Versenybeszámoló – A Rúna biztonsága győzelmet ért

András Bence nyerte a HKK Blog áprilisi egylapos versenyét.

A szokásosnál valamivel kevesebben, 37-en látogattatok el a HKK Blog áprilisi versenyére, ahol ezúttal A sokszínűség jutalma formátumon csaphattatok össze egymással. Örömmel konstatáltuk, hogy ezúttal is voltak néhányan, akik igénybe vették az “elsőversenyes” kedvezményt, vagyis az ingyenes indulást – több új játékos is felbukkant a megmérettetésen.

Ami a mezőny összetételét illeti: ezúttal a követők voltak minimális fölényben, de a változatosságra ezúttal sem lehetett panasz. A legnépszerűbb narancssárga lapok a Zarknod börtönében (4), az Átkozott követő (4), A halhatatlanok nagymestere (4), a Lépéselőny (3), a Lassan járj! (3), a Hálócsapda (3) és a Leah követője (3) voltak.

Szabálylap (11): 4 Zarknod börtönében, 2 Semleges csatamező, 2 Lépéselőny, 1 Ősi rúna, 1 Specializáció, 1 Zarknod bilincse

Követő (15): 3 Leah követője, 2 Átkozott követő, 2 Terrgath, 2 Nikolausz, 2 Chara-din követője, 1 Az álmok mestere, 1 Arochos, 1 Építő rakshallion, 1 Edralian

Egyéb (11): 3 Hálócsapda + A halhatatlanok nagymestere, 2 Lassan járj! + Átkozott követő, 1 Hegymélyi keltető + Tokozó rakshallion, 1 Hegymélyi keltető + A halhatatlanok nagymestere, 1 Lassan járj! + Kyorg ősmágus, 1 Bűvös erdő + Átkozott követő, 1 Lépéselőny + Tharr követője, 1 öt lap

DSC07388

Miután az ötödik fordulóban döntetlenre végzett az első asztalon játszó két veretlen játékos, ezért a mindent eldöntő hatodik körben többen is esélyesen pályáztak a győzelemre. A győzelmet végül az elmúlt időszakban visszatérő András Bence szerezte meg, aki a Változó környezet megjelenése óta jelentősen háttérbe szorult Ősi rúna védelmével támogatva győzte le ellenfeleit. A legjobb amatőr a tizedik helyezett Varga Károly lett.

A végeredmény

I. András Bence (paklilista)

Kontroll pakli Ősi rúnával.

II. Molnár Ferenc (paklilista)

Kontroll pakli Edraliannal.

III. Fotta Pál (paklilista)

Zarknod börtönében.

IV. Simon Zoltán (paklilista)

Kontroll pakli Semleges csatamezővel.

V. Aranyi Ákos (paklilista)

Lassan járj! + Kyorg ősmágus.

VI. Dömény Balázs (paklilista)

Lényes pakli Hegymélyi keltetővel és A halhatatlanok nagymesterével.

VII. Erdős Viktor (paklilista)

Kontroll pakli Chara-din követőjével.

VIII. Abbas Krisztián

Kontroll pakli Zarknod bilincsével.

IX. Abonyi Attila (paklilista)

Lényes pakli Hegymélyi keltetővel és Tokozó rakshallionnal.

X. Varga Károly (A) (paklilista)

KF-es pakli Lépéselőnnyel.

DSC07415

A végeredményt böngészve jól látható a formátum egyik sajátossága: a kontroll jellegű paklik dominanciája. Ez azonban nem véletlen: mivel mindenből csak egyet lehet használni, ezért nagyon nehéz erős koncepciót építeni, hiszen csökken az egymást erősítő lapok hatékonysága. Ennek következtében a legtöbb pakli a kontrollos irányba megy el – volt azonban Ősi rúnás, Semleges csatamezős, Edralianos, Zarknod börtönös és bilincsés és Chara-din követős is a legjobb tízben.

Versenyünk szokás szerint a tippjátékkal kezdődött: ezúttal azt kellett megsaccolniuk a versenyzőknek, hogy hányan játszanak Szinguláris gyengeséggel. A helyes válasz 13 volt, amit Klujber Balázs, Molnár Ferenc és Tóth István találtak el – ők féláron indulhatnak majd következő versenyünkön.

Hogy utóbbi mi lesz, arról ide kattintva bővebben is olvashattok – mindenképpen nagy mókának ígérkezik. Addig is jó készülést – és ne felejtsetek el tenni egy kitérőt a lenti galériában sem!

