Manók az erdőből – Manó pakli a blogversenyre

Avagy mennyit dob egy Zén kiegészítő egy koncepción!

Az újonnan megjelent manós Zén adott ihletet ahhoz, hogy egy speciális formátumra összerakjam őket. A formátum nem más, mint a következő blogos verseny, amire a jellemek mindegyikéből kell egyet kiválasztani (egyik korábbi hozzászólótól idézve Isteni egyensúly formátumra).

hatalmas_manoKorábban egy hagyományos manó paklit már leközöltünk, ahol említettük, hogy ezek a kis teremtmények akkor a legerősebbek, ha legalább két Bűvös erdő van körülöttük, meg persze a Hatalmas manó is legyen ott. Most is ezt a vonalat fogom erőltetni.

Lássuk, hogyan is jönnek a színek. A gonosz színekből adja magát, hogy a pirosat beválasszuk, hiszen a manók egyik legerősebb példányát tartalmazza. Igen, a Sunyi manó! Őt kár lenne kihagyni. Azonban ebből a színből nem érzek több manót elég erősnek ahhoz, hogy beférjen. Nem kell azonban elkeseredni, a piros szín rengeteg hasznos lappal rendelkezik, melyek segítik a manócskáink minél gyorsabb kibontakozását. Kezdjük mindjárt a Démoni bölcsességgel. Az ember legszívesebben a fele pakliját Démoni bölcsességgel rakná tele, hiszen remek dolog eldobálni a manóknak. Sajnos mi csak hármat használhatunk. Egy másik erős Bűvös erdős lap a Denevérbomba. A drágíthatatlansága miatt potom egy manáért úgy bedrágíthatjuk az ellenfelet, hogy szinte már borítékolhatjuk a győzelmet. A korábban szívesen használt Tűzfuvallat helyett a most megjelent Dornodon kiáltását próbáltam bele (mind a két lap használható ugye a manók kijátszására is). Mint később láthatjátok majd, lehetőségünk lesz egy kis gyűjtő játékra is, így én egyelőre belenyomnék a pakliba két Quwarg széltáncost is (max eldobjuk manó kijátszásnak, ha felhúzzuk). Ezennel a gonosz jellem lezárult.

bator_manoA semleges istennek Tharrt választom, köszönhető a két új barna manónak. A Bátor manó nagyon jól eltalált lap lett. Második körben fixen jön, ráadásul a kör végén pótolja a befektetett lapokat. Mehet belőle a maximális mennyiség. Nagy bátyó az Óriás manó, szintén nem rossz ahhoz képest, hogy semmit nem, tud csak nagy és nem lehet rá kánterelni varázslattal, azonban ez pont elég. Kettő elég lesz belőle, mivel ő nem tud jönni a második körben. A barna szín ennyivel ki is fújt. Azaz kifújt volna, de én egy Vlagyimir szekercéjét még beraktam. Múlhat azon a meccs, hogy előkeresve nem a nyerésemet dobatja el az ellenfél, hanem ezt a tárgyat, vagy még kéne pont 3 sebzés (a manók szerencsére tudnak fogni), esetleg egy Quwarg széltáncost kellene visszahozni valamiből. Én szavaztam neki egy kis bizalmat.

A jó jellemet nem nehéz kitalálni: Elenios manó-nagyhatalom. A megjelent két új manó kötelező, a Manókapitány és a Manó felderítő. Az első a nyerést illetve a pakli pörgetését segíti elő. Minden manónak plusz 3 sebzést adni nagyon erős, mellette még a gyűjtőnk is telik, amit többféleképpen is használhatunk (Hatalmas manó, Manó felderítő, Manók földje). Itt jöhet szóba a Quwarg széltáncos is.  A Manó felderítő pedig szépen tud leszedegetni, illetve ha fontos manó került a gyűjtőbe, még vissza is lehet venni vele. A régi srácok közül a Vidám manó az, amiben éreztem erőt. Nagyon kellemetlen, ha az ellenfél féltve őrzött manáit megzabálja (főleg a játék elején). Az Álmosító manó is bekívánkozik a pakliba, így nem is hagytam ki. Még egészítsük ki egy-két lappal a paklinkat ebből a színből. Az Esszenciakapocs jól működhet, hiszen a teljes idézési költségét lehet helyettesíteni, ha tudunk lényt dobni és ÉP-t áldozni. Ha már kell a lény, akkor legalább egy Kurtz is befér. Szükség lesz egy kis védelemre is, így a jó öreg Demizrát is beválasztom a csapatba. Még egy lapot éreztem elég erősnek ahhoz, hogy betegyem a pakliba. Ez nem más, mint a Tudatrombolás. Ellenfél manájából Tudatrombolni az ellenfél manáját nagyon nem  szép dolog (Sunyi manó mellett persze). Szegény még kánterelni se tud rá, mert nincs miből. A védekezése meg csak hab a tortán.

