HKK Blog közelgő versenyeiről

Lássuk, hogy milyen formátumokra készülhettek a következő három hónapban.

Túl vagyunk a HKK Blog márciusi versenyén, és hogy időben megkezdhessétek a felkészülést a következő megmérettetésekre, összeállítottuk számotokra a következő három hónap versenynaptárát – lesz benne különlegesség bőven.

Áprilisban egy már létező formátummal, sokszínűség jutalmával várunk benneteket, májusban egy korábban már kipróbált, Budapesten azonban még sosem látott versenytípus fog debütálni, a júniusi hónapra pedig egy teljesen új formátumot találtunk ki számotokra, melyet egy magától értetődő névvel is elláttunk.

 • Április 13. – A sokszínűség jutalma

A szokásosak mellett tiltottak az ultraritkák, a Kurtz és a Vlagyimir szekercéje.

 • Május 18. – Egyedi verseny

Válassz ki egy számot! A paklidban és a kiegészítő paklidban csak ekkora idézési költségű lapokat használhatsz. A költség típusa lehet bármilyen, akár vegyes is (egy 1 VP-ért és 1 nekronért jövő lap tehát 2-es lapnak számít). Tiltott minden lap, melynek idézési költségében X vagy ? szerepel a bal felső sarokban.

A hagyományos versenyen tiltott lapok mellett tiltott a Páratlan affinitás, a Páros affinitás és a Nil herceg dalnoka.

 • Június 8. – Változó környezet

Minden kör elején az a játékos, akinek a köre kezdődik dob egy hatoldalú kockával. A dobás után az alábbi szabálylap hatása lép érvénybe az adott körre, az eredmény függvényében: 1: Szűk esztendők, 2: Zarknod bilincse, 3: Hálócsapda, 4: Lassan járj!, 5: Birtoklás, 6: Specializáció. Ezen szabálylapok hatását semmilyen módon nem lehet letiltani, a dobást nem lehet módosítani.

A hagyományos versenyen tiltott lapok mellett tiltottak a szabálylapok.

Bízunk benne, hogy az új formátumok megmozgatják fantáziátokat, és szívesen próbáljátok majd ki őket. Találkozunk a versenyeken!

Csető Zsolt

34 thoughts on “HKK Blog közelgő versenyeiről

 1. A sokszínnel kapcsolatosan kicsit csalódott vagyok. Bologos verseny révén reméltem lesz valami extra csavar benne,de persze mindez csak azért van mert elkényeztettek minket a rengeteg kreatív versennyel.:)

 2. Júniusi szerencsefaktort kicsit porlasztanám. Ugye senki sem szeretne úgy játszani, hogy szerencsétlen esetben mindig bilincsen csücsül, az ellenfele pedig birtoklással pörög…
  Folyamatosan legyen érvényben 2 szabálylap hatása (játék elején kidobják a játékosok a kezdő kettőt, és minden kör elején változtatja az adott játékos a sajátját -egészen a következő köre elejéig és nem az adott köre végéig).

 3. Májusi versenynél alapértelmezés, hogy egy lap, ami ? vagy X feltüntetése nélkül módosítja saját alapidézési költségét, az tiltott?

 4. A májusin a dal pakli nem lesz kicsit túl erős, lévén hogy a pakli alaplapjai 2ért jönnek?

 5. Köszönjük az eddigi észrevételeket!

  1. A Nil herceg dalnokát fel fogjuk venni a tiltott lapok közé.
  2. Az számít X-es és ?-es lapnak, amelynek az idézési költségében “fizikailag” szerepel a lapon. Ez a legegyértelműbb.
  3. Timerával természetesen nem lehet módosítani a dobást, ezt a biztonság kedvéért szintén felvezetjük.

