Interjú – Juhász Ferenc, a gyűjtő mestere

Újabb remek eredményt szállított kedvenc paklijával Juhász Feri a hétvégi Dungeonös versenyen.

Az új lapoknak hála teljesen új formában ismerkedhettünk meg a gyűjtőgenerálós paklival – ki más ülhetett mögötte, mint Juhász Ferenc, aki épp hogy csak lemaradt a versenygyőzelemről. Vele készítettünk interjút, melyben Feri rendkívül tartalmas válaszokkal szolgált számunkra és számotokra. A paklilistát ide kattintva nézhetitek meg. Jó olvasást!

HKK Blog: Szia Feri! Gratulálunk a decemberi Dungeonös versenyen elért remek eredményedhez, kérlek mutatkozz be a blog olvasóinak!

Juhász Ferenc: Sziasztok!Köszönöm szépen! Na akkor néhány mondat rólam és HKK-s múltamról. Jelenleg 30. életévemet taposom és Budapesten élek. A játékkal körülbelül az Isteni Szövetség magasságában (1997) sikerült megismerkednem, hála unokatestvéreimnek, akiknél nyaranta eltöltöttem néhány hetet nyaralás címszóval. Már akkor igencsak lekötött a Bombaglyok és Sörényes ubukok csatája, de ahogy egyre jobban kezdett benőni a fejem lágya, kezdtem egyre többet meglátni ebbe a játékban. Szerencsémre a középiskolámban is akadt néhány barátom, aki vagy ismerte a játékot, vagy gyorsan sikerült megbolondítani vele, így heti rendszerességűek lettek az összejövetelek. Óriási csatákat vívtunk körbeülve egy asztalt 4-5-en, ahol néha az Isteni szövetség szabályi szerint, de olykor kaotikusan (üthetett mindenki akit ért) játszottunk. Ekkor mehettek hasonló jellegű “politizálások”, hogy „na, ha belelősz egy Tisztítótüzet akkor beleütök én is 3-at a Gorombillával, és akkor végre megoldjuk a böszme Óriáspókot”. 🙂

nemzeti2003A középiskola vége felé úgy alakult, hogy Ceglédről jártam be iskolába, és mint ahogy már Jancsár János is említette egy korábbi interjúban, elég szép klubélet volt ott akkoriban. Itt kialakult egy olyan pár fős társaság, amely már Budapesti versenyekre is elkezdett járni, sőt, versenyek is szervezésre kerültek ekkoriban Cegléden, így egyre komolyabban kezdtünk foglalkozni a játékkal, olyannyira, hogy idővel többen megjártuk a Nemzeti Bajnokságot is az akkori brigádból (azt hiszem Marofka Matyi vagy Bagi Sanyi neve sok öreg motorosnak beugrik a mai napig).

A sikerek ellenére a játék abbahagyása nálam is bekövetkezett, mint sokaknál. Nálam ez a Legendák Völgye magasságában történt. Ekkor már főiskolára jártam és minden fontosabb volt ennél. 🙂 A játékkal teljesen nem „tudtam” megszakítani a kapcsolatot, ugyanis az újonnan megjelent lapokat azért időnként megnézegettem a lapkeresőben, hogy mégis merre tart a játékfejlesztés. Visszatérésembe is elsősorban ez a tevékenységem vezetett, ugyanis rátaláltam a Vigyázz Autó blogra, ahol hangulatos és profi cikkek és elemzések tömkelegét találtam (főleg ahhoz képest, amit a Beholder honlapon és AK-n szocializálódott lelkem megszokott :S), ami eléggé jó kedvcsinálónak hatott, plusz időközben felköltöztem Pestre, ami szintén megnövelte a lehetőségeimet versenyre járás tekintetében.

