Gyűjtő? Uncsi!

„Eddig, és ne tovább!” ( Benkő Dániel)

Mi a probléma?

molganRégen, mikor még a végzeturak csak a mesékben voltak, és az 1 VP-s drágíthatatlan leszedésről csak álmodni lehetett, már megszülettek az első generációs gyűjtőgeneráló paklik. Ott volt a klasszikus Ördögi mentorra gyúró vagy Nothermantis pakli. Aztán jöttek a gonosz Fekete lyukak és elrakták az egészet (leginkább a gyűjtemények legaljára). Aztán teltek-múltak az évek, voltak próbálkozások (például volt időszak az Elözönlés idején, amikor vízió paklival szép sikereket lehetett elérni), és tavaly nyáron kitört a gyűjtő-láz. A Nemzeti Bajnokságon számtalan játékos indult ilyen koncepcióval és szép sikereket is értek el. Aztán: megjelent az Alanori dalverseny, és már nem csak a feltámadó lények, hanem mindenféle énekek is keserítették az életünket a versenyeken, Varga Robi Arochosos dal deckkel megnyerte a novemberi Dungeonös versenyt. Most szombaton pedig Barti megnyerte januárit egy (bár nem klasszikus, az előnyt mégis onnan termelő)  gyűjtőgeneráló paklival, Molganokkal (3 Bűvös erdő mellett is 1 VP-s leszedés), illetve Ködmangókkal.

Jelenleg ezek a paklik virágkorukat élik. Azt, hogy miért ilyen erősek a gyűjtőből működő lapok, azt már korábban leírtam (egy feltámadó lényt először le kell szedni (1 lap, x VP) majd semmizni kell (2 lap, x+y VP), vagyis erőforráshátrányba kerülünk miatta).

Mi a megoldás?

Hogy győzzünk le egy korlátozó szabálylapos, gyűjtőgeneráló paklit? Úgy gondolom, hogy a jelenlegi gyűjtős paklik erősek, de nem verhetetlenek. Nagyon sokszínű a játék most, sok paklival lehet versenyen meglepetést okozni. Ha hátrányban érezzük magunkat bilincs/erdő ellen, akkor válasszunk olyan követőt/szabálylapot, ami visszahoz minket a játékba (Molluszk, az ócskás, Változó környezet). Ami jelenleg kulcsfontosságú sikerességünk szempontjából: szerencsére kevés az ilyen paklik ellenlapja (bár a most megjelent Molgan pokolian erős). Kísérletezzetek, legyetek kreatívak!

Kíváncsi vagyok: ti mit gondoltok, hogy lehet jól kezelni egy Bűvös erős vagy Zarknod bilincses gyűjtőgeneráló decket?

Egyed Dávid

26 thoughts on “Gyűjtő? Uncsi!

 1. De , hogy valami építő jellegű és magam ellen irányulót is mondjak rakjatok exterminálást a sideba. Igen gusztustalan :S.

 2. Nem rossz ötlet,de lehet jobb lenne ha visszakevertetne pakliba mert akkor nem tudja a previ se kiszedni kézből:P

 3. Jaja,én is rendszeresen használom a toxikus lárvát. Ráadásul Molgan nem is zavarja. Persze védelme semmi nincs,de valamit valamiért.

 4. Nem semmizés kell, hanem az erdő pofájába a változó, a bilincsébe pedig molluszk yetikkel, mert az iszonyat! 🙂

  Am vannak olyan lapok, melyek “mutogatásra semmiznek”, áramlásból: baghar, tleikan, nagykígyó…ezek nagyon erősek, mert azért egy Megrontott trikót(ami szintén táp) legalább valamilyen szinten van esély kezelni, egy counterrel ugyebár.

  Exterminálás melett Végképp eltörölni is nagyot szól 🙂

  Ezen deckek erőssége am alapvetően a játékkörnyezetben van, amibe a szabálylapok belekényszerítik az ellenfelüket

  Remélem segítettem Dávid bának a felklészüléssel (ahogy Feri is mondta), bár neki mind1, mert a játékossal vannak…. 🙂

 5. Kimutatsz jobbra: Jéé! Madár… majdan kihasználva ellenfeled jobbra elnéző kereső tekintetét széttépkeded a számodra kellemetlen papírokat…
  intermediate level: ne felejts el paklilistát kérni ha mégis kikapnál

 6. Am az IV-ben a kiadott lapok fele semmiz… Minden színnek meg laptípusnak van már semmizése,még az alja orkoknak is,hát használják…! Előre,Molgan!

 7. Robi, az evidencia, de attól még megvitatjuk a felvetésed… 😀
  Konklúzió: ősök bilincsét szét kell tépni a már ismert Jé! Madár… felkiáltású
  intermediate level: akkor tépd szét, amikor az ellenfél hátrafordul és bíróért kiált
  upper intermediate level: vesztes party után paklilista ellenőrzés: -> 1 ősök bilincse hiányozni fog
  advaned level: 4 ősök bilinccsel játsz, és ‘Háhh!’ felkiáltással nyugtázd ellenfeled döbbent arcát, amikor megtalálja a 3/3 bilincset

 8. A bilincs alatti FAQ-t sztem olvassátok el mielőtt bepakoljátok a sideokba.Persze van amire jó de 90%ba blank lesz.

 9. Talán úgy, hogy amikor az ősök bilincsét kiadták, még nem volt sem feltámadás, sem vízió szabály. Volt viszont – emlékeim szerint – egy piszok erős koncepció a Temetővel.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.