Szombaton HKK Blog verseny!

Szeretettel várunk mindenkit februári versenyünkre, ahol elsők között próbálhattok ki egy vadonatúj formátumot, az úgynevezett “5×9-es” versenyt. Íme minden fontos tudnivaló.

Február 9-én a szokásos helyen, valamint a szokásos remek díjakkal és kedvezményekkel várunk mindenkit a HKK Blog következő versenyén, ahol egy izgalmas új formátumot próbálhattok ki.

Az “5×9-es” verseny a hagyományos formátumra épül, így a verseny lebonyolítása a megszokott lesz, és az engedélyezett lapok, követők és szabálylapok szempontjából sincs semmiféle változás. Egyetlen korlátozás hoz csupán csavart a pakliösszeállításba, igaz, az jó nagyot: a paklidat úgy kell összeállítanod, hogy 5 féle különböző laptípusból kötelezően 9-9 darab lapot kell használnod.

Miután több kérdés is felmerült korábban a verseny kapcsán, ezért ezeket most egy helyre gyűjtve újból megválaszoljuk, hogy senkiben se maradjanak kétségek.

 • Az alábbi típusokból kell választani: általános, avatár, azonnali, bűbáj, építmény, galetki, helyszín, kalandozó, szakértelem, szintlépés, szörny, tárgy, testrész, torzszülött. A különböző bűbáj-típusok (pl. bűbáj lényre, bűbáj lapra stb.) mind egyszerűen bűbájnak számítanak. A szörnyeket és a torzszülötteket nem lehet egymással helyettesíteni, külön csoportot alkotnak.
 • A nyílt side-olás a gyakorlatban úgy néz ki, hogy miután mindkét játékos bejelentette, hogy készen van a side-olással, megmutatják a másiknak, hogy mit vettek ki a pakliból, és miket raktak be a helyükre a side-ból. Fontos, hogy ezután már nem lehet újból módosítani (legfeljebb a második és harmadik játék között).
 • A side összeállítására külön szabályok nincsenek, így ott a hagyományos versenyhez hasonlóan lehet például ötödik szín, illetve bármilyen laptípus. A paklidban szereplő egy (vagy több) laptípust is ki lehet cserélni a kiegészítő pakli használata után. Az Univerzális megoldás is bármilyen lappal használható.

Tippversenyünk természetesen ezúttal sem marad el: ezúttal az alábbi kérdést fogjuk feltenni a verseny elején. Hányan játszanak galetkikkel? Akik helyesen eltalálják a választ, azok féláron indulhatnak majd a következő versenyen.

Ne feledkezzetek meg új kedvezményünkről sem: az idei évtől minden olyan játékos ingyen indulhat nálunk, aki korábban még a HKK Blog egyetlen versenyén sem szerepelt!

A héten több ízben is foglalkozunk még a formátummal: a kezdők és a haladók számára is egyaránt készülünk speciális paklileírásokkal, melyek kifejezetten olyan deckeket mutatnak majd be, melyeket ezen a versenyen lehet bevetni. Találkozunk szombaton!

A februári verseny

 • Időpont: február 9. (szombat), 10 óra (kezdés 10:30-kor)
 • Helyszín: Budapest, Dungeon Szerepjáték Szaküzlet és Klub, Erzsébet körút 37.
 • Formátum: Egyedi verseny*

A szabályok

 • Válassz ki 5 különböző laptípust! Mindegyik laptípusból pontosan 9 darab lapot kell használnod a paklidban, a pakli mérete így 45 lap.
 • A side-olás nyíltan folyik. A laptípusonkénti 9 lapnak a kiegészítő pakli használata után is meg kell maradnia, de egy (vagy több) laptípust ki lehet cserélni másikra.
 • Tiltottak a hagyományos versenyen tiltott lapok.

Nevezési díjak

 • Profiknak: 1.000 Ft (Hatalom Szövetsége tagságival 800 Ft)
 • Amatőröknek: 600 Ft (Hatalom Szövetsége tagságival 500 Ft)

Kedvezményekkel is szolgálunk: azoknak az amatőr játékosoknak, akik 50 km-nél messzebbről érkeznek 200 Ft a nevezés, mint ahogyan a 12 évnél fiatalabb és a női játékosoknak is. Ingyen nevezhet mindenki, aki először vesz részt HKK Blog által szervezett versenyen.

Érdemes emellett minél előbb megérkezni a versenyre, hiszen az első 20 játékos, aki a helyszínen regisztrál egy véletlenszerű ajándék lapot kap a legújabb Zén kiegészítőből.

Ha azt szeretnéd, hogy biztosan legyen helyed, a hkkblog@gmail.com email címen előnezevésre is van lehetőség – nagyjából 50 játékos a maximális létszám.

Díjazás

 • I. helyezett: 6 Istenek Viadala + Egérút
 • II. helyezett: 6 Istenek Viadala
 • III. helyezett: 5 Istenek Viadala
 • IV. helyezett: 4 Istenek Viadala
 • V. helyezett: 3 Istenek Viadala
 • VI. helyezett: 2 Istenek Viadala
 • VII – X. helyezett: 1 Istenek Viadala
 • I. amatőr: 1 Istenek Viadala + Változó környezet + beülő a következő versenyre
 • II – III. amatőr: 1 Istenek Viadala
 • IV – V. amatőr: 1 nagykiegészítő
 • VI – X. amatőr: 1 Zén kiegészítő

Emellett minden más helyezett egy ajándék HKK zsákbamacskát kap vígaszdíjként.

Egyéb tudnivalók

Természetesen ezúttal is lehet majd HKK zsákbamacskát vásárolni, benne értékes ritkákkal, ultraritkával, kiegészítőkkel és versenybeülőkkel, de nem marad el szokásos tippversenyünk sem, melyen félárú nevezést nyerhetnek a helyesen tippelők. Emellett továbbra is lehet nevezni a Blogligába, mely egy egész éves versenysorozat a HKK Blog versenyein indulók számára.

8 thoughts on “Szombaton HKK Blog verseny!

 1. Azért az elég szánalomtoken-gyanús lenne, ha ezt is bele kéne írni… néhány embernek már így is szájába kell rágni minden formátum minden szabályát 🙂

 2. Nem is magam miatt (én a nyilvános elküldött üzenetekkel égetem csak magam 😉 ), csak hátha valakinek nem egyértelmű. 😛

 3. Nagyon jó lenne, ha megtudnánk, hogy mikor és milyen formátum lesz márciusban. Vannak páran ugyanis, mint én is, akiknek jóval a tervezett hétvégi elfoglaltság előtt már tudnunk kell, hogy lesz-e ilyen.
  Leginkább az időpont a fontos, de persze a formátum is nagyon lényeges, mivel márciusban a frissen bontott behós, és a kétszínű D. verseny is igen vonzó alternatíva…

 4. Jó eséllyel március 9-én. Ezt a hétvégi versenyig igyekszünk véglegesíteni, hogy mindenki felkészülhessen!

 5. Szerintem fel kéne hívni minden versenyző figyelmét, hogy a paklilistáján a lapokat laptípus szerint csoportosítva szerepeltessék, mert egyébként ellenőrizhetetlen lesz.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.