Teszt jelleggel (tényleg le tud-e még kötni a játék eléggé) a tavaly nyári Beholder találkozóra mentem el, ahol Zénekből lehetett frissbontogatni elég baráti áron, amit nem éreztem túl nagy rizikónak, hogy ne tudjam bevállalni. Ekkor teljesen kiesve a rutinból (5 év kihagyás után) sikerült 1-2 miniversenyen egész jó helyezést elérnem, ami meghozta az önbizalmamat és kedvemet, hogy szeptemberre a behós egyszínre már elkezdjek összekéregetni a kitalált sárga Arochos paklimhoz a lapokat. Ezúton is köszönöm Simon Daninak, Szarvas Attilának és Jancsár Jánosnak, akik igen sok (a deck 95%-a :D) kölcsönlappal segítették a visszatérésemet. Az említett verseny a várakozásaimat abszolút felülmúlta, ugyanis az amatőr mezőny 3. helyét sikerült begyűjtenem. Innen nem volt megállás, azóta is aktív résztvevője vagyok a Budapesti versenyeknek.

HKK Blog: Először lehetett használni az új kiegészítő lapjait. Téged mely kártyák fogtak meg a leginkább az Istenek Viadalából?

morgan_rontasaJuhász Ferenc: Az új lapokkal kapcsolatosan az a véleményem,hogy egy elég jó kiegészítőt sikerült megalkotniuk a tesztelőknek. Nem elsősorban olyan lapok jöttek ki, amik teljesen megborítanák a jelenlegi metagame-et, hanem inkább pár elfekvő, de hangulatos (pl: KF, ganüid, Kyorg) koncepciót próbál felhozni a jelenlegi élpaklik színvonalára, amik további új színfoltot adnak (adhatnak) a játéknak. Ezek mellett pedig az elmúlt években is jól teljesítő paklikhoz jöttek ki többnyire hiánypótló (pl: Mestermágus, Harq-al Ada) vagy alternatívát nyújtó kártyák (pl: Tridarkun), amik nem elsősorban az eddigi bevált lapok lecserélésére kötelezik a játékost, csupán egy további lehetőséget kap a pakli építésnél.

Engem természetesen legjobban a kedvenc gyűjtőgeneráló vonalamba illeszkedő kártyák fogtak meg. Amikor már a beharangozókba megláttam a Morgan rontását, azonnal éreztem benne, hogy ez nagyon fog illeszkedni a fejemben már korábban kialakulóban lévő pakliba. De az új ganüidekben is óriási potenciált látok, talán velük is fogok tenni majd kísérletet a jövő évben.

HKK Blog: Végül kedvenc gyűjtőgenerálós koncepciódat vetted elő ismét, ám alaposan átalakítottad azt. A bilincsből Semleges csatamező lett, a pakliba pedig dalok, vérfarkasok és mindenféle egyéb finomságok kerültek be, köztük az egyik új ultraritka, A lich élete is. Igencsak komplexnek tűnik a pakli, mesélj róla kérlek!

Juhász Ferenc: Igen, valóban eléggé összetettnek, távolról akár összedobált katyvasznak is tűnhet. Az alapötlet már szeptemberben kezdett kialakulni a fejemben, ugyanis elég sok lap volt, ami akár illeszkedett is volna a koncepcióba (elsősorban az új dalok és a Minőségi csere), de a bilincs miatt ki kellett hagynom vagy side-ba kellett betennem, hogy akkor tudjam bevetni őket, ha Csatamezővel, esetleg Rúnával kerülök szembe. Mivel ezen paklik ellen is elég jól muzsikált az eredeti pakli, valamint egyre többen és egyre ügyesebben készülnek bilincs ellen, ezért gondoltam egy csavarral akár használhatnám én is a Csatamezőt. 🙂 A végső lökést az új lapok beharangozója jelentette, ahol is megláttam a Morgan rontását, valamint az a tény, hogy a tiltólistáról lekerült A sárkány kincse, és a Lélekgyűjtő is a régi formájában működhet újra.

a_lich_eleteAz új kiegészítő megjelenése után sok energiát fektettem abba, hogy már az első versenyen harcba tudjam indítani a koncepciót, és szerencsémre a pakliba jól illeszkedő UR-ből is sikerült kettőt beszereznem.

