Interjú – Molnár Ferenc, a pörgés mestere

A múlt heti Dungeonös pörgős verseny győztesével beszélgettünk.

Molnár Ferenc nyerte a Dungeon egy héttel ezelőtti pörgős versenyét, amely elképesztő győzelmeket hozott – MoFe végül egy Lassan járj! + Átkozott követő paklival ért be az első helyre. Őt kaptuk most virtuálisan mikrofonvégre.

HKK Blog: Szia MoFe! Gratulálunk a Dungeon februári pörgős versenyén aratott győzelmedhez, kérlek mutatkozz be a blog olvasóinak!

Molnár Ferenc: Sziasztok! Köszönöm, nagyon szoros volt. 😀 Molnár Ferenc vagyok, a budapesti mesekártyások közösségébe tartozom a Rhatt fénykora kiegészítő óta.

HKK Blog: Úgy tűnik, hogy jól megy neked ez a pörgős formátum: az első profi Beholderes versenyed is pörgős volt, amit meg is nyertél. Ezek után gondolom nem bánnád, ha több is lenne.

Molnár Ferenc: Az már nagyon régen volt. 😀 Meglepő lehet, de nem rajongok túlzottan a pörgős versenyekért, a hagyományos, illetve egylapos formátumokat szeretem leginkább. A pörgős kifejezetten érdekes versenytípus, hisz a pakliépítésben nincs semmilyen korlátozás, mégis teljesen különálló metagémmel rendelkezik. Szerintem itt az abszolút végletes deckek tudnak a legkönnyebben jó helyezést elérni.

DSC07008

HKK Blog: Egy régi nagy kedvencet forgattál a Lassan járj! személyében, méghozzá egy klasszikus verziót. Volt benne azonban néhány különlegesség (A béke megőrzése), illetve új lap (Kronotapír) is. Hogyan teljesítettek ezek? Mit lehetne még csiszolni a paklin?

Molnár Ferenc: Magával a Lassan járj! koncepcióval még Egyed Dávid ismertetett meg a Zu’lit kincse kiegészítő idején, azóta ez az egyik kedvenc paklim. A mostani versenykörnyezetben szerintem ismét van helye, hisz a pörgős deckek élik reneszánszukat, illetve a kontrollok, ezeknek ideális ellenszere lehet a korlátozó szabálylappal, illetve játékkal operáló varázspakli.

Az utóbbi időben nem fogadtam el, hogy a köztes koncepcióval csak iszonyat mákkal lehet kifejezetten jó helyezést elérni, így most kicsit kiábrándulva az utóbbi időben összerakott deckjeimből egy kicsit mókázni szerettem volna, nem voltak komoly céljaim a versennyel (jó, persze tudtam, hogy jó lenne nyerni, de azt mindig jó 😀 ). Így került be a képbe a Lassan járj! és annak is egy elvetemült verziója.

Nem szerettem volna kikapni a Molluszktól és az Edrától, így hát az Átkozott követő mellett döntöttem. Innen jött A béke megőrzésének ötlete, ami utólag nagyon jó döntésnek bizonyult, sok meccset köszönhetek neki. Hasonlóan hasznos lap volt még a Brutálgeddon, ami többször volt meccsfordító (igaz, Bonyi? :P). A Kronotapír Az idő kerekét helyettesíti, kifejezetten jól, nagyon erős lap lett.

HKK Blog: Kik és milyen paklik ellen harcoltál a tizenkét forduló során? Mesélj kicsit kérlek a legjobb meccsekről is!

Molnár Ferenc: Elég nehéz jegyzetelés nélkül mesélni 12 fordulóról, de megpróbálom.

Az első fordulóban Bakával kerültem össze, ő Változós kombódeckkel tolta, az Időzített gombára építve. Nem tudott megölni a negyedik körében, nem jött ki, így kétszer cselvetett, összesen 8 VP-vel voltam drágább, viszont csak 3-ban élt. Eltekertem egy Kurtzot, így lett 10 manám, kiraktam egy Sztatikus gólemet 1-ért, amit a saját Járjam drágított eggyel, illetve a Cselvetések további nyolccal, majd lekapcsoltam (talán a legdurvább lap volt a dekkemben az Esszenciakapocs).

Elekes Gábor ellen (aki szintén Járj + Átkozott kombóval operált) azt az ocsmányságot követtem el, hogy a harmadik körben kijátszott lényét lekapcsoltam, majd Béke megőriztem, ami enyhén szólva is undorító szerintem (sajnos nála is volt egy kapocs).

