Randomlap

Remek illusztrációjú lap, ami keményen megpörgeti a megfelelő paklikat.

Nem másról van szó, mint a gyönyörűséges Vízitündérről, aki ha megkedvel valakit, azt bőven megsegíti, már a megjelenésekor felkeltette az érdeklődésemet (na persze nem csak az illusztrációja). Apropó illusztráció, ki is készítette? Ja igen, Berényi Szabolcs! Nézzük csak meg a frissen megjelent lapokat, Berényi illusztrálása tükrében. Kezdjük rögtön Beldiannal, aztán folytassuk a Sorakozóval, de volt olyan is, hogy Agarannin, ja igen és még Csodatevő Fenyő Zoárd ide kívánkozik. Igazából csak annyi jutott eszembe róluk, hogy: Mik ezek a fejek? Szerencsére tündérkénk nem örökölte ez előbbiek maki fejét, haladjunk is tovább.

vizitunderMost, hogy a művészeti témán végigmentünk, nézzük meg közelebbről magát a lapot, és temérdek képességét. Nagyon sok mindent tud, ami fokozatosan erősebbé teszi őt a szemünkben. A méretei 0/2, nem az az acélos odamegyek és szétütök mindenkit, helyette a háttérben fog gondosan dolgozni, ellátva minket a kellő mennyiségű lap utánpótlással. Csak az kell, hogy legyen egy, vagy több olyan lapunk, aminek használható aktivizálást kívánó képessége van. Fontos, hogy minden körben ki lehessen használni a húzós képességét, így ha játszunk vele, érdemes olyan lapokat is asztalra pakolni, amelyek képessége az ellenfél körében is aktivizálható. A saját körünkben egész könnyen megoldható a laphúzás, egy szimpla Kurtz, vagy Vlagyimir szekercéje előkeresésével egyből egy friss, ropogós lap üti markunkat. Nehezebb kérdés az ellenfél körében történő használata. Régebben az Unaloműző valamint a Belethiel úrnő volt sztár a Tündér mellett, manapság már jó pár olyan lap jött ki, amik kifejezetten az ellenfél körében hasznosak. Gondoljunk csak az Orgling mágusra vagy a Mestermágus aktivizálgatására, ami már egész kombókat hoz magával (pl: Veszedelmes kincs, Szemszimbólum mellé, amik persze önmagukban is képesek kisütni a Tündér képességét). És itt van még az Orgling bányász, vagy az Ében íjászok, esetleg a rengeteg hasznos tárgy egy-egy képessége, amik szintén tudnak gonoszkodni az ellenfél körében, és persze ne hagyjuk ki a spoiler gyngy-t, a Goblin kutatót se. Innen már következik, hogy egy ilyesféle kombó pakliban bőven ki tudjuk aknázni a képességét. Ha mindenképpen példákhoz kellene kötnöüm, mondjuk egy Változó környezetes Orglingos/Quwargos pakliba, vagy zanszilánkok, íjászok mellé bőven megérheti használni. Eddig jó!

kurtzNézzük tovább miket is tud még. Kapásból megy rá az élet., ha az asztalra kerül, megoldása így már nem is olyan egyszerű. Akár egy Keltetős, életjelzős pakliba is be lehetne nyomni. Gondoljunk csak az Életadóra, illetve az Élet és halál urára, de ebben a koncepcióban nem kevés lény van még, ami gond nélkül ki tudja használni a Tündér képességét illetve életjelzőjét (pl: Deego, Tébolyodott…). A kék nem is olyan rossz ebbe a koncepcióba, hiszen a jöhetnek még a kis Demizrák és Chosugák is mellé, utóbbi élettel szinte már megoldhatatlan.

Jöhet a következő képessége, ami akár egy potenciális side lappá emelheti. Lehet, hogy egy kicsit túlzás volt ez a mondat, de mivel a rendelkezik az őrző képességgel, így a Specializációs paklik (amelyek manapság maximum Változó környezettel fordulnak elő) ellen, illetve a már utókorát járó tűz-erdő paklik ellen jó szolgálatokat tehet, hiszen először őt kell megoldani, ami nagy valószínűséggel két lapból lehetséges. De rengeteg mostani metgame lap ellen tehet jó szolgálatot, ha a fekete horda szeretne egy Most vagy sohával pontot tenni a meccs végére, gondot okozhat ez a szép lényecske nekik, de Ősi praktika ellen is védhet. Nem mondom hogy a legerősebb, de nem szabad elfelejteni ezt a képességét sem.