A koncepció lényege, hogy a jelenlegi legerősebb erőforrást (nyilván erősen szubjektív vélemény), a gyűjtőt minél hatékonyabban tudjuk használni, ide minél hamarabb minél több és hasznos lapot tudjunk bejuttatni, és ezzel az erőforrásfölénnyel lehetőleg a meccs 2-4. körére véget is vessünk a játéknak. A pakli iszonyatos pörgésekre képes, akár az első körben is tud nyerni – persze nem kis szerencsével és az ellenfél engedelmével. 🙂

HKK Blog: Hogyan alakult számodra a verseny hat fordulója?

Juhász Ferenc: Az első körben egy visszatérővel, Balaton Péterrel sorsoltak össze, aki old school autós Bilinccsel szállt ringbe. Vele még tavalyi 100 pontos Dungeonös versenyen találkoztam először ahol ő is épp újrakezdő stádiumban volt, amit most szintén megismételt – remélem most nem tart akkora szünetet, mint legutóbb.

ganuid_paradoxonAz első körben volt egy óriási benézésem(sünk), ugyanis a Ganüid paradoxon képességét (+1 mana, +1 lap) mindketten úgy vettük, mintha alapból működne, és csak a célozhatatlansága lenne egyéb gané függő (az új lapok, és az olykor átkártyázott nyelvtanórák átka). Na ebből a lapból kaptam kettőt is az arcomba, ami így körönként +2 manával és +2 lappal látta el ellenfelemet, és ezzel az erőforrásfölénnyel, valamint a hálóval nem is tudtam mit kezdeni. Side után sikerült olyat húznom, hogy 2. körben kiterültem és ellenfelemnek nem maradt sansza. A döntő körben jött a gané gyerek újra az első körben. Már itt kezdtem gondolkodni, hogy csomagolhatok, mikor némi “sugallat” hatására elolvastam újra a lapot és leesett, hogy ez nem igazán azt tudja amit… Az ellenfelem teljesen korrekt volt, biztos vagyok benne, hogy nem volt félrevezetési szándék benne (főleg, hogy innentől a saját paklijából is kénytelen volt mindig kiside-olni, mert elég blank volt) és nekem is akarta adni mind a 3 mecset a végén,de természetesen nem fogadtam el. A saját hibáiból tanul az ember. Ha már olvasni sem tudok meg is érdemlem…

A második fordulóban egyik kedvenc ellenfelemmel (igen sok akad hála égnek), Molnár Ferivel kellett megküzdenem. Ő a régóta csiszolgatott ködös Csatamezőjével harcolt. Kivettem tőle 3 Cselvetést (mint ahogy ő is) és 4 olcsó kántert, hogy kevesebb esélye legyen beleszólni a játékomba. Az első körben ő kezdett és 2-3. körbe lepakolt pár böszme lényt (talán keszeg-sztatik páros volt), amikkel agyon is vert gyorsan. Side után én kezdtem, és a beside-olt Yeti remete megmutatta, miért került be a side-ba. Kénytelen volt valami miatt (már nem rémlik) 2 varázslatot is megtolni, amikből csak a 2. volt, ami leszedte a yetit, így máris 3 lap előnyt termelt nekem az egy manás kis yeti gyerek. Innen nem tudott visszajönni és behúztam ezt a kört.

cseppfolyos_idoA 3. menetben nagyon kiélezett szituációban pont nem tudott megölni Feri (kb. 3 ÉP-m maradt), így kénytelen volt átadni a kört 2 lénnyel az őrposztban, reménykedve, hogy nem tudok ezen feladattal megbirkózni. Az időnk ekkor lejárt (közben Evarth-tól jött folyamatosan a „csatamező monnyon’ le” rigmus ami nem könnyítette meg a helyes megoldás kitalálást…), tehát kénytelen voltam mindent feltenni egy lapra. Ekkor elkezdett pörögni a pakli. Kb. 8-10 lapot játszottam ki, aminek a vége az volt, hogy Cseppfolyós idővel jövök még egyszer, és az őrposztját is sikerült lebontanom, innen némi mákolás és némi hoki után nyertem.

