Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Abonyi Attila ezúttal a mérgező lényekkel kalandozott egyet.

Folytatódik Szivárgás rovatunk, melyben az új kiegészítő tesztelésének kulisszái mögé pillanthattok be – lássuk az e heti kiadást, melyben Bonyi az új mérgezős lapokat próbálgatta.

Sziasztok! Ezen a héten egy régi nagy kedvencemet, a méreg decket választottam ki tesztelésre. A fiatalabb olvasóknak nevetségesnek tűnhet a Manaszövő – Méregfélelem – Selyemszárnyas –> 10! második kör (Apró kívánság segített), de annó én emiatt a kombó miatt szerettem bele a koncepcióba. Most, hogy megláttam pár lapot a paklihoz, összeraktam újra, de persze hűen magamhoz, kontrollosra vettem a figurát, így helyet kapott Az erős ereje, a Földanya ereje, valamint egy új Sheran counter is, aminek kijátszási feltétele, hogy legyen lényed játékban.

rothado_borzalomAz új mérgezős lények nagyrészt az önmérgezős vonalat képviselik. Én nem szerettem annyira régebben ezt az irányt, de most egy lapért cserébe elcsábultam, ez pedig a régi monszter új köntösben, az új Rothadó borzalom. Többet nem írnék róla, tippeljetek kommentben, hogy mit tud – ha valaki eltalálja, akkor meg fogom írni, hogy az a helyes megfejtés. 🙂

Az ellenfeleim a következők voltak: galetki, Járj!-as moa és ében íjász. A galetkik elég kemények voltak, ha nem húztam első körös lapcountert, akkor a Rynthus elég gyorsan kicsinált az ingyen cantrip testrészekkel. Ha húztam, akkor meg az Ölvefoltozó jött, és már dobhattam is el őket… Szerencsére ha elég gyorsan kijött egy Borzi, vagy húztam egy Eleven mérget, akkor azért fel tudtam venni a versenyt.

A moák ellen általában a kezdés eldöntötte a meccset. Ha a második körben volt 3 manám, abból jól kifért egy 2-es mérgező lény. A legjobb az volt, ha egy Pókkirálynőt le tudtam rakni, a moák nem a lapleszedésről híresek, így kénytelen voltak behódolni a kis pókok előtt. Persze volt olyan meccs, amelyiken a negyedik körben kaptam először manát, akkor is egyet…

Az ében íjászok a vártnál sokkal erősebbek voltak. Persze a lényeimmel nem tudtak nagyon mit csinálni, hiszen +2 célozni őket, de nagyon gyorsan kipörgött a pakli, és gyakran a harmadik körre le lettem nyilazva. Ha néha jó is lettem volna az Eleven méreggel vagy valami hasonlóval, akkor jött az új Kismassza, aki ingyen és bérmentve counterel lényeidre ható forrást. Meg is kapta a magát a kommentemben.

Összességében király volt a deck, igyekszem még finomítani és azon dolgozni, hogy akár hagyományoson is el lehessen vele majd indulni.

Abonyi Attila

5 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

  1. A Sheran counterre tipp: Az élet ereje (új) vagy Az élettelenség megcsúfolása (új)? Inkább az előbbi, az olyan szépen illik a valami ereje sorba. 🙂

  2. A szövegben úgy hangzik el: “Valamint egy új Sheran counter”
    Szerintem ez teljesen új lesz, nem pedig felújítanak egy régit.

  3. szerintem meg egy újat régítenek le…

    szerintem a borzi olyasmi lesz, mint vó’t, csak 2-ért aprózhatóan, több hp-val, és esetleg lapot is dobat, vagy kétszer annyit bukat? bár a lapdobatás az durva lenne… van esetleg élete?

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.