenfél pontszámok után a megnyert játszmák száma a mérvadó, ami Bálint győzelmét jelentette volna. De András győzelmével István versenygyőzelme is megszületett. Érdekes helyzet, de néha dobogók, sőt, versenygyőzelmek múlnak egy utolsó asztalon lévő mérkőzésen.
  • Egy nagyon jó sorozat is megtört ezen a versenyen. 2011. szeptembere óta Moschnitzka Ádám minden olyan pécsi versenyen dobogós lett, ahol elindult. Ez a sorozat most azonban megszakadt.

Mivel metagame-elemzést a verseny sajátos mivolta miatt nem tudok nyújtani, jöjjön a végére egy kis pécsi statisztika. Nagyon régóta járok a pécsi versenyekre, de ennyire szoros mezőny talán még sosem jött össze. Ezt egy érdekes statisztikai adat igazolja. Eddig idén (a Nyugat-Magyarországi HKK Találkozót nem ide véve) 10 versenynapunk volt Pécsett, ebből 3 dupla verseny és egy páros, tehát összesen 14 győztest hirdettünk. És ebből a 14-ből 9 különböző személyhez került. Idén nyert már Pécsett versenyt Csire Krisztián, Király Zsolt, Schróth Dániel, Tács Miklós, Vasvári István; kétszer állhatott a dobogó legfelső fokára Bognár Bálint, Moschnitzka Ádám és Szabó András; Török Péter pedig háromszor. Ez annak tükrében is komoly adat, hogy tavaly a 13 versenyünkön összesen 5 különböző győztest hirdettünk, Moschnitzka Ádám pedig különösen az év második felében dominálva, hétszer nyert versenyt nálunk.

Innentől már csak egy kérdés van hátra, konkrétan, hogy meglesz-e a tizedik győztes? Erre nem is kell sokat várni, ugyanis a hét végén, december nyolcadikán jön a következő (és egyben 2012-ben az utolsó) pécsi verseny. Ezen pedig a múlt havi beszámolóban megígért két pörgős tartjuk meg, most már tényleg! Gyertek el minél többen!

Szeretnéd, hogy a te versenyedről is beszámoló készüljön itt a HKK Blogon? Ha igen, akkor küldd el nekünk a hkkblog@gmail.com címre az alábbiakat, és elkészítjük neked!

  • A formátum(ok) leírása;
  • A mezőny összetétele (az egyes követők és szabálylapok száma);
  • Az első három-öt helyezett, paklilistával;
  • Néhány fénykép (nem kötelező).

Elég tehát, ha ezt a néhány adatot elkülditek nekünk, és mi megfogalmazzuk számotokra a beszámolót. Népszerűsítsd te is versenyedet!

3 thoughts on “Versenybeszámoló – Rekordméretű bontás Pécsett

  1. Jó verseny volt, csak levegőt alig lehetett kapni. De nem baj, örülnék, ha mindig ilyen sokan lennénk. 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.