Versenylapok párosra

Lapok és képességek, amelyek páros versenyen felerősödnek.

A most hétvégi kivételes alkalomnak ígérkezik, hiszen a Beholder májusi versenyén a mindig szórakoztató páros formátumon csaphatnak össze a játékosok. Az erre való felkészülés során a legfontosabb a lépés azokat a lapokat megtalálni, amelyek ereje ebben a környezetben felerősödik, de legalább a duplájára nő.

Kezdjük az alapvető kifejezésekkel amelyekre érdemes a lapkeresőbe rákeresni: ilyenek a “minden lap”, a “minden játékos”, valamint az olyan képességek, amelyek minden játékosra hatnak, pl: háló, anti-mágia. Az ilyen képességekkel rendelkező lapok garantáltan jók lehetnek a páros versenyen, hiszen két ellenfeled is lesz, és nem elég csak az egyiket féken tartani (erre később még visszatérek).

 • kifejlett_xenomorfHáló: Nem nagyon kell részletezni, erős képesség, mindenkit bekorlátozunk két lapra. Ha alapból nem is, side-ból szinte biztos, hogy érdemes készülni egy-két hálós meglepetéssel, nehogy az ellenfeleink túl gyorsan elpörögjenek.
 • Anti-mágia: Nagyon erős képesség páros versenyen, a mindenkitől való dobatás garantáltan nem fog jól esni az ellenfeleknek, a párunknak meg nyilván olyan paklija van, amelyet nem érint érzékenyen a dobatás (ő ráadásul a gyűjtőbe dob).

Lássunk néhány lapot amely top az előbb említett kategóriákban (saját vélemény, a sok lap miatt nyilván a teljesség igénye nélkül).

 • Kifejlett xenomorf: Talán a hálós lények közül az egyik legerősebb a páros versenyen. Minden lényt visszapakol az asztalról és szépen behálózza azt. A lilával játszó pároknak kötelező a használata (side-ba mindenképp).

Az anti-mágiára azok a lények a legkeményebbek amelyek legalább 2-es számmal rendelkeznek.

 • quwarg_szamurajAntitalentum / Quwarg szamuráj: Az első egy inkább Hegymélyi keltetős vonalat erősítő lap, az utóbbi aktív lény lévén egy lényes vonallal felálló pakliba lehet nagyon erős.
 • Ködteknős: Ez a hármas anti-mágia nagyon kemény. A dupla Edralian jóformán csomagolhat a tekink megérkezése után  (6 lap dobatás).

Most következzen néhány önmagában erős lap.

 • Kelegish: Régi jó páros lap. Mindenkinek csökkenteni a kör eleji manáját nagyon gonosz. Főleg ha egy keltető is jár hozzá. Vagy ha netalán egy Epikus emlékművel kezdem a következő köröm.
 • Naso-thin nagyúr: Kelegish nagybátyja. Csak akkor igazán kemény, ha van már valami állásunk, de akkor végzetes jószág (itt is megemlíteném a következő körös Epikus emlékművet).
 • Kharas-nar kínzómester: Ha már a moáknál tartunk, az új példány is jó lehet pároson, hiszen mindenkit drágítással fogad majd az asztalra érkezése során. Majd szépen csendben bukatgatja az összes játékos manáját.
 • Csáp-istenség / Ködtigris: Megfelelő teljes asztaltakarítások.

Egy másik csoportja az erős lapoknak, amelyek képességét minden körben lehet használni.

 • vizitunderMéregsárkány: Egy teljes kör alatt négy lapot tudunk megsemmisíteni vele, más kérdés, hogy ő maga is belehal a köröm elején.
 • Vízitündér: Minden körben szépen tudja adni a friss lapokat, persze kell mellé egy lap, ami minden körben dolgozik.
 • Goblin kutató: Hoppá egy páros spoiler! Minden körben ütni az ellent. Nagyon erős. Nem csodálnám, ha rengetegen tennék rá a voksukat.

Ebbe a csoportba sorolhatjuk még az olyan lapokat, mint a Deego vagy a Chosuga.

Jöjjön egy kicsit másmilyen kategória.

 • Halálgömb: Nem csak az én és a társam, hanem az ellenfél nekronos lapjai után is az ellen fog szenvedni. Érdemes lehet rá építeni.
 • Fagyúr: Sokat dobat, és itt a teljes “nagy” körig a gyűjtőben maradnak (van idő kisemmizni). Az ellenfél nagyon kevés lapból kell játsszon, és amikor visszakapja, mi újból beütünk vígan.

Még egy régi lényt említenék meg, amelyen mindig megakad a szemem.

 • Varkaudar preventor: Közös képessége nagyon erős: gondoljunk arra, ha a tárgy deckünk ellen kirakja valaki, kb. lehet menni diktálni.

Most következzen néhány varázslat.

 • vak_vegzetVak végzet: A páros verseny jolly-jokere. Két lap lopás, és még lap is jár. A varázslattal játszó paklik tuti, hogy meggondolják a manapság rosszabb időket élő kék szín használatát miatta.
 • Asztrális hullám: Régi lap, de minden játékost sebez. Jó kis befejező lap lehet.
 • Erőnyerő: Szinte counterelhetetlenül dobat mindenkitől.  A gyűjtőt is nézi, így ha véletlenül kettőt sikerül kijátszani, garantált a kezek üressége.

Érdemes böngészni a lapokat, hátha valami régebbi olyan csemegére bukkanunk, amire más nem gondolt.

Még szeretném a végén megemlíteni a blokkolás képességet. Alapvető taktika a páros versenyen az egyik játékost kivonása, főleg blokkolás vagy lapdobatás végett a játékból, majd 2v1-ben legyűrni a másikat. Ajánlott side-ból készülni a blokkolás ellen, mert két játékos nagyon gyorson lenullázhatja az egyik játékos max. VP-jét.

Sok sikert, és jó készülődést!

ps: Még annyit, hogy kíváncsi, vagyok indul-e valaki Ősi manifesztációs kombóval. 🙂

Varga Károly

7 thoughts on “Versenylapok párosra

 1. Bobó, a tőzegelementál is iszonyat. minden előkészítőbe adja a darabkákat 🙂

 2. speciális erőforrásnak gépezet: mire le megy egy nagy kör 4 lapot visszalehet venni a kézbe+ a húzás… körönként 5 lap 😀 csak legyen elég értelmes “kijátszáskori” asztalon maradó lap ami nem horgonyos

  fogadó+passzivizálos képességü lény (esetleg rundhal, amivel keresztbe a társ által ki tett lap is kereshető, és akkor már a rokonai)

 3. Hát azért ez a varka preventor meg asztrális hullám elég kamu 😀
  A hatalom átadását viszont ki lehetne próbálni,ha már nincs tiltva. Egyszer páros versenyen dupla mezővel indultunk és az sem olyan buta dolog volt,amikor motyogó rítussal húzattam a párommal 15 lapot,onnan meg is volt a meccs.

 4. Zorall: közel sem kamu az a két lap, jó sok meccset döntöttek el pároson az évek során, főleg a hullám, ami lehet alternatív ölés egy Edrába, meg a Manafonalas deckek fő nyerése a Mogokok mellett.

  Pároson jó lehet még a Telkarid, meg a Láncvillám. A minden játékosra ható lapok közül meg az Orzag managömb az egyik legkeményebb.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.