Paklileírás – Szórjunk szikrákat és lőjünk villámokat!

Bújjunk egy pakli erejéig az Olümposz fejének, Zeusznak, a villámok urának a bőrébe!

Már az Istenek Viadala előtt is próbálkoztam a villám paklival, azonban nem sikeredett túl ütőképesre. Az új kiegészítő megjelenésével ismét felmerült bennem az ötlet, hátha lehet belőle valami. Neki is álltam, hogy átnézzem az új lapokat, amik erősíthetik a koncepciót.

viharszigetElőször a helyszínen akadt meg a szemem, gondolván, hogy annak idején a tűz pakliba is a helyszín lehelt életet. Attól, hogy A tűz síkja talán erősebb koncepcióteremtő képességű lap, a Viharszigetet sem kell lenéznünk. Ugyanúgy gyógyít kettőt, valamint a gyűjtőben lévő villám lapjaink alternatív használata nagyon jól fog jönni (ez a plusz húzás a tűz paklinak is jól jönne). Ráadásul nem csak a varázslatainkat olcsóbbítja – igaz, hogy csak eggyel, de az bőven elég.

Nyilván nem a Bűvös erdős vonal lesz a megfelelő környezet. Akkor mit használjunk mellé? Korábban Timera, a szerencse asszonyát tettem a pakli mellé, mivel két olyan villám lap is van, ami nagyon erős, ha nekünk kedvez a szerencse. Azonban az Istenek Viadala megjelenése után az új Fairlight követője ésszerűbb választás, gyorsan beindítja paklit és a 2 ÉP-s büntetés is kellemetlenül fog esni az ellenfélnek (lesz jó pár asztalon maradó lapunk).

Az új lapok közül még két figyelemre méltó nyalánkság akadt a kezem ügyébe. Az egyik a Villámrúna, amit ha kijátszunk, máris 4-gyel csökkenti ellenfelünk ÉP-jét, és minden második villám lapunk után visszavehetünk egy kártyát a kezünkbe. A követő mellett pedig jár a 2 ÉP-s büntetés. A másik (szerintem az egyik legerősebb lap) a Vörös villám. A zanszilánkos idézési költsége miatt hihetetlenül olcsó (a helyszín mellett meg aztán tényleg nagyon!), főleg ha játszunk egy kis csonttermeléssel is. Azt, hogy legyen villám cuccunk a gyűjtőben vagy az asztalon szinte fixen biztosítani tudjuk, így a laphúzása (zanszilánk is lehet!) is jár, ami miatt irgalmatlanul erős. Nagyon jól fog esni Villámrúnával visszavenni és ismét ellőni.

sztatikus_golemNem csak az új lapokból lehet válogatni, most következzenek a régebbi papírosok, amik beférhetnek.  Az egyik ilyen a Túltöltődés. Speciális keresés, ami még sebez is. Olcsó, és ha Vörös villámot keresünk vele, akkor máris működik a laphúzása, de sok egyéb lapunkat is előrántja. A követővel különösen erős, hiszen önmagát is pörgethetjük vele, kvázi ingyen – megéri vele játszani. Hasznos lehet még az Instabil gerjesztés –  igaz, hogy a sebzése nem a legbiztosabb, de ennyit vállalhatunk.  Ha villámokról van szó, két korábban megjelent tárgy is bekívánkozik a paklinkba. Nem nehéz kitalálni, hogy az egyik a Villám-energizátor. Nagyon meg tudja pörgetni a paklinkat. És mivel minden körben ki lehet sütni, érdemes tartalékolni valamit az ellenfél körére is. A jó öreg Villámhárítóból is betehetünk néhányat. Akár egymaga le tudja faragni az ellen életpontjait. Lényekre is szükségünk lesz: semmiképp ne hagyjuk ki a játék sárga csúcsspoilerét, a Sztatikus gólemet, ami véletlenül pont villámsebzéssel bír. És ha már villámokról van szó, senki sem hízik jobban tőlük, mint kedvenc kísérletező barátunk, Zu’lit (nehogy kihagyjuk!).

A paklinak szüksége van védelemre is. A szokásos sárga fegyverek kötelezőek bele: A gyenge ereje, Cselvetés. Ha igazán erősre szeretnénk csinálni, akkor a legjobb, ha a fehér színt választjuk a paklinkba. Az erős erejénél és a Solisar aurájánál keresve sem találnánk jobb ellenvarázslatokat.

Egy kevés erőforrás is elkellhet még, ésszerű választás az olcsó Manaregeneráció. Ingyen duplázza a manánkat, de mellette említsük még meg a Kyorg tudást, ami nagyon erős ide, valamint a Manaevő féreg is okos döntés. Használjuk hát őket.

Még két lap fért be a pakliba. Az egyik a Karácsonyi meglepetés. Olyan kis semminek tűnik, azonban itt nagyon hasznos lesz. Csontot amúgyis jó, ha termelünk (Villám-energizátor, Vörös villám…),de az alternatív képességei is jól jöhetnek (persze nem kell a három belőle). A másik meglepi lap a Szem szimbólum. Olcsón jön, csontot is ad, gyógyít és megszabadítjuk az ellenfelet a nyerő lapjaitól.

Nézzük mit műveltünk.

A pakli

követő: Fairlight követője

fairlight_kovetoje3 Vörös villám
3 Túltöltődés
2 Instabil gerjesztés
2 Villámrúna
2 Viharsziget
3 Villám-energizátor
3 Sztatikus gólem
2 Zu’lit
2 Villámhárító
3 Cselvetés
3 Az erős ereje
3 Solisar aurája
3 Manaregeneráció
3 Manaevő féreg
3 Szem szimbólum
3 Kyorg tudás
2 Karácsonyi meglepetés

Tanácsok a paklihoz

  • A Villámhárító a kijátszott villám lapokért és a sebzésért is kapja a jelzőt. Az Instabil gerjesztés kétszer ad rá tokent. Figyeljünk arra, hogy saját maga után is mindig tegyünk rá jelzőt.
  • A Vörös villám a zanszilánkokat is figyelembe veszi, nem csak a villámokat, így a Szem szimbólum is megfelel neki.
  • A Manaevő férget bátran beáldozhatjuk csontnak, hiszen a gyűjtőből is jól dolgozik, és a csont sokszor jön jól.

Járjunk együtt (ha esőtáncot nem is, inkább) villámtáncot!

Varga Károly

2 thoughts on “Paklileírás – Szórjunk szikrákat és lőjünk villámokat!

  1. Ha már ennyire “SZK-sra” lett véve a dolog,akkor szerintem kár lenne kihagyni Zu’lit röppentyűjét. Bármelyik képessége hasznos lehet,mikor mire van szükség,én biztosan kísérleteznék vele.

  2. A szövegben még szerepel A gyenge ereje, de a pakliba már nem fért be 🙂
    Talán a Szem szimbólum-Manaevő-Karácsonyi vonal kárára lehetne bepakolni

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.