Simon Dániel nyerte a HKK Blog első draft versenyét

Öt kiegészítőből építettek paklit a játékosok.

Az idei esztendő megkoronázásaként a szombati napon került sor a Dungeonben a HKK Blog utolsó versenyére, ahova a Blogligából bejutott 16 játékos volt hivatalos, hogy egy ingyenes draft formátumon mutassák meg, mit is tudnak.

DSC06647A versenyzőknek egyedülálló módon öt féle kiegészítőből (Zu’lit kincse, Misztikus erők, Újjászületés, Tengermély, Elözönlés) kellett paklit összeállítaniuk, melyekből két-két féle párhuzamosan ment körbe az asztalokon, így cseppet sem volt könnyű dolga a játékosoknak.

Ami a paklikat illeti: a nagy szórás (és a nehezebben összegyűjthető gyak-nemgyakok) miatt a többség a good stuff irányába ment el, de valamiféle koncepció szinte mindenhol megfigyelhető volt. A legmerészebbet egyértelműen Aranyi Ákos húzta, aki Az ősök famulusára, galetkikre és testrészekre építette pakliját, de voltak olyanok is, akik tárgyakkal, ében íjászokkal, direkt sebzésekkel, ganüidekkel vagy blokkoló lapokkal állítottak gerincet a paklijuknak. Ketten Hálócsapdát is használtak paklijuk mellé – a Homályúr és a Főparancsnok tiltott volt.

A játékosokat két darab nyolcas csoportba osztottuk, ahol három körös svájci rendszerű versenyen csaptak össze. Az ‘A’ jelű csoportot Simon Dániel nyerte 9 ponttal, megelőzve az egyaránt 6 pontos Aranyi Ákost, Gáspár Tamást és Dömény Balázst, míg a ‘B’ nyolcasból azt azt megnyerő 7 pontos Bartus Gergely, a szintén 7 pontos Bakos Attila, a 6 pontos Molnár Ferenc és a 4 pontos Juhász Ferenc mehetett tovább az egyenes kieséses szakaszba.

Az ‘A’ csoport végeredménye

DSC066591. Simon Dániel – 9 pont
2. Aranyi Ákos – 6 pont
3. Gáspár Tamás – 6 pont
4. Dömény Balázs – 6 pont
5. Simon Zoltán – 4 pont
6. Horváth Zsolt – 3 pont
7. Révész Bence – 1 pont
8. Krepuska Richárd – 0 pont

A ‘B’ csoport végeredménye

1. Bartus Gergely – 7 pont
2. Bakos Attila – 7 pont
3. Molnár Ferenc – 6 pont
4. Juhász Ferenc – 4 pont
5. Gergely Ferenc – 4 pont
6. Daku Gergely – 3 pont
7. Horváth Dávid – 3 pont
8. Klujber Balázs – 0 pont

Ezzel eldőlt, hogy az 5 amatőr közül egyikük sem jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. A legjobb közülük Gergely Ferenc lett, aki egy Istenek Viadalával gazdagodott, míg a második és harmadik helyre befutó Horváth-tesók egy-egy Zanszilánkokat vihettek haza. Ezen kívül a 9-16. helyen végzők, vagyis a kiesettek egy-egy Alanori dalversenyt is kaptak vígaszdíjul – a kibontott lapok mellett persze, hiszen ezeket mindenki megtarthatta.

A legjobb 8 között irányított sorsolással folyt tovább a küzdelem: a csoportelsők a másik csoport negyedik helyezettjeivel, a másodikok pedig a harmadikokkal játszottak. Itt Simon Dániel Juhász Ferencet, Molnár Ferenc Aranyi Ákost, Gáspár Tamás Bakos Attilát, Dömény Balázs pedig Bartus Gergelyt győzte le. Mindez azt jelenti, hogy az A csoport négy továbbjutójából hárman is továbbmentek az elődöntőkbe, míg a B-ből érkező kvartettből csak Molnár Ferencnek sikerült mindez. A kiesettek 1-1 Istenek Viadala és 2-2 Zanszilánkok kiegészítővel vígasztalódhattak.