DSC07004

A verseny talán legjobb mérkőzését Abonyi Attila ellen játszottam, akivel évek óta együtt versenyzünk és rengeteg jó partit tudunk már magunk mögött. Ő egy lényes-halleres-antimágiás börtönnel tolta, nem voltam boldog, de bíztam a Kurtzokban. Bonyi ellen a Tűzmadár mutatta meg erejét, mely akár két lapelőnyt is csinálhat (keresi önmagát, kevés lény van, ami leüti úgy, hogy túléli, illetve miután leesik még ki is lőhet szinte akármit), örültem, hogy behúztam, illetve egy A furfang templomot is leraktam második körömben . Bonyi a harmadik körös Manaszondámat Solatopolkával megkánterelte, majd a következő körében hozott egy Quwarg harcmágust, ám nem volt spell a kezemben. Kis gondolkodás után, egy körrel később feltolta a kis goblint (akinek közben jött még egy tesója, hurrá!), levette a madaramat, ami magával rántotta a rovar srácot is. Egy lap maradt a kezemben, egy Kurtz és egy Templom az asztalomon, mikor Bonyi hozott egy Csábos áldozatot (CSÖCS). Itt igazolódott be, hogy igenis kellett A béke megőrzése, mivel ha bejön a csajszi, akkor kikapok. Bonyi hozott egy Don Calonit és egy Goblin kutatót, csak hogy ne érezzem jól magam, ám sikerült egy Brutálgeddont topdekkelni, amivel elkértem a két csodát és egy körrel később nyertem.

Kurunczi mester ellen szintén egy Geddon döntött, miután ő 6-ban élt, képmásoltam az Óriás pöfit nála, majd leszedtem az asztalt (ő Molluszkkal játszott, jó volt az az Átkozott követő.)

Dr. Ákossal is remek meccset vívtunk, igazából nem értem, hogyan tudtam nyerni, a harmadik körére 4 lap előnye volt, az asztalomat leszedte egy Apokalipszis, ám valahogy egy öngyilkos rohammal sikerült áttörni a védelmén.

DSC06989

Három ellenfelemtől kaptam ki. Felizardo Dani, alias a Kesztyűs Gyilkos: ő úgy ment át a Változós dal deckjével rajtam, ahogy kell. Fischer Zsolt ködös Sokszínjétől, illetve Pusztai Kornél halleres Edrájától (itt nem volt elég a követő és a 3 Kurtz, mégiscsak besétáltam a Haller utcába) kaptam még ki.

Az utolsó meccs amúgy a döntő volt, egyedül álltam két győzelemmel, és amikor kikaptam, azt hittem, legjobb esetben is csak harmadik leszek. (Itt szeretném megköszönni a kölcsönlapokat azoknak, akiktől kaptam, szerencsét hoztak: Bonyi, Krisz, Dömény mester, Bartus mester.)

HKK Blog: Eléggé megszaporodtak mostanában az Átkozott követők és összességében a három lapos deckek, utóbbiak még sosem voltak annyira sikeresek, mint mostanság. Mit gondolsz, ez pusztán a metagame körforgásának egyik állomása, vagy inkább az egyre erősebb szabálylapoknak és követőknek tudható be?

Molnár Ferenc: Szerintem ez a metagame egy állomása. Mikor a pörgős dekkek, illetve kontrollok kerülnek előtérbe, mindig előkerülnek a lassító koncepciók is, mint ezt már az elején kifejtettem.

DSC07011

HKK Blog: Elmondható, hogy most már nem csak vidéken, hanem Budapesten is rendkívül változatosak a versenyek, ha a formátumokra pillantunk. Te miből látnál még szívesen?

Molnár Ferenc: Sokszínűség jutalmából, páros versenyből (akár itt is külön versenytípus szinten: egyszínű, jellemek stb.), draftból, illetve már kifejezetten várom, hátha lesz csapatverseny is valamikor.

HKK Blog: Köszönjük az interjút, hasonló sikereket kívánunk a jövőben is!

Molnár Ferenc: Köszönöm szépen, sziasztok!

Csető Zsolt

7 thoughts on “Interjú – Molnár Ferenc, a pörgés mestere

 1. hali
  grat az 1. helyhez.

  (Felizardo Dani, alias a Kesztyűs Gyilkos: ő úgy ment át a VÁLTOZOS DAL deckjével rajtam, ahogy kell.)
  Erröl a dekröl valaki tud pakli leirást? 😀
  vagy nem lesz közeljövöben erröl itt leirás?

 2. Már volt róla leírás, ráadásul a versenybeszámolók alatt is meg tudsz nézni különböző összeállításokat, többen is jól szerepeltek már ezzel a dekkel.

 3. Szeeerencsés:D Azért köszi a respectet Mof, alap meccs volt, mint az összes eddig.

 4. Grat MoFe! Azért nekem is szerencsém volt amikor megvertelek: Mofe hozott egy Kronotapírt majd szakítottam a körét egy Természet rendjével és a körömben köddel keresett Bomtar trükkel elkértem. Ütött majd megint én jöttem és le tudtam ütni. Kemény volt! 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.