Még néhány színtelen lapot csempésszünk a paklikba, és kész is vagyunk! Itt is találunk egy manót, nem is akármilyent: a Manóhercegnőt! Őt látva a többi manó megkeményedik és még +2/2-t is kap. Nem rossz! És ha kell, akkor előtudja szedni az adott szituációt legjobban kezelő manót. Manók földjéből is tegyünk bele azért egyet.

Hogy is néz ki akkor a paklink?

A pakli

szabálylap: 2 Bűvös erdő
követő: Hatalmas manó

manokapitany3 Sunyi manó
3 Denevérbomba
3 Dornodon kiáltása
3 Démoni bölcsesség
2 Quwarg széltáncos
3 Manókapitány
3 Manó felderítő
3 Álmosító manó
3 Vidám manó
1 Kurtz
2 Eszenciakapocs
3 Tudatrombolás
3 Demizra
3 Bátor manó
2 Óriásmanó
1 Vlagyimir szekercéje
3 Manóhercegnő
1 Manók földje

45 lap

Néhány megjegyzés

 • A Manókapitány minden körben tudja használni a képességét. Termeljünk vele gyűjtőt rendesen, hogy a Hatalmas manóval tudjunk húzni.
 • A Demizra alap idézési költséget néz, így nem kell levonni az Bűvös erdők általi drágítást az életpontunkból.
 • Ha a második körben van a kezünkben Vidám manó, akkor azt feltétlenül rakjuk ki, és kezdjük el bukatni az ellenfél manáját minél előbb.

Nézzük meg, hogy side-ból mire kell készülni. A legnagyobb problémát a Semleges csatamező, az Ősi rúna, valamint a Változó környezet okozza. Ilyenkor jön a közhelynek számító Csodatevő Fenyő Zoárd. Bilincs, Börtön ellen a húzások és keresések kikerülnek. Dobatások, lopások mehetnek be: Tolvaj klántag, Szörnybűvölés, Szilánktündér. Plusz leszedésnek a Ryuku harci szekér is jónak tűnik, de jól jöhet még a Deego is. Egy-két semmizést is betehetünk: a Trükkös csapda például 2 manéárt is jó lehet.

Benne van a pakliban, hogy ezzel indulok, úgyhogy lehet készülni ellenem. Ha most még nem féltek eléggé, akkor majd fogtok… 🙂

Varga Károly

8 thoughts on “Manók az erdőből – Manó pakli a blogversenyre

 1. “Őt látva a többi manó megkeményedik…”

  Nem akarom elképzelni! 🙂 Grat Karesz az íráshoz, ötletes, érdekes pakli.

 2. Csalafinta manó használatán is érdemes elgondolkodni. Nekem mindig jól jött.

 3. @Dávid Ádám: Sajnos a Csalafinta anit-kombó az erdővel mivel csak max 4 manás lapot fog meg, tehát ebben az esetben max 2 manás lapot. Nem mondom hogy annyira rossz de én úgy gondolom, hogy nem elég jó…

 4. 😛 … Dani… 😛

  Nagyon jó lett eme cikk, tetszenek az olyan pontos megfogalmazások, mint pl: “Nem lehet rá counterelni varázslattal” 🙂

 5. Gondolkodtam én is ezen, de én valószínű nem ezzel megyek.
  Ha már van Demizra, hiányolom Solatopolkát.
  Kamunak hangzik, de ha már egyszer minden manó KF-el, legyen mindig az kézben, ami épp kell: Talpig vasban.
  És lehet, hogy merényelnék is, ezt persze leginkább azért, hogy alapból is lehessen sanszom változó ellen.

 6. Jó deck, de igazán csak fajon mutatja meg. Ezen a versenyen max. 4/6 van benne.

 7. Visszajelzés: Vegyes érzések a manóimmal szemben | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.