Randomlap

Avagy miként hasznosítsuk okosan álomjelzőinket?

A Tokozó rakshallion megjelenésekor már nézegettük egy darabig, igazán azonban sosem láthattuk akcióban: talán már ennyiből is kitalálható lenne, hogy a Randomlap rovat mai alanya egy rég elfeledett Inváziós lap, Az álmok hatalma lesz.

az_almok_hatalmaKépessége alapvetően továbbra sem hangzik rosszul: nem különösebben borsos áron azonnal szert tehetünk néhány extra lapra – a Tokozó folyamatos jelzőosztogatása mellett az álomjelzők meglétével nem is kell törődnünk. A probléma az, hogy első sorban lényekkel kell játszanunk, ha igazán ki szeretnénk használni – de akkor már miért nem játszunk Spektrális manipulációval, ami egy sokkal rugalmasabb erőforrás?

Az Álomvilág megjelenésével most ismét komolyabban bekerültek az álomjelzők a játékba, így ismét elgondolkodhatunk ideig-óráig Az álmok hatalma használatán. Már csak azért is, mert nekünk nem feltétlenül kell sok lénnyel játszanunk, hiszen elég, ha az ellenfél lényeit altatgatjuk, ráadásul a sík másik képességének hála még olcsóbb is lesz a varázslatunk. A problémák azonban itt is felmerülnek: megér annyit az egész, hogy az ellenféltől tegyük függővé játékunkat? A kissé talán költői kérdésre minden bizonnyal már mindenki tudja a választ.

Örök ígéret? Nézegetjük, nézegetjük, de valahogy nem látjuk, hogy ez az ősrégi lap meg tudná tenni azt a nem is olyan hatalmas ugrást a versenyasztalokig – a konklúzió végül most is általában az lesz, hogy a mappában marad. Semmiképp sem érdemes azonban megfeledkezni róla: ki tudja, mikor jön ki mellé végre egy olyan kártya, amivel igazán durva kombót fog alkotni. Én szívesen látnám például a komplett álomjelzős koncepció megújulását, mondjuk egy tematikus Zénben.

Csető Zsolt

12 thoughts on “Randomlap

 1. Egy dolog kellene neki: ha nem a lények után húzna,hanem a játékban lévő álomjelzők száma után(és persze kapna egy maxot)

 2. Azért azt látni kell, hogy nincs még egy olyan lap a HKK-ban, ami (elvben) felső korlát nélkül azonnal húzat lapot.

 3. mélabú és olyan lények, amiket kevésbé zavar ha álomba szenderülnek (molekula bitorló, chosuga, arató csattanat, stb) ezek jók a tokozóval is, a mélabú meg akár az álom világgal is…
  Esetleg a sok felhúzott lap miatt be lehet vállalni a páncélos lovagot a mélabú ellenére, ami jó a tokozóba és a mélabú után is lehet menni vele űtni.
  De sztem a keltetővel jobb és ott jobb pörgést biztosít az időgyorsító. (de el lehet ettől még gondolkodni a mélabús lényes lehetőségen is sztem)

 4. Az a tény, hogy az ellenféltől függ mennyit fogunk húzni…az megöli a lapot. Igazából fel lehetne újítani. Mondjuk 1ért antimágia 0 max 3at húz… telejesen korrekt lenne.

 5. Ez nagyon jó lap, főleg az álom világgal, ez a lap után szívesen látnék egy álmos paklit 😀

 6. A fekete szín egész jó lapokkal rendelkezik az ellenfél tartalékjának lényekkel való hasznos feltöltésére:
  Alattomos fekete csáp, Opál kalmár, Élőholt kémek, A holtak imája, (Drakolder csapás)

  Ezek mellé kell csapni néhány álmosító lapot, és már van is egy paklink. 🙂

 7. Ötödik körre egész offenzív…bizos tennék bele kódexeket alapból meg talán a következő antijellemek harcán ki lehet próbálni befér a sárga még aztán jönnek a manaszívó kullancsok 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.