Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Avagy Abonyi Attila újabb kalandjai a tesztelésen.

Folytatódik Szivárgás rovatunk, ahol az új kiegészítő tesztelési folyamatából ragadunk ki exkluzív információkat – Bonyi ezúttal Kragoru előtti imádatának próbált meg adózni, ha lett volna mivel.

Sziasztok! Ezen a héten egy olyan paklit próbáltam ki, amivel nagyon szeretek játszani, de sajnos hagyományoson nem igen lehet vele elérni semmit: a Kragoru dekkről van szó.

kragoru_familiarisaAz utóbbi időben ugyan kapott pár erős lapot (Ködsárkány, Augur, Aranysárkány), mégsem látom versenyen sosem. Ennek oka, hogy lényes deck, de nem anti-mágiázik, viszont a Mangó-Molgan kombó sincs benne. Szerettem volna, ha a következő kiegészítőben is megjelenik pár jó lény ebbe a koncepcióba, ezért beadtam két lapötletet is, elvileg mindkettő megjelenik a következő utáni Zénben.

Régóta zavart, hogy nincs értelmes krag lény Rhattból, pedig a Szikráció nagyon erős, így szájhúzás árán marad ki eddig mindig (kivéve Jellemeken, ott meg szájhúzással ment be, “miért nincs értelmes lény?” kérdéssel karöltve), ezért az egyik új lény Rhatt lesz. Nagyon ragaszkodom ehhez a papíroshoz, ezért csodálkoztam, amikor a következő, lebutított forma köszönt vissza rám a tesztlistáról:

3 VP
Rhatt, végzetúr, 5/[4]
Repül. Ha nincs követőd, idézési költsége 2 VP.

Igen, én is pontosan ugyanígy néztem, mint most ti… hol a többi képessége?! Nos, pár tesztelő szerint ez a lap még így is jó. Tévedni emberi dolog: velem is előfordult már párszor, hogy erősnek hittem egy gyenge lapot, vagy épp fordítva (pl. az Aranysárkányról meg voltam győződve, hogy nagy táp…), ezért is tettem be hármat ebből a nagyszerű végzetúrból a pakliba, hogy megmutassam, mennyire gyenge. Az eredmény: mindig ezt dobtam el Esszenciakapocsnak, csak akkor játszottam ki, ha nem volt semmi más opcióm, illetve totális leszerepelés követőlövés esetén is. Remélem, a többiek is hasonlóan éreztek, én már beadtam a saját ötletemet a módosítással kapcsolatban. Ti hogyan erősítenétek?

Az ellenfelek egyébként egy óriás deck és egy kalandozó pakli voltak. A kalandozókat nem igazán bírtam, hála a masszív olcsóbbításnak és manatermelésnek, de az óriások ellen egész jól tartottam magam side-ból, hiszen az Esszenciakapocs, a Pihenő és az álom sík mind meccsdöntő erővel bírtak. Persze azért volt, hogy el lettem tiporva – különösen, ha elcsattant egy Ragnarok!

Abonyi Attila

23 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Tetszetős rajz 🙂
  Kragorunak pedig igen is kell erősítés,de ne ilyen 6 VP-s lények formájában,mert ha igazán agresszív egy ilyen deck,akkor már a 2. körben (járj mellett is) arra kell kényszeríteni az ellenfelet,hogy valahogy oldja meg őket,ne a saját kiépülésével foglalkozzon. Ilyen szempontból pedig a 5 Vp-s kragoru lényeknek is olyan masszívaknak kell lenniük,hogy ne tegyek le egy sellő őrszemet vagy manakorallt,hanem meghagyjam a 3 VP-m rá.6 VP/zanszilánk már luxus.

 2. Lehetne ezt a rhatt végzeturat úgy feltúrbózni, hogy: Sikeres kijátszásakor a kör végén visszavehetsz a gyűjtődből a kezedbe egy mágikus védelmű lényt, ha a gyűjtődből a semmibe raksz egy mágikus védelmű lényt.
  Ez persze csak egy ötlet.

 3. ez borzalmasan gyenge lap sajnos ebben a formában. Én is szeretem a kragorut, hajrá, erősítsétek őket.

 4. Anti-mágia:0, vagy 1, vagy 2.

  Ha kap egy ilyen képességet, szerintem tökéletes. x)

 5. Legalább legyen rajta annyi,hogy drágítani nem lehet és akkor járj mellett is 1-ért jön,úgy már egész mókás lesz. Nem kell nagy dolgokat adni neki,de így valóban gyenge.

 6. Az antimágiával egyetértek, de hogy gonoszabb legyen a kicsike:

  3 VP
  Rhatt, végzetúr, 5/[3] Őrző
  Repül.
  Anti-mágia: 0.
  Párbaj: 2.
  Ha nincs követőd, akkor idézési költsége +1 nekron és -1 Vp. Kijátszási körétől számolt következő köröd elejéig a szabálylapod mindenképpen működik.
  /Nagyon esetleg még mehet +-ba még rá, hogy../-> 3 Vp: Láthatatlanságot kap.

