A tiltott lapok holnapja

Vannak kártyák amik jó helyen vannak a tiltólistán, és vannak, amik nem. Szerintünk.

Karesz : Szevasz Toma! A minap sétáltam az utcán, és egy jó egy manás leszedés után kutattam a fejemben, ami lehetőleg sárga. Ekkor ugrott be egy régi kedvenc, egy aprócska rovar amit anno nagy szeretettel használtam. Miért van még mindig tiltva?

Tomi : Hm, jogos a kérdés, igazából annyira már nem broken amit tud. Egy manás leszedésből, akár még lény alapú változatból is létezik már hasonló jószág. Az, hogy dobatni és leszedni egyaránt tud, teszi keménnyé szerintem a fürkészt, talán ezért nem engedték még vissza. Pedig valami hasonló ráférne a sárga színre, milyen jól működne pl Fairlight követővel!

fürkeszKaresz : Pont erre gondoltam én is. A most megjelent Varkaudar vadász, leszedés szinten pont ezt tudja. Ráadásul mindezt lényként, ami sokat erősít rajta a fürkésszel szemben. Igazad van abban, hogy mivel két képessége van, ezért tűnhet annyira erősnek, hogy tiltani kellett. De a dobatása nem annyira nagy táp mostanában, gondoljunk csak a feltámadós lényeinkre, és amennyiben erre a vonalra megyünk rá, sokkal inkább játszik az ember a Xenó atkával, vagy Butaság terjedésével ennyiért, ami meg aztán tényleg nagyon kemény, mert ugye a semmibe dobat.

Tomi : Pontosan, ha külön szedjük a képességeit, látható hogy egyáltalán nem erős lap, egybe gyúrva pedig annyira kemény lenne, hogy tiltólistán a helye? Sokan úgy vélik, hogy a Cselvetéshez hasonlóan minden sárgával játszó pakli ezzel indítana. Ez egyrészt túlzás, máskülönben pedig még ha így is lenne, sem érzem akkora stressznek.

Karesz : És őszintén, zavarna, ha ellened kijátszanák?

Tomi : Őszintén szólva, paklitól és helyzettől függne, hogy mennyire érintene kényesen, ha kinyomják ellenem. A mostani metagame-ben biztosan nem szólna akkorát. Egy Keltető ellen kettőért leszedni egy lapot, már elég rossz üzletnek hangzik, és gondoljunk csak bele, ha életjelzős lényről van esetleg szó. De ugyanez a helyzet Erdő, vagy Leah horda ellen. Előbbinél túl drága a fürkész, utóbbi pedig annyira gyors a pakli, hogy csak nagy ritkán lehet leszedni/dobatni úgy egy-egy kulcslapot, hogy jól állhassunk utána.

Karesz : Szerintem a mai játékkörnyezetben szimplán egy erős kártya lenne csak, nem tenné tönkre a mostani metagame-et. Vannak a játékban ettől sokkal kellemetlenebb lapok, amelyeket nem tiltottak ki, de nem is volt rá szükség. Gondoljunk csak az orgling pánikra, a játékosok megoldották a dolgot, tiltás nélkül is elhaltak a bűzölgő kis lények. Én megszavaznék a fürkésznek, ha mást nem is, de egy próbaversenyt biztosan.

Tomi : Ha már belemelegedtünk a témába, mit engednél még vissza egy ilyen próbaversenyen ? Hiszen meglátásom szerint azért van más olyan lap is ami visszakívánkozik a listáról!

b_yetiKaresz : Ha nagyon merész akarok lenni, nálam a következő a sorban a Bundás Yeti lenne, amit körbe járnék visszaengedés ügyileg.

Tomi : Komolyan?! Hát rá gondoltam volna legutolsó sorban. A kis Bundás még mindig nagyon durva, szerintem. Csak hasraütésszerű példát fogok hozni, mondjuk Lépéselőnyben egy első körös Vérrel írt kódex-szel bele se gondolok mit csinálhatna. Esetleg Hatásvadászattal, vagy Változó mellett a Fájdalom szépséges körben. És akkor nem megyek mélyre a valóban átgondolt kombókat tekintve.

Karesz : Jó kis kombó valóban, de van jó pár kétlapos kombó, ami szintén legalább ennyire kemény. Magáról a Yetiről úgy gondolom, hogy persze erős lény de mégis csak 1 az ÉP-je, egy kósza bármi leveszi az asztalról. Persze biztos megint el lehetne játszadozni a “yeti” deck-kel de én úgy gondolom, hogy egy ennyire védelem nélküli lapot tiltani talán nem érdemes. Ha lenne egy verseny amin lehet Yetizni én a régi 4 lapos életjelzős paklival próbálkoznék.