Simon Dániel 2 – 0 Juhász Ferenc
Aranyi Ákos 0 – 2 Molnár Ferenc
Gáspár Tamás 2 – 0 Bakos Attila
Dömény Balázs 2 – 0 Bartus Gergely

Az egyik elődöntőben Simon Dániel és Gáspár Tamás vívott hatalmas csatát, akik már a csoportküzdelmek során is összekerültek, és akárcsak akkor, most is Dani diadalmaskodott. Ő első sorban Rhatt lapok köré építette a pakliját, leginkább a horda irányába berendezkedve: legjobb ritkái az Ezer világ őre és a Manaválság voltak. Tomi egy kvázi egy kör alatt nyerő paklit szedett össze: rengeteg direkt sebző lapjával kivárásra játszott, és általában egyetlen kör alatt intézte el ellenfeleit, ritkái között pedig egy Thu’zad merengése is megbújt.

A másik ágon Molnár Ferenc és Dömény Balázs csatájából utóbbi került ki győztesen, de itt is minimális volt a különbség a két játékos között. Balázs kontroll jellegű összeállítással nehezítette ellenfelei dolgát, melyben jónéhány tárgy (köztük egy Ősi tekercsek is) helyet kapott. Feri szintén kontrollozott, paklijában olyan ritkákkal, mint az Isteni kegy, az Ördögűző pálca vagy Zytan, az istencsászárnő.

Simon Dániel 2 – 1 Gáspár Tamás
Molnár Ferenc 1 – 2 Dömény Balázs

A bronzmeccsen Gáspár Tamás legyőzte Molnár Ferencet, aki így a harmadik helyért 3 Istenek Viadalát és 2 Zanszilánkokat kapott, a negyedik helyezett díja pedig 2 Istenek Viadala és 2 Zanszilánkok volt.

Gáspár Tamás 2 – 1 Molnár Ferenc

Következett tehát a döntő, melyben Simon Dániel és Dömény Balázs nézett egymással farkasszemet. Dani eddig mindegyik ellenfelét legyőzte, de Balázs is csupán önhibájából bukta el az egyik fordulót a csoportmeccsek során, így igen kemény küzdelemnek nézhettünk elébe. Érdekes mód azonban a top 4-meccsek legsimább párosítását láthattuk: Dani igen hamar megszerezte a végső diadalhoz szükséges három győzelmet, így ő lett a Blogliga-draft első győztese – 5 Istenek Viadalát, 2 Zanszilánkokat és egy új Univerzális megoldást vihetett haza. Természetesen Balázs teljesítménye is minden elismerést megérdemel: a második helyezett díja 4 Istenek Viadala és 2 Zanszilánkok volt.

Simon Dániel 3 – 0 Dömény Balázs

A verseny végeredménye

I. Simon Dániel
II. Dömény Balázs
III. Gáspár Tamás
IV. Molnár Ferenc

Bízunk benne, hogy a szokatlan feltételek ellenére jól éreztétek magatokat ezen a különleges drafton, akik pedig nem jutottak be, azok számára nem ez volt az utolsó lehetőség: jövőre is lesz Blogliga, méghozzá még több nyereménnyel és még több bejutási lehetőséggel!

A későbbiek folyamán Simon Dániel győztesnek bizonyuló paklijáról és a kidraftolt lapokról bővebben is olvashattok majd.

Csető Zsolt

12 thoughts on “Simon Dániel nyerte a HKK Blog első draft versenyét

  1. Grat Dani a versenygyőzelemhez! Főleg a játéktudás döntött, ellenem legalábbis biztos.

  2. Jó volt draftolni egyet,a versenyt is nagyon élveztem. Én azért örülnék ha legközelebb 2+1 pakli lenne..:). Grat a helyzeteknek első sorban Daninak.

  3. Visszajelzés: Konzultáció – A HKK Blog versenyeiről | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.