Versenybeszámoló – Varkaudar-özön a draft versenyen

Akciós draft verseny tartottunk 3 csomag Istenek Viadalából.

Az utolsó pillanatban helyükre került részletek miatt ugyan csak a hét közepén tudtuk meghirdetni, ám így is 19 játékos látogatott el a HKK Blog első teljesen “nyílt” draft versenyére, ahol mindössze 3.000 Ft-ért válogathattak a résztvevők a 3 csomag Istenek Viadalából.

DSC06945A játékosokat végül egy 10 és egy 9 fős asztalhoz ültettük le, ami azt jelenti, hogy bőségesen volt merítés a lapok darabszámát illetően, így egy-egy gyakori lapból akár extrém sokat is össze lehetett gyűjteni, de a nem gyakori kártyákat is szépen lehetett szedegetni.

A résztvevőknek legalább 35 lapos és legfeljebb 4 színt tartalmazó paklit kellett építeniük a válogatás során. A Baghar korbácsát és a Leszáll a ködöt eredetileg tiltott lapként hirdettük meg, ám a verseny előtt tartott szavazás eredményeképp végül csak korlátoztuk őket: a korbács használatához fel is kellett áldozni a tárgyat, míg a ködjelzők a gazdájuk következő előkészítő fázisában a gyűjtőbe kerültek.

A játékosok sokféle koncepciót kipróbáltak, és a verseny úgy alakult, hogy az ötödik forduló után öten álltak egy-egy vereséggel. Ezen öt játékos pakliját mutatnám be részletesebben.

Borbély János az ő asztaluknál szinte egyedüliként kezdte el gyűjteni a KF-es lapokat, így egész sok ilyen tárgy jutott hozzá (3 Baghar korbácsa, 3 Fókuszpenge, 2 Ryuku harci szekér, 2 Gyilkos pöröly, 2 Ork hajítóbárd). Ezek mellé volt még többek között 3 Talpig vasban, 3 Goblin kutató, valamint olyan ritkák, mint egy-egy Törpe hős, Goblin régész vagy Solatopolka. Tharr követőjét is használta.

DSC06954Elekes Gábor egyedülálló módon mindössze néhány kulcslapra építette pakliját: deckjében 8 A győzelem ára, 6 Varkaudar kölyök, 5 Ikerfivérek, 7 Goblin kutató, 6 Moa torpedó és 4 Ork hajítóbárd kapott helyet – mást nagyon nem is használt, a ritkákról is mind-mind lemondott a draftolásnál. Szinte biztos volt tehát az első körös varkaudar-özön, melyet általában második körös láthatatlan ikerfivér-jelzők követtek, A győzelem ára pedig halálos védelemnek bizonyult.

Klujber Balázs a kalandozós vonallal próbálkozott: 4 Bufa szimbóluma, 3 A hősök ideje, 4 Ikerfivérek és 3 Harcostárs is jutott hozzá többek között. Agresszív hordázását emellett 5 A győzelem ára és 5 Rémisztő yeti segítette még, ritkái között pedig egy Kyorg tudás is meglapult.

Juhász Ferenc szintén a Varkaudar kölykökre épített (neki is 6 darab jött össze), ám ő A győzelem ára híján inkább 6 darab Harcostárssal tápolta őket. A Moa torpedók itt is előkerültek, a ritkák közül pedig első sorban két darab Solatopolkát kell kiemelnünk.

Varga Róbert szintén követőzött: ő Fairlight követőjét használta, pakliját pedig a Vörös villámra építette, melyből 8 darab is összejött neki. A villámos koncepciót 2 Villámrúna és 1 Viharsziget tette igazán veszélyessé – ezek, valamint a követő segítségével szinte varázspont- és lapköltség nélkül szórhatta a Vörös villámokat. Jól dolgozott együtt a követővel a 3 Rambó bogár és a 2 Vasgólem is, míg ellenfelét többek között 4 Kegyetlen nappal, 4 Szikrával, 3 Csontváz harcossal és 2 Haláladóval hátráltatta.

Ezen öt játékos között tehát mindössze a buchholtz döntött – az ellenfelek erőssége alapján az alábbi végeredmény született meg végül.

A végeredményDSC06952

I. Elekes Gábor

II. Borbély János (A)

III. Varga Róbert

IV. Juhász Ferenc

V. Klujber Balázs (A)

A versenyen az első nyolc játékost és a két legjobb amatőrt díjaztuk, akik összesen 13 Istenek Viadala kiegészítőt, valamint a paklikból kibontott, és közös megegyezés alapján a nyereményalapba tett 12 kódot kapták meg. A győztes emellett egy szabadon választott kódos lapot is nyert, így a rendkívül pénztárcabarát nevezés mellett még a díjak szempontjából sem mentek haza üres kézzel a játékosok.

Reméljük, hogy élveztétek a versenyt, aki pedig most lemaradt, az ne búsuljon: további draft és frissen bontott versenyekkel készülünk számotokra az idei évre. Találkozunk február 9-én a szokásos havi versenyünkön – addig is ne felejtsétek el megnézni a lenti képgalériát, benne a verseny leglátványosabb momentumaival!

Csető Zsolt

9 thoughts on “Versenybeszámoló – Varkaudar-özön a draft versenyen

 1. “az első körben kirakott 10 Varkaudar kölyök inkább vicces, mint igazán brutális” EPIC 🙂

 2. Őőőő sztem némi baki lesz itt mert tudtommal én lettem a 4.Szintén 5/4-el.No offense!!!

 3. @Feri: Sikeresen összekavartam a 4. – 6. helyet, javítva, köszi. 🙂

  @Balage: Mindenki tévedhet – az Ikerfivérekkel nem számoltam a kölykök kapcsán, azzal valóban kemény kombó, jó esetbe második körös win. Azt azért hozzá kell tenni, hogy a mezőny nagyon durván kedvezett ezeknek a pakliknak: csak Varga Robi játszott “szétlőlek” deckkel, akit ráadásul mindkét varka kölykös pakli elkerült – ott már nem lett volna nagy biznisz 10-ből indulni.

 4. Köszi!
  Ritkáim közül még 2 tudat rombolást és a körszak ganét kiemelném.Segítettek sokszor, hogy az ellent ellehetetlenítsem.

 5. Igaz, hogy volt ott egy Kyorg tudás, viszont nem használtam. A koncepcióm az volt, hogy minél több ritkát kivegyek, aztán a maradékokból meg összerakok valamit. Így lett nálam 11 ritka, bár SiZo ebben beelőzött a 13 ritkájával. 🙂
  Amiket használtam: 1 Kifejlett xenomorf (egyszer jött fel, akkor hozta is a meccset), 2 Ködlidérc (jól adta a 2 Iszapgólemmel, ami Harcostárssal meg Ikerfivérekkel korrekt), 1 Xenomorf atka (nem volt nagy szám, bár gyorsan leszedték, amikor kijött). Ha tehettem volna, szedtem volna én is a Varkaudar kölyköket, Elekes mester azonban behúzta őket az asztalnál. Jó pakli volt, megérdemelt győzelemmel, grat!
  A Rémisztő yetiben pozitívat csalódtam, ha lejött egy, akkor onnantól kb. csomagolhatott is az ellenfél. Többször volt olyan, hogy ha leszedem az ellen lényeit, akkor büntet, de mivel csak hátraküldtem őket, ezért tehetetlenül nézte, ahogy jönnek a yetik ütni.
  Izgalmas, szórakoztató verseny volt, remélem még lesz ilyen! 🙂

 6. Visszajelzés: Konzultáció – A HKK Blog versenyeiről | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.