Használhatóság alapján… (1. rész)

Egy picit belenéztem a játékosok által leadott szavazatokra a hkk.hu-n…

Nyilván nem lehet minden héten szavazást kiírni, hogy melyek azok a lapok, amiket mi, játékosok spoilernek vagy használhatónak tartunk. Szerencsére a Beholder honlapon van lehetőség folyamatosan pontozni a kártyákat, így mégis kaphatunk egy képet arról, hogy mi is az, ami megmozgatja az emberek fantáziáját.

Először a legújabb kiegészítővel, az Istenek Viadalával foglalkoznék. A játékosok pontozása alapján a lapok sorrendje a következőképp alakult:

# A lap neve Átlag Szavazatok száma
1. Solisar aurája (új) 9.8 11
2. Földanya ereje 9.8 10
3. Kyorg tudás (új) 9.8 9
4. Elzárás (új) 9.5 8
5. Nax’rahn, a kegyetlen 8.7 12
6. Szem szimbólum (új) 9.6 7
7. Raia követője (új) 9.6 7
8. Morgan rontása 9.4 7
9. A források pusztulása 8.6 10
10. Rhatt temploma (új) 8.7 9

Elemezzük kicsit a listát! Amivel tökéletesen egyetértek, az a lista első három helyezettje (még a sorrenddel is, bár nagyon nehéz egy erőforrást egy counterrel összehasonlítani). Mindhárom lap versenylap lesz, nagyon sokáig megállják majd a helyüket az asztalokon. Ha tovább böngésszük azonban a  listát akkor már az én véleményem eltér a szavazókétól. Úgy gondolom, hogy a lista 4-10. helye nem tükrözi hűen a lapok valódi erejét (természetesen a minta nem túl nagy jelenleg, így könnyen lehet, hogy ezért ‘torzult’ a lista).

Több olyan lap is lemaradt, ami mindenképpen megérdemli, hogy foglalkozzunk vele. Nagyon hiányolom a listáról a jelenlegi játékkörnyezet egyik legjobb (ha nem a legjobb) kontroll lényét, mely gyanítom szintén sokáig nagy kedvence lesz sokatoknak: Tridarkun. Bár a játék elején nem a legjobb, mégis azt mondom, hogy szeretni való lap, hiszen mindig a szituációhoz legjobban illeszkedő lapot tudjuk visszavenni (feltéve, hogy van olyan) a gyűjtőből, éppen ebben rejlik az univerzalitása. Szintén hiányolom a listáról a polkát járó goblint. Eddig is volt pár lény alapú counter a játékban, de úgy gondolom messze ez az eddigi legjobb. Sokan szeretik összehasonlítani Demizrával, én úgy érzem, hogy jelenlegi játékkörnyezetben egyértelműen jobb a ‘topolka (főleg a színe miatt).

Úgy érzem, ez az öt lap, ami mindenképpen fel kell, hogy kerüljön a listára. Ti mit gondoltok, melyek azok, amelyeket semmiképp sem szabad figyelmen kívül hagyni ezeken kívül, és méltóak a top tíz közé?

Egyed Dávid

13 thoughts on “Használhatóság alapján… (1. rész)

 1. Üdv!
  A magam részéről én még a Gyorskezű Trixben érzem az erőt, de persze nem kötelező egyet érteni velem. Nagyobb lehetőséget érzek benne, mint holmi Rhatt templomában… (Nem mellesleg a színe is jobb)

 2. Gondolom van 3 Tridarkunja eladó…

  Komolyra fordítva a szót, azért mert van két dekk amibe egy jó lény, még nem jelenti azt, hogy neki kell a 4. vagy 5.-nek lennie. Egy Gyorskezű Trix új sokkal univerzálisabb a játék bármelyik szakaszában, oké nem bilincs ellen. Ami a listán van Elzárás új meg Szem szimbólum új azok 100x többet fogják használni a játékosok mint a Tridi őskunt. A Raia követéséről már nem is beszélek, amire remek és “olcsó” dekket lehet építeni.

 3. Ha szerinted jobb a trix, mint a tridi, akkor 1 az 1ben becserélem őket.
  “A játék bármelyik szakaszában jobb a trix” = 1. körben jobb vele indítani, utána vagy meghal/megfogják/ be se tud ütni/ lelövik (azért a tridi reszisztje elég ,meleg a méretei mellé).

  Jó papír a trix fiú, de azért gondoljuk át a dolgokat mielőtt lefikázunk egy spoilert.

