Konzultáció – A HKK Blog versenyeiről

Ti hogyan tennétek még jobbá versenyeinket?

Ahogyan az a főoldalon is látszik, a HKK Blog fennállásának első évfordulóját ünnepeljük, melynek alkalmából megragadjuk az alkalmat arra, hogy kicsit komolyabb felületet biztosítsunk véleményeitek és visszajelzéseitek számára.

Konzultációnk első felvonásában a versenyeinkről szeretnénk beszélni. A blog indulása óta nem kevesebb mint 12 versenyen vehettetek részt a blog szervezésében, melyeken rendkívül változatos formátumokon mérethettetek meg.

DSC06954

A rengeteg egyedi formátum nem véletlen: elsődleges célunk versenyeinkkel mindig is az volt, hogy alternatív örömöket nyújtsunk a játékosoknak, és olyan kártyáknak, valamint pakliknak is létjogosultságot biztosítsunk, melyeket ritkán látni az asztalokon. Ami igazán nehézzé teszi a formátumok kiválasztását, az az, hogy eközben gondolnunk kell a kezdőbbekre is, akiknek jóval kevesebb mozgásterük van a pakliépítést illetően – ezért is igyekszünk minden versenyünk előtt segíteni őket Olcsópakli rovatunkkal.

A versenyzőtábort is folyamatosan igyekszünk bővíteni: az idei évtől már nem csak a vidéki amatőrök, a legfiatalabbak, valamint a női versenyzők indulhatnak komoly kedvezménnyel, de bevezettük azt is, hogy a HKK Blog versenyein még újoncnak számító játékosok ingyen indulhatnak első versenyükön. Mindeközben természetesen a többiek lelkesedését is igyekszünk fenntartani kedvező nevezési díjainkkal és a csábító díjazással, külön kedveskedve az amatőrök számára.

A fentieket azért soroltuk fel mind, mert most hozzátok fordulunk: arra vagyunk kíváncsiak, hogy ti miként tennétek jobbá a HKK Blog versenyeit. Mindenféle jótanácsot szívesen fogadunk, legyen szó a formátumokról, a lebonyolításról, a nevezési díjakról, az akciókról vagy a díjazásról. Érdekel bennünket emellett az is, hogy mely formátumok tetszettek a fentiek közül, és melyek kevésbé.

Írjatok és véleményezzetek bátran, hogy segítségetekkel még jobbá és még népszerűbbé tehessük versenyeinket!

Csető Zsolt

28 thoughts on “Konzultáció – A HKK Blog versenyeiről

 1. Gyak-nemgyak verseny, ahol lehet használni ritka követőt vagy szabálylapot!
  Egyébként minden ősi.

 2. Régi paklik versenye, ahol az lenne a lényeg, hogy a mai metagém erős deckjeinek a kulcslapjait tiltanánk, egyébként meg hagyományos verseny lenne. Ez felevenítené a régebbi paklikat.

 3. Gy-ngy verseny ritka követővel / szabálylappal és paklicserélgetős tetszik (bár az utóbbinál el kéne érni, hogy lehetőleg ne trollkodás legyen a vége)

 4. a paklicseréléssel az a baj, hogy szerintem nem vagyok egyedül azzal a mentalitással: “hogyha hozzáérsz a paklimhoz, meghalsz k*csög!”… ebben a szellemben nem hinném, hogy jó ötlet egy ilyen verseny, ugyanis ha meglátom, hogy valami zsíroskező csipszzabáló kisfiú fogdossa a deckemet, aki mellesleg nyáladzik is, és az allergia miatt niylván a taknya is folyik, hát ökölbe szorulna a kezem… ez az ötlet erősen elvetve!!!

  amúgy nálunk bevált az, hogy a fordulók között alulöltözött csinos hölgyikék hordoznak körbe egy táblát a következő forduló számával. nyilván mivel vannak fiatalkorú játékosok is, így lenne rajtuk mondjuk melltartó…

 5. de, hogy építő jellegű hozzászólásom is legyen:
  két formátumot szeretnék látni, az egyik egy újfajta tiltott mágia, ahol a mai szpoilereket kitiltjuk, a másik pedig olyan, amit én találtam ki, és még senki nem játszotta. pár embernek már meséltem, de leírom ide is, hátha megtetszik több embernek is, és lesz belőle valami…

