Randomlap

Avagy egy elfeledett barna spoiler.

Az Exterminálás az elmúlt időszak korlátozott formátumai miatt került a kezem ügyébe. Annak idején a legjobb lapok közé tartozott ez a kis barna instant. Sajnos mára már megkopott a hírneve, de a régi játékosok még biztos emlékeznek rá, milyen nagy öröm volt felhúzni a játék elején.

exterminalasAz első képessége, hogy leszed egy lényt. Ez manapság már tényleg nem a legjobb biznisz, ha lapot szedne, sokkal erőteljesebb lenne. De így sem kell egyből félretenni (ha más nem, még mindig ingyen meg tudja oldani a Molluszk fattyát az első körben). Azonban ott van még egy szó, ami ismét visszahozza a játszható lapok közé: “semmibe”. Az utóbbi időben a feltámadó, illetve a gyűjtőből dolgozó lapok igencsak elszaporodtak (Vérfarkasok, Quwarg széltáncos, Árnytündér lidérc, Manaevő féreg stb.), ezekkel szemben nagyon jó ellenszer, hiszen véglegesen megszabadít bennünket eme idegesítő papíroktól. Az, hogy nem jár érte a szörnykomponens, manapság valóban hátrány a zanszilánkok miatt – nem is értem, hogy annak idején mi miatt kellett ezt ráírni. (Bár találkoztam olyan counterrel is, ami meg “persze” ad szörnykomponenst a megakadályozott lényből.)

De nem csak ez az, ami miatt jó lehet ez a kártya. A semmibe leszedés mellé még a gyűjtőből semmiz is a szentem, ami már igencsak indokolttá teheti a használatát egy barnával játszó pakliban (side-ba szinte biztosan jó lehet). Az, hogy maximum 5 manás lény tud eltakarítani, talán nem akkora hátrány (egy Ouitmlent még simán kitessékel a játékból). Semleges csatamezőbe én simán elvinném alapból is, vagy akár egy Szúnyogírtásos pakliban is jól használható lehet.

Szerintetek végleg leáldozott a napja, vagy még megérheti azt, amikor egyesek magukkal viszik versenyekre?

Varga Károly

7 thoughts on “Randomlap

 1. Korlátozott formátumokon sztem teljesen jó lehet ez a kártya.érzem benne én is az erőt.Bár tény elsősorban mint side kártya.

 2. “ez az, ami miatt jó lehet” = emiatt lehet jó
  Amúgy szerintem is használható, akár alapból is. Ha egyszer véletlenül felújításra kerülne, talán csak egy kis finomhangolás kellene rá, hogy ne függjön legális célponttól a kijátszhatósága. Pl.: “Ha akarsz, egy célpont max. 5 (ide nem kéne a Vp megkötés) idézési költségű lényt, a gyűjtőbe küldhetsz”… blablabla, +még az szk-tiltást ki kell szedni, és máris megállja a helyét a Traxok, Dornodon mosolyok és Felismerések között. Szerintem.

 3. Ez a lap a rezisztenciát is kikerüli, úgy hogy nem mindig baj hogy csak lényt szed le. Nagyon jó ez a lap. Amúgy olyan lényt nem tud leszedni, aminek nekron költsége van?

 4. Olyat nem tud, mert az nem számít vp-ért jövő lapnak és csak olyat szed le ami vp-ért jön.

 5. Hogy miért került rá a hátrány? Lehet én mlékszem rosszul, de a megjelenésekor azért a goblinos-tárgyas deckkekben volt erő, és akkoriban ez nem egy antimágiás vonal volt. Lehet azt akarták elkerülni, hogy az ingyen exterm jön, és a Tharr követő mellett még ez is ad csontot. Talán, nem tudom

  Mindazonáltal Török Peti egyszer-egyszer agyon meglepett már ezzel engem is.

 6. Szerepjátékos oka volt, szétbontja pici cafatokra, azért is lő a Semmibe, és így nem tudsz mit kinyerni.

 7. Én is látok fantáziát ebben a lapban még mindig,pont most szereztem be 3-at belőle.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.