Helyzetjelentés a Blogligáról és a draft versenyről

Szombaton véglegessé válik az ingyenes versenyre bejutottak névsora, más már nem is hiányzik.

Mára eldőlt, mely paklikból rendezzük meg a Blogliga legjobbjai számára év végi ingyenes draftunkat, melyre jövő hét szombaton, december 22-én fog sor kerülni.

A résztvevők névsora ugyan még várat magára, hiszen most hétvégi, utolsó pontszerző versenyünkön még mindenkinek lehetősége nyílik a pontok gyarapítására. Aki tehát a blogliga első helyére (és az ezzel járó értékes díjakra) pályázik, vagy a draftra szeretne egy beülőt magának, húzzon bele, szombatig még minden kérdés nyitott. Többek között az is, hogy kit választunk az évad legkreatívabb játékosának, illetve hogy ki jut be a legtöbb versenyünkön való részvétel miatt. Az aktuális állás itt tekinthető meg, és ebből a táblázatból is jól látszik, hogy koránt sem dőltek még el a helyek. A liga díjazottjainak jutalma viszont annál inkább, íme mit is nyerhetnek az első évben legjobban szereplő mágusok.

A 2012-es évi Blogliga díjazása

I. helyezett : 3 Zanszilánkok + 1 Istenek Viadala + Apokalipszis
II. helyezett : 4 Zanszilánkok
III. helyezett : 3 Zanszilánkok
IV. helyezett : 2 Zanszilánkok
V. helyezett : 1 Zanszilánkok
VI-XV. helyezett : 1 Alanori dalverseny

I. amatőr : 1 Zanszilánkok
II. amatőr : 1 Fenyőünnep
III. amatőr : 1 Fenyőünnep

A szombati versenyen a jelenlévő díjazottak egyből át is vehetik jutalmukat, érdemes tehát ezért is ellátogatni a megmérettetésre.

Végezetül pár szót a draftról is ejtsünk! A 16 bejutott játékos egyaránt öt-öt nagykiegészítőből fogja összeállítani pakliját, az alábbi módon:

Két darab nyolc fős asztalra osztjuk a társaságot és első körben (Magyarországon egyedülálló módon) minden asztalon egyszerre két féle kiegészítőből kezdődik meg a válogatás. A páratlan helyen ülők egy-egy Misztikus erőkből a páros helyet elfoglalók pedig egy-egy Zu’lit kincséből kezdik meg a paklijuk összeállítását. Kivesznek egy kártyát, majd továbbadják a maradék lapokat a mellettük ülőnek, míg azok el nem fogynak. Ezután a páratlan helyekre Tengermély kiegészítők, a páros helyekre Újjászületések érkeznek, és hasonló módon kerülnek elosztásra. Végezetül a harmadik körben mindenki egy-egy Elözönlést bont.

A lapokat természetesen mindenki meg is tarthatja, indulhat tehát az ötletgyártás minden kijutást megcélzó és draftolni vágyó versenyzőnknek, hiszen december 22. már nincs is olyan messze …

13 thoughts on “Helyzetjelentés a Blogligáról és a draft versenyről

 1. Sirály. Tetszik az 5 külömböző kieg draft:)

  Am lesz a draftnak is díjazása? Gondolom ingyenes verseny lévén max 1 ur az elsönek…

 2. Nagyon sajnálom, hogy nem bírtam több versenyen részt venni és így bekerülni se sok esélyem volt a draftra pedig nagyon ígéretesnek tűnik.Óriási fun olyan lapokból draftolni amik már rég nem képezik a metagame részét így további agyalást igényelnek!

 3. @A.Á.: Ígéretünkhöz híven a díjazás nagyjából ugyanolyan lesz, mint a normál versenyeinken, úgyhogy megéri majd igyekezni! 🙂

  @Juhász Ferenc: Még van esély! 😉

  @hd1992: Igen, van! Hétfőn kirakunk majd minden fontos tudnivalót, hogy senki se jöjjön felkészületlenül!

 4. Erre a draftra aztán könnyű lesz felkészülni..:( Egy normális draft az túl egyszerű és derogál? 5 kieget átnézni nem 1-2 óra.. ráadásul a kicsi az esélye, hogy 1 vágyott lap jöjjön is, nehéz lesz koncepciót gyűjteni.

 5. én pl pont ezekkel a kiegekkel nem játszottam, pedig jó eséllyel bekerülök :S feladtátok a leckét

 6. Visszajelzés: Ők jutottak be a szombati draft versenyre « HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.