Tomi : Pont ettől félek, amit mondtál, hogy könnyen meg lehetne találni a módját annak, hogy legyen védelem a yeti mögött. Keltető drágításával, counterekkel, életjelzővel, esetleg pusztán egy Yeti remetével, és még persze sok mindennel. A tiltott lapok nem azért lettek kivéve a játékból, mert megoldhatatlanok, hanem mert aránytalanul erős a képességük. A Boadhun varázsitalt se védi különösebben semmi, mégsem akarja viszontlátni senki se. A yetivel is ez a helyzet, túl kemény a képessége. A fürkész pont ezért esik más elbírálás alá nálam, mert a horgony rátételével jelentősen gyengült, és így már nem annyira erős a képessége, hogy az oldalvonalon kívül ácsorogjon. A yeti viszont határozottan ilyen szerintem. Egymagában is, más lapokkal együtt pedig főleg.

Karesz : Nem feltétlenül érzem át, talán manapság már nem kell annyira félni tőle. Elismerem hogy erős, de nálam ő a második a listán. És nálad mi a lenne az, amiről levennéd a bilincset, hadd szabaduljon el?

tojasTomi : Elnézve a tiltott lapokat, akkor mondok most én egy merészet! Az Aranytojással tennék egy kísérletet! Az olcsóbbításos képessége már nem akkora előny, de talán felélesztene olyan lapokat, amik háttérbe szorultak már egy ideje. Az pedig, hogy kör végén húzhatunk rá egy lapot, még önmagában nem akkora meccsfordító dolog, még egy ingyenes laptól sem. Az áldozós követőn életben lévő korlát miatt nem szállna el annyira a pakli. Mondjuk ha mindkettő korlátozása egyszerre lenne feloldva, az kemény lenne. Külön-külön nem vészes a két dolog.

Karesz : Azt mondod, hogy az áldozós Molluszk nem igázna le mindenkit a tojástól kapott extra lendületével? És ne feledkezzünk el a Zanszilánkokról sem, amikhez igencsak jól jönne…

Tomi : Az áldozós Molluszk kapna egy olyan lapot, amit kirak, beáldozza és az visszahúzatja magát. Az eredmény egy lapért egy lap a kör végén, és kifizettem egy kézben lévő kártyámat. Zanszilánkok mellé már sokkal jobban tetszene nekem is, oda valóban durván pörögne. De azt azért látnunk kell, nem ezek a top deckek mostanában, tehát nem világverő paklik kezébe adnánk újabb erősítést a tojás visszanegedésével.

Karesz : Értem a levezetést, de azt is számold ugye, hogy kapsz még egy tojást.

Tomi : Igen, erről sem szabad persze megfeledkezni, de túl sok áldozós lap kellene mellé, hogy ezt jól ki lehessen használni. Ugyanakkor jöhetne az olcsó poén, miszerint semmilyen védelme nincs :). De komolyra fordítva a szót, a mostani metagame-ben nehéz lenne megtalálni a tojás mellé bevállalható áldozós lapok arányát, amellett, hogy védelmet is adjunk paklinknak. Aki meg tudja oldani, az pedig megérdemelheti, hogy jó helyen végezzen egy versenyen. Ismét csak azt tudom felhozni, bármilyen drágításba, börtönbe/bilincsbe szalad bele egy ilyen pakli, rosszul áll. Ha rúnázik, akkor pedig a Molluszkról mond le, máris nem olyan egyszerű a történet.

Karesz :  Valóban nincs védelem, de ha egy nulla IK-s lapot valaki meg akar oldani azt leggyakrabban csak drágábban fogja tudni. Én úgy gondolom, hogy egy Molluszkkal, vagy akár egy Változó környezettel felálló áldozós, anti-mágiázós, zanszilánkokkkal kiegészített pakli a tojás segítségével már az első körben úgy meg tud lódulni, hogy nem győz az ellenfél utána loholni. Gondoljunk itt az első körben érkező tojás és bármilyen jobb áldozós lap kombón, de legfőképpen Batyu érkezésére.

Tomi : Azért egy ennyi mindent magába sűrítő paklival nagyon rosszul is lehet ám húzni, nem csak csodakezeket produkálni.

Karesz : Szeritnem kérdezzük meg a HKK közösségét, hogy mi a véleményük a felvázoltakról.