A harmadik fordulóban Korányi Gergő Sokszínűségével találtam magam szemben. Itt az elején – részben hála nekem (nem sikerült visszaside-olnom az előző elhúzódó meccs után), részben a retard paklimnak (Gergő a megszokottnál lassabban tudta kiválasztani a megfelelő 7 lapot) – akkor tudtuk elkezdeni, mikor mellettünk Gáspár Tomi már 2 Rhatt sárkánnyal csépelte ellenfelét. A kis csúszásunknak hála csak egy mecset tudtunk befejezni, amit nekem sikerült megnyernem. A részletekre nem igazán emlékszem, de úgy rémlik, nem volt sima meccs. A másodikban, mikor lejárt az idő, még eléggé eldöntetlen volt a meccs úgy rémlik.

Negyedik ellenfelem Gáspár Tomi volt, aki szintén egy érdekes koncepciót álmodott meg Csatamező mellé (blokkolós kontroll). Kivettem tőle is 7 olcsó akadályozó lapot, és kíváncsian vártam, mi sül ki belőle. Ellenfelem kezdett és passzolt 1 manából. Én A pokol szemével nyitottam, amit talán 1 Manakorong követett, majd jött egy dalnok és kétszer eldalolt egy A pénz dalt, majd Kisebb Zannal másoltam dalnokot és kerestem barna dalt, amivel talán Csuszpitot kerestem, amivel talán Morgan rontását, majd jött a gyűjtőből újra a barna dal, amivel újra Csuszpitot, amivel egy Cselvetést. Kör végén húztam +4 lapot és ellenfelem cselvetve volt. Elég beteg első kör volt. 🙂 Tomi passzolt, és amint elkezdtem tovább hokizni, bedobta.

a_halal_nem_valogatSide után csak a 2. körben kezdtem a pörgést, úgy, hogy Tominál már lent volt egy Lopakodó ganüid, ami azért igen zavart, és kitolt egy Bufa segítségét is. Nem is sikerült megindulnom teljesen ezek tükrében, de a kör végén húztam újfent 4 lapot (pénz dal rulez), és lent figyelt egy Yeti remete. Reméltem, hogy nem érhet baj egy kontroll ellen. Tévedtem: Tomi 2 Rhatt sárkányát is kipattintott az asztalra, amivel simán rám verte volna a hiányzó 16 ÉP-t, de sikerült elég szerencsésen húznom, ugyanis 2 azonnali “megoldásom” is volt, ami pont kifért még a saját remetém mellett is. A Zajos léptekre még volt egy kántere, de A halál nem válogatra már nem volt megoldása, így túléltem a kört az őrposztban lévő Sötétségszellemnek hála. Következtem, és újra sikerült egy jót húznom egy Ravasz vérfarkas személyében, aki – mivel volt egy felderítő már a gyűjtőmben – keresett Kisebb Zant, aki másolt újra farkast, majd az keresett egy másik Zant, aki keresett Robbanó birkát, és a végére sikerült rádobnom a kellő mennyiséget Tomira.

A harmadik meccsre nem emlékszem világosan, de ott is nagyon durván sikerült pörögnöm és viszonylag gyorsan behúztam azt is.

