Olcsópakli – Mérgezős-pókos deck

A Mérgező rakshallionban rejlő potenciált használtuk fel legújabb olcsópaklinkhoz!

A Mérgező rakshallion egyike azon követőknek, melyek mindeddig nem mutatták meg valódi erejüket, habár képessége alapján a legerősebbek között lenne a helye. Egy hirtelen ötlettől vezérelve tehát átültettük olyan környezetbe, ahol nincs rajta nyomás, hiszen Olcsópakli rovatunkban nem a versenyasztalok meghódítása a cél, pusztán az élvezhető, koncepcióra épülő játékmenet. Nem meglepő, hogy ezt a vonalat csont nélkül hozza főleg pókokkal operáló paklink, amely csak az alkalomra vár, hogy néhány hasznos kártya megjelenésével a legnagyobbak között is ringbe szállhasson. Addig is lássuk, mire épül főként gyak-nemgyakokat forgató összeállításunk!

mergezo_rakshallionKezdjük a követővel, melyről már ódákat zengtünk – most megmutatjuk, miért. Lényeink mérgezését kettővel megnöveli, így vélhetően még a legkisebb harcosaink is kellő mennyiségű jelzőt tudnak majd ellenfelükre kiosztani ahhoz, hogy azok a következő körben elhalálozzanak. A valódi erő azonban most következik, hiszen a követő bedrágít minden reakció és célzó forrást, melyet olyan lapjainkra játszana ki ellenfelünk, amiben szerepel a méreg, mérges vagy mérgező szó. Lényegében az egész paklinkra, ha jól építettük fel a decket. Védelemnek önmagában is elég ez a lap – az már csak hab a tortán, hogy mérgezésüket, és ezzel együtt a nehezebb megoldhatóságot nem veszíthetik el lényeink. Ráadásul megszüntetni sem éppen olcsó mulatság!

Na de milyen lényekkel is játszunk?! Ebben az összeállításban én a pókok, valamint a hasznos kiegészítő lapok mellett tettem le a voksomat, életem első HKK paklija ugyanis egy hasonló elképzelésre alapuló deck volt, még az Aranyforrás idején. Imádtam a pókok képeit és mérgezős képességüket, így ezúttal előttük is tisztelegve írom ezt a cikket!

fekete_ozvegyLegalapvetőbb ötletként a Fekete özvegyet képzelhetjük a paklinkba, hiszen ilyen olcsón nem találunk másik mérgező lényt. Aktívan jön, és a követővel 3-at mérgez, vagyis csak egy 5 ÉP-s lény képes túlélni a vele való találkozást anélkül, hogy következő körben ne kerülne a gyűjtőbe. Következő lapunk a felújított Titánpók, mely már tetszetősebb méretekkel bír, ráadásul elhullott pókjaink után könnyen meg is hízhat. Ha már hízlalás, a Zanpók képességénél talán egyik lapunk sem termeli jobban az erőforrást, őrült kezdéseket tud produkálni nekünk. Ha első körben felépíti például egy Fekete özvegy, máris két izommal jutalmazhatja magát. Ha következő körben tudunk még hozni egy lényt (márpedig négy manából erre jó esély mutatkozik), máris 5 izommal fog a tartalékban állni, amik a harmadik kör elején ki is sülnek, mikor leesik.

A pókkolónia következő harcosa az Ördögpók, aki szintén képes erősödni ütés terén, és nagyobbakat sebezni, ha arra van szükség. Ha kisebb lényekkel találja viszont szemben magát, akkor magas ÉP-jének köszönhetően megpróbálja túlélni a találkozásokat, és ötös mérgezésével tizedelni az ellenfelet.

eleven_meregIgazi nyerésként azonban mégis inkább az Eleven méregre fogunk számítani, aki maximális hatásfokán kilencet képes ellenfelünkbe lőni, ha elérkezett az idő. Minden lényre mérget rak, tehát asztaltakarításra is kiváló, de leginkább mégis játékosba történő sebzéséért fogjuk szeretni. Saját lényeknek osztott méregjelzőinket nyerésként használni egyébként nem egyedüli eset, jól mutatja ezt a Méregharcos példája is, ha kicsit átvitten is. Roppant olcsón rendelkezik nagy méretekkel, és a követőnek hála elfogadható mérgezéssel is, cserébe azonban kijátszásakor elhatalmasodik rajta is a kór, ami négy kör alatt fel is emészti. Ezekre az esetekre azonban rendelkezik egy remek képességgel is: feláldozhatjuk egy másik Méregharcos kikereséséért cserébe, aki újabb négy körig apríthatja az ellenfelet. Aktivizálós képességét valószínűleg nem lesz nehéz összehozni, tekintve, hogy az ellenfél minden lényén méregjelzőket akarunk majd látni.

