Interjú – Gáspár Tamás, a decemberi blogverseny győztese

Tomi vállalkozószelleme ezúttal győzelmet ért számára.

Ahogyan azt hétfőn már megírtuk, Gáspár Tamás nyerte a HKK Blog decemberi versenyét, melyet egy Fairlight követőjét használó villám-kontrollal tudott behúzni. Vele beszélgettünk a versenyt követően.

HKK Blog: Szia Tomi! Gratulálunk az idei év utolsó blogos versenyén aratott győzelmedhez, kérjük mutatkozz be az olvasóknak!

Gáspár Tamás: Sziasztok, először is köszönöm szépen a gratulációt! Hol is kezdjem… Gáspár Tamás vagyok, 24 éves, szobi lakos. Az ELTE informatikai karán tanulok már egy ideje, de remélem már nem sokáig. 🙂

A HKK-val először 2004 nyarán találkoztam, azóta töretlen a lelkesedésem iránta. Kisebb-nagyobb sikereket értem el, bár ha jobban belegondolok, inkább csak kisebbeket.. Ez főleg azért volt/van, mert nem szeretek egy paklit egy versenynél tovább forgatni, így sosem teljesen kiforrott paklival indulok a versenyeken, bár nekem ez adja meg az izgalmat a HKK-ban, az újabb és újabb paklik összeállítása és versenyen való szerepeltetése, ezt szeretem a legjobban a játékban.

HKK Blog: A legtöbben az öt lapot, esetleg Raia, Sheran vagy Tharr követőjét érezték erre a formátumra, te mégis Fairlight követőjét választottad. Miért?

fairlight_kovetojeGáspár Tamás: Ez a verseny nagyon tetszett nekem, fogalmazhatunk úgy is most már, hogy minden szempontból az én versenyem volt, hiszen az Istenek Viadala szinte minden követőjét én találtam ki (a Tharr követője a kivétel, azt Györki Dávidnak köszönhetitek, ha jól emlékszem), így nagyon örültem a formátumnak. Először a Kyorg követőre építettem paklit, éjfattyakkal, ami elég jól sikerült, masszív volt, sok védelemmel, de aztán elolvastam a Dungeonös versenybeszámolótokat, és láttam, hogy a sima hagyományoson is indultak ilyesfajta paklival, így azt gondoltam, hogy sok lesz belőle a Blogos versenyen is (mint utólag kiderült, annyira sok nem volt). Ez is ilyen egyéni szoc. problem nálam, nem szeretek olyan paklival indulni, amit várhatóan sokan forgatnak, így hát elkezdtem gondolkodni másik összeállításon, amire nem volt sok időm a ZH-időszak miatt és a verseny közelsége miatt (ez a verseny előtti csütörtökön volt). Az öt lap szóba se került, mindenképpen követőzni akartam, hisz korlátozó szabálylapok / Átkozott követő híján elég jók lehettek a követők. Ezért hát elkezdtem számba venni a követőket sorban, hogy mivel fognak várhatóan a legkevesebben indulni, és arra építeni egy paklit. A legvégső leszűkítésben a Sheran és a Fairlight követő maradt. Innen már csak az döntött, hogy a Fairlight színt jobban szeretem mint a Sherant. Micsoda jól megalapozott követőválasztás, mi? 😀

HKK Blog: Mennyit segít a pakliösszeállításban, hogy tesztelőként már fél éve játszhattál ezzel a követővel, illetve hogy ebben az esetben konkrétan a saját laptervedről van szó?

Gáspár Tamás: Nem tagadom, rengeteget, a tesztelés során használtam a követőket, és mivel én is találtam ki őket, eléggé tisztában vagyok a rájuk építhető koncepciókkal. A Fairlightot is használtam tesztelésen, igaz, akkor egy gnóm-pasziánsz decket raktam rá össze. Be kell valljam, ez a villámos összeállítás se teljesen saját ötlet, ha jól emlékszem Panyik Zoli játszott ilyen paklival az egyik tesztelésen, hogy az új villámokat tesztelje, bár az kicsit más irányba volt terelve.

HKK Blog: Mesélj kérlek az öt forduló történéseiről?