  /Ténylegesen 1 hasznos kört ad, a védelméből lecsippentettem, de szerintem többet kapott, mint bukott. Talán esetleg a védelme lehetne 2-es./

 7. Kissé kapcsolódván és mégis eltérvén az eredetitől:

  3 VP
  Rhatt, végzetúr, 1/[4]
  Ha egy mágikus védelmű lényed vagy végzeturad megsebzi az ellenfelet, áldozd fel a követőd vagy 5 ÉP-d:
  Célpont játékos gyógyul vagy sebződik 6 ÉP-t.

 8. Én így érezném:
  4ZSZ
  Ha van követőd játékban IK-ja 1-vel olcsóbb.
  5/(4)
  Repül
  Kör végén húzz két lapot.

  Krag+Járba überkirály, minden másba rakat ratyesz.

 9. Robi az általad írt lény Krag+Járjban is 2 zsz-ért jön, szóval nem érzem hogy jobb lenne mint a 3 manás..sőt ha beszedik a követőd még szarabb is 😀 Nyilván a laphúzás képessége érdekessé teszi a dolgot, és osztom hogy valami hasonló képességgel kéne felruházni én valahogy így oldanám meg: Kör végén húzz két lapot, vagy visszavehetsz egyet a gyűjtőből a kezedbe. 1-es blokkolást raknék rá, ha 4 zsz-ért jönne, hogy valami peturos-barukkás blokkdologba még beférjen és ne legyen a kragon kívül mindenhova szar…Összességében majdnem mindegy, hogy mi lesz a végső formája a kártyának lényeg hogy ki fog tölteni némi űrt a járj-krag-rhatt ölőlény vonalakon, mert ezekre a ráfér némi erősítés.

 10. Nem tudom. Nekem az összes megoldásból ilyen Swind 2.0 utóérzésem keletkezett. Üssön nagyobbat, és legyen kisebb az Ép-je. Ha már ütőlény, legyen nagyon az. Azt nem nagyon vágom, hogy miért jó, ha 3 Vp-ért jön. Az alap IK-e legyen mindenképp 4, és valamilyen feltétel fennállása esetén, helyettesíthető legyen az IK egy része. Így máshová is jó, nem csak a kragoruba. Összegezve:
  4 Vp Szélvész Dolly
  kalandozó KF Rhatt
  végzetúr

  Idézési költségéből 1 Vp-t helyettesíthetsz egy lény gyűjtőből Semmibe rakásával. Aktívan jön játékba.
  6/[2]

 11. Az amatőr verseny előtt merült fel egy srácnál (bocsi nem emlékszem a nevedre), hogy a Kragoru a jelenlegi formájában ugyanúgy működik, mint a régi Mérgező rakshallion, azaz nem csak az ellenfelet, hanem engem is drágít a célzásban.
  Ha a pakli kap erősítést, akkor szerintem mindenképpen megérné felújítani a követőt is ugyanúgy, mint a Mérgező rakshalliont.

 12. A ragnarök az én lapötletem, és nem tömegirtás, hanem bizonyos dekkekbe űbertáp nyerés lesz 🙂
  De egyelőre ennyit írok arról a lapról, ami nyert helyzetből csúnyán elrakott…

 13. Hát igen, a krag drágítja az augurt is, ha másik lényedet gyógyítod…ettől még szerintem nagyon erős követő, csak a lapok lightosak mostanában.

 14. 3 ZSZ
  Félénk Vladek
  Repül. Ha ellenfeled sikeresen kijátszik egy lapot a kezéből, vedd vissza Félénk Vladeket a kezedbe (ez a képessége akkor is működik, ha a kijátszott laptól a gyűjtőbe kerülne). Egy körben csak egy Félénk Vladeket játszhatsz ki.
  10/[1]

 15. Hmm… kezdek, 1 VP, Vladek, van 0-s lapcounterem es/vagy Cselvetesem, nyertem, izgisen hangzik 🙂

 16. Ganüid mártír
  Rhatt, szörny, ganüid, 5/4M, KF, van benne 1 SZK, IK: 3 VP
  Repül.
  Anti-mágia: 0
  Áldozd fel: visszavehetsz egy lapot a gyűjtőből kezedbe, VAGY a következő lapot költség nélkül kijátszhatod a kezedből. Ezt a képességet reakcióként is használhatod.

 17. Szerintem meg a színét alakítsátok át 🙂
  a Szikráció meg Eltörlés miatt nem akarom betenni Rhattot,inkább a feketével játszanék az első körös sötét nagyúr miatt,legyen fekete végzetúr,abból úgy sincs sok 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.