A leghasznosabb pók címet a pakliban vélhetően a Pókkirálynőnek ítélhetjük oda, aki ha kell, a harcba is beszáll, de fontosabb feladata, hogy körönként Fekete özvegyekkel boldogítson minket, amik aztán megoldják az ellenfél lényeit, vagy ellenfelünket ütik, ha kell. Utolsó mérges pókunk a Pókmágus a pakliban, aki minden egyes kézből kijátszott pók után (amiből van azért szép számmal) egy izomjelzővel gyarapodik. Van azonban még egy lény a tarsolyunkban, mely bár pók, mérgezni mégsem tud. A Targantula esetében azonban eltekinthetünk ettől az apróságtól, hiszen ha sebzésre van szükség lényeink számára, rá bizton számíthatunk. Ha pusztán két Fekete özvegyet is jelölünk ki támadóknak, de van lent egy Targantulánk, máris 4/3-as, 3-as mérgezésű lényekről beszélünk ebben a pakliban, ami egyáltalán nem hangzik gyengének.

mereghullamTermészetesen nem kizárólag szörnyekre akarjuk építeni stratégiánkat, pár hasznos nem-lény lap is befér a pakliba. A Méregdúsítással tovább tudjuk védeni lényeinket, valamint egy Fekete özvegyet és egy lapot is kapunk a befektetésért. Ha ez még nem lenne elég, feláldozásával szinte bármely lényünket az asztalra tehetjük ingyen, tekintve, hogy 1 alá is olcsóbbít a képessége – ez komoly tempót adhat a paklinak, hiszen két manáért két lényt is kitehetünk. Ha már erőforrásban gondolkodunk, a Méreghullámnak sem szabad kimaradnia, jó eséllyel mindig maxosan fogja termelni a manát és a lapot, hiszen kézből, asztalról és gyűjtőből is mutathatunk neki. Ha csak két ilyen lapunk van se essünk kétségbe, ekkor ugyanis még mindig egy tiszta lapelőnnyel jövünk ki a dologból. Utolsó varázslatként a gyak-nemgyak mezőny sztárját, a Cselvetést lehet érdemes megpróbálni, ami terülésünket segíti tovább.

A tárgyak közül is jópár erős darab szóba kerülhet, a Sheran ékköve a legalapvetőbb eleme ennek a kategóriának. Szinte minden lényünket olcsóbbítja, és keresni is tud például egy Eleven mérget, ha úgy hozza a parti. A Mérgezett dobótőr ingyen ad a kezünkbe egy hasznos fegyvert, ellenfelünk ÉP-jét is csökkentheti, valamint lények ellen is hasznos, de teljesíthetjük vele a Méregharcos aktivizálós képességéhez szükséges feltételt is* univerzális egy tárgy, annyi szent! Végezetül tegyünk be még egy kis védelmet lényeinknek, a Virág szimbólum személyében. Reakció képessége mellett persze elhullott harcosainkat is vissza tudjuk venni vele, ha teszem azt kétszer akarjuk kijátszani az Eleven mérget…

A pakli

követő: Mérgező rakshallion

pokkiralyno3 Eleven méreg
3 Fekete özvegy
3 Pókkirálynő
3 Pókmágus
3 Méregharcos
3 Targantula
3 Titánpók
3 Ördögpók
3 Zanpók
3 Sheran ékköve
3 Méregdúsítás
3 Méreghullám
3 Mérgezett dobótőr
3 Virág szimbólum
3 Cselvetés

45 lap

Ha tovább akarjuk erősíteni a megkezdett vonalat, olcsóbb lapok közül a Manaszövő és a Szent kulacs kerülhet még szóba, előbbit mondjuk a Pókmágus, utóbbit a Virág szimbólum helyére. Természetesen a koncepció saját szájíz alapján bármerre alakítható: próbálkozhatunk a Szilmill spórák + Földanya ligete vonallal is, de kontrollosabb vagy hordásabb irányba is elvihetjük. Előbbibe a Manaregeneráció és a Spektrális manipuláció lehet nagy durranás, utóbbiba a Páncélos lovag, vagy a Méregfélelem nevű lap.

