Paklileírás – Főnix herceges dal pakli

Mit mond a 120 kilós főnix?

CSSIIP!

Most az egyik kedvenc koncepciómhoz nyúltam hozzá, ez a klasszikus Főnix herceges kombópakli. Olyan túl nagy, egetrengető kombóról tulajdonképpen nincs szó: ha több Főnix hercegünk is van, akkor nem kell mást csinálnunk, mint mindig az egyiküket feláldozni valamilyen kis gonoszságnak (leginkább áldozós idézési költségű lapoknak vagy zanszilánknak), majd mivel minden sebzésük tűzsebzés, ezért ha azzal lövünk az ellenfélbe vagy egy lényébe, amelyik még az asztalon van, akkor a gyűjtőben lévő madárka bizony visszaugrik az asztalra (és így tovább, ezt szeretnénk minél többször eljátszani).

fonix_hercegNyilván ahhoz, hogy sokszor feltámasszuk poraiból lángoló csipogónkat, viszonylag sok erőforrásra van szükségünk. Itt jutott eszembe, hogy van még egy-két olyan új lap, aminek bizony nagyon jó feláldozni a madarakat, ezek pedig az új dalok. Gyanítom, hogy nem mindenki ugyanazt a zenét szereti, de a lap- és manaelőny garantáltan fülbemászó, így azt tuti szeretni fogjuk.

Mindenki számára nyilvánvaló, hogy a dalok nem fognak maguktól az mp3-lejátszónkra mászni, így szükség lesz usb-kábelre is. Vagyis elő kell keresnünk őket, és Nil herceg dalnoka erre a legmegfelelőbb. Tulajdonképpen egy színünk fix eddig, a fehér, viszont a Hercegeket és a madarakat nem árt előkeresni valahogy. Erre az Apró kívánság lesz a legmegfelelőbb, mely mindkettőt keresi, így még egy színünk sorsa eldőlt, ráadásul Az erő dala újbóli kijátszása áldozást igényel, így a hercegekkel is nagyon klassz.

Én még egy színt gyorsan ki is lőnék, a tapasztalat azt mutatja, hogy a piros szín kihagyhatatlan egy ilyen pakliból, rengeteg olyan lap van, ami tökéletesen illeszkedik ebbe a koncepcióba. Gondolok itt az univerzális piros keresőlapra, a Csuszpitra, és a vele oly jól együttműködő Szokatlan ceremóniára. És ha már piros, akkor a régi új gyaknemgyak spoilert nem hagyhatjuk ki, Akmalt, hiszen egy A bátorság dalával felbuffolva (itt jegyzem meg még azt, hogy bizony A bátorság dalának is lehet lény áldozni, vagyis megint csak jó a Főnixekkel).

a_batorsag_dalaArra mindenképpen figyeljünk oda, hogy megfelelő mennyiségű lénnyel játsszunk, hiszen énekesre szükségünk van! A kihagyhatatlan Dornodon papírok sorába tartozik Tirranda batyuja is, hiszen 2 lapot körönként visszavenni a gyűjtőből elég brutális, bármi legyen is az.

Három színünk sorsa már eldőlt, egy negyedik szabad szín még hátra van szerencsére, így vígan rakhatunk be mindenféle sárga sztárt a paklinkba. Hogy miért ez a szín lett a negyedik? A tízpertíz pontos Cselvetéstől kezdve, a gyűjtőgenerálást elősegítő Minőségi cserén át, a klasszikus spellcounteren, A gyenge erején keresztül mindent megtalálunk itt, ami szemnek és szájnak ingere. Ráadásul még egy nem is túl rossz dal is bekerül a paklinkba (egyesek szerint a legdurvább, bár szerintem a barna dal erősebb), ami szintén a pörgést segíti, hiszen erőforrás-fölényhez juttat minket. Vigyázzunk, hogy neki csak nem-lény lapot áldozhatunk fel, amiből nem sok van a pakliban!

A deckbe jelenleg nem raktam Istenek viadalás lapokat, hiszen a lapkeresőbe még nem kerültek fel az új csodák. Ahogy felkerülnek, feldobom a hozzászólások közé az IV-s változatot, az egy fokkal melegebb.

nil_herceg_dalnoka2 Manakorong
4 Nil herceg dalnoka
3 Az erős ereje
3 Főnix herceg
2 A bátorság dala
3 Apró kívánság
3 Az erő dala
3 Csuszpit
2 Szokatlan ceremónia
3 Akmal
2 Tirranda batyuja
1 Szithon vérfókusz
1 Quwarg vágóhíd
2 Zajos léptek
3 Cselvetés
3 Minőségi csere
3 A gyenge ereje
2 A pénz dala

45 lap

Side-ba akár színcsere is mehet, hiszen egy Thauglorendontól nagyon durván kikaphatunk, és a lila szín amúgy is klassz Zarknod bilincses paklik ellen. Ekkor Ében kelyhet, esetleg Agykéreggyalut használjunk, de egy szerencsés Kiüresedéssel, vagy egy jókor kijátszott Kreatív affinitással is nyert ügyünk lehet.

Aztán ügyesen az asztaloknál!

Egyed Dávid

4 thoughts on “Paklileírás – Főnix herceges dal pakli

  1. Már jó pár napja fent vannak a lapok a lapkeresőben 🙂 Nem tudom mikor lett írva a cikk csak szóltam, hogy már felrakták.

  2. nagyon, jó, de ez a pakli el van herceg nélkül is, több kánterrel. akmal midnent elintés 😀 😀 de ezt is megnézném. egyértelmű, hogy a barna dal a legerősebb, igazából az nyeri meg a meccsek kétharmadát.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.