 6. Woháá egylapos 😀
  A másodikon azért ne tessék parázni a trinigantól, valaki majd csak helyreteszi…
  A harmadik is tetszik, beteg dolgok lesznek ott is 😀
  Asszem vétek lenne ezeket kihagyni

 7. Az ugyanolyan id költségű verseny tetszik, jól hangzik. A sokszínen iszonyat a krigises köd deck, nem véletlenül lesz tiltva a ködkeresés képesség jövő héten Ősiben, én ennek a tiltását azért megfontolnám a helyetekben…Ha Kurtzot tiltjátok, akkor teljesen jogos az észrevétel hogy a szekercét is kéne, kvázi ugyanazt tudják, csak a szekerce jobb. (mostani környezetben még talán a színe is jobb)

 8. Öööö bármi más 😀 trinigan deck fele 0ás kánterekből áll. Össze lehet rakni így is, csak “semmi” védelmed nem lesz mondjuk egy 1 id költségű pakli ellen ami játszik 12-15 1vps counterrel (földanya ereje, szilánkcsapda, dornodon mosolya, hatalom szava…a teljesség igénye nélkül)

 9. Egyetértek, hogy a Triniganos decknek is kicsit a körmémre kellene nézni. Sztem, ha minden olyan lap tiltott, ami önmagát olcsóbbítja, máris ok a dolog! 🙂

 10. Nem értem, miért olyan para a trinigan deck… Ha nincs konzerv a kezdőkézben, nem túl sok lappal tud bármit is kezdeni az első körben…
  Sokkal effektívebbnek érzem a 0-s sheran követő – magzat – győzelem ára kombót (pláne hogy bevédhető erőssel és gyengével) vagy az 1-s kontrollt.

  Áldozásos idézési költséget át kell számolni, ugye?

 11. Szerintem ezt az áldozásos átszámolás hoki szabályt bőven el lehetne már felejteni – oké, 9ért mannacsapdázom a mentort…na de tényleg, kb az avatár szabálynak volt még ennyi értelme. Ha már a kf szabály se él, ezt is simán felül lehetne vizsgálni. Ja és Balázs, tudom, hogy olvasod, úgyh pls írj majd 😀

 12. Gice@ Nem mondod komolyan,hogy már van egy 45 lapos csupa 0 IK-s lapból álló 4 színű paklid! 🙂 Nem is szólva a 25 lapos side-ról! 🙂

 13. @Abiondi: Múltkor sima hagyin indultam el a 0-ás dekkel, és 2 győzelemre jó volt, akkor egy ilyen korlátozott formátumon…

 14. A versenyt ugy irjak ki, ahogy gondoljak, viszont a konkret szabaly-megvaltoztatast nagyon nem szeretem. Szerintem nem akkora gond, hogy 9-ert Manacsapdazod a Mentort (es a tobbi hasonlo sem), hogy ezert szabalyt kelljen modositani. A helyszinek ill. a ketszinu lapok konkretan nem voltak ugy ertelmesek, de ma mar talan azt is maskepp csinalnam.

 15. Zsolti, ha X a bal felső sarokban szereplő számok összege, és X vagy ? tiltott, akkor legfeljebb kő-papír-ollózhatunk. 😀

 16. Az avatar es a KF eltorlese is a jatszhatosag erdekeben tett komoly lepes volt. Az aldozos lapok nem lennenek ettol szignifikansan jatszhatobbak (talan inkabb gyengulnenek kicsit).

 17. @Balage: A cselvetésen kívül más X-es lap nem fért be a dekkbe 🙂 A side-ba viszont volt 1-ért jövő lap, de ide is megtalálom majd a tökéletes dekket 🙂

 18. @Balage: Tavaly nem volt kvalif versenyünk, úgyhogy ez nem is jutott az eszünkbe… Köszi!

  @hd1992: Lehet.

 19. Visszajelzés: Versenybeszámoló – A Rúna biztonsága győzelmet ért | HKK Blog

 20. Visszajelzés: A HKK Blog júniusi versenye | HKK Blog

 21. Visszajelzés: [Frissítve] A HKK Blog júniusi versenye | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.