A következő napokban további paklileírásokkal vár majd benneteket az Olcsópakli rovat!

Bíró Tamás

18 thoughts on “Olcsópakli – Mérgezős-pókos deck

 1. fajon pókkal toltam legutóbb, ajánlom mindenkinek, nagyon feelinges, csak kár h esélytelen. Esetleg változóval…

 2. Ha a “vacak” Cselvetést nem engedjük a pakli közelébe, akkor mindjárt pár száz forintból ki is jön a pakli! (A Cselvetések cirka 2.500 Ft-ot tesznek ki az árából…)

  A földanya paradicsoma (új) helyszín tökéletesen megfelel a paklihoz és erősíti a koncepciónkat!

  A paklink is rögtön egyszínűvé válik, ami az Istenek Háborúja formátumon való játékot is magában hordozza.

  Cselvetés, bahhh…

 3. Félreértés ne essék, jól bírjuk a kritikát (hangsúlyozom, a kritikát), de ezekre azért most tisztelettel reagálnék …

  Először is, egy olyan árlistán ahol a 3 Cselvetés 2500-ba kerül, ott a pakli többi része is bőven a józan ész határain kívül helyezkedne.

  Másrészt lassan már ott tartunk, hogy nekünk kell elnézést kérnünk azért, mert pakli leírásokat teszünk közzé? Persze én értem, hogy sokkal egyszerűbb, egy már megírt cikk alá 2 mondatot odatenni, és ekkor hasznos tanácsunknak köszönhetően máris úgy érezzük, “Mi sokkal jobban tudnánk ezt csinálni, mit értenek ezek hozzá, Cselvetés, bahhh …”

  Mindenki előtt adott a lehetőség hogy fent tartson egy blogot, naponta közzétegyen valamit, ami HASZNOS a HKK-nak (és nem csak egy két odavetett szó). Lehet hogy a HKKblog paklik mindegyike 3 Cselvetéssel indul, de hogy indulnak mások közzétett paklijai? Ja, hogy sehogy! Hiszen egyedül mi hárman foglalkozunk a játékosok közül napi szinten a HKK-val, és 2013-ban azt se lehet mondani, hogy versenyeken rosszul szerepelnénk, hogy nincs relevanciája annak amit mondunk.

  Szóval ezúton, tisztelettel megkérném a jövőre nézve azokat, akik kárörvendeni, hibát keresni járnak fel az oldalra, hogy inkább akkor ne tegyék. A hasznos tanácsoknak, mint amilyen a helyszín ötelete nagyon örülünk, de a kommentek többi részével sajnos nem tudunk azonosulni, és elfogadni sem szeretnénk azokat.

 4. Tomi@ Szerintem (bár nem védelmezésből mondom!) Krisz csak arra akart rávilágítani,hogy a Cselvetés nem az az “ólcsó” kategória és ajánlott helyettesítő olcsó lapot. Nincs ezzel semmi probléma. A “biztosítékot” a “Cselvetés, bahh” vághatta ki Nálad. 😉
  Ezt meg lehet érteni! Minden tiszteletem a Tiétek a blog működése miatt! Tényleg le a kalappal előttetek! Mivel minden nap olvasom a bejegyzéseket (sokat tanulok is belőle) már az elején feltűnt,hogy a Cselvetés mindenhova be tuszakolja magát,legyen szó akármilyen pakliról. Ez kezdetben irtón bosszantott,hogy pl. antimágiás teki bandához is beraktátok,de ez mára már nem zavar. Mivel jó pár év kihagyás után kerültem vissza a hkk körforgásba ezt úgy veszem,hogy a mai metagame kihagyhatatlan eleme a Cselvetés.
  Ennek meg Krisz örülhetne inkább, mert sztem jó bolt cc.2500 Ft-ért eladni 3 Cselvetést.
  No ennyit akartam mondani. 🙂

 5. Én Sheran követőjével raktam össze ezt a PÓKlit és úgy még gyorsabb, bárkevesebb a védelem, de a pókmágus helyett mehet be valami ereje:D

 6. Tamás!

  Nem igazán értem a kirohanásod és egy kicsit személyes támadásként értékelem azt. A cikkhez írtam egy jó szándékú, építő jellegű hozzászólást.

