Lassan járj! pakli egylapos versenyre

Drágítással szállunk harcba a kontrollok túlerőjével szemben.

A Lassan járj! pakli, rengeteg ősmágiás lap ide vagy oda, roppant bosszantó tud lenni a tempó teljes felborulása miatt. Míg ő előzetesen számolhat a lassabb játékmenetre, minket belekényszerít egy, a paklinkhoz nem illő harcba, legyen szó bármilyen koncepcióról is. Én mostani paklimat a nekronok hatására a Fekete-Barna-Sárga és Kék színeket használva építettem. A szabálylap mellé egy Átkozott követőt tettem, ami meggátolja az Edralianokat a kezünk gyors kiürítésében, illetve a Terrgathok se kezdenek irreálisan sok lappal ellenünk. A sok semmizés miatt nem egy klasszikus 45 lapos decket tárunk most elétek, ezért két részre bontom a leírást, kezdjük először a lényekkel.

A pakli leggyorsabban érkező lapjai természetesen a vegyes idézési költségű kártyák lesznek, melyek akár az első körben is kijöhetnek. Erre a célra ideális lehet a cantrip Vámpírbébi, a kijátszott lapok után sebző Az enyészet porladó lovasa, a lényegében ingyen jövő Sötétségszellem, a nekronos haverok után sebezgető Halálgömb, a szó szerint ingyen jövő táp, a Nekron mágus, a gyógyulások ellenszere, az Árnylord, a hasonló feladatokban tetszelgő Vérfarkas preventor, és az örök harcos, a Vérfarkas felderítő. Az ellenfél minél lassabb VP termelése érdekében szóba kerülhet a Naso-thin nagyúr, a Kelegish, a Masina és a Kharas-nar kínzómester is. Előbbi három a kör eleji regenerációt késlelteti, míg utóbbi a meglévő mana elpusztításban jeleskedik. Hasonlóan hozzá, egy manás hatásként tekinthetünk a Zirri átokmacska és a Malekish áramlására is, ezeket ugyanis vélhetően így fogjuk a legtöbbször használni.

A két manás lapoknál szintén találunk még vegyes IK-jú lapokat, a legjobbaknak a csontvázakat termelő, és azokat jól használó A túlvilág nagykövetét, az olcsóbbító Rabu-thin főbiztost, és a nagy paraméterekkel olcsón érkező Moa harci gépet éreztem. Természetesen sok olyan lap is a paliba kívánkozik, amely normál esetben kerülne csak kettőbe, a szabálylapunk miatt azonban bedrágul picit, de még így is bőven megéri használni őket. Az Életadó két lényünket is visszaránthatja a harcmezőre, Demizra az ellenfél terveit akaszthatja meg könnyedén, Niol, a csontsereg vezére a biztos lényutánpótlást hozhatja magával, Az élet és halál ura két lap leszedéséről gondoskodhat, míg a Zu’lit sárkány helyettesíthető idézési költsége, a Sötét nagyúr pedig vegyes IK-ja miatt kerülhetett ebbe a kategóriába, mindketten ideális ölőlények a pakliba.

Végezetül a négyért érkező lények vannak már csak hátra, közöttük is vannak eredetileg háromért jövő kártyák, amik még így is be fogják hozni az árukat. A Tudatfaló manát bukathat és lényt is leszedhet, a Morin tigris akár ingyen is kijöhet, de nagy méretei miatt négyért is kiférhet a középjátékban, az Álomhozó bármilyen elhullott lényt visszaránthat, a Vérnyelő és Nax’rahn, a kegyetlen pedig igazi nehézfiúk, ha az asztalra kerülnek. A Manaszonda és a Ködsárkány az ellenfél VP-jét szipkázza igen eredményesen amellett, hogy komolyakat ütnek is, a Kronotapír plusz egy kört hozhat a konyhára, a Nekromanta vezér pedig leszedhet egy lapot, ami után kisebb csontvázsereg lesz a jutalmunk. Végezetül itt van még Zu’lit, és Héteoszix, a sógólem, ők nagy méreteik miatt több kört is megélhetnek az asztalon, és folyamatosan sebzést okozva hajtanak hasznot, egyikük izomjelzőkkel gyarapszik, míg a másik manát ad a további próbálkozásokhoz. A Sztatikus gólem és a Vérkeszeg változó idézési költségű lapként helyzettől függően érkezik majd, általában minimum négy manát azért rájuk fogunk költeni.