Gáspár Tamás: OK. Előre is bocsánat mindenkitől, akinek a nevére nem emlékszem, nem túl jó a névmemóriám, ja és a sorrend se biztos, most jövök rá, hogy alig emlékszem az egész versenyre. :S

Első kör. Kezdjük mindjárt a „legizgalmasabb” fordulóval, amit egy bravúros erőnyeréssel be is söpörtem… Mindenki így szeretne kezdeni, nem igaz? XD

tultoltodesMásodik kör. Igen azt hiszem itt volt az a nagy darab srác, kinek a nevére nem emlékszem sajna. Bocsi. :S (Borbély János – a szerk.) Ő Kyorg követővel és éjfattyakkal tolta, tudtam, hogy az én deckem alapvetően gyorsabb, így csak a „körítéstől” kellett tartanom, hogy mivel védi a fattyait. Az első meccs sima volt, én kezdtem azt hiszem, jött is az első körös pörgés, Trix + Kyorg tudás lapra, a második körben pedig a villámok pontot is tettek a végére. Túltöltődés nagy sztár a követő mellett… A második meccsen ő kezdett, de itt is szerencsém volt, megint volt Kyorg tudás, ami ugye az én paklimban az ellenfél körében a legjobb, hiszen ingyen 1 mana + 2 lap az sose rossz. 🙂 Emiatt sokszor át is adtam a kezdés jogát a verseny folyamán. Így megint elég hamar pont került a meccs végére. A harmadikban neki több countere volt, és még a kereső éjfatty is jókor jött, nem is bírtam sokáig az ellenség támadását, a végeredmény 2:1.

Harmadik kör. Ekkor Molnár Ferivel sorsoltak össze. Ő 5 lapozott, féltem is, nem sok sanszot jósoltam magamnak, hisz már tudtam, hogy a jó öreg erőforrás-kontroll paklival tolja sok counterrel, kevés öléssel. Az első meccs váratlan eredményt hozott, az első 5 lapom countert kapott, nem meglepő módon, viszont nem jött Ferinek az utánpótlás, így az egy-egy lapból húzott Sztatikus gólemek és Trixek felőrölték pár kör alatt. Így egész jó kedvvel néztem a side elébe, direkt a kontrollok ellen készültem pár lappal, Az igazság pillanatával és Szem szimbólummal (igen, szerintem ez a lap is jó a kontrollok ellen, hisz ha lekerül az asztalra, számolhatunk az ellenfél kezével, és nem mellesleg ki tudjuk szedni az öléseit, amiből amúgy sincs sok). Belekezdtünk a második meccsbe, ahol Feri nagyon hamar fölénybe került minden szempontból, és egy Zu’littal meg is pecsételte a sorsomat, itt se jött létre túl sok lapom. Nagy izgalommal néztünk a harmadik meccs elébe, ahol én kezdtem, és nagyon jó húzásom volt kontroll ellen: 2 Manaevő féreg, Szem szimbólummal. Ki is pattintottam mindkét Manaevőt az első körben a követőmnek hála, és a Szem szimbólum is hamar kint volt – a két féreg annyira visszafogta Ferit, hogy a szimbólummal kivettem szinte minden nyerését (azt hiszem csak egy Misztikus maradt benn), így be is dobta. Hihetetlen, de 2:1 ide.

kyorg_tudasNegyedik kör. Kahn Evarth és az ő 5 lapos kontroll hordája. Az első meccsen hihetetlen húzásom volt (Solisar, Az erős ereje, Kyorg tudás, A gyenge ereje), átadtam a kezdést, ő kezdett, jött egy Sötétségszellem, amit hagytam létrejönni, majd jött nálam a Kyorg, a counterpárbajt megnyertem úgy, hogy még maradt egy Erősöm, amit ellőttem a második lényre, amit ki akart játszani. A kör végén húztam még egy Erőst + Kyorgot, a kör elején Sztatikus gólemet, a körömben Kyorg, és innen olyan fölénybe jutottam, amit nem bírt behozni. A második meccsen elég hamar ütni kezdte a fejem Nekron mágussal és egyéb förmedvényekkel, de Sztatikus gólemjeim rendre utasították a vadakat (sajnos itt volt egy elég nagy benézés mindkettőnk részéről egy Cselvetéssel kapcsolatban, de utána átgondolva a dolgokat nem ezen múlt a meccs). A harmadik meccsen irdatlan gyorsan jöttek a lények Evarthnál, amit nem is bírtam idejében megállítani, így 2:1 ide.

