Interjú – Gergely Ferenc, a legújabb versenygyőztes

A Beholderes verseny amatőr kategóriájának győztesével beszélgettünk.

Gergely Ferenc nyerte az amatőr kategóriát a Beholder egy hete megrendezett hagyományos versenyét, egy Lépéselőnyös KF-es paklival befutva az első helyre. Őt kaptuk most virtuálisan mikrofonvégre egy rövid interjú keretein belül.

HKK Blog: Szia Kisfec! Gratulálunk a januári Beholderes verseny amatőr kategóriájában aratott győzelmedhez! Kérlek mutatkozz be a blog olvasóinak!

Gergely Ferenc: Sziasztok! Gergely Ferenc vagyok, alias Kisfec, 23 éves, jelenleg a Szent István Egyetemen tanulok. A játékkal már lassan 10 éve, hogy megismerkedtem, azóta sajnos időhiány miatt többször is “elváltunk”, de másfél éve most már visszatértem és próbálkozom mindenféle paklival.

DSC06848

HKK Blog: Milyen érzés csatlakozni a versenygyőztesek táborához?

Gergely Ferenc: Nagyszerű! 🙂 Az egész hétvége nagyon jól sikerült, de ez feltette rá a koronát. Nem gondoltam volna, hogy pont egy hagyományos versenyt fogok egyszer behúzni.

HKK Blog: Sokszor mondják az egyéni sportoknál, hogy az első győzelem vízválasztó a jövőbeli sikereket illetően. Szerinted ez igaz a HKK-ra is? Mennyiben lesz más a versenyzés számodra ezek után (már ha más lesz egyáltalán)?

Gergely Ferenc: Van benne valami, bár ez szerintem a HKK-ra nem igaz, mert aki szereti az érdekesebb koncepciókat az kipróbál benne mindenféle paklit, és könnyen meglehet, hogy a nagy ötleteknek nagy úszás a vége.

HKK Blog: Beszéljünk azért magáról a versenyről is. Milyen mezőnyre számítottál az amatőr kategóriában?

Gergely Ferenc: Amatőr mezőny lévén eléggé vegyes “felvágottra” számítottam, ami be is jött, de Triniganos kontrollból 4-5 darabbal kalkuláltam, így a side-om fele erre ment el, plusz anti-mágiára. Illetve a drágítás volt az, amiből mindenfélére számítottam.

HKK Blog: Te végül egy KF-es pakli mellett döntöttél. Miért? Ez tetszett meg a legjobban az Istenek Viadala megjelenése után?

Gergely Ferenc: Az Istenek Viadala megjelenése után eléggé rápörögtem a KF-es lapokra, próbálgattam Erdővel, Tharr követőjével, de mindkettő gyengéje éppen az erőssége, a követő: ha nincs követő, iszonyatosan legyengül, a pakli és azért Csatamezők, Átkozott követők elég erősen jelen vannak a metagame-ben, emiatt a Lépéselőnyös anti-mágiás vonalra mentem rá.

HKK Blog: Kik voltak az ellenfeleid a verseny hat fordulójában? Mik voltak a kulcsmozzanatok az egyes meccseken?

Gergely Ferenc: Az első fordulóban Borbély úr avatárjai és nagy lényei ellen kellett felvennem a zúzókesztyűt (áá de rossz :P), igencsak zavaró minden lénye, és csak az első kör van, amikor gond nélkül tudok cselekedni. Érdekes mozzanat volt, amikor el tudtam venni az Augur képességét, így azt nem tudta bedobni a Kragoru követős lapleszedésnek és gyógyulni sem tudott, talán ez volt a meccs kulcspontja. 2:1

DSC06853

A második fordulóban Búzás Norbi Lassan járj! paklija érkezett. Tudtam, hogy a nekronhorda nagyon gyors, itt a legnagyobb szolgálatot a Csillagszóró tette, de sajnos nem volt elég. 1:2

A harmadik fordulóban Makó Gergő Lépéselőny deckjét kaptam. Na mondom mirror, aki kezd, az nyer, de végül nem így lett, mivel teljesen más volt a két pakli felépítése. Itt is a Csillagszórót tudnám kiemelni, az ellenfél lényére rakva. 3:0

A negyedik fordulóban talán Keller Gábor ellen játszottam – elnézést, nem vagyok biztos benne. Semleges csatamezővel játszott, kivettem Szikrát, Kyorg tudást és egy-két leszedést, viszonylag simán tudtam hozni. 3:0

Az ötödik fordulós ellenfelem nevére nem emlékszek, itt is elnézést kérek, már fáradt voltam. Autós bilinccsel játszott. Az elsőben simán kikaptam, jött egy A mágia létsíkja és minden második körben Nagyobb életszívott. A másodikban volt egy momentum, amikor az anti-mágiának köszönhetően kidobattam a kezét, és sikerült húznia egy Őrző lordot pedig, már csak 1-ben élt. Én is mákoltam egy iszonyatosat, mivel egy beside-olt Antitalentumot húztam, aminek a párbajával tudtam nyerni. A harmadikat simán nyertem a rossz húzása miatt. 2:1

DSC06846

A hatodik fordulóban Pogány Leventével játszottam az 1-es asztalon. Örültem, hogy nem Járj!-as Kyorgot kaptam, de az ellenfelem 6 lapos kezdését (Krigis) azért nehéz volt ledolgozni. Nagyban segített mind a 3 meccs alatt, hogy elég sok lapomnak horgony képessége volt, így a Köd és a Molgan nem voltak annyira hatásosak ellenem. 3:0

Így végül 5 győzelemmel, 1 vereséggel és hatalmas szerencsével sikerült nyernem.

HKK Blog: Meddig szeretsz fejlesztgetni egy paklit? Visszatérsz még ehhez a deckhez, vagy inkább mást fogsz próbálgatni a közeljövőben?

Gergely Ferenc: Ehhez a deckhez biztosan visszatérek, mert nagyon élvezetes vele a játék. Nagyon sokféle decket szeretek próbálgatni, tavaly is elég sokáig pörgettem a Morq Fan Gort, lehet leragadok most ennél egy ideig, de szerencsére van bőven ötletem, hogy merrefelé kéne majd elindulni.

HKK Blog: Köszönjük az interjút. Még egyszer gratulálunk az első győzelmedhez, reméljük hogy jó sok vár még rád a jövőben!

Gergely Ferenc: Köszönöm a lehetőséget, és ezúton is gratulálnék a többi helyezettnek!

Csető Zsolt

8 thoughts on “Interjú – Gergely Ferenc, a legújabb versenygyőztes

  1. Ennyi???:-(
    Hát bìztam egy kicsit tartalmasabb interjúba…
    Na sebaj.a deck iszonyat.grat hozzà ès az eredményhez.

  2. Grat innen is! Én azért sajnálom, hogy nem sorsoltak össze, te ahogy olvastam kevésbé 😀 Sok sikert a profi kategóriában is!

  3. haladunk afelé, hogy a behós prof kategória is 6 fordulós legyen, csak így tovább, grat 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.