Versenybeszámoló – 60 fős pörgés és négyes holtverseny a Dungeonben

Minden idők egyik legszorosabb végeredményét hozta a szombati verseny.

Pörgős versennyel várta a Dungeon február 2-án, azaz most szombaton a játékosokat, akik szép számmal el is jöttek a versenyre: kis híján 60 játékos szállt ringbe ezúttal, így a klub minden egyes szegletét ellepték a lelkes HKK-sok.

A mezőny a nagy létszám ellenére is változatos maradt: így is alig találunk olyan szabálylapot vagy követőt, melyet egy-két játékosnál többen használtak, és itt is nagy különbség volt az egyes koncepciók között. Összességében elmondható, hogy népszerű volt a Változó környezet (8), a Sokszínűség (4), a Bűvös erdő (6) és az Átkozott követő (7) – utóbbi ilyen-olyan szabálylapok mellé illesztve.

Igazi különlegességek is akadtak a versenyen: ilyen volt Nagy Gyula 29 Chara-din fattyát tartalmazó A legfőbb követős összeállítása, vagy éppen Tóth István paklija, aki a Pótolhatatlan veszteségre épített.

 • Követő (13): 2 Molluszk, az ócskás, 1 Edralian, 1 Arochos, 1 Mulgan, a segítő, 1 Krigis, a lélekkufár, 1 Archaix, 1 Hatalmas manó, 1 Beldian, 1 Legendák Völgye, 1 Tharr követője, 1 Ganüid nagymester, 1 Terrgath
 • Szabálylap (25): 8 Változó környezet, 4 Sokszínűség, 3 Zarknod börtönében, 3 Ősi rúna, 2 Egérút, 1 Lassan járj, 1 A fókusz meglelése, 1 Semleges csatamező, 1 Hegymélyi keltető, 1 Lépéselőny
 • Egyéb (19): 4 öt lap, 4 Bűvös erdő (3) + Átkozott követő, 2 Lassan járj! + Átkozott követő, 1 Bűvös erdő (2) + Hatalmas manó, 1 Lassan járj! + Melák, az óriás, 1 Bűvös erdő (2) + Átkozott követő, 1 Hegymélyi keltető + A halhatatlanok nagymestere, 1 Hálócsapda + Raia követője, 1 A fájdalom szépsége + A behemótok nagymestere, 1 Hegymélyi keltető + Legendák Völgye, 1 A legfőbb követő (Antimágikus rakshallion, Homályúr, A köd ura, Molluszk, az ócskás), 1 A legfőbb követő (Antimágikus rakshallion, Chara-din követője, Molluszk, az ócskás, Tokozó rakshallion)

A verseny vége elképesztő izgalmakat hozott: az utolsó, 12. forduló után négyen álltak 27 ponttal, Aranyi Ákos, Felizardo Dániel, Molnár Ferenc és Pusztai Kornél. Közöttük végül a buchholtz pontok, vagyis az ellenfelek erőssége döntött, és itt is parányiak voltak csupán a különbséget: az első és a negyedik helyezettet csupán 8 (!) pont választotta el egymástól (250 körüli nagyságrendről beszélünk). A győzelmet végül egyetlen pont különbséggel Molnár Ferenc szerezte meg.

A végeredmény

DSC07008I. Molnár Ferenc (paklilista)

Klasszikus Lassan járj!

II. Felizardo Dániel (paklilista)

Dal pakli Változó környezettel.

III. Pusztai Kornél (A) (paklilista)

A halandóság átlépésére építő Edralian.

IV. Aranyi Ákos (paklilista)

Ködös pakli Sokszínűséggel.

V. Abonyi Attila (paklilista)

Lényes pakli Zarknod börtönével.

VI. Horváth Dávid (A) (paklilista)

Dal pakli Arochos-szal.

VII. Fischer Zsolt (A) (paklilista)

Ködös pakli Sokszínűséggel.

VIII. Szatmári Bálint (A) (paklilista)

KF-es pakli Lépéselőnnyel.

IX. Klujber Balázs (A) (paklilista)

Dal pakli Változó környezettel.

X. Dömény Balázs (paklilista)

A halandóság átlépésére építő Zarknod börtöne.

Jól látható, hogy a top tízben végül jócskán feltobzódott néhány koncepció: a ködös Sokszínűségek, a dalos paklik, a börtönök és a Halandóságos deckek is több játékos képviseletével voltak jelen, itt-ott átfedésben, Feri azonban mindannyiukat maga mögé utasította Átkozott követővel megtámogatott Lassan járj!-as paklijával. Érdekesség, hogy öt amatőr játékos is befért a legjobbak közé.

A Dungeon következő versenyén Isteni szövetség formátum lesz, mely március 2-án kerül majd megrendezésre, de most szombaton se felejtsetek el visszatérni a klubba, hiszen jön a HKK Blog februári versenye!

Csető Zsolt

16 thoughts on “Versenybeszámoló – 60 fős pörgés és négyes holtverseny a Dungeonben

 1. Iszonyat verseny volt!

  Utólag is bocsi a tűzdekkes sráctól, aki apokalipszisre eldobdta önként a kezét is 😀 😀 😀

  Érdekesslg még, hogy Csomperszt kiszedte egy KRABBER DEKK 😀 😀 😀

 2. sajnálom, hogy átaludtam, biztos nem így alakult volna a dobogó, ha ott vagyok 😛

  gratulálok az első 4-nek! 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.