Randomlap

Ha nincs szükség másra, csak lényekre!

Egy régi nagy kedvencemről emlékeznék meg a következőkben, aki nem más, mint a Káoszmester. Első olvasásra nagyon keménynek tűnik, hogy 2 VP-vel drágít minden nem lény lapot. Második olvasásra is annak tűnik. Sajnos azonban cserébe mi sem játszhatunkkaosz mással, csak lényekkel.

Ráadásul elég gyengécske védelme van szegénykének. Hol is lehetne jól kiaknázni a képességét úgy, hogy még némi védelmet is kapjon? Nem máshol, mint a Hegymélyi keltetős deckekben. Főleg az életjelzős változatokban, amik manapság virágkorukat élik és a lila szín alapszínnek mondható bele (régen is csak ott volt nagy sztár). Ha a második körben létrejön, akkor az ellenfél keresztet vethet a nem lény lapjaira.

A Keltetővel együtt a 3 manás drágítás már elegendő ahhoz, hogy győzelmi pozícióba kerüljünk. A halhatatlanok nagymestere által kapott élet pedig már-már megoldhatatlanná teszi őkelmét. Nem is beszélve arról, hogy egy jól összerakott életjelzős deckben nem feltétlenül csak őt kell megoldania az ellenfélnek, hiszen egy Életadó pikk-pakk visszarántja a halálból, ha szükséges. Az, hogy még altípusa is van csak hab a tortán. Bár a Thargodanok előszeretettel játszanak tárgyakkal, így nem mondanám oda alap lapnak, de side-ba akár be lehet csempészni (valószínűleg a Keltetős vonalba is maximum oda férhet be.)

A mostani környezetben egyre több az ősmágiás lapocska, amik tesznek a drágításra, illetve egy arra tévedt Hétfejű hidra is gond nélkül leharapja a fejét. Talán ezért is felejtődött el. Azért higgyétek el, lehet vele borsot törni az ellenfél orra alá!

Varga Károly 

4 thoughts on “Randomlap

  1. Ezt a lapot minden 5 évben előszedik egyszer, de sohasem váltja be a hozzáfűzött reményeket. Natúrban kap egy erőst-solisart vagy valami más countert, a keltető meg elfelejti, hogy mennyi ősmágiás lap forog mostanság a versenyeken. Egy ilyen csupa lény dekk nem sok mindent tud felmutatni szerintem.

  2. FeFe: azért a keltető erős, meg még akad pár lényes dekk ami jó lehet most, inkább abban látom ennek a lénynek az eltűnését, hogy ugyan a kettes drágítás kemény, de a keltetőt a kontroll nem spellekkel hanem a sztatikussal és hasonló méretű társaival rakja el (ha elrakja), attól meg nem ez fog megvédeni…

  3. A keltető erős valóban, de nem a 3 Káoszmester miatt. Akkor már ezerszer inkább a Káoszteknős új, ami 2 manáért jön és szintén lila, de sokkal biztosabb befektetés. Összehasonlíthatatlanul jobb a 15 éves társánál.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.