Randomlap

Avagy ilyen az, amikor a xenók a végtelenségig özönlenek.

Az elmúlt héten már alaposan körüljártuk a xenó-témát, az egész lezárásaként azonban úgy gondoltam, hogy érdemes szót ejteni egy igen érdekes kombólehetőségről is, ami ugyan ahhoz nem feltétlenül elég erős, hogy versenypaklinkban is bevessük, de könnyen felkeltheti egyesek figyelmét.

hyassA kombó alapja Hyass, a degenerált, aki a xenó-népség egyik kikopóban lévő darabja. Kettőért egyet dobatni manapság már nem kifejezetten erős: ha összehasonlítjuk az új xenókkal, vagy mondjuk A tébolyodottal, akkor látható, hogy nem igazán éri meg a befektetést – már csak azért sem, mert legalább egy másik xenó kell mellé az asztalra, hogy igazán hatékony legyen. Ez azt jelenti, hogy ha a második körben használni akarjuk, akkor előtte kellett, hogy húzzunk egy Xenó atkát vagy egy Xenó savköpülőt.

Utóbbival egyébként a pakli korábbi verziójában még remekül működött: kellemes dolog, amikor az őrposzton átütő izmos savköpülő visszajön a kezünkbe, mi pedig szépen húzzuk rá a lapokat. Manapság azonban ez a művelet már túl sok “ha”-t igényel – sajnos.

eletadoNa de nem is erre a kombóra szerettük volna felhívni a figyelmeteket, izmok mellett ugyanis életeket is képes osztogatni Hyass. Hogy mivel jók az életek? Már hallom is a kórust: hát persze, hogy az Életadóval! Lássuk, mire is van szükségünk egy jó kis végtelenhez.

Először is kell egy xenó az asztalra, akit tápolhatunk a Hyass-szal. Ezután jöhet a degenerált, akit feláldozva életekkel ajándékozhatjuk meg másik lényünket. Végül pedig érkezik az Életadó, aki a kiosztott életet felhasználva feltámasztja Hyasst, az utolsó két műveletet pedig ezután végtelenszer megismételhetjük. A végeredmény: eldobattuk az ellenfél kezét, feltámadt a komplett gyűjtőnk, valamint végtelen izom és élet van minden xenónkon.

Nagy kár, hogy ez alsóhangon két lap, 4 VP, valamint egy bármilyen további xenó. Ha Hyass önmagában is elég jó lenne, akkor megérné meghagyni a lehetőséget erre a mókás kombóra, ám így valószínű nem éri meg a fáradtságot – jobban járunk, ha erősebb xenó pajtásait húzzuk be helyette. Hiszen a győzelemhez nem kell végtelen sebzés: elég 20 is – vagy pusztán egy jókor eldobatott kéz.

Csető Zsolt

9 thoughts on “Randomlap

 1. Életadó is bizonyítja, hogy nem szabad lehagyni az ilyen lapokról a körönként legfeljebb 1x-t. 🙂 Grat Zsolti, szép kombó! 🙂

 2. Igen életadót mindenképp korlátozni kellett volna…Talán nem annyira beteg mint annó a máglya,de sztem a határon mozog…:S
  Ja és mint tudjátok ezt annak ellenére mondom, hogy a legtöbb pakli amivel indulok általában vele kezdődik:)

 3. Ha korlátozzák ugyanaz lesz,mint a máglyánál: megint el fog tűnni a metából jó néhány deck. Miért akarjátok tönkretenni a jó koncepciókat? Végre egy szuper lény,ami nem kontrollba való,de már korlátoznátok…

 4. Kizarolag akkor fogjuk korlatozni, ha
  – sorra nyeri a nagy versenyeket (es kozben 2.-5. helyen is ott van)
  vagy
  – minden pakli ezzel kezdodik

 5. Jesszus, pont egy ilyen gyenge kombónál kell mindenkinek ennyire megijednie ettől a sráctól? 😀
  Minél több a végtelenszer hasznosítható lap a játékban, annál izgalmasabb.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.