Tomi : Jó ötlet, bár volt már szó a blogon több ízben is a tiltott lapokról, de valamiféle petíciót valóban be lehetne vállalni. Egy szavazásféleséget, ami egyben jelzés a Beholder felé is, melyik jelenleg is tiltott lap visszaengedésére van a legnagyobb igény a játékosok részéről.

Karesz : Vagy legalábbis igény egy próba versenyre bizonyos lapok tekintetében. A Sárkány kincse se váltotta meg a világot.

Tomi : És akkor miket engednél vissza egy hagyományos verseny erejéig?

Karesz : Én kezdetnek ezt a hármat, amiről beszéltünk mindenképp kipróbálnám, nem feltétlen egy versenyen, de akár úgy is.

Tomi : Érdekes verseny lenne, annyi szent. Ha őszinte akarsz lenni, te elindulnál bármelyikkel is, vagy maradnál a jól bevált daloknál, szúnyognál, erdőnél és társainál?

Karesz : A fürkészre már régóta fáj a fogam, neki tuti kerítenék helyet. A másik két lapot valószínűleg nem használnám, de szerintem lenne olyan aki igen. Mit gondoltok, kedves olvasók? Örülnétek egy ilyen visszaengedős versenynek? Melyiket használnátok legszívesebben, és mitől félnétek legjobban a három jelölt közül?

27 thoughts on “A tiltott lapok holnapja

 1. Az orglingok élnek,most nyertem velük egy fajt :DD
  Én is szeretném fürit újra,mindig is szerettem volna,hasznos lénynek érzem,de már valóban nem brutális,kiadása óta azért eltelt 10-11 év… Őszintén szólva szerintem a yeti sem lenne túl gonosz,rendeztünk vidéken tiltott lapok nélküli versenyt,mindig meg lehetett oldani a yetit,asztalról is. Az aranytojástól tartok,bár egy próbát az is megérhet.

 2. Én a fürkészt beletenném egy zén-be, a szép kis horgonnyal megtoldva. Mivel a lap maga beleférne szint minden sárgával játszó pakliba, mindenki szeretné beszerezni, szerintem, aki botor módon anno, túladott rajta. Mivel a lapon van egy igen jelentősnek mondható nerf is, megkockáztatom, hogy érdemes lenne beletolni egy zén-be a visszaengedésével együtt. A másik kettő szerintem még mindig kemény pörgéseket tudna produkálni, és az egyébként is gyors játékmenetnek ez nem nagyon hiányzik.

 3. a fürkész egyértelműen vissza kéne engedni a kis horgonyával, szerintem nem lenne még csak spoiler sem, csupán jó lap… és nem hinném, hogy minden sárga deck játszana vele, mert a szunyogot pont zavarja, bár nem szunyogozom, nem tudom beférne-e, szerintem oda nem kell. F követővel nyilván dúrva lenne, de van olyan spoiler sárga lap is, amivel még kegyetlenebb (k tudás), mégsem sír senki, hisz az F követő nem egy nagy pakli. a yetivel biztos játzszanék, bármilyen paklival is megyek, hiszen megold eléggé sok dolgot, a tojást meg még nem láttam akcióban, arról nemtudnék nyilatkozni, de így első olvasatra nem csodálom, hogy tiltva van: első körben azt csinálja, hogy kiraksz 3 áldozós/ZSZ lapot, és kör végén ad 3 lapot… egyetlen lap! na nee…

 4. Szerintem meg a boszkir deckhez való lapokat kéne visszaengedni/levenni a korlátozást.
  Kíváncsi lennék rá a mai metában

 5. Szerintem Zsz-re pont nem ad körvégi lapot. Mert ÁLDOZÓS lap kell neki, a Zsz-t csak helyettesíteni lehet vele. Viszont a Molluszk pörgését eléggé elapróztátok. Azért ott eddig is körönként 2-3 áldozós lap is kipöröghetett (áldozom Zannak és másolom vele, majd az elmegy egy batyunak, amivel kb. egy Nekrofun szinttű lappörgést lehetne produkálni). És a nekrofun sem a mana miatt volt tiltva (Jó, ezt meg lehet kánterelni, viszont nem éri meg (és nincs benne veszteség) és Zilakozni is csak az egyik részét lehet).

  A fürkészt már fél-1 éve is felmerült, hogy annyit tud, mint egy Kreataff+Vadász varka és nem kéne Zénesnek lennie ahhoz, hogy jó legyen. Esetleg újkieges gyngy-nek betoszni? Erősnek sem nevezném, mert a mai metában a választás egyik tagjáért sem kapsz valami nagyon durva dolgot.

