Olcsópakli – Ganüid deck

A régen próbált zöld lényekből álltam neki decket gyúrni. Erő a masszából!

A mai napon ismét egy etnikumot ölelünk fel, és próbálunk meg segítséget nyújtani a deck összeállításban olcsópakli kereteken belül. Az IV megjelenésével újból remény csillant fel bennem, hátha sikerül egy ütőképes paklit összerakni ezekből a Rhatt lényekből. Amint nézegettem a ganüidek képességeit, arra jöttem rá, hogy szinte minden, a HKK-ban kötelező feladatot ellát valamely példányuk (dobatás, semmizés, leszedés, erőforrás, lassítás, drágítás, counterlés, ölés stb.) Így ezt szem előtt tartva igyekeztem összeválogatni a megfelelő darabokat a paklihoz. Fogjunk is hozzá.

ganuid_nagymesterKövetőnek a Ganüid nagymestert választottam az érdekes és hasznos képessége miatt (mindig jó visszavenni valami nyalánkságot a gyűjtőből). Emiatt kapásból 5 darab Ganüid ifjoncot be is tennék, hogy minél jobban ki tudjuk aknázni a követő képességét, de azért ennél többet talán nem éri meg használni, hiszen nem akarunk csak ilyen 0/1-es passzív lényeket húzni.

Jó hír, hogy az újabb ganüidekre már rákerült a számunkra nagyon szépen hangzó ‘anti-mágia: 1’, amit szem előtt tartva kezdtem a pakli építését. Az első szörnyecske, akit beválasztottam a keretbe a Ganüid csapatépítő. Nagyon jó ütemű lap. Ha elsőként érkezik, olcsóbbítja az őt követő ganüideket, de ha később jön fel, akkor is örülni fogunk neki, hiszen minden fajtársára kioszt egy élet- vagy izomjelzőt.

ganuid_dolgozoAhhoz hogy beinduljunk, szükséges még egy kis erőforrás, amit tökéletesen teljesít a Ganüid dolgozó. Ráadásul kijátszásakor még egy lapot is le tudunk szedni. Miután jól végezte a dolgát (dobatott és leszedett), nyugodt szívvel áldozhatjuk manának, hogy még néhány lényt kipakolhassunk az asztalra. A csapatépítő után a legjobb, hiszen ekkor már potom egy mana lesz csak a költsége. Nagyon hasznos lény még a  Ganüid paraprotektor. Ellátja a lényeinket védelemmel (ifjoncot nyugodt szívvel áldozunk majd be neki), de ha gyógyulni szeretnénk, azt is egészen jól tudja teljesíteni. Még egy anti-mágiás lényt találtam, ami nem más, mint a Ganüid tojómester. Segítségünkre lesz a kellő mennyiségű ifjonc megtermelésében. Szerintem bőven megéri használni belőle a három darabot.

Az Olcsópakli rovatban kerülni szoktuk a ritka lapokat, azonban én mégis betennék két ritka ganüidet, mert nagyot dobnak a paklin és nem is olyan nehéz hozzájuk jutni. Az egyik ilyen a Lassú ganüid. Nehéz megakadályozni és rátesz az ellenfélre egy +1 manás drágítást. A másik a Ganüidek öregapja, aki nagyon jó kis kárpótlással látja el a lényeinket, valamint a kis ifjoncok is megerősödnek egy kicsit, ezen kívülpedig ha szükséges, az ellenfél lapkijátszását is letilthatjuk. Olcsópakli ide vagy oda, ezt a két ritka lapot (a néhány zénes lap mellett) megengedhetjük magunknak.

lopakodo_ganuidElférne a pakliba egy kis semmizés is. Milyen szerencse hogy a játék egyik legjobb semmizése éppen ganüid. Ne legyünk restek használni a  Lopakodó ganüidet. Néhány anti-mágiás dobatás, és máris elég lap lesz az ellenfél gyűjtőjében, hogy nekiálljon keményen dolgozni. Az új ganüidek közül a Ganüid paradoxon nagyon kívánatos volt, hogy helyet kapjon a pakliban. Olcsó lény, védekezik, és ha az ellenfél körében kijátsszuk, a mi körünkben már jön is táp. Van egy kis hálója is, ami az ellenfelet jobban fogja zavarni, mint minket (ha nagyon terülni akarunk, még mindig feláldozhatjuk csontnak a kör elején). Beraknék a Mindenható ganüidből is néhányat. Igaz, hogy szingularitás, de mellette ősmágiás is és visszaránt néhány cimborát a gyűjtőből. Nem mellesleg szép méretes lesz lények ellen, és emellett – ha szükséges – jól fog jönni lapkánter képessége is.