kumulativ_szimmetriaAz ötödik fordulóban Dömény Balázs keltetős-életes pakliját kaptam. Itt végre teljes erőbedobással működött a szabálylapom. Reméltem, hogy nem lehet baj, de természetesen erre Balázs már az első lap kijátszásával rácáfolt. Kezdett és kitett egy bilincsmestert az első körben. :S Kezemben ekkor 1 Apró kívánság, 1 dalnok, 1 Ősi legendák… köszi! Ezek mellé sem sikerült túl spoilereket húznom, így kicsit megakadtam. Azt hiszem a 2. körömben kénytelen voltam kitenni a dalnokot, mert nem volt jobb megoldás, majd a 3. körben egy patkányt, amivel nem tudtam semmi hasznosat dobatni. Ekkor megérkezett Balázsnál a második bilincsmestere is, szerencsére mellé ő is defenzív kártyákat húzott, talán egy Életadó és egy Grobox érkezett. Ekkor elgondolkodtam, hogy lehet be kellene dobni, de bíztam a pakliban… Ekkora megérkezett az egyik kiskedvencem, a Kumulatív szimmetria. Ezzel sikerült másolnom egy patit, ami visszahozott a nyeregbe. Szépen lassan sikerül jó lapokat is kidobnom a gyűjtőbe, és a lapelőny, valamint az őrposzt-torlasz meghozta a győzelmet. A 2-3. meccsen elég simán sikerült nyernem. Többnyire lehordáztam elég gyorsan felderítőkkel meg Quwarg széltáncosokkal, bár az első körös porladó lovas kissé aggasztott, de belefért az a körönkénti 6-8 ÉP. 🙂

A döntőben Aranyi Ákossal kerültem össze. Nagyon nem örültem neki (mármint a paklijának természetesen :D), mert pénteken kb. 6 mecset játszottunk és minden alkalommal kiszedett. Ismertem a pakliját, és tudtam hibázni, sem nagyon fog, tehát csak abban reménykedtem, hogy hátha side után tudok kezdeni és mákolok valami szép kezet, de sajnos nem így történt.

DSC06615

Papírforma eredmény volt. Nem lepődnék meg, ha pont a döntő lett volna a legkönnyebb meccse aznap Ákosnak. Én próbáltam megindulni, pörögni, de ő szétkánterelt vagy szétlőtt mindent, és ezek mellett ő szépen tudott pörögni és köddel előkeresni amit éppen kellett. Side után ő kezdett és annak ellenére, hogy beside-oltam 18 lapot nem láttam csak egy Kisebb jégdémont, amit ki is dobatott egy Szajonnal, így nem volt semmi sanszom. A harmadikat nem játszottuk le. Ezúton is gratulálok Ákosnak, teljesen megérdemelt győzelem volt.

HKK Blog: Csalódott vagy a második hellyel annak tükrében, hogy egy teljesen új paklival indultál?

Juhász Ferenc: Természetesen csalódott nem lehetek, bármilyen nagyobb versenyen bejutni a top 3-ba nagy eredménynek számít szerintem. Főleg igaz ez a jelenlegi változatos metagame-re amiben óriási szerencse és végletekig kioptimalizált pakli is szükséges egy versenygyőzelemhez, ugyanis nincs olyan pakli aminek ne lenne egy vagy több ellenszere. Akad még persze némi finomítási lehetőség a paklin, de főleg annak tekintetében, hogy 6 ellenfelemből csak kettőnél jelentett igazi előnyt a szabálylapom használata (2 másik Csatamező és 2 Sokszínűség volt ellenfeleim között) látszik, hogy nem csak a szerencsés sorsolásnak hála került a pakli az élmezőnybe, így lehet még benne a későbbiekben is potenciál.

HKK Blog: Hogyan szerepeltek az új lapok? A jövőben is fogod próbálgatni ezt a vonalat, vagy már a gyűjtőgenerálós pakli következő változatán agyalsz?

Juhász Ferenc: Az új lapok közül elsősorban a Morgan rontását emelném ki, amit akár csontból (A sárkány kincse, A pénz dala), akár áldozásból is ki tudunk tenni, és nem mellesleg azonnali mivolta miatt Csuszpit kvázi ingyen keresi (be tudjuk neki áldozni). Ebbenn a pakliba kijátszva legtöbbször 3-4 lap “húzást” jelent, és ugye a gyűjtőben sem válik haszontalanná az extra semmizős képessége miatt.