  Kivettem a Cselvetést és betettem egy nagyon jól játszható lapot, a Földanya paradicsomát. A (nem verseny)-pakli ettől a változtatástól nem lett rosszabb és egy sokkal könnyebben megszerezhető és sokkal olcsóbb (300 Ft-os!) lappal gazdagodott. Nem mellesleg, sokaknak szúrja a szemét a Cselvetés, (Cselvetés, bahhh…) ezt is orvosoltam a cserével.
  Nem kell ezzel “azonosulni vagy elfogadni”.

  Csak a kedvedért veszem a fáradtságot és ideírom a lapok Dungeon-árait, hogy lásd, a Cselvetés erősen kilóg a sorból:

  Mérgező rakshallion 180 Ft
  3 Eleven méreg 100 Ft
  3 Fekete özvegy 20 Ft
  3 Pókkirálynő 100 Ft
  3 Pókmágus 180 Ft
  3 Méregharcos 180 Ft
  3 Targantula 20 Ft
  3 Titánpók 20 Ft
  3 Ördögpók 20 Ft
  3 Zanpók 20 Ft
  3 Sheran ékköve 100 Ft
  3 Méregdúsítás 100 Ft
  3 Méreghullám 100 Ft
  3 Mérgezett dobótőr 50 Ft
  3 Virág szimbólum 20 Ft
  3 Cselvetés 1000 Ft, és gyakran hiányzik a mappából!

 7. Krisztián, Tominak a stílussal volt baja, ezt a vak is láthatja.

  Másodsorban: arra próbált utalni, hogy ahol 2500 három Cselvetés, ott a pakli egésze sem jön ki “párszáz forintból”, sokkal inkább párezerből – ahogy azt épp te is bizonyítottad az előbb.

 8. @Crull
  Rajtad kívül senki nem kér ennyit egy Cselvetésért. Nevetséges, hogy ennyire próbálod felvinni az árát.
  Én az elmúlt egy évben 6db-ot is beszereztem belőle max. 400 ft/darab körüli árakon.

  Amúgy nem kell csüggedni Tomi, nagyon jók a cikkek és szerintem mindenki nagyon örül neki, hogy csináljátok őket.
  A Beholder összeteheti a kezeit (az általuk választott színű) Istennek az ilyen marketingért.

 9. Nem akarom védeni a Krisztiánt mert nagyfiú és képes rá ő maga is,de te nem vagy okos ugye?
  1.Fent kell tartania 1 üzletet+saját magát.
  2.Szerinted ő viszi fel az árakat vagy ő szabja meg őket?Vagy netán a kereslet?Ha ennyiért el tudja adni akkor ennyiért adja.
  3.Abban az 1000Ft-ban nem csak a lap ára van benne,hanem az is,hogy be tudsz menni 1 boltba,ahol megbízható forrásból, kulturált környezetben tudsz lapokat venni.Le tudod tenni a segged valahova.Nem a postán veszel zsákbamacskát.stbstbstb

  Az más kérdés,hogy én 300ft/db áron vettem őket…De ez meg az érem másik oldala

 10. Á értem, az 1000ft-s cselvetés drága, de 100ft-s sheran ékköve korrekt 🙂

  Magam részéről sokkal jobb ötletnek tartom, ha a kezdő belever 3k-t 3 cselvetésbe (amit aztán hkk-s karrierje végéig fog használni), mint ha venne belőle 30db sheran ékköve szerű lapot.

  Lehet gúnyolódni a ‘végy 3 cselvetést recepttel’ de szerintem is megkerülhetetlen.

  Persze lehetne írni csak gyakori decket is – de az meg tényleg a kuka pakli lenne.
  Ja és még akkor is lenne benne 3 csel 🙂

 11. sztem nem para, hogy a legtöbb blogos olcsópakliban van 3 cselvetés. ennek pofonegyszerű az oka: a counterek túl drágák forintban mérve, így marad a cselvetés, másrészt meg általában az olcsó dekkek valamilyen kombós, vagy lényes hokizós paklik, így kiválóan működik bele cseliveti. Az meg, hogy 1000Ft…én nem adnám el az enyémeket 3000ért. Nem mintha nem lenne jó ár, csak túl sűrűn használom.