  A yeti meg nem tudom, szerintem nemgyakorinak durva amit csinál, még most is. Az 5 meg betegesen sok rajta, tényleg annyit tud, hogy mindent leírt maga mellett. Viszont védtelen, de egy életes erdőben/Hálócsapdában vagy sima yetiben fajon még az sem érdekelne sokmindenkit.

  Tehát tőlem egy stabil NEM, egy szubjektív igen és egy talán.

  Ui.: Az orglingok hagyományoson sosem voltak OP deck (nem voltak hozzá elegen), csak valami hülyegyerek a legendásdekcjébe toszta őket és azzal kamkodott 😉

 6. Viszont az erdős boszkirt én is megnézném, szerintem vicces lenne és már egyáltalán nem durva.

 7. Fürkész tíltásának már nincs létjogosultsága,de sztem a másik kettő elég határeset!

 8. Fürkész: engedném

  Yeti: ne kaphasson életet és mehetne..

  Aranytojás: én engedtem volna mivel zsz-re nem ad lapot, így hogy megjelent a varka kölyök inkább a követőről szednémle a korlátot mert, a tojás+kölyök túl sok indulólap, még lehet beldiannal raknák össze a végén valami első körös kombót amibe csak egyikből kell behúzni egyet..

  Idegösszeomlás: engedném

  Bosszkir: engedném az ellen lapjaira tehető lapokra is

  Keyrashi: felesleges a korlát szvsz

  Varázsital, Nekrofun, Elmerombolás maradjon a listán.. Az Illuziót meg nem tudom, hogy lehetett anno kiadni egyáltalán 😀

 9. A Fürkészt jó ötletnek tartom, kis hasznos kártya, de már közel sem broken (természetesen horgonnyal). A másik kettőt abszolút kihagyósnak tartom.

  A yetivel az a hatalmas probléma, hogy nem kell semmi mellé, hogy működjön…. 2 manáért asztalt takarít és “megöli” az ellent, nem hiszem hogy ez kell…
  Az aranytojással pedig szerintem az a problem, hogy elősegíti az első körös hiki-hoki pörgéseket…. (kirakom, keresek a pakliból, kirakom, keresek, kirakom, kör végén húzok…. nagyon rossz a túloldalról nézni).

 10. Fürkészt a népnek. Már én is régóta mondogatom h jó lenne újra játszani a kis rovarral. Yeti esélytelen. Nagyon durva még mindig. Idegösszeomlásra lennék kíváncsi csak mert én sosem játszhattam vele, mikor elkezdtem már pont tiltott volt…

 11. Nos a fürkész funkcionalitása véget nagyon kell a játéknak sztem… az antimágiának egy érában szinte az egyetlen értelmes megoldó lapja volt a zavaró divatlapok egy rétege ellen…, ez azóta már megoldva a szinében is jobb belethiellel /és az ominózus lapok is visszább szorultak/

  Ami a tiltásának ideológiájában látok (és ez sok másik lap tiltásáról/korlátjáról is elmondható): minden pakliban ott van… (lélekgyűjtő, zu’lit, stb), ezek alapján meg most is tudnánk mondani 3-5 lapot a listára…, ezt az indokot nem tartom elfogadhatónak se, se járható útnak (ha tiltjuk azt a 3-5 lapot, akkor másik 3-5 lép a helyébe stb…)

  A fürkész tényleg nem broken, és max a fenti 3-5 lap kiegészül még 1-gyel (vagy majd többel, és akkor azt fogjuk mondani hogy minden pakli, ugyan abból a (3*)15 lapból áll???? kizárt…)

  a yeti más, azt tiltanám: egyfelől igaz, hogy ő egy univerzális lap, ami alapján a fürkész logikájába illeszkedne, de sztem mérföldekkel többet tud a rokon lapjaival szemben… elméletbe velükszembe van 1 (2) hátránya: ÉP-t áldozunk pf… aki használja erre is készül… (és egy leah követős hordát nem igen fog ez az apróság érdekelni, első kör sötétség szellem, és a yeti…, az ellen körébe is nekronozok, leütni nem fogják…) a másik zárójeles hátránya a nekron: nos egy második körben az első 5 random lapjából élő paklinak meg se kottyan a maradékból 20-32 lap nekronozása, és ott a 100 lapos mező is… (amibe a fürkész logikájával kiindulva lesz elég lap). Egyszerűen még mindig megelőzi a korát -és szerintem nagyon sokáig megfogja…, hiszen minél inkább az első random lapjainkra épül a játék, annál inkább nem érdekel a nekron se, és jó eséllyel az az 5-8 ép áldozás se.

