A szombati draft verseny tiltott lapjai

A Baghar korbácsa és a Leszáll a köd tiltva lesz a szombati versenyen.

Miután korábban még nem volt draft verseny az Istenek Viadalából, ezért a szombati verseny kapcsán felmerült, hogy mely lapokra férhet rá a tiltás vagy a korlátozás. Átnéztük a kiegészítő lapjait, és a ti javaslataitokat is figyelembe véve két lap tiltása mellett döntöttünk az óvatosság szellemében.

baghar_korbacsaEzek közül az egyik a Baghar korbácsa, amely a különféle aktivizálós lapokkal (Mestermágus, Orgling bányász) nagyon erős kombót alkot, de önmagában is pillanatok alatt pontot tesz a játék végére, ha valaki többet is összeszed belőle – gyakori lapként ez utóbbi ugyebár nem különösebben nehéz feladat. A tiltás mellett szólt az is, hogy az említett vele kombózó lapok szintén gyakori besorolásúak.

Szintén elvetettük a Leszáll a köd használatát, amely nagy számban (ismét egy gyakori lapról beszélünk) szintén hamar ellehetetlenítheti a legtöbb paklit (ködös lapként ráadásul más kártyákkal is könnyedén előkereshető). A tiltás mellett itt első sorban az szólt, hogy nagyon kevés olyan lap van, mellyel meg lehet oldani a jelzőket (a gyak-nemgyak repertoárból egyedül a Vörös villám és a Fókuszpenge képes erre önmagában).

A fenti lapok tehát tiltva lesznek a szombati megmérettetésen, és bízunk abban, hogy ezáltal még élvezetesebbé tudjuk tenni a versenyt számotokra.

Csető Zsolt

6 thoughts on “A szombati draft verseny tiltott lapjai

 1. Örülök, hogy figyelembe vettétek az észrevételt,de a tiltás talán túlzó és ezzel 2 gyakori lapot veszünk ki a lapkészletből.Talán jobb lenne valahogy úgy gyengíteni őket, hogy használhatóak legyenek,de nem túl spoilerek.

 2. Ezen a versenyen nem leszek ott. Mindazonáltal Juhász Ferivel maximálisan egyet tudok érteni, a gyengítés jelen esetben talán szerencsésebb lett volna.

 3. A köd pl nem kereshető és leesik 1 kör múlva a jelző.
  A korbács pedig csak saját körbe és körönként 1szer.
  De ezek csak javaslatok tuti lenne jobb megoldás csak dobálunk be ide párat és hátha kitaláljuk a tutit.

 4. Sztem a Korbácsnál, ha x-et, vagy x+1-et lőne az elég lenne. A kombók megmaradnának, de nem olyan durván, a lap nem válna azonnal gyengévé. A Ködnél pedig ha csak 1-2 Ép-vel kevesebb lenne a jelző élete, akkor máris jóval több az ellenlap (Szikra, Goblin kutató).

 5. a tiltás ellen az szól, hogy így is tele van a kieg mindenféle vacakkal, amiket amúgy sem tudunk használni (tokenek, követők), így nehéz lesz összeszedni a 40 lapot (én ettől félek kevésbé)
  mellette viszont, hogy ha csak butítunk, akkor meg kell jegyezni valamit, illetve ezesetben két valamit… jobb az ,ha minden azt csinálja ami rá van írva, hiszen végre egy verseny, ahol nincs 10000 faq 🙂 (ettől se félek, de a köz érdekében inkább az első)

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.