Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

A gnómok bizonyították a bennük rejlő potenciált, ezúttal ellenfélként.

Abonyi Attila ezen a héten egy Átkozott követős kontroll mellett tette le voksát, a feltámadás előtt álló gnómok azonban igencsak megtréfálták. Lássuk hát, mi is történt a tesztelői asztalokon!

Sziasztok, egy hét kihagyás után újra visszatértem tesztelni, és ezúttal nem szorult belém túl sok kreativitás, kontrollozni volt kedvem. A tesztlistán sok olyan lap van, ami erősen épít a követőre, így Átkozott követőt csaptam a paklim mellé. A koncepció egyszerűnek mutatkozott, volt néhány counter, egész sok lény és gyógyulás benne, valamint pár új leszedés is helyet kapott.

Természetesen nem úgy mentek a dolgok, ahogy elterveztem – az első ellenfelem egy gyűjtőgenerálós Bilincs volt. Side-ba pont semmizből tettem be keveset… Egy ideig egész jól tartottam magam, de felőrölt. A következő ellenfél már jóval izgalmasabb mérkőzést hozott: az új Törpe-gnóm Glionra épített gnómos kontrollt láthattam működés közben. A lap így néz ki:

zoardMegszüntetés: 14 ÉP
Minden gnómod és törpéd idézési költsége eggyel kevesebb, de nem mehet 1 alá. Minden ilyen kalandozód lép egy szintet. Körönként egyszer feláldozhatod egy törpédet, akkor kapsz egy csontot és húzz egy lapot. Körönként egyszer feláldozhatod egy gnómodat és elkölthetsz 1 VP-t: Megakadályoz egy lapot.

Elsőre nem tűnt vészesnek a dolog az Átkozott követő miatt. Az első meccsen ellenfelem első lapja egy Zoárd volt, amit megpróbáltam térszaggatni, de Erőssel védte. Köv körben pedig egy Tébolyodott ránézett a kezemre, és ott maradt counterelni… hát nem nyertem. Igazából ha nem tudtam megfogni az első lapját, általában vesztettem, hiszen az asztalra került egy counter amellett, hogy dobatott, húzott, vagy valami ilyesmit csinált volna. Nyilván ehhez kellett a 2-3 új gnóm is, de érdekes koncepciónak nézünk elébe, az biztos.

Utolsó ellenfelem egy Tharr követős goblin pakli volt. Ellene azért volt bőven sikerélményem, általában lecountereltem, ha anti-mágiás gonoszságok jöttek, akkor a trikornis segített.

 Ti mit gondoltok a Gnóm-kontrollról? Üde színfolt lesz, vagy meta-formáló erő?

Abonyi Attila

47 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Már roxba is talán túl nagy erőt ad ez a fix végtelen kánterelős dolog,de itt legalább van korlátja a dolognak(körönként 1 és áldozni is kell),de vigyázni kell nehogy rákerüljön erre is, hogy nincs korlát(vagyis lekerüljön) mert akkor nagyon para lesz.Így is erős úgy érzem, hogy kb a kezembe minden lap kánterré változik és az melett még van “néhány” képességük…Nem feltétlen érzem jó íránynak, hogy így védjük meg az etnikumokat bár nyilván ha ez a vonal lesz erősítve akkor mindenki aki nem etnikumozik átkozottazni vagy csatamezőzni fog ami megen nem a játék szinesítéséhez vezet…

 2. Erős kis követő. Biztos kipróbálnám, de talán sok az hogy letud kánterelni egy teljes lapot (függetlenül, hogy milyen a típusa és antimágiás vagy sem). Illetve lap gnómot kellene áldozni neki, mert azért jelzőt olykor nem nehéz “gyártani”.

 3. Az a körönként elkölthetsz 1 vp-t, egy kicsit zavar! Ha nincs vp-m akkor is működik???

 4. nem, rosszul fogalmaztam meg. 1VP-t mindenképp el kell költeni a kántereléshez.

 5. szerintem nagyon rossz vonal, hogy mindenből (és én nem csak az etnikumokra gondolok) kántert gyártunk. egy hagyományos versenyen 4 színből össze tudsz szedni így is vagy 40 használható kántert (nyilván annyi max egy mezőbe kell), és ebből kiszemezheted magadnak a legjobbakat. oda fog fajulni a játék, hogy aki nem játszik kánterekkel, annak nem lesz sikerélménye, és mivel a kánterlés egy fokkal bonyolultabb és nagyobb áttekintést igénylő feladat, mint ütni egy lénnyel, így az új játékosokat még inkább el fogja tántorítani a játéktól, ha egyáltalán van kedvük megtanulni ezt a rengeteg szabályt…

  amúgy ha mégis kijön, akkor szerintem eléggé jó lap lesz bele a zöldfülű kallerek, vagy ad két kántert, vagy két lapot, vagy cantrip kántert