  Ami meg a tojást illeti:
  itt volt egy olyan vélemény, hogy az ellenszemével nézve nem jó ha pörög a másik…
  de kérem: nem úgy kell össze raknom a paklit, hogy az ellenfél veszitsen => és ne ő hanem én élvezzem a játékot… én azt az érvet nem tudom elfogadni…
  De az már inkább bajom, hogy a mákfaktor által iszonyat előnyt jelent… igen mák faktor, mert ha be húzom akkor -alap helyzetben (érsd nincs bilincs drágitás stb, de ezekben az esetekben eleve “halott” az ilyen pakli), akkor a behúzása az alábbit tudja: őnmagát keresve finanszírozza 3 körülményes idézési költségű -és ezért átlagnál erősebb- lap kijátszását, mindezt úgy, hogy a kör végén ez a 3 átlagnál kicsit erősebb lap, még cantrip is…mindezt 1 lap be mákolásával… én nem mák játékot szeretnék látni, mert ez csak is erről szól: az első 4-5 lap kb 30.35%.os esélye bejőn-e vagy sem… (még ha erőst és más kedvességgel meg is fogható, ez minden tiltott lapról elmondható elenérv… akkor tessék semmit nem tiltani…), azaz a maga prekonceptjét átlag feletti mértékben erősiti amivel ott már brokken

  Amúgy a viszonyitás kedvéért prezentálok egy nagyon hasonló lapot: aranymosó serpenyő… kis tulzással ugyan azt tudja: csupán 2 bibi: a serpenyő nem keres serpenyőt… , ha keresne is: 3 szk beinvesztálásával lenne 1 lap, amire további szk kell… azaz megint a speciális erőforrás kerül képbe, de itt nem kapom, hanem minuszba bukom… azt hiszem érezhető a párhuzam és a különbség. (azaz a keresésével kell vmit csinálni, akár a körvégére tenni, hogy az első körös mák pörgés eltünjön, és egy “átlag” pörgést adhasson csak)

  a boszkirállyal az a baj, hogy egy az ellen lapjait megszóró pakli lenne (szörnybűvölés jellenleg ilyen, illetve a faqával a tünékeny), és azt az eredetinek kivánt célt nem szolgálná, amit most tud: életet lehelni a magamat tápoló rátett lapokba… Hogy ez miért nem tudja? mert ez a vonal nagyon húzás függő instabill nem kiegyensúlyozható (de a köd szabállyal talán feléleszthető, hiszen a ködösítéssel ez a stabilitás megoldhatóvá válhat), és egy ilyen fejlesztéssel akár a király is vissza térhet a korlátjával együtt

  idegőssze omlás: NEM egy változó környezettel (is) új erős lappal gazdagodott az a pakli sztem. (elvben vannak hasonló magzatos kombók, DE azok egyike se old meg alapból egy kódexet, béklyót stb-t itt maga a kombó egyben őnmagát is megvédi -igen jól-)

  a keyrasi megérhet egy próbát: az álom világgal és pár mentális varázslattal kapott lapokat is, de pont ezért alaposan át kell gondolni, hogy vajon tényleg egy szines használata lesz a lapnak, vagy be fog szükülni egy szűk területre (és visszatér a szellemibűbáj, féktelen mádat vonala -ő mellé aztán végképp nem szabad az idegösszeomlást engedni)…

  ami az áldozós követőt illeti: ebbe lehet rosszul emklékszem -utána kénne nézni- de emlékeim szterint elősszőr a tojás lett tiltva, és az kevés volt, még mindig gyengiteni kellett, és ekkor lett a követő korláztozása. és még akkor is voltak vele próbálkozások!!! ha jól emlékszem a sorrendre, akkor egyértelmü NEM (bár ezt már kevésbé egzakt érvelés töllem)

 12. Most mondok egy merészet. Szerintem egyik tiltott lap sem lenne túlságosan broken a jelenlegi játékkörnyezetben, csak szinesebbé tennék a játékot. Én simán visszaengedném őket.

  Amíg van dalnok, konzerv, meg életadó addig csak egy kis szinesítést vinnének a visszaengedett lapok a játékba, ugyanis semmivel sem durvábbak, mint az előbb felsorolt lapok.