És következzen a számomra leginkább tetsző képessége. Igen jól látjátok van még neki egy, ami egy másik paklit is elérhetővé tesz számára. Ez nem más minta KF-es tudománya, ez manapság már nagy előny jelenthet (persze hátrányt is ha kap az ellentől Ryuku harciszekret). Lépéselőny mellett már az első körben érkezhet, és nagyon sok olyan KF-es tárgy van, amit az ellenfél körében is tudunk használni: Zúzókesztyű, Gyilkos pöröly, Bénító gyűrű (persze csak ha leszedik), Fenyődísz, Ryuku harciszekér. Vagy csak képzeljük el, hogy milyen jó, ha lecounterelünk Dorony dudával egy kártyát, és még lap is jár érte. Ebben a koncepcióban fixen van Vlagyimir szekercéje így a saját köri húzás kb. meg is van, amíg bírjuk szekercével. De KF-es lények közül is nagyon soknak van aktivizáló képessége: Törpe hős, Arzgul, Goblin kutató.

Láthatjuk hogy nagyon univerzális lapról van szó, mely a mai környezetben talán már kicsit drágának tűnhet, azonban a mostani, lassabb metagame mellett igenis lehet keresnivalója! Talán a színe sem mindegyik koncepcióba engedi beilleszkedni, de megérheti próbálkozni vele. Én biztos, hogy fogok!

Varga Károly

13 thoughts on “Randomlap

 1. Nem eredeti az illusztráció, természetesen. Annó épp külföldön tartózkodtam, elfoglaltam a szobám, nézelődök, belelapozok egy oda készített divatlapba. És mit látok visszaköszönni? A jó öreg Vízitündért felturbózatlan verzióban 😛 Mondom kösz, de a Léleksajtolás, Hiei és társai után semmin se lepődök meg.

 2. Mi ez a Hunglish téma errefelé? Ha nem tudsz ángólúl akko’ ne írogass öcsibogyó! (Rauvyl-nak)

  Egyébként meg egyetértek, de rákattintva a linkre és onnan annak a forrására sem látom, hogy mikor készült az a kép és a kártyaillusztráció, tehát melyik volt előbb.
  Előbb ezt írjátok be/linkeljétek be!

 3. Zorall for illusztrátor!

  Jogos a felvetés, hiszen nem tudjuk jelenleg, melyik is az eredeti.
  Egyedül Hörcher László festőművész HKK-s munkássága fedhetetlen. Ott még senki sem talált kópiára utaló jelet!

 4. Ja! … és kúa jó a Vizitündér. 😀 .. bár erről inkább csak sejtéseim vannak sajtos. 🙂

 5. Vizitündér mellett különösen felerősödnek a körmegszakító és kört adó lapok + az azokat előkereső lapok (az említett előkereshető lapok mellett).

  Apró, nyerő strat, kerék, tapír, merénylő, cseppfolyós… go tündi go… A sötét dinnye, alias JFk engem előző Nemzeti 16-ban a kiscápa + tündi kombóval hergelt fel pl. 🙂

 6. Ja és Karesz, a KF nekem is a kedvencem nála, de a kacsójába biztos nem fegyvert adnék! 🙂

  Jó cikk lett, újítsuk fel, de most @eredeti illusztrációkat a HKK-ban! egy kicsit csinibb képet csenjél el az éterből. E téren van választék bőven. 🙂

 7. Látom neked is agyadra ment a meló Dani:)
  Amúgy igen a nemzetin elég epic módon pergett a cápával meg az ijjászokkal:P

 8. Közel 100%-os emelt angol érettségivel biztos nem tudok angolul… lol. Mellesleg a stílusod aztán abszolút indokolatlan.
  Továbbá, azért azt nem hiszem, hogy a HKK akkora játék lenne, hogy külföldön innen lopnák az illusztrációkat.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.