A Zu’lit kincsében megjelent első ganüid csapatból a Magmaköpő az, akiből szívesen látok 3-at a pakliban. Jó eséllyel kijátszásakor is sebez, repül és nem foglal helyet az őrposztban. Beraktam még két Masszaszövőt is: nem árt, ha tudjuk keresni a megfelelő lényt, ha úgy hozza a helyzet, valamint egy Ganüid szakaszparancsnokot. Neki általában az áramlása lesz hasznos, de ha sok izommal tud érkezni, az is jó lehet.

Végére értem a lény szekciónak. Néhány támogató lapot azonban még mindenképp melléjük tennék. Mivel etnikumról van szó, nagyon jól fog jönni a Hívó kürt: olcsóbbít, keres, körülbelül ez a paklink legdrágább lapja. Az első körben érkezhet vele egy Ganüid dolgozó és onnantól már jól állunk. A kedvenc IV-ben megjelent tárgyamat, a Szem szimbólumot sem hagynám ki. Nagyon szeretem látni az ellenfél kezét, valamint átnézni a pakliját, és megszabadulni a legzavaróbb lapoktól (pl: 3 Molgan). Ha már Szem szimbólum, akkor tegyünk be még egy-két Mestermágust is. Vele nem csak a tárgyat aktivizálhatjuk kétszer, ezáltal újabb lapokat tüntetve el az ellenfél paklijából, hanem a Lopakodó ganüiddel is szép párost alkotnak, de ha más nincs, a tojómester tojik még vele néhány Ifjoncot.

A pakli

követő: Ganüid nagymester

ganuid_paradoxon3 Ganüid csapatépítől
3 Ganüid dolgozó
3 Ganüid paradoxon
3 Ganüid paraprotektor
3 Lassú ganüid
3 A ganüidek öregapja
3 Ganüid tojómester
3 Magmaköpő
3 Lopakodó ganüid
5 Ganüid ifjonc
2 Mindenható ganüid
1 Ganüid szakaszparancsnok
2 Masszaszövő
3 Hívó kürt
3 Szem szimbólum
2 Mestermágus

45 lap

Ha valakinek több ráfordítandó kreditje van, a Ganüid interruptor nagyon is jó lapnak tűnik ide. (Természetesen a Cselvetés is beférhet. 😀 ) De a lila áldozós tárgyak is nagyot szólhatnak: Agykéreggyalu, Ében kehely, ekkor persze a Szem szimbólumos vonal feleslegesnek tűnik. A piros szín is nagyon erős lehet: Tirranda batyuja, Szithon vérfókusz, Kisebb Zan, A Gépezet. Akinek van Molluszk, az ócskása, kipróbálhatja azzal is. Nyilván ekkor kicsit keményebb áldozós vonalat lehet erőltetni (lila, piros színekkel persze), de beférhet akkor a ganüidek épülete is, a Ganüid kaptár, köszönhető a játék elején kapott építő fatty miatt.

Néhány tanács

 • A követő visszavevő képességével megéri visszavenni többször a Ganüid dolgozót, ezáltal újabb lapot leszedve és újabb varázslatot dobatva a kézből.
 • A Hívó kürttel megérheti keresni a Masszaszövőt, amit kijátszva újabb ganüidet kereshetünk. Persze csak ha van elég mana vagy olcsóbbítás.
 • A Mestermágus minden körben képes aktivizálni, tehát az ellenfél körében is. Aktivizáljuk nyugodtan a lényeinket. Egy Lopakodó ganüid nagyon gyorsan pontot tehet a meccs végére.
 • A Ganüid paradoxon a lapot a húzási fázisban adja, így a Zarknod bilincse és börtöne szabálylapok ellen is működik.
 • Ne felejtsünk el Ganüid ifjoncot minden körben visszavenni a gyűjtőből!

Remélem ti is megkedveltétek a kis zöld micsodákat.