A lények után jöjjenek a nem-lény lapok, tárgyak, épületek és varázslatok vegyesen. Itt is léteznek ingyenesen érkező kártyák, természetesen főleg a nekronok miatt. A Börtjauk tréfája, az Időgyorsító és a Manakulacs az erőforráselőnyt hivatott előidézni, előbbi kettő a lapok, utóbbi a VP tükrében. A Ryuku harci szekér a sok KF-es lényünk mellett egy olcsó dupla leszedés lesz, a Moa fényvető a középjátéktól tűnik stabil leszedésnek vagy ölésnek, míg az Esszenciakapocs és a Védőmágia szinte az elejétől fogva hasznos lesz, természetesen ha lesz vele mit másolni, illetve védeni.

Az egyért jövő lapok is főleg nekronos idézési költségük miatt lehetnek jelen. A Malfunkcionálás és a Zu’lit kísérlete remek counterek a bedrágult varázslatok ellen, A Semmi hívása pedig olcsó leszedés a  korlátozott mezőnyben. A Leanthil trükkje egy zavaró asztalon maradó laptól szabadít meg minket, amíg ki nem találunk rá valami más megoldást, míg A furfang temploma a VP termelésbe, a laphúzásba és a countercsatákba is beszállhat.

A drágább nem-lény lapok között rengeteg hasznos alternatíva merülhet még fel, hiszen ezek az igazi Lassan járj!-os lapok, nekem a lények ellen kiváló Álomvilág, a körönkénti ütőerőt biztosító Képmás, a VP termelés csúcsa, a Transzformáció, a plusz kört adó Az idő kereke, a csúcs lopó lap, a Tömegbájolás és a remekül takarító Nagyobb életszívás nyerte el tetszésemet.

Vannak természetesen gyengéi  is a decknek, hiszen egy Ősi rúnát, vagy Csatamezőt nehezebben bír, és az ősmágiás leszedések sem fekszenek neki annyira. Bevállalható még ennyi lény mellett Átkozott követő helyett A halhatatlanok nagymestere, de én maradnék a stabilabb, letiltó narancssárga lap mellett.

Bíró Tamás

13 thoughts on “Lassan járj! pakli egylapos versenyre

  1. Panyik Zoli hasonló paklival lett második tavaly a Nemzeti bajnokságon, szerintem van létjogosultsága a koncpciónak. De köszönjük az építő jellegű hozzászólást, a kezdőbbek rengeteget tanulhatnak tőled, csak így tovább … 😀

  2. Nem etetni akarom a trollt és iszonyat korrekt, hogy összeírtad a dekket, de sokszínen, három lapos kezdés mellett, szerintem összesen két ember van akinek jönne a Kelegish, az egyik Te vagy Tomi a másik a Pohner Ádám volt :D. A trafó is elég durván a beszerezhetetlen/ kölcsönkérhetetlen és Kurtz nélkül lehet, hogy annyira nem is imba 😀 szerintem én a lilát erőltetném a sárga helyett, ha már “horda”, ott erősebb papírosok vannak…

  3. Óóó megérkezett a sokszín királynője aki megmondja a frankót!Köszönjük az építő jellegű hozzászólást…
    Eléggé színes mezőnyt várok 7végére és nehezen megjósolható sztem, hogy mely koncepció lesz a legstabilabb.Nem elképzelhetetlen, hogy pont egy hasonló paklit fogunk látni a dobogón,de pont ugyanennyi esélyt látok bármely másik odaérkezésére is.Kívácsian várom mi sül ki belőle.

  4. Nem rossz dekk, de sztem sem lehet nagyon nyerni vele :/ Kell az az élet követő nagyon, úgy több esélyt látok.

  5. Az a gáz az élet követővel, hogy az szerintem kikap a kyorgtól, ami szintén favorit! 😦

  6. Az egyetlen pakli, amin komolyan elgondolkoztam a versenyt illetően. Bár én sokkal kontrollosabbra venném a figurát. Sajnos az ilyen Raia/Chara-din követős deckkekkel inkább csak mókázni lehet, 4 győzelemre van kilátás velük.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.