Paklileírás – Lassan járj!-as Kyorg pakli

Amikor kinyílik a pokol kapuja…

Végre felkerültek az Istenek Viadalás lapok a lapkeresőbe, így már érdemben is beszélni tudunk új lapokkal tarkított paklikról, nem csak körvonalakban. Az első ilyen pakli, amivel foglalkoznék az egy Kyorg ősmágusos Lassan járj! pakli (vagy fordítva).

eltorlesA HKK-ban mindig népszerűek voltak az olyan koncepciók, amik valamilyen módon hátráltatták az ellenfelet a szabálylapjukkal, de ugyanakkor követőjükkel gyorsan erőforrás-fölénybe tudtak kerülni, gondoljunk csak a Bűvös erdős óriás paklira, vagy a Legendák völgyével felálló Hegymélyi keltetős paklira. Azok kedvéért, akik nincsenek kibékülve a Kyorg felújításával: valóban volt egy olyan sor a régi Kyorgon, ami miatt igazán gusztustalan volt – néhány lapunkat counterelhetetlenné tette. Ebben nagy erő volt (és Pókember 1 óta tudjuk, hogy a nagy erő nagy felelősséggel jár), így szomorkodva tapasztalhattátok, hogy az újon csak +2 VP-s drágítás szerepel. Szerintem a lap így is abszolút rendben van, cserébe már az 5 VP-s lapjainkat is 1 VP-vel olcsóbbítja a követőnk, ami nem kicsit teszi indokolttá Zu’lit félresikerült kísérletének, és a játék szerintem egyik legjobb leszedésének, az Eltörlésnek a használatát is. Ezt a két színt nézegessük még meg egy kicsit, hogy mit is érdemes használnunk.

Először is, ha a sárga színt választjuk, akkor mindenképpen érdemes Zu’lit sárkányát használni a pakliba. Többen nem szeretik, de itt potom 1 varázspontért és 4 ÉP áldozásért kapunk egy elég masszív dögöt. Amiért az ÉP áldozást kiemeltem az az, hogy itt különösen sok lapunk fog ÉP áldozásból jönni, így kénytelenek leszünk valami gyógyulással játszani, ha nem akarunk gyorsan elhalálozni. Mondjuk az ellenfélnek sem árt odafigyelnie, hiszen a nagy dögök gyorsan felfalhatják, és azért olyan egyszerűen nem lehet őket eltávolítani a játékból. Sokan mondták nekem, hogy használjak Swindet a pakliba, de valahogy nem érzem jónak. Lehet, csak én nem, nem tudom, de sokkal jobb második köröket lehet produkálni a paklival. Ami miatt elgondolkodtam rajta egy picit, az a gyógyítása volt, de végül más alternatívát választottam, szintén ebből a színből, méghozzá egy világrengető varázslatot, a Brutálgeddont. Ő nemcsak, hogy 4 VP-ért érkezik, de könnyen lehet, hogy ingyen jön (itt jegyezném meg, hogy figyeljünk a csontokra!), ráadásul meccsfordító papíros is lehet.

a_pokol_kapujaA harmadik színnek Chara-dint választottam, a káoszisten gusztustalan teremtményei lesznek segítségemre. Baka (Bazmaon) itt igazán olcsón, 1 varázspontért érkezhet a második körben! EZ MI? Undi! Mármint nem nekünk, hanem az ellenfelünknek, csak fogja majd a fejét… vagy a thargodanok fogják majd a fejét …ütni? Itt jegyezném meg, hogy van előnye is annak, hogy a Kyorg nem counterelhetetlenné tesz, hanem csak drágít, hiszen rakhatunk a paklinkba Esszenciakapcsot is, vagyis egy kis plusz ÉP befektetéssel már két nagy dög érkezhet. Ha kék, akkor Kurtz! Őt se hagyjuk ki semmiképp sem, jó ’kapoccsal, illetve az áramlása sem elhanyagolható, hiszen második körben 4 VP-ből már le tudjuk taszítani ellenfelünket a pokol legmélyebb bugyrába. Ennél a paklinál kerülhet elő egy rejtett lap, egy titkos papír, amit eddig nem használtunk még soha sehova. Hogy melyik ez? Non-stop nyitva áll most már A pokol kapuja. Második körben áramlásra van szükség, hogy megnyomjuk, de ha összejön, hatalmas terrort tudunk ellenfelünkre rakni. Hogy legyen thargodan Bazmaonon kívül, használjunk Földi Viktort, vagyis BAGHART a pakliba, ne is csak egyet, illetve egy új lapot, Ouitmlent is (aki szintén thargodan), hiszen a paraméterei nagyok, valamint kijátszáskor leszed (mint rossz gyerek szaloncukrot a karácsonyfáról).

