Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

Ezen a héten a legendás lények nyomába eredtünk.

Úgy tűnik, a Beholder háza táján komolyan veszik tesztelői feladataikat a játékosok. Erre tökéletes példa Abonyi Attila tevékenysége, hiszen rendre letűnt koncepciókba próbál életet lehelni, meglepően jó eredményekkel. Ezúttal egy Legendák Völgyére építő paklival próbált szerencsét, és jó hírekkel szolgálhat a mostanra kicsit elfeledett teremtmények szerelemesei számára.

Sziasztok, elérkezett egy újabb kedd, és az újabb tesztelés. A múltkori alkalomhoz hasonlóan ismét olyan paklit választottam, amelyet nem szoktam egyébként forgatni: Legendák völgye + Hegymélyi keltető párosítást. Igazából négylapozni akartam a Héteoszix, és az Orgling hekatomb miatt, de mivel az új legendás lények szinte kivétel nélkül passzívan jönnek játékba, így kipróbáltam a Keltetőt. A fent említett két lény meg így is jó, hiszen a 2. körben elég jó tempójuk van. A színek kék-lila-sárga-barna voltak, azt hiszem, az első három elég egyértelmű, a barna pedig az új Öreg vazallus miatt került be, akinek tulajdonságai a következők:

2 VP
Tharr torzszülött, legendás
Áldozd fel: Kapsz 4 VP-t. Lényeid használhatják legendás képességeiket. Ez a képesség akkor is működik, ha az Öreg vazallus a gyűjtőben van.

Első ránézésre jónak tűnt, de valahogy mégsem éreztem benne használat közben az erőt. Ha leveszik a követőt, akkor hasznos a képessége, de akkor eléggé tempótlan 2 VP-ért. Azt gondolom, ki lehet próbálni úgy is, hogy 1 VP az alap IK-ja.

Azért magamhoz hűen igyekeztem nem túl hordásra venni a dolgot (igaz, 44 lénnyel toltam 45 lapból), sok leszedés (árnyékgyilkos, illetve egy új orgling) került be, természetesen ott volt az ősanya-mágus kombó is, amit Mestermágussal tápoltam még, valamint erőforrásnak a Trix és a Héteoszix.

Az ellenfelek között volt egy Thargodanos pakli, akivel azért meggyűjt a bajom, köszönhetően egy új thargodannak, ami követőlövés esetén elég erős. Valamint játszottam egy Járjas Kyorg ellen, aki több ultrát is forgatott, ráadásul olcsóbbította őket, így nagy csatát vívtunk.

Ti mit gondoltok, passzívan vagy aktívan jöjjenek az új legendás lények? A keltetős, vagy a 4 lapos vonal térnyerése tetszene jobban?

Abonyi Attila

8 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

  1. Én abszolút támogatom a passzívan érkezést. Lehetne azt a vonalat erősíteni,hogy aktivizálgathatom őket kijátszás után némi ÉP-ért vagy nekronért cserébe.
    Lehet nyugodtan 1 VP-s a vazallus. Nem sokat változott a lap,még kevesebb manát is ad,mint a régi,viszont jó,hogy nem kerül a Semmibe.
    Amúgy Bonyi,forgattál árnyékgyilkost,de piros nem is volt a deckedben? 🙂

  2. én nem ajánlom, hogy 1-ért jöjjön avazallus, mert kapunk egy új pokol szemét, aminek 90%-ban az a funkciója, hogy az első körben termel 3 manát… nem hinném, hogy gyorsítani kell a játékot, maradjon a 2mana, inkább legyen kantrip, vagy kapjon rezit/anti-nullát/kárpótlást

  3. SiZo-nak igaza lehet, meg lehet azt úgy is oldani. Gyors horda meg nem tudja megverni az első körben ha használ keltetőt.

  4. Szerintem is 2-ért jöjjön a Vazallus, tényleg nincs szükség más paklikban ilyen tápolásra, maradjon csak a legendás követővel 1 mana.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.