Vegyes érzések a manóimmal szemben

Avagy hogyan jártam az előző hétvégén.

A blogon közzétett manó-szösszenettel indultam márciusban a saját szervezésű versenyünkön. Mivel már nagyon régóta vágytam arra, hogy a manócskáimmal harcba száljak, izgatottan készülődtem a hétvégi megmérettetésre. Egész sokat teszteltem őket, bár a legtöbbet a versenygyőztes börtön pakli ellen, és egész jól tudtam teljesíteni velük. Kicsit módosítottam az összeállításon is. Kikerült a helyszín, mert bizony elég nehéz volt számára megfelelő építő lényt teremtenem (a lehozott manóimmal ütni akarok, nem építeni), ez sokszor nagy tempóhátrányt okozott, ezért döntöttem a kihagyása mellett – persze ha nekronért jönne, sokat nőne a szememben. Side-ból készültem azért két helyszínnel is: Álomvilágra és Óriások földjére tettem le a voksom. Bekerült még két Goblin kutató (eszméletlen erős ez a lap), valamint 2 Izmos manó is. Ezek fényében csökkentettem az Álmosító- és Óriásmanóim számát 1-1gy-el, valamint egy Dornodon kiáltását is kivettem.

A tesztelés során átgondolva a következő paklik tűntek veszélyesnek: 3 Erdős köd, Lassan járj!, Bilincs esetleg Csatamező vagy Változó környezet.

buvos_erdoA három Bűvös erdő és a Lassan járj! a pakli szempontjából ugyanazt a nehézséget jelenti. Plusz egy manába fog kerülni minden lapom, ami pont annyira hátráltat, hogy nem tudok meglódulni a második körben. Mivel úgy gondoltam – balga módon -, hogy a Lassan járj! nem annyira menő manapság, nem készültem konkrétan ellene side-ból. Meg is lepődtem, amikor második fordulóban pikk-pakk ki is kaptam ellene. A köd-erdő ellen a Mágiagyilkosnál nem jutott jobb lap eszembe. Bilincs ellen bekerült 3 Rabszolgaság, még 1-1 Óriásmanó, Goblin kutató és Quwarg széltáncos, valamint semmizések, pl. Ork zászlós. A letiltó szabálylapok ellen pedig Zoárd koma, illeve A követő láncai volt az ellenszerem.

Villámgyorsan nézzük, mikbe is futottam bele. Kapásból egy Krigises köd deck. Az a szép az egészben, hogy én még erdőt is adtam neki. (2 Erdős köd deck lett Krigissel). Elég kemény meccs volt, de sajnos a manócskáim nem bírták a Molganokat, illetve side után az arcomba kerülő Beszűkült látóköröket. (Arra meg végképp nem számítottam, hogy valaki ezzel a lappal fog játszani). Utána egy Lassan járj! jött szembe, ami kb. 10-15 perc alatt kivégzett háromszor. Ez van, ha az ember nem jól méri fel a metagame-et. Ezután egy Változó környezetes zanszilánk paklival mérkőztem, ami szintén a blokkolásra épített. (Ismét egy olyan dolog, amire nem számítottam előzetesen – még jó, hogy volt Sunyi manóm). Mérkőztem még egy Szúnyogírtásos kontrollal. Egész jól bírtam, az időn múlott csak, hogy a manóim nem meneteltek a győzelemig. Arra kellet figyelnem, hogy csak kék lapokat próbáljak meg játékba hozni, és lehetőleg ne legyenek 2 manásak. Ez meglepő módon nem is volt olyan nehéz. Összekerültem még egy Lépéselőnyös KF-deckkel, amit sikeresen vertek a fiúk (meg ugye a Manóhercegnő is). Az utolsó Csatamezős parti meg azon múlott, hogy tudok-e Zoárdot az asztalra varázsolni, vagy nem.

Sajnos egy kicsit mellélőttem a paklival. De ez a kudarc (bár én nem nevezném annak) nem tántorít el tőlük. Sőt, nagyon is meggyőztek, hogy egész jól tudnak együtt dolgozni.

  • Amik sokat nőttek a szememben: Manókapitány, Manó felderítő, Denevérbomba, Goblin kutató
  • Amik kicsit leszerepeltek: Vidám manó, Óriásmanó, Tudatrombolás (pedig úgy gondoltam, hogy ezzel majd aratni fogok)

Ajánlom mindenkinek, nem túl drága összeszedni őket, és egy kis szerencsével / jobb sorsolással, talán egy kicsit jobban kigondolt side-dal a dobogó szagát is megérezhetik.

Varga Károly

2 thoughts on “Vegyes érzések a manóimmal szemben

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.