Versenybeszámoló – Az épületek állták a legjobban az ábécé-próbát

Dárday Gergely nyerte a HKK Blog januári versenyét.

Első idei versenyünkön az eddigi legkülönlegesebb formátumunkkal vártunk benneteket: a speciális ábécés megmérettetésen minden játékosnak minimum 35 lapos paklit kellett összeállítania, melyben minden lapnak különböző kezdőbetűvel kellett rendelkeznie. A követők és a szabálylapok tiltottak voltak.

DSC06904A formátum tehát extrém volt, az érdeklődést azonban ez sem vetette vissza: nem kevesebb mint 39 játékos jött el a versenyre, ami minden várakozásunkat felülmúlta. Jó volt látni emellett, hogy – többek között új akcióinknak hála – számos új játékost köszönthettük a mezőnyben. Ezúton is köszönjük mindenkinek a részvételt!

Bár előzetesen az egylapos versenyeken mindig domináló good-stuff paklik dominanciájára lehetett számítani, a mezőny végül színesebb volt annál, mint amire a többség számított. A legjobb lapokat tartalmazó kontrollok mellett voltak többek között épületes és tárgyas összeállítások, anti-mágiás paklik és hordák is szép számmal, és a használt lapokat illetően is rendkívül változatos volt a mezőny.

Hogy az esélyek mennyire nyitottak voltak, azt jól mutatja, hogy az első helyre sem a várt pakli ért oda: a győzelmet végül Dárday Gergely szerezte meg, aki első sorban épületekre (azon belül is a Délibáb + Magányos torony kombóra, valamint a Gyilkos erődre) épített. A dobogóra Simon Dániel és Simon Zoltán állhatott még fel, mindketten good stuff paklival, míg a legjobb amatőr a negyedik helyezett Szatmári Bálint lett.

A végeredmény

I. Dárday Gergely (paklilista)

II. Simon Dániel (paklilista)

III. Simon Zoltán (paklilista)

IV. Szatmári Bálint (A) (paklilista)

V. Varga Róbert (paklilista)

VI. Vámos Csaba (paklilista)

VII. Juhász Ferenc (paklilista)

VIII. Bognár Bence (A) (paklilista)

IX. Dömény Balázs (paklilista)

X. Bartus Gergely (paklilista)

A verseny szokás szerint jó hangulatban telt, és a többség összességében élvezte a formátumot, valamint az olykor különleges és ritkán látott kártyák csatáját.

Érdekességek a versenyről

 • Simon Dániel és Varga Róbert mérkőzésén Robit saját Őrült Szajonnja végezte ki – hiába kezdte 18 ÉP-ben a kört. Dani egy Gaddar ultimátuma után zavartalanul pakolgathatott, és bár alig néhány varázspont állt rendelkezésére, végül sikeresen ki tudott játszani több mint 15 lapot egy körben, így a lila végzetúr hátrányának köszönhetően nyert.
 • Kupás Norbert számára nem voltak túl jók a kilátások az Elekes Gábor ellen vívott meccsen, miután Gábor egy Cunami teknőssel haszontalan lényekkel áztatta el Norbert pakliját. Végül azonban mégis ez volt a veszte, hiszen a hiányzó 3 ÉP-t az utolsó paklin maradt teknős, egy Sivatagi teknős tudta bevinni.
 • Juhász Ferenc és Gergely Ferenc egyik meccsén Timera igencsak az előbbi játékossal volt: 6-ból 5 alkalommal kisült a Káoszteknőc képessége.
 • Dömény Balázs épület paklijában egy Építész is helyet kapott, amely A pillanat emlékművével párban végtelen varázspontot termelt számára.

Minden eddiginél több zsákbamacskával készültünk a versenyre, benne most is sok-sok kiegészítővel – na meg persze HKK lappal és ultraritkával. A versenybeülőket Molnár Ferenc és Jáborcsik László bontották ki, így ők ingyen indulhatnak a következő versenyünkön, de így tehet majd természetesen a legjobb amatőr, Szatmári Bálint is.

A tippversenyünkön ezúttal azt kérdeztük, hogy hányan használják Az erős erejét: helyes tippet (ami 11 volt) ezúttal csak egy ember, Szili Béla adott le, így ő indulhat majd féláron a következő versenyen.

A szombati esemény kapcsán a héten egy részletes statisztikát is olvashattok majd a használt lapokat illetően, a februári megmérettetésről pedig szintén még ezen a héten bővebb információkkal fogunk jelentkezni. Addig is ne felejtsétek el megnézni a versenyről készült képeket a galériában!

Csető Zsolt

10 thoughts on “Versenybeszámoló – Az épületek állták a legjobban az ábécé-próbát

 1. Nagy grat Gice és Daninak is(Bátor manó powa 🙂 ), tök jók lettek a képek, volt sör, Barti is beért a top tízbe, iszonyat jó verseny volt! 😛 Köszi srácok!

 2. Grat Gice! Torzi jobb volt, mint mondjuk egy hammurappi? illetve a sokat emlegetett naxrahnt is hiányolom:)

 3. Naxit sztem be kellett áldozni, hogy legyen elég erőforrás(jöjjön a kombó a kézbe mihamarabb):S

 4. Köszi szépen.
  Torzi ingyen jön és épületdeck ellenére sem mindig lett volna, aki fel tudta volna építeni hammurapit (pl. ha első körben húzom fel), szóval jobbnak éreztem a torzit.
  Naxi meg valóban a húzás miatt szorult ki, az jobban kellett.

 5. Jópofa, ahogy a kockákról/gyöngyökről/fóliákiról szinte mindenki beazonosítható. 😉

 6. Visszajelzés: Konzultáció – A HKK Blog versenyeiről | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.