 13. Lenne egy kérdésem:
  Tulajdonképpen miért lett az Illúzió kitiltva? Miért döntöttek így odafenn?

 14. tudtommal azért, mert voltak vele olyan kérdések, amik nem voltak vele kezelhetőeg -és amugy sztem nem is illeszkedik a játékba az a lap- inkább a kezelhetetlensége, mint az ereje miatt

 15. Zorallka: Amikor kiadták, 196+158 féle lap volt (ha jól emlékszem). Ennek kb a harmada volt lény, és a lények 10%-át érte meg kijátszani Illúzióval. Ez felső hangon is 15-20 lényt jelentett, amivel számolni/ismerni kellett egy versenyen. Számolj utána, hogy ma hány lényt lehetne vele “kimókázni”. Ez a lap egy vakvágány, egy fejlesztési zsákutca, amit tán sose kellett volna kiadni.

 16. De ha csak ennyi a probléma,akkor lehetne egy olyan FAQ,hogy ha megnevezel neki valamit,akkor azt fel kell tudnod mutatni,úgy,mint egy tokent. Vagy újra úgy kiadni 😀

 17. A fürkészt horgonnyal visszaengedném.

  A konzervátort és a dalnokot szüneteltetném hagyományos környezetben.

 18. Horgony egy szkritterre? Helyette inkább vegyük le a szkrittert és legyen moa ha mindenképp változtatni akartok rajta (én nem tenném).

  Miért nem szervez valaki egy olyan versenyt, ahol nincs tiltott lap, és összeraknánk végre újra a pszi paklit, a yeti paklit a fémek mesterét, az áldozós molluszkot… trancsírozzák csak egymást. 🙂 Legalább olyan jó verseny lehetne, mint egy korlátozott környezet.

 19. A fürkészen kívül szerintem egyik jelenleg tiltott lap sem visszaengedhető a mai játékkörnyezetbe, egyszerűen túl durvák….elmerombolás? 😀 Én benne vagyok minden deckem ezzel fog kezdődni…áldozós molluszk nekrofunnal? az kell a népnek…letépi az arcodat a 2. körben és közöd se lesz a játékhoz ez a pakli még most is ezt tudná ha lenne máglya, nem kell gyorsítani a játékot. A fürkész egy korrekt lap, ugyan kicsit megelőzte a korát, de talán pont most jött el. 🙂

 20. “A fürkészt horgonnyal visszaengedném.

  A konzervátort és a dalnokot szüneteltetném hagyományos környezetben.”

  Eddig ez volt a legkorrektebb hozzászólás,amit azzal egészítenék ki,hogy mehet velük az életadó is.A mostani tiltott lapok közül a fürkész,idegösszeomlás,pszi szakértelem,teológia simán jöhetne vissza és a korlátozós faq-ok 2/3 része is mehet a kukába.
  Ilyen elmerombolás meg nekrofun maradjon csak ott a listán

 21. Szerintem kb. az egyetlen gond a furkesz visszaengedesevel, hogy az utobbi jopar evben nem szeretjuk a modositott lapokat. Es ezt szerintetek is csak modositva lehet visszaengedni.
  A tiltott lapok listaja legalabb megnezheto a versenykiirasnal, de nem szeretnem, ha egy kezdobb jatekosnak azzal kellene szembesulnie, hogy valamelyik lapja nem ugy mukodik, ahogy ra van irva.

  Es nem, ne gyertek a szabalyertelmezesi dolgokkal :). Ha valami nem eleg jo, az nem erv arra, hogy ‘akkor mar batran rontsuk tovabb’.

  Tovabbi tiltasok: egy koncepcio alap-lapjat akkor tiltjuk ki (konzerv, dalnok ilyen, azt senki sem sutheti rajuk, hogy minden pakliban benne lennenek), ha az adott koncepcio egyeduralkodova valik. (ertsd: folyamatosan nyeri a nagy hagyomanyos versenyeket, ugy, hogy a 2.-3.-4. kozul is mondjuk 2 ilyen pakli van). En picit tul jonak tartom a Szunyogkontrollt az utobbi idokben, de azert ezt a szintet nem erte el. A dal pakli sem.
  Nagyon komoly ervek kellenek ahhoz, hogy valamit ujonnan kitiltsunk. Vagy hogy visszaengedjuk.

 22. A visszaengedésre lenne egy részemről:Színesíti a játékot!Vagy ez nem az?:P :S

 23. Jo az, csak egyelore nem eri el a ‘modositott lap – minuszt’. Es hiaba is adnank ki megvaltozott szoveggel, attol meg a problema fennall.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.