Varga Károly

27 thoughts on “Olcsópakli – Ganüid deck

 1. A deck nagyon kellemes, azért egy-két dolgot megosztanék:
  A ritka ganüideket annyira nem erőltetném (az IV tesztelése alatt kiderült, hogy valóban lassúak, 1-1 darab max elég, ha kell kikeressük őket), inkább javaslom simán a 3 interruptor beszerzését helyettük, az se olyan drága (nekem is van egy darab eladó 500-ért:P), meg a pakli legerősebb lapja! A szakaszparancsnokból meg mindenképp 3-at javaslok, a deck legnagyobb ütőerővel rendelkező lénye.
  Molluszk esetén a pillanat emlékműve ill. esetleg a Rhatt temploma juthat szerephez még a kaptáron felül.

 2. Szerintem is simán belefér a pillanat emlékműve, ha ócskással ha ganüidek nagymesterével játszunk (, főként beáldozunk neki egy ifjoncot aztán átforgatjuk és jön is egyből vissza az emlékmű). A templom nem mindig jön jól sajna.
  A piros színt biztos mellé választanám. (az írt okok miatt plusz ott lehet quwarg harcmágus, quwarg ősmágus, quwarg vágóhíddal is lehet kombinálni).
  Mestermágus helyett meg inkább lehet 2 földharcot választanék, ugyan úgy kombózik a lopakodó ganüiddel. Az interruptor meg az egyik legerősebb lap a pakliban. Annyira a régi ganüidek nekem se tetszenek. A lassú igen erős ha már van az asztalon egy ifjoncunk, de a többi sztem gyenge.

 3. Máskülönben olykor elég a lopakodó ganüidre építeni. Mivel nem muszály semmizni neki (és játszunk elég antimágiával és lapleszedéssel) és ha van mellett egy földharc az asztalon és elég passzívan jövő ganüidünk a kezünkben egy kör alat kitudjuk filézni az ellent.
  Meg ha olyan a környezet akkor hegymélyi keltetőre is lehet építeni.

 4. 1. muszáj

  2. A Lopakodó ganüidet szerintem nem lehet passzivizálni a Földharcnak. “A Földharc (új) nem hat olyan lényekre, amik nem repülnek, hanem aktívan jönnek játékba. Nem hat azokra sem, amelyek egy bizonyos feltétel teljesülése mellett repülnek, vagy aktívan jönnek játékba, és ez a feltétel teljesült a kijátszásukkor.” Ergo aktívan jön játékba = repül a Földharc szempontjából.

 5. @nimothenk: Bocsi, lehet hogy elkerüli valami a figyelmemet, nem értem, hogy miért jó a földharc a Lopakodó ganüiddel?

  @Magicmaster17: Én érzem ezt a két ritka ganüidet. Az öregapó nagyon jól tud jönni. Az innterruptorral ha játszanék ezzel a paklival biztos hogy nyomnám. A szakaszparancsnokon sokat agyaltam, és lehet hogy igazad van, csak nem érzem olyan jó tempójú lapnak, de ha próbáltad tesztelésen igazad lehet.

 6. Remélem nem haragszotok meg, hogy megkérdem: Horgonyos lapot most vissza lehet venni a gyűjtőből vagy nem?

 7. Horgony (Aranyforrás)
  Ha egy lapon ezt az ikont látod: [] az azt jelenti, hogy a lapot semmilyen módon nem lehet a játékból kézbe visszavetetni. A horgony speciális képesség, amely passzívan is működik (még épületeknél is).

  Ami a gyűjtőben van, az nincs a játékban (maximum behat oda, vagy van ott is vmilyen képessége)

 8. Ne felejtsük el hogy akár földharc, akár mestermágus, a követő 1gyel drágítja az aktivizálgazást ha ganéról van szó, tehát lehet hogy ezt mellőzném…

  a “bah, cselvetés!” meg külön jó sokszor visszavéve 😀

  az öregapót szerintem már én se hasznnálnám bele…

 9. Tényleg jól működik, ha a ganüid követőt kombozzuk a Bah cselvetéssel, de más lapokkal is erős kombót alkot a követő visszavetős képessége.