Ötödik kör. SiZo mester és az ő ördögi mentora. Ismét egy 5 lapos összeállítás, mely hasonló gyorsasággal bírt, mint az én paklim, így rettegtem is tőle rendesen, az első meccset be is húzta, úgy ahogy kell, esélyem se volt… Jött a side, bement Riannandi, Szem szimbólum (a nap sztárja XD), Trükkös csapda, amikből csak Riannandit húztam, de szerencsére mellé volt counter és Cselvetés bőven, így egész jól megúsztam a második meccset, 1:1. A harmadikban én kezdhettem, amit meg is tarthattam, mert megint über húzás tanúja voltam: 2 csapda, Manaevő féreg, Kyorg tudás… igen, kipakolom a kezem, megmarad az 1 mana és a kör végén húzok 4 lapot. Nem kicsit lett ideges SiZo, ezért a húzásért utólag is elnézést kérek! Nem is bírta behozni a tempót, így megint 2:1.

sztatikus_golemHatodik kör. A döntő következett, melyet Simon Dániellel vívtam, akivel nagyon szeretek játszani, hisz korrekt, nyugodt játékos. A változatosság kedvéért ő is 5 lapozott, ráadásul hasonló kontrollt forgatott, mint MoFe. De nem estem kétségbe, volt már aznap szerencsém ilyen paklihoz. Az első meccs hasonlóképpen ment, mint Ferinél, sok countert kaptam, de aztán elfogytak, nekem meg jött az ölés. A második meccs teljesen Danié volt. Akkora fölényt hozott, hogy szinte semmi lapom se jött létre, egyedüli lapom az asztalon egy Szem szimbólum volt, ami majdnem kiszedte Dani összes ölését, egy darab Sztatikus gólem maradt bent, amit pont akkor sikerült felhúzni, mikor már újra aktív lett volna a szem. Így 1:1 lett. A döntő ütközet elég kiélezett és lassú, menet volt, le is járt az idő. Az utolsó körömben megindítottam végső rohamom, azt hiszem 8 ÉP-ben volt Dani egy Zu’littal az őrposztjában, Cselvetéssel kezdtem, jött két Túltöltődés, majd egy 4 VP-s Sztatikus gólemmel akartam befejezni, ami kapott egy Panatán csillapítást, amitől gyógyult 4 ÉP-t, így minden további hokizásom ellenére is 1 ÉP-ben élte túl a kört. Az ő körében pedig a Cselvetés miatt nem bírt eleget ütni, így döntetlennel végeztünk. Utólag átgondolva itt mindhárman (Zsolti is ott volt végig a meccsen) benéztük a Cselvetést, pontosabban a Panatánt, hisz a Zu’litja miatt nem működött volna az ősmágia, így nem játszhatta volna ki. Szerencsére a döntetlennel is én lettem az első helyezett.

HKK Blog: Lehet szerinted létjogosultsága a követőnek hagyományos formátumon?

Gáspár Tamás: Persze, sok lehetőség van a követőben, sajna a többi versenyen számolni kell a különböző korlátozó és letiltó szabálylapokkal és követőkkel, de egy próbát mindenképp megér!

HKK Blog: Te is bejutottál az év végi draft versenyünkre. Nem nagyon volt még olyan, hogy egyszerre öt kiegészítőből kellett draftolni – neked mi a véleményed a versenyről?

Gáspár Tamás: Nagyon örülök neki, hogy bejutottam, érdekes és izgalmas versenynek ígérkezik. Készülni nagyon nem lehet rá, hisz nagyon nagy lesz így a lapvariáció, mindenképpen nagy odafigyelést és agymunkát jelent majd.

HKK Blog: Köszönjük az interjút, gratulálunk még egyszer, és sok szerencsét szombatra!

Gáspár Tamás: Én köszönöm a lehetőséget, további jó munkát kívánok nektek itt a blogon és a versenyeken egyaránt, remélem még sokszor találkozunk! 🙂 Sziasztok!

Csető Zsolt

2 thoughts on “Interjú – Gáspár Tamás, a decemberi blogverseny győztese

  1. Erőnyerőként indítva megnyerni a versenyt, aztán ezek a húzások… ilyenkor látszik csak igazán, hogy szerencse is kell egy jó eredményhez. Ettől függetlenül a skillhez és az átgondolt koncepcióhoz nem férhet kétség, gratula!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.