Blogliga 2013

Idén sem maradtok összesített pontverseny nélkül, ahol ezúttal is értékes nyereményekért és draft-kvalifikációért folyik majd a harc.

Nagy sikert aratott a tavalyi évben a HKK Blog versenyeit összefogó Blogliga, amely természetesen az idei évben is visszatér: lássuk, hogy mit tartogat számotokra az idei kiírás!

Ez lesz a blog, illetve versenyeink első teljes esztendeje, így ezúttal nem kevesebb mint 12 verseny áll majd rendelkezésetekre ahhoz, hogy pontokat gyűjtsetek. Ahogyan tavaly, úgy az idei évben sem fog minden eredmény beszámítani: a végső összesítés során mindenkinek a 6 legjobb eredménye alapján kalkuláljuk majd ki az év végi pontszámát.

Miként lehet pontokat szerezni? Nagyon egyszerűen! Ha nevezel a Blogligába, akkor minden versenyünkön pontot kapsz, melyen elindulsz. Az első helyezett mindig annyi pontot kap, ahányan indultak az adott versenyen (40 fő esetén tehát 40-et), a második helyezett eggyel kevesebbet, és így tovább, egészen az utolsó helyezett 1 pontjáig. A versenygyőzelmeket és a legjobb amatőr címeket ezúttal is külön jutalmazzuk: minden egyes ilyen szereplés +5, illetve +3 pontot ér a végső összesítés során.

Miért érdemes nevezni a Blogligába? Azért, mert ezáltal kvalifikálhatsz az év legvégén tartott draft versenyünkre, amely természetesen minden bejutó számára ingyenes lesz, a megszokott díjazással, és ahol a 3 nagykiegészítőből bontott lapokat is megtarthatjátok. Mivel az idei szezon hosszabb lesz, mint a tavalyi, ezért idén nem 16, hanem másfélszer ennyi, 24 játékos fog bejutni a versenyre, méghozzá a végső összesítés első 20 helyezettje, valamint rajtuk kívül a 4 legjobb amatőr játékos. A Blogliga legjobbjait külön is díjazzuk majd, méghozzá ultraritkával, nagykiegészítőkkel és Zén kiegészítőkkel – tavaly összesen 20 játékos kapott díjat.

Fontos változás az idei Blogligában: idén kizárólag azok az eredmények számítanak majd bele az összesítésbe, melyeket azután szerzel, hogy beneveztél a ligába. Ha tehát valaki úgy dönt, hogy csak az év közepén nevez be, akkor az év eleji eredményei “elvesznek”. Érdemes lesz tehát minél előbb benevezni az idei küzdelmekre.

Hol lehet nevezni? Versenyeinken, a helyszínen. A Blogliga nevezési díján egy fillért sem emeltünk: idén is 500 Ft-ért szállhattok be a versengésbe. Az ajándék ráadásul idén sem marad el: minden nevező egy Zén kiegészítőt kap a tagság mellé.

Találkozunk január 19-én, a HKK Blog első 2013-as versenyén – nagy móka lesz!

Csető Zsolt

19 thoughts on “Blogliga 2013

 1. Visszajelzés: Szombaton HKK Blog verseny, új akciókkal! « HKK Blog

 2. Két dolog érdekelne, Tudjátok-e már, hogy mi lesz a márciusi versenyformátum? Illetve mikor lesz pontosan a februári verseny?
  J.J.

 3. Február 23. sajnos nekem sem lenne jó. Kénytelen lennék a behós jellemekre elmenni ehelyett a remek móka helyett.

 4. Nekem egyetlen kérdésem van a 9-i ‘9 lapos’ versennyel kapcsolatban.
  Mondja meg valaki, legyen kedves, hogy mit jelent ez a “nyílt side-olás”, mert ilyet nyulat még nem láttam közelről.
  Persze van elképzelésem, de azért jó lenne előre letisztázni.

  Szóval, én úgy sejtem, hogy valójában rejtve side-olunk, de amikor mindketten végeztünk, az történik, hogy megmutatom, hogy mit vettem ki, és mit raktam be helyette, ha ez stimmel, akkor az ellenfél is megmutatja, ő mit cserélt, azt is ellenőrizzük, és ezután hajrá. Utána már nem lehet variálni.

  Minden más verziónál egy végtelen, amolyan – “ha én ezt teszem be, akkor az ellenfél amazt kiveszi, de akkor meg én beteszem emezt, de akkor meg amazt veszi ki…” – jellegű, parttalan mutyizgatás lesz az egészből.
  Ahhoz azonban, hogy ez jól működjön, a bírónak még a verseny előtt az összes paklilistát meg kellene néznie. Ehhez pedig szigorúan olyan paklilistákat kell kérni, amikben a lapok laptípus szerint csoportosítva szerepelnek, nem összevissza.

  Jól gondolom, hogy így lesz? [pislog]

 5. Igen János, így lesz a dolog. 🙂

  A verseny itteni kiírásában (meg persze a verseny előtt) ezt egyértelműsíteni is fogjuk mindenki előtt.

 6. Visszajelzés: A HKK Blog februári versenye « HKK Blog

 7. Visszajelzés: Szombaton HKK Blog verseny! « HKK Blog

 8. Visszajelzés: A Blogliga aktuális állása | HKK Blog

 9. Visszajelzés: Szombaton HKK Blog verseny! | HKK Blog

 10. Visszajelzés: A Blogliga aktuális állása | HKK Blog

 11. Visszajelzés: Szombaton HKK Blog verseny! | HKK Blog

 12. Visszajelzés: A Blogliga aktuális állása | HKK Blog

 13. Visszajelzés: Szombaton HKK Blog kvalifikációs verseny! | HKK Blog

 14. Visszajelzés: A Blogliga aktuális állása | HKK Blog

 15. Visszajelzés: Vasárnap HKK Blog verseny! | HKK Blog

 16. Visszajelzés: HKK Blog

 17. Visszajelzés: A Blogliga aktuális állása | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.