  Kitiltós formátum:
  a paklidat hagyományos verseny szabályai szerint rakod össze (ki lehet tiltani 1-2 lapot amit erősnek érzünk), viszont 4 narancssárga lapot csatolsz mellé (itt tiltott a mező, rúna, változó, átkozott és legfőbb követő), úgy, hogy hordaparancsnokból csak egyet használhatsz, viszont az, hogy szabálylap vagy követő, nem számít. a játék elején mindkét játékos kirakja a 4-4 narancs lapot, majd dobnak, aki a nagyobbat dobta azé az első meccsen a kezdés joga, a másik viszont kezdi a kitiltást: megnevez egyet a az ellenfél narancs lapjai közül, amit kitilt. erre az ellenfél is kitilt egyet, majd megint az előbbi, és így megy amíg 1-1 narancs lap nem marad a játékosoknál. utána mehet a 3 meccs, amit természetesen a másik által “kapott” naranccsal kell végigtolni.

  a játék célja nyilván az, hogy a paklinkat akármelyik narancs lappal győzelemre lehessen vezetni (ezért csak 1 hordaparancsnokot használhatsz, mivel azok kb függetlenek a paklitól) majd 4 lapból kikövetkeztetni, hogy nagyjából mivel játszhat, és úgy kitiltani az elsőt, majd megfigyelni, hogy ő mit tilt tőlünk, és úgy tiltani tovább… kis logika 🙂
  akinek tetszik, kérem jelezze

 6. Félreértések elkerülése végett,fórumon volt egy beszámoló egy vidéki versenyről ahol az egész úgy zajlott le hogy az első és az utolsó menetben toltad a saját pakliddal a közte lévő 4-ben mindig változott (a részleteket nem tudom),csak azért írtam mert szerintem ezt páran úgy értelmezték hogy az ellenfeled paklijával cserélsz.

 7. A legérdekesebb formátumok mindig egyszerű módosításokból állnak elő. Ha a jelen versenyasztalainak spoilereit akarjuk tiltani, akkor csak a két utolsó kiegészítő ritka lapjait kell tiltani. Javaslatom, hogy a lapokon alul szereplő évszámot vegyük figyelembe. A pakliépítésnél csak 2013-as vagy 2012-es gyakori, 2011-es vagy 2010-es nem gyakori és 2009-es vagy régebbi ritka lapokat lehet használni.
  Persze más verzió is elképzelhető, de ez az évszámos móka mindenképp járható út. Szerintem.

 8. Nekem a “handycap”-es versenykiírás tetszett nagyon. (sajnos nem tudtam elmenni arra a versenyre) Amikor valami előre meghatározott nehezítéssel, ha indul az ember, akkor ingyen nevezhet (azt hiszem akkor csak gyngy lapokat kellett használni). Én ezt megtoldanám annyival, hogyha az ilyen deck 50% fölötti eredményt ér el, akkor fixen nyer 1 decket.
  Elkerülendő a tömeges előfordulást az “ingyen kieg” miatt, ezért minden versenyen csak limitált mennyiségű előre nevezett ilyen deck indulhatna (3 v 5).
  Így még nehezebb lenne kiírni a versenyt, mert még azt is fel kell mérni egy egyedi versenynél (ahol elég nehéz belőni a metát, pláne azt h mi lehet jó deck), hogy milyen handys koncepciót kéne engedni. (de én bízom bennetek 🙂 )

 9. Akkor, mivel paklicserés versenyeket én szerveztem, ehhez had szóljak hozzá. Sztem Pesten ilyen formátumot nem lehet szervezni, két okból:

  – 12 ember a paklik gyors kicserélése elég dinamikusan megoldható, de Pesten 30-40 főnél nem.