 10. Én próbálgattam a paklit Mentorral is 😀 Akinek van rá ideje, meg energiája az próbálkozhat vele, vicces volt… Csak sajna lassú és sebezhető 😦 szerintem…
  Amúgy nem lett rossz pakli, és mindent elmondtatok már róla így csak ennyi 😀

 11. imádom ezt a követőt…tavalyelőtti nemzeti, draft. sehogy nem állok, van a kezemben egy hópárduc meg egy ongóliantok dühe, gyűjtőben egy ifjonc. M. Ádám megnyom vmi spell, megfogom, átadja. visszaveszem az ifjoncot. Húzok: ongóliantok dühe. hópárduc kap egy ongóliantok dühét, majd a következőt…majd az ifjonc segítségével a 3.at, ütök 24-et, 2-1 ide. Asszem azon a nemzetin csak én vertem meg Ádámot.

  Sztorimód off

 12. Köszönöm a válaszokat. Akkor akár interruptort is vissza lehet venni nem csak cselvetést a gyűjtőből.

 13. Nagyon jó deck lett!
  csak egy ötlet a kis ződekről és véleményre lennék kiváncsi:
  paklilista:

  legfőbb követő:-ganüid nagymester-manafamiliáris-tokozó rakshallion-átkozott követő

  3ganüid interruptor
  3ganüid paraprotektor
  3lassú ganüid
  3ganüid paradoxon
  3lopakodó ganüid
  3 ganüid dolgozó
  3ganüid szakaszparancsnok
  3ganüid csapatépítő
  3ganüidek öregapja
  3barukka
  2őszinte teofil
  1rhatt temploma
  2masszaszövő
  3ganüid tojómester
  3fanatikus ganüid

  lassú verziónak tűnik de nagyon könnyen felgyorsul és elég stabilan megállja a helyét rengeteg pakli ellen.Kombólehetőség még az interruptor,protektor,tojó kombó. Ha ez a formáció (akár tójó nélkül is) kijön folyamatos körmegszakítással ronthatjuk meg ellenfelünket. Barukkán kívül szinte mást sem akarunk majd behúzni hiszen a buta kis rhatt lény a pakli fő motorja.
  Véleménmyt kérek! 🙂
  Srácok meg annyit hogy mindhárom pénztárcabarát pakli nagyon jó lett!Jó látni hogy naponta ilyen jó rovatokat felraktok! Csak így tovább!

 14. A Mágikus óra és a Rhatt temploma nálam nagyon jól működött a deck nem olcsó változatában.
  Az Órát nem zavarja a sok anti-mágia, abból mindenképpen ajánlok hármat.
  A Templom pedig nagyon jó akkor, amikor érkezik egy Szakaszparancsnok 10 izommal, amit először úgy szerzek vissza, hogy a drága leszedéseimhez nem kell még hozzányúlnom, visszahozom a gyűjtőből és majd csak akkor tépem le. Én 2-t használtam belőle, de ízlések és pofonok, lehet nektek 1 is elég lesz belőle.
  Nagyon fontos, hogy legyen a Szakaszparancsnokból is 3, ha ezt a kombót használni akarjuk, mert ugyan elég egy is belőle a beinduláshoz, de minél előbb szeretnék elsütni ezt a kombót, úgyhogy nem érdemes kis esélyt hagyni a felhúzásra, valamint ha erre egy másiknak az áramlásával is rá tudunk segíteni, már sokkal előrébb vagyunk.

  Tudom, hogy körülményes egy kombó, de előbb-utóbb úgyis kinn akarjuk tudni a pakli nagyját az asztalon, úgyhogy miért ne segítenénk rá egy ilyennel?

 15. De a Szakaszparancsnokos kombó ezek nélkül is nagyon jó, csak akkor vagy körönként egyszer tudjuk elsütni, vagy hozzá kell csapni 1-2 Pillanat emlékművét.

 16. Hali, linkeljétek be a ‘Kezdőknek’ pont alá azt ami még nincs ott, ne vesszen el a sok értékes gondolatébresztő. 🙂

 17. Már a hozzászólásom? 🙂 Nézd meg a ‘Kezdőknek’ részt a versenybeszámolók és a videók között (fenti menü) és ott megtalálod az összes ilyen leírást. Hasznos ha egy helyen fellelhető az összes. 😉

 18. Mennyi hozzászólás! Ugye, hogy szeretik a népek az etnikum paklikat, és erősítgetni kell őket! 🙂

 19. Lévén, hogy olcsó paklikról van szó, mi sem egyszerűbb, mint kipécézni egy etnikumot 🙂

 20. Szerintem a link beállításokat pótoljátok, jó volt nagyon, hogy egy helyen megtalálhatóak voltak az olcsó paklik.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.