 4. Sosem értettem,hogy a Trixet miért favorizáljátok annyira. Körönként ad egy lapot,ha ütött,hát rendben. Első ütésre csak visszaadja magát,2. ütéstől kezdve ad csak lapelőnyt. Viszi a tőr,a gyenge,megfogható,semmi védelme,kicsi az ÉP-je. Jó vele kezdeni,de semmi több.Hogy miért van mindenki elájulva annyira tőle…

 5. Fairlight követős és legendás deckbe nagyon jó,de ennyi.Azért a Tridarkun egy más szint.Meccsfordító lap

 6. azért a Trixet se kell annyira lehúzni! 🙂
  az igaz, hogy a Tridinek a nyomába sem ér, és semmi védelme, de leírom én miért favorizálom annyira mégis: mostanában nagy divat a “gyors hordalényeket” 1-ért 3/1-esre méretezni, ugye mindannyian ismerünk pár ilyen lényt. régebben ez még magában is elég indok volt a hordába, aztán raktak mellé egy kis nekront, meg valami képességet, most pedig már nekron vagy egyéb hátrány nélkül is van használható képessége. ezek közül a legjobb énszerintem a Trix, mivel az ad körönként egy lapot. emiatt befér KF-es deckbe, legendásba, kontrollba, F követőbe, mezőbe, korlátozotton vagy egylaposon bilincsen kívül bárhova, a többi ilyen lény erre nem képes 🙂 és azért ne feledjük el, hogy sebez is, nem csak kör végén ad egy lapot, és a kantrip sebzésekből még sosem volt baj 😀

 7. Amit SiZo kifejtett, pont ezekre gondoltam én is, és lehet, hogy a Tridarkun erősebb, de szerintem akkor is a Trix az univerzálisabb/több pakliban használható.

 8. azért arra kíváncsi lennék ki hány darab olyan VERSENY paklit tud sorolni amibe trixet rak és amibe tridarkunt.Lehet hogy a thargodan srác több deckbe kerülne be.1ért 3/1 és sebzésre húzat.Ebben ha megölnek sem értem mi az univerzális.Visszaadja a lapot.OK.Üt 3at.OK utána passzolsz és az ellenfél első dolga lesz hogy lecsapja a fenébe,amire a leggyengébb lények is képesek.Magyarul képes arra hogy 1vp-ért sebezzen 3at.Ez nem univerzális egyáltalán.Egy valamit csinál:gyorsan sebez

  Lássuk a tridarkunt:drágább…DE.Már az első körben lehozva is nagyobb,viszont inkább hozzuk a 2.ban.4/4.Rezisztens,tehát egyből nem lesz egyszerű leütni,lelőni.Visszahoz 1 lapot a gyűjtőből ajándékba,vagyis van 1nagy lény+visszakaptam 1 lapot,ami egyértelműen minőségi lesz.Ez lehet akár 1 counter,erőforrás,cselvetés,talbot szava.Tehát bármi amit a játék elején újra megnyomnál.Na ez az univerzális…Olcsó,nagy,nehezen megoldható lény erős képességgel.

  Nálam ebből az jön le hogy a Trix egy gyors horda lény ami olyan gyorsan le is hullik ahogy jött.A Tridarkun pedig egy iszonyat erős kontroll lény ami egyrészt erős a középjátékban is,másrészt meccsfordító is lehet.
  Én sizo írásából inkább azt vettem ki,hogy jó a Trix de nem egy klasszis a Tridarkunnal.

 9. h4xOr értette jól, a tridi sztárabb egyértelműen szerintem, de!
  nézzük meg, hogyan oldhatják meg a Trixet. kijön, kap egy gyengét… 1 lap 1 ellen, 1 mana hátrány… inkább ő kapja, mint a troki, vagy valami spellem. valami azonnali leszedés: na olyan még nincs ingyen, szóval traxszal mondjuk egálban vagyunk (sérültem 2-t). de egy kis szarra pazarolta a leszedését, ami nekem mindenképpen jó. ha már beüt, akkor nincs laphátrányom, és utána az, ha le akarja szedni, nekem lapelőnyt jelent. nézzük milyen lények ütik le? amik legalább 5-ben élnek… azért az már masszív méret, és nem igen jönnek az első két körben ilyesmik. rosszabb eset, amikor lefújják, hát olyan van, de addig sem minket ütött a lény, vagyis ÉP előny, és nincs lapveszteség. mi lehet még: troki rárak egy pálinkát, akkor egál van lapokból, de ő elveszít egy kört, ha 2 pálinkát rak rá, akkor meg nem üt nagyot… ilyesmik ugranak hirtelen be, vagyis bilincs hiján nem hinném, hogy rosszul jöhet Trixike, ezért jó lap 🙂 hangsúlyozom JÓ lap. Tridi meg Kiváló lap. KIVÁLÓ. és hogy lehúzzam egy kicsit: nem tudsz vele minid visszavenni…

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.