ravasz_verfarkasA másik új “sztár” a sokak által lefitymált Ravasz vérfarkas. Igaz, csak 9 farkassal játszunk, ami kicsit kevésnek tűnhet,de a versenyen nagyon ritka volt az az eset, amikor nem tudtam keresni a farkas komával. Ha pedig elkezd keresni, onnan jó eséllyel a győzelmet is meghozza nekünk, ugyanis sok esetben egy keresett cseppfolyós időnek be tudjuk áldozni, aminek hála a következő körben (ami ugye szintén a mienk lesz :)) újra feltámadva megint kereshet akár egy Cseppfolyós időt, vagy épp azt, amire szükségünk van a győzelemhez.

Igazából az új UR erejét még nemigen tudtam átérezni, ugyanis a legtöbbször ellenfeleim kivették ezt a lapot (ha másra nem is, erre tökéletes :D), egy esetben pedig amikor kitettem akkor meg leszedte az ellenfelem mielőtt működhetett volna, de ebben a pakliban mindkét képességét elég erősnek érzem. Ugye alap esetben képes megvédeni minket pl. egy agresszív hordától, ami villámgyorsan ránk sebez 20-30 ÉP-t ami a paklinknak (100+lapos) meg sem kottyan, vagy képes visszahozni a gonosz élőhalottjainkat, (akár már a blog hasábjain szerepelt lidércszellemet vagy a játék jelenlegi egyik legnagyobb spoilerét, az Életadót).

A csontkupola ura is teljesen jól illeszkedik a pakliba. Általában 12 lapot bepakol a gyűjtőbe a 2. körben (de ha volt első körös korong, Sötétségszellem vagy A pokol szeme, akár első körben), ahonnan pedig ritkán állunk rosszul, de néha pont az kell a győzelemhez, hogy vissza tudjunk venni egy Életadót, aki majd visszahozza a többieket. 🙂 Attól igazán jó ez a lap, hogy nem csak egy dolgot tud, és amit tud azt is aktivizáló képességként, így akár egy Cseppfolyós idő után újra használhatjuk, mielőtt az ellenfél újra jönne.

molganMolgan egy nagyon jó hiánypótló kártya lett a pakliba. Nem volt eddig olyan lap a gyűjtőgenerálós vonalba. ami a gyűjtőből lapot szedett volna le azonnaliként. Na ez most megérkezett. Igaz. leszedésnek nem a legerősebb (csak visszavetet), de mindezt totálisan ingyen teszi (3 nekron nem probléma ekkora pakliban), és azért a legtöbb esetben bőven elég lesz, ha egy böszme lényt, ami épp agyonverne minket visszavetetünk, vagy egy zavaró Batyut, ne adj isten A feledés korszakát parkolópályára teszünk. Ráadásul ezt a képességét megakadályozni is nehezebb, mint egy átlag azonnali spellt. Az, hogy a saját lapjainkra is működik az csak hab a tortán. Akár egy izmos Lidércurat vagy egy dalnokot, esetenként egy élettelen Életadót is szívesen visszaveszünk, hogy tovább tudjuk pörgetni paklinkat.

A Vérfarkas felderítő talán a legegyszerűbb srác az új lapok közül. Mondhatni egy buta hordalény. A lényege, hogy növeli a ravaszban rejlő potenciált és szívesen visszaugrál a gyűjtőből, hogy üssön, majd bedobjuk egy birkának vagy Cseppfolyós időnek vagy bármi spoilernek.

a_sarkany_kincseA tiltólistáról lekerült két lapot is megemlíteném (ha már Tomi ilyen szépen lehúzta őket :P), mint “új lapok”. A sárkány kincse “ingyen” ad 2 manát, 2 csontot, és akár ki lehet belőle játszani egy gyűjtőbe került A pénz dalát újra, vagy beáldozhatjuk egy B atyunak, A pokol szemének vagy zanszilánknak. Esetleg ha újra mi, jövünk a gyűjtőből átrakhatunk 4 nem lény lapot, és újra használhatjuk, mint erőforrás. Nem rossz kártya. Előfordul, hogy farkassal 0 manánál a 2. körben őt kell keresnünk, mert kell a 2 mana és 2 csont is, hogy folytatni tudjuk a pörgést.