Csető Zsolt

14 thoughts on “Versenybeszámoló – A Rúna biztonsága győzelmet ért

 1. Néhányan említették, hogy a síkcsata, különösen az Álomvilág döntötte el a meccsek nagy részét, és ezért az 1 laposon tiltani kellene vagy a síkokat (ezt eléggé nem szeretném), vagy az Álomvilágot.
  Vélemény?

  AmugyÉ
  1. helyezett: alapból Mágia sík, sidebol Álomvilág, Óriások földje
  2. alapból Álomvilág és Mágia sík, sideból Óriások földje
  3. alapból Álomvilág, sideból Pozitív sík

 2. Tiltsuk az összes síkot, de minimum az álmot, meg a mágiát, mert ők ketten, akiken tényleg múlik sok meccs (kinekronozás, korai behúzás, nem is beszélve a szerepüket mondjuk egy bilincsnél, kb mint egy UR bűbáj)

 3. Szerintem is tiltani kéne az egylaposon a síkokat. Olyan irányba kényszerítik a játékot, ami ellentétes az ilyenkor egyébként igen sokszínű mezőny lényegével. Értsd: mindenki használja őket, kényszerűségből.

 4. Szerintem meg hagyni kell a sikokat, sőt a tiltott lapokat kurtz manafam ur-ek is engedni kellene, úgy lenne igazán szines a mezőny.

  Hozzáteszem több ilyen vidéki versenyen vettem részt ilyen formátumon tiltott lapok nélkül és nagyon változatos és kiegyensúlyozott volt a mezőny. Én a köd lapokat sem érzem imbának.

 5. Grat Bence!
  Érdekes, hogy a blogon leírt járjas paklik nem kerültek az élmezőnybe, pedig elég erős pakli szerintem.

 6. Az Álomsíkot midnenképp hagyjuk, de azt sem bánnám, ha az összesről lemondanánk. A urtz és a Mannafam viszont nem par, ellenen a Térfaló…na, az az igazi hoki lap.

 7. A versenyből levont következtetésem: a vízió pakli némi erősítésre szorul 😀
  Bevállaltam az álomkövetős vízió paklit, igazából nem bántam meg, csak azt sajnálom, hogy gyenge a pakli. 4-ből 6-nál többet ezért nem is vártam tőle, ez legalább meglett. Ki merem jelenteni, hogy a verseny során nem igazán követtem el hibákat a játékomban, nem igazán volt kedvezőtlen a sorsolásom (kivéve talán Baka átkozott követős járja ellen, ami valljuk be esélytelen meccs volt részemről) és ennek ellenére is csak egy sörényes ubuk lettem a 4/2-vel.
  Összességében 0 alkalommal szedtek ki a semmizések, a lapok önmagukban gyengék, azaz nem feltétlenül igaz, hogy a sok semmiző lap miatt rossz a vízió pakli. Sokkal rosszabb, hogy kevés az alapból 0-ért és 1-ért jövő vízió, így egy egy manás drágítás is teljesen elbassza a decket. Én is használtam alapból mágiasíkot de behúzni is utáltam meg kirakni is, egyetértek abban, hogy felesleges a sokszínűség versenyen az álom illetve a mágia sík mert a legtöbben csak kényszerűségből használják.

 8. Én is a síkok tiltása mellett tenném le a voksom. Volt olyan meccs, ahol egy kif. varázsdoboznak első körben nekronoztam az álom síkot, és már boritékolhattam, hogy vesztettem is (lényes paklival játszottam és csak 1 síkkal játszottam alapból mivel az összes full blank volt a koncepcióm mellé). Szeretném felhívni a figyelmet, hogy ez nem olyan mint pl. a mágia létsíkja, ahol pl. 1-1 okos semmizéssel gyengíteni lehet a lap hatékonyságát. Ez a sík kb azt tudja, hogy őrposzt off ( 1 lénnyel a végtelenségig védekezhetsz full hordák ellen, vagy húzás helyett keresed, őrposztot takarítasz és már üthetsz is ), valamint elhúzódó játék esetén komoly lapelőnyt adhat ( nem darabszámban sok, hanem minőségileg ). Sok meccset nyertem ezzel a lappal ezen a versenyen, pedig egész versenyen összesen 1szer kerestem vele, és olyan játékosok is használták akik egyáltalán nem is tudtak keresni vele (nem játszottak kékkel)!

 9. Egyetértek az előttem szólókkal, ha már a Kurtz és a Szekerce tiltva lett itt a fix kereshetőség miatt, akkor a síkokat is idevenném, ezen a formátumon különösen az Álomsíkot. Én lépéselőnyös paklival mentem és kényszerűségből tettem a sideba álomsíkot sötét földet, és tf-et, nem tartom jónak ezt a vonalat

 10. Visszajelzés: Konzultáció – A HKK Blog versenyeiről | HKK Blog

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.