  – 2 ilyen versenyt szerveztem, elég felemásak a benyomásaim. Az egyik pont jól jött össze, mert a kezdőbb játékosok teljes intenzitással játszottak, a profibb játékosok kísérleti paklikkal, ezek ereje kb. egálban volt, sztem nagyon jó kis verseny kerekedett ki ebből. Viszont, ami most volt, sz meg az ellentétes hatást váltotta ki, ugyanis volt 3 olyan pakli, amivel egyszerűen képtelenség volt nyerni, ha egy kicsit is komoly deck volt az ellenfeled. Ha ez a 3 pakli közül 2 nem került össze egymással, akkor a 6 meccsből 3-nak nem volt semmi értelme, kb. be lehetett dobni a gamet, mindegy, ki volt a másik oldalon.Innentől pedig tényleg átment kissé a verseny pénzfeldobásba. És ez egy 40 fős versenyen szintén túl nagy rizikót jelentene, hisz lennének trollok.

  A ritka követős/szablapos gyak-nemgyak tényleg jó formátum, 1-2 lap tiltásán (Tűz síkja, kétségbeesés hatalma) mondjuk el kell gondolkodni.

 10. Nekem az egyedi kilencszínű verseny tetszett (1-9-ig) , jó lenne ha lenne mgé valamikor 😀
  amúgy régebben votl egy iylne verseny vidéken, érdekes lehet:
  5 színt kell használni mindből 10 lapot valamint 5 laptípust kell használni mindből 10 lapot és egy lapból maximum 2 darab lehet a pkaliban…természetesen a színtelne bufa lapok tiltottak

 11. Érdekes lenne faj verseny igen hangulatos formátum. Egyedi pörgős amikor minden játékos 2 menetet játszik az egyikben ő kezd egyikben az ellenfele.Vicces lenne a páros faj verseny amikor a pár mindkét tagjának más fajjal kellene lennie.

 12. “Egyedi pörgős amikor minden játékos 2 menetet játszik az egyikben ő kezd egyikben az ellenfele.”
  Ez tetszik, azzal a kiegészítéssel, hogy tiltott a manaáramlás. 🙂

 13. Lehetne csinálni ilyen 1-9 versenyt évszámok alapján is. 9 különböző évjáratú lapot kell használni (az számít ami az adott, a pakliban ténylegesen bent lévő lap alján szerepel). Pl. 9 db 2013-as, 8 2012-es, stb. Persze szabadon párosítható a darabszám az évszámmal. Nos?

 14. Azért figyeljünk oda erre az évszámos mókára, volt már kikötés ezt illetően, amit nem sikerült mindenkinek betartania… (más kérdés, hogy az azonnali kizárás helyett csak egy ejnyebejnyét kapott az illető).
  Egyébként tetszettek az eddigi formátumok, a paklicserélgetősön kívül a fenti ötletek is jók. Szívesen látnék Veszélyes fajt, de ha jól tudom, akkor az lesz az amatőröknek a Dungeonban júniusban. Esetleg egy varázslat nélküli formátum? Életem első versenyhelyezését egy ilyen megmérettetésen nyertem el egy manalefojtós paklival, még 2002-2003 környékén… 🙂

 15. A spell nélküli versenyt én is támogatom ( végre egy olyan formátum, ahol nincs tiltva Nil dalnoka 🙂 ).
  A gyaknemgyak is szimpi! 🙂

 16. Visszajelzés: Konzultáció – A HKK Blog jövőjéről | HKK Blog

 17. Az évszámos versennyel az a baj, hogy sok kezdő játékos nem tudna decket összerakni (de a mostani versenyjátékosok zömének sincs 2-3 évnél régebbi lapja). Én nagyon bírnám, csak szerintem alacsony lenne az érdeklődés iránta.

 18. A páros fajt nagyon támogatom, de szerintem az ilyen olyan formátumok bármeikét rá lehetn rakni a párosra, tekintve, hogy a játékosok zöme imádja a párost.

 19. Fisyé tetszik…
  mondjuk két népszerű formátum egybegyúrva…
  páros egylapos… /bár itt a tiltásokat lehet újra át kell gondolni/

 20. Gice szerint:

  Ilyen verseny is volt már nálunk, sőt a májusi kvalifikációs verseny is ilyen lesz! Az egyetlen probléma, hogy valahogy kompenzálni kéne, hogy a 2 döntetlen ugyanannyit érjen, mint egy győzelem és egy vereség, különben nem olyan igazságos a dolog.

 21. A spellek tiltása helyett jobb a kizárólag lényes formátum, ahol tiltott minden lény amit varázslatként is ki lehet játszani. De bármilyen egyedi versenyben benne vagyok.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.