 12. 3 Mérges galócát ki lehet próbálni a deckben szerintem. Valószínű ingyen jön és jó esetben counterelni is lehet vele (méregharcossal különösen király)

  Nem tudom mennyire fér bele az olcsó pakli kategóriába, de a medúzaférgen is el lehet gondolkozni. Ha lekerül az asztalra kellemesen tud szedegetni körönként. (kicsit drágácska az igaz, de nem lény lapot nem tud kezelni a deck, illetve a féreg kereshető ékkővel is.)

 13. szinte teljesen egyszínű a pakli és tele van lényekkel…én játszottam már mérgezős deckkel és szerintem a Sheran könnyeiből egy legalább két darab kihagyhatalan 🙂 Eleven méreggel is jól müködik együtt ráadásul az ellenfél köébne is tud visszaveni 🙂

 14. 1 Földanya 800 Ft
  2 Földanya paradicsoma 2 x 400 (300) Ft
  2 Mérges galóca 2 x 100 Ft

  Ez így 1800 pénz (szintén a Krisztián árai szerint)

  lecserélve a 3 cselvetést ezekre (vagy ezekből néhányra) a pakli nem lesz rosszabb sőt… és hiába van venne 1 ritka (ami mellesleg könnyebben beszerezhető és olcsóbb is a cselvetésnél) a pakli olcsó marad sőt ha mindezeket berakjuk (a bolti árak szerint) kb. 1200 Ft tal olcsóbban jövünk ki.

  Nem köteketdni akarok. Minden tiszteletem a szerkesztőségé és imádom a blogot. Én evvel a paklival toltam és MÚKSZIK. 🙂

 15. Cselveteshez: 8. kiadasbol siman lehet bontani, csaxolok, es egy kezdonek szuksege lehet mas lapokra is…

 16. Én is akarok 8. kiadást bontani, köszi a tippet Balázs! 😀

  Ne kezdjünk el k@&#a anyázni gyerekek, ez ‘csak’ HKK. 🙂 Nincs hivatalos árlista, ezért kár belemenni, hogy ki mennyiért adja a lapokat. Én lennék a legboldogabb, ha a burástya kölykeimet 1000-ért tudnám eladni. Ha valakinek sikerül és lelkiismeretével összeegyeztethető, akkor szíve joga.

  Szívesen olvasom a cikkeket srácok (valószínű mindenki aki itt van – ezért van itt). Ti hoztátok létre az oldalt, Ti diktáltok. Javaslom a toleránsabb magaviseletet a hozzászólásokkal szemben.

  Olcsó pakli lehet attól, mert cselvetés van benne, hiszen az ‘olcsó’ igényli a ‘mihez képest’ kitételt. Olcsó egy cselvetés egy solisarhoz képest, drága a cselvetés egy szőrőspók őrdémonhoz képest és olcsó a solisar egy apokalipszishez képest és olcsó az apokalipszis, mert van 3. 😛

  Tehát ha lovagolni szeretnénk a szavakon, akkor hajrá, én mindenesetre értékelem a téma feldolgozását, mert jó ötletindító azoknak is akik nem kezdők és szívesen merülnek el olyan koncepciókban, amikkel még kevesebbet foglalkoztak.

  Konstruktív hozzászólásom annyi lenne, hogy szeretnék látni mélyebb elemzéseket is. Hasznosnak érezném ha megpróbálnátok helyettesítőket találni az egyes lapokra (akár olcsóbb, akár drágább, akár hasznosabb kategóriák alapján). Amennyiben nem célja ezeknek a leírásoknak a komplex elemzés, úgy maradjon ez az észrevétel egy óhaj egy távoli szepp jövő reményében. 🙂

 17. hali!
  az volna a kérdésem, hogy laponként vásárolva körülbelül mennyi lenne ennek a dekknek az ‘összköltsége’, illetve, hogy mennyire ajánljátok ezzel kezdeni // nagyon nagyon sok év után folytatni a játékot?
  előre is köszi a választ, üdv,
  bálint

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.