 6. Nekem sem tetszik ez a vonal…roxnál még oké volt,újdonságként hatott,de ez már így nem is vicces annyira. Tébolyodott 2 VP-ért kidobat 2 lapot és megkánterel még egyet o.O mókás dolog ez,de jobb lenne nekik valami olyan képesség,mint a törpéknek. Pl. kereshetnének épületet kánterelés helyett.
  Szapora törpével am el lehet majd szórakozni 🙂 Hét törpe sem lesz rossz,persze ha marad így a szöveg

 7. Szerintem inkább valamilyen erőforráselőnyt termelő funkció kellene, hogy legyen az új Glion képessége.
  Pl vagy aktivizál körönként egy gnómot, vagy keres egy törpét a saját körömben.
  Ne minden követő a védelemről szóljon, jöjjön ki egyszer egy olyan is, ami a hokizást segíti.

 8. Pontosan érthető ez a törekvés. Sajnos a kontrollt nem lehet másként megállítani, csak anti-mágiával vagy ehhez hasonló counterekkel, amikre nem lehet “visszafogni”.
  Szerintem ezt a folyamatot nem úgy kell megállítani, hogy mindent ellátunk anti-mágia: 0-val vagy hasonló követőket hozunk ki, hanem inkább úgy, hogy nem kéne több “ingyenes” lapcountert kiadni. Már az is túl sok, ami eddig kijött.

 9. Jancsár Jánossal értek egyet. Már így is túl sok lap fog meg ingyen egy másikat.

 10. Szerintem a lapkánterek terjedésével előtérbe kellene kerülnie az erőnyerő speciális képességének. Jöjjenek úgy ki lapok, hogy a rájuk vonatkozó reakcióknak valamilyen kijátszási feltételt ad.

 11. jó-jó, hogy támogatom azt ha a lapok multifunkciósak (mert ugye ez által a lényeink kánterelnek vagy erőforrások azon túl amit alapból tudnak), de azért ez ebben a formában nekem erősnek tünik, még az eddigi lapokkal is… (pl. a felújított teremtőerő+gnómlak+mestermágus), max ha varázslatot fog meg akkor, de hogy bármit…

 12. Túl erős ez a követő.
  Én is olyat játszottam ellene, hogy ha az első lapom nem jött létre vagy az ő első lapja létrejött, akkor kikaptam. Így nem volt túl izgalmas…

 13. Ne vegyétek sértésnek, de most igazán nem értem a többség álláspontját. Azzal egyet értek, hogy nem szerencsés ez a rengeteg lapkánter, na de ez a helyzet nem most alakult ki. Szerintem már régen kár azon rágódni, hogy teret nyertek a lapkánterek. Ha csak varázslatot fogna, akkor meg játszanának vele egyszer kétszer, majd menne a süllyesztőbe a lap. Persze ez csak az én véleményem., lehet tévedek.

 14. Nem azért de már most is van olyan pakli aminek az első körben is van esélye nyerni (gondoljunk csak a D.K féle trinigan paklira. Ezzel, hogy “esetleg” ez megjelenik talán lesz néhány személy aki bepróbálja. Ha nem lesz versenyképes akkor ki fog vele játszani?
  Tudom nehéz a balanszolás, szerencsére nem az én feladatom.
  Talán néhány olyan lap jöhetne ki aminek elgondolkodtatóan erős Kárpótlása van nomeg olyanok mint a Spektrális manipuláció.

 15. Nem kell ez…Már a rox se kellett volna.Tök jók az olyan követők,hogy “ha lejön az első lapom nyertem”.Az biztos hogyha ez kijön ebben a formában akkor adom el újra az egész gyűjteményemet a fenébe és inkább megyek pókerezni

 16. A lehetőség mindig előtted áll Archi 😀 Am meg azért lett a téma feldobva hogy mindenki elmondja értelmesen a véleményét, Sztem nem kellenek ezek a hűhó dumák. Megmondjuk, hogy legyen más alternatív képessége és ennyi.

 17. Csatlakoznék az előttem szólókhoz.
  Próbáljunk meg úgy fejleszteni, hogy egy jól eltalált kezdő kéz ellen ne legyen esélytelen a fordításra a másik. Márpedig ez a követő azt tudja, hogy ha nincs lapcounter a deckedben, akkor jó esetben csomagolsz ellene.

 18. Szerintem az olcsóbbítást le kéne szedni róla, igazából attól rohadt erős a dolog (mert anélkül ugye plusz költség a kánterelés).

 19. + szerintem maradhatna a hátrány ami a régi lapon is volt.
  nem egetrengető hátrány de illik ez a lapra. én nekem tetszett is hogy hátránya