Ezen kívül érdemes némi dobatással játszanunk, hiszen egy kósza Thauglorendon keresztülhúzhatja számításainkat. Erre legmegfelelőbb A káosz hatalma, amivel ráadásul egy nagy dögöt is kirakhatunk a gyűjtőnkből. Ugye említettem, hogy némi gyógyulásra szükségünk lehet, kék színből úgy gondolom, hogy nem hibázunk túl nagyot, ha Hendiala pillantásával érjük ezt el, így a kifogyott kezünket is gyorsan pótolhatjuk. Mivel elhasználtuk a színkeretünket, de van, ami nagyon illik a koncepciónkba, így kénytelen voltam felhasználni 1 Mardakor misztikust (ami amúgy Kyorg mellett csak 4-ért jön :D), ezzel Eldüeni vándort mindenképpen beraknék, hiszen ez egyedülálló módon zavarhatja az ellenfelet. Illetve – mivel azt A pokol kapuját nagyon szeretnénk behúzni – rakjunk be Mardakor bölccsel még egyet. Ha drágítjuk az ellenfelet, akkor különösen hatékony lehet, hogy eltapossuk az ellenfél varázspontjait, erre szintén egy drágább lapot, A felhők asszonyát választottam.

szabálylap: Lassan járj!
követő: Kyorg ősmágus

kyorg_osmagus3 Bazmaon
3 Baghar
4 Pokol kapuja
3 Ouitmlen
3 A káosz hatalma
3 Zu’lit sárkánya
3 Zu’lit kísérlete
3 Esszenciakapocs
3 Kurtz
3 Hendiala pillantása
2 Brutálgeddon
3 Eltörlés
3 A felhők asszonya
3 Eldüeni vándor
2 Mardakor misztikus
1 Mardakor bölcs

45 lap

A paklink tehát összeállt. Amire éredemes lehet figyelni, hogy Semleges csatamező ellen eléggé hátrányban vagyunk, így használjunk sideból vagy Pihenőt, vagy Csodatevő Fenyő Zoárdot (vagy mindkettőt), illetve Zarknod bilincses paklik ellen a Hendiala pillantását ne hagyjuk bent, helyette MÉÉÉG nagy lényt, akár Csáp-istenséget rakhatunk be.

Jó drágítást kívánok!

Egyed Dávid

3 thoughts on “Paklileírás – Lassan járj!-as Kyorg pakli

  1. Dave!

    Ez 6 szín (rhatt+sárga+lila+kék+fehér+zöld) és csak egy misztikus amúgy pöpec

  2. @balage0620
    2 Mardakor misztikust használ. A Mardakor bölcs a lapszámnövelsét csinálja.

  3. a dungis hagyományoson hasonló deckkel indultam, és utólagos tapasztalatok alapján kihagynék már sok mindent, amit te is írtál. ki gondolná, hogy a zu’lit kísérlet, eltörlés még ingyen se olyan jó (max side), a felhők asszonya egyszer sem lopott manát, mert manapság senki nem hagy, a pillantás ha 1-ért jönne és kint van egy eldüeni, akkor már nem jó. a bölcs misztikus vonalt is kihagynám. tömegbáj viszont nagyon adta, és ami a személyes kedvencem volt az teremtés zenekara. zu’lit sanyi helyett is inkább stat gólem, lehet később jön, de nekünk marad a hp, az ellentől meg többet vesz/leszed valamit, esetleg keszeg is mehet
    ez az én tapasztalatom

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.