A Lélekgyűjtő erejét pedig szerintem nem kell sokáig ecsetelnem. Ha bekerül a gyűjtőbe, minden körben adja mondhatni ingyen a mérhetetlen tápot. Semmiznivaló lapom volt bőven mindig. 🙂 És ha egy Cseppfolyós idő kijátszásakor egy ilyen is volt a gyűjtőben, akkor nem volt problem. 🙂

Akit még külön kiemelnék, bár nem új lap, az nem más, mint az egyik kiskedvencem (persze sokaké, tudom jól), az Életadó. Az alap kombót szerintem sokan ismerik vele kapcsolatban. Az Életadó visszahoz egy Lidércurat, aki dobatja a paklinkat, majd használjuk a Lidércúr képességét, és új életet teszünk az Életadóra, majd valaminek (legjobb esetben Robbanó birkáknak, esetleg Az erő dalának) bedobjuk és újra visszahozzuk, ezt lehetőleg minél többször, eljátsszuk minek hála egy rakás mana és sok sok lap gyűjtőbe kerülése lesz a jutalmunk (meg persze jó eséllyel a győzelem is).
Itt azért észre kell venni, hogy ebben a pakliban sokszor megéri visszahozni vele egy dalnokot vagy akár Csuszpitot is, ami olyan pörgést indíthat el, hogy adott körben 8-10 lapot fogunk kijátszani gond nélkül.

HKK Blog: Köszönjük az interjút, és gratulálunk még egyszer!

Juhász Ferenc: Köszönöm, és további sok sikert és kitartást kívánok nektek a Bloghoz!

11 thoughts on “Interjú – Juhász Ferenc, a gyűjtő mestere

 1. grat a kreatív dekkhez és az eredményhez!
  Egy kérdés:az életadónál kisül a lény kijátszáskori képessége?
  Emiatt kérdezem:Itt azért észre kell venni, hogy ebben a pakliban sokszor megéri visszahozni vele egy dalnokot vagy akár Csuszpitot is, ami olyan pörgést indíthat el, hogy adott körben 8-10 lapot fogunk kijátszani gond nélkül.

 2. Grat Feri, de azt hiszem ezt már a helyszínen is mondtam:D Dacára annak, h kikaptam ellened, iszonyatosan élveztem a játékot. Nagyon kreatív deck, sok apró kombóval (már amit láttam belőle). Bocs, ha lassan szedtem ki a lapokat, azért lássuk be nem egy klasszik mező, ahol az ember már eleve tudja, h mit akar kivenni, meg aztán rendesen át kellett nézni, h mire számítson az ember.:)

 3. Gratulálok Feri! Nagyon klassz pakli.

  A “nemzeti megjárás” pedig 2003-ban egy 2. helyezés volt, vagyis nagyon szerényen számoltál be a régi eredményekről. 🙂

 4. @Gergő
  Köszi!Igen nekem is csak az maradt meg, hogy küzdöttünk derekasan,de végül valahogy sikerült behúznom.Az meg,hogy nem tudtunk időbe kezdeni elsősorban az én hibám volt(vissza side+debil deck:D) mint ahogy írtam is tehát nincs is miért bocsánatot kérni.
  @Nash
  😀
  @Dani
  Köszi!!!!
  @Zoli
  Köszönöm!Nem kenyerem a dicsekvés(főleg a döntőbe nyújtott teljesítményem után nincs is miért…:S). Idén a célom a bekerülés volt ez pipa.Jövőre jó lenne min az idei eredményt hozni esetleg a dobogóra felállni újra!

 5. Hehe véletlen idetévedtem.
  Hmm az idei terv is sikeres volt(dobogó).Akkor jövőre álmodjunk nagyobbat:P
  Jövőre rettegjetek mert megakarom nyerni:P!!!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.