Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Félni fogjuk a bűbájokat novembertől?

Abonyi Attila ezen a héten rettenthetetlen bűbájpaklijáról mesél, valamint méltó ellenfeléről is értekezik!

Sziasztok, a héten nagyon megjött a kedvem a játékhoz, mivel az egylaposra és a tesztelésre is egy-egy egyedi decket találtam ki. Az előbbi szombaton derül majd ki, utóbbi pedig egy érdekes, bűbájokra épülő koncepció volt, Krigissel. Ez így elsőre furcsának tűnhet, de a Krigis hátrányát gyorsan igyekeztem kiküszöbölni Kyorg tudással, Földanya erejével, vagy egy új, védekezéses bűbájjal, ami nem mellesleg olcsóbbítja a többi bűbájt, és még counterelni is tud! Nem volt ritka, hogy átadtam a kezdést, kiraktam ezt a védekezéses bűbájt, majd első körömben jött egy Bűvös forrás, egy Örökmozgó, vagy egy Lejtő, és „ha ez emgvan akko én uralom a menetet és már nem igazán képes ellentámadni az ellenfelem.” Volt még a pakliban Elmekapu is, ami a következőképpen néz ki:

2VP elenios bűbáj
Húzz egy lapot!
Nézd meg ellenfeled paklijának legfelső lapját! Ezt a lapot azonnal kijátszhatod, egyébként dobd a Semmibe! Ezt a képességet körönként egyszer, csak a saját körödben használhatod.

Poén volt, de többnek nem jó. Egyrészt a reakció lapok esetén teljességgel használhatatlan, másrészt pedig valószínűleg nem sok mindent tudunk kezdeni majd az ellenfél lapjával, hacsak nem hasonlít a deckünk. Kijátszottam vele Sheran ékkövet például… Én azt gondolom, jobb lenne, ha kör végéig lehetne kijátszani.

A Sheran ékkőre visszatérve: elég nehéz dolgom volt a mérgezős koncepció ellen. Egyetlen kulcslapja volt igazán zavaró, mégpedig az új Mérges puffancs, ami első körben érkezik 2 méreggel, 4 ÉP-je van, és 1 méregért lecounterel egy varázslatot, körönként bárhányszor. Méreg követő mellett jó eséllyel nem lehet lecounterelni, és onnantól kezdve a spelles paklik, mint az enyém is volt, csomagolhat. Főleg, ha még egy Sheran bűbája is érkezik, hiszen emiatt sosem pusztul el a méregtől, és ha végre összekuporgatunk némi manát egy lény alapú leszedésre, nos, azt pedig 3 méregjelzőért akadályozza meg… Ti mit gondoltok róla? Nekem picit erősnek tűnt.

Abonyi Attila

14 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Én már régóta nézegetem a bűbájokat, szóval ennek örülök. 🙂

  A pufi (túl) brutálnak tűnik, a hátrányt lehet rajta lehetne hagyni.

 2. “Nem volt ritka, hogy átadtam a kezdést, kiraktam ezt a védekezéses bűbájt, majd első körömben jött egy Bűvös forrás, egy Örökmozgó, vagy egy Lejtő, és „ha ez emgvan akko én uralom a menetet és már nem igazán képes ellentámadni az ellenfelem.”

  😀 😀 😀 😀

  egyébként nagyon tetszik az Elmekapu neve 🙂

  a puffancshoz annyit,hogy szerintem is túl erős,amit tud,ne ilyen formában erősödjön a méreg deck

 3. Akkor itt nem a játékossal voltak ÓRIÁSI gondok, hanem a méregdekk lett túl imba? 🙂 😀 😀

 4. A Puffancs nem túl erős, elég ha életjelzőt nem lehet rá tenni. Elég bosszantó volt sokszor, hogy Zanpókkal nem lehetett hízlalni, úgyhogy izom kerülhessen rá nyugodtan szerintem. Ha csak izmot teszek rá, az még ok, de az élet jelzőket ne engedjétek meg.

 5. nem is oly’ rég versenyen Schumi (…) kirakta ellenem a régit, és még az is eléggé zavaró volt a kontrollomnak. ezzel csak azt akarom mondani, hogy oké, hogy újítjátok, de nem kell olyan nagyon nagyon lépni, vagyis ebben a formában ahogy leírtad, tényleg erős

 6. Régen alkottam egy Életadót, felújították, mindenki utálja…régen alkottam egy Mérges puffancsot, fel akarják újítani, lehet, mindenki utálni fogja…befejezem a laptervezést 😛

  Komolyra fordítva a szót, ez alap ebben a formában sztem is túlontúl erős, a kontrollok szinte a kukába mehetnek.

 7. Leinád javaslatát osztom. Túl erotikus hangzása van…bassza a fülem…az “akárhányszor” az teljesen jó helyette még ha 1 karakterrel hosszabb is. Amúgy a mérges pufi így ebben a formában elég csúnyán hangzik pláne a felújított borzival. Maradjon rajta a körönként 1x használható korlát, úgy már korrekt.

 8. Nem véletlen, hogy az ilyen jellegű counterek mindig kapnak valamilyen korlátot. Leggyakrabban az van meghatározva, hogy hányszor lehet velük counterelni. Ha passziválós a képesség, akkor ugye az újra aktiválás szab neki határt, ha pedig egyéb költsége is van, akkor a képesség költségvonzata. Valamilyen korlát ide is kell, mert méregjelzőt tenni egy lényre ma már nem nagy kunszt. Én a körönkénti 1 vagy 2 használatot favorizálnám. Esetleg emellé lehetne úgy még finomítani, hogy nem csak a saját magán lévő mérget tudná használni, hanem bármilyet.
  A bűbáj paklihoz mindenképp javaslom felújítani az “azonnali bűbáj”-t, mégpedig vízióvá tétellel.

 9. S egy másik faxa bűbáj meg sem lett említve :). Nem egyszer nyertem vele meccset.

  A borzalom nem sokat változott, erős lesz mindenképp…

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.