Randomlap

Négy manás érdekesség Lassan járj!-ba.

A Lassan járj! személyében az egyik kedvenc szabálylapomról van szó: évente egyszer biztos, hogy előveszem egy kis móka kedvéért (általában páros versenyre). Éppen újabb érdekesség után kutattam a két fős koncepcióba, ekkor találtam rá őkelmére. Na jó, igazából nem így történt, egy régi Alanori Krónika akadt a kezembe, és az aktuális pakliötletek rovatnál elidőztem egy kicsit. Éppen egy Lassan járj! decket mutattak be, amikor megpillantottam ezt a  lila kalandozót, aki nem más, mint Tou Szang.

Szkeptikusan elolvastam a szövegét, mondván ez már lejárt lemez lesz, azonban kellemesen csalódtam, és egyből beindította a fantáziámat: “Jó lap lesz ez pároson!” és “Hogy-hogy nem tudtam korábban erről a lapról?”, gondoltam magamban. A lapkeresőben rákeresve kiderült, hogy legalább akkora tekintély a HKK világában, mint a mindenki által ismert Talbot. Az ő nevét is több lap viseli még. (Tou Szang tánca, Tou Szang kihívása). Miért is lesz ez olyan jó papíros?

vs

Négy manás lény, ami drágít. Ilyet már ismerünk az Eldüeni vándor személyében, aki kicsit nagyobb karriert futott be, mint Tou Szang barátunk. Mégis van néhány előnye (és persze hátránya is) a vándorral szemben.

Az első szembetűnő képesség az Élet : 1. Nagy fegyvertény, hiszen az ellenfélnek kétszer kell megoldania (remélhetőleg jó drágán), hogy eltűnjön a játékból, ellopni meg nem éri meg, mert minden játékos lapjait drágítja. Hátránya, hogy nem tud kijönni ingyen, mint a vándor és nem olcsóbbít (ez néha hátrány is lehet a Sheran lénynél, mert ez ellenfél is olcsóbban játszatja ki az ötért jövő lapjait). Ha már hátrányról van szó, ide sorolhatnánk a színét is. Lassan járj!-ba nagyon ritkán játszottam (főleg pároson, Sheran-Raia-Elenios-Rhatt és néha Misztikussal néhány Fairlight szokott lenni a felállás) Chara-dinnal. Ez azonban változni látszik. Eddig is voltak jó Lassan járj! lapok ebből a színből (Óriás pöfeteg, A jövő felejtése), az Istenek Viadala megjelenésével azonban jó pár erős kártya érkezett a koncepciónkhoz (Ouitlmen, éjfattyak), de ami miatt aztán tényleg indokolt lehet ez a szín, az nem más, mint A káosz hatalma. Szépen dobatunk az ellenféltől, majd dobunk egy Tou Szangot és vígan pattan vissza a gyűjtőből a játékba, ezáltal 2-es drágítást téve mindenkire (hangsúlyozom, mindenkire!). Persze ilyenkor nem jár neki az élet, de így is bőven megéri.

Egy másik elfeledett koncepció a Bjölteodrok-ra építő felhúzom a paklimat deck. Ide is nagyon jó lehet, néhány Eldüeni és pár Tou Szang az asztalra, megfűszerezve egy-két Ősöreg vyarggal és készen is vagyunk. Nagyszerű deck volt régen, de vajon feltámadhat-e?

Nekem nagyon megtetszett Tou Szang mester, nektek?

Varga Károly

4 thoughts on “Randomlap

  1. ugyan ez a kategória a nyugodt pentadron is…
    tudjátok mi a közös a 3 lapban? hogy botrányosan ronda illusztrációval bírnak

  2. szerintem pont az eldüeni a leggázabb 🙂
    a Tou Szang jó lenne, ha jobban lenne megrajzolva. baba a pipája meg a szakálla. a pentadronnál meg bírom azt, ahogy meg akarják ijeszteni, de ő mégis milyen NYUGODT marad 😀

  3. Az Ujjászületés idején játszottam vele Bjöltis járjba, mókás lap, de sztem már nem elég ütős. Nagyobb méretekkel, mondjuk 4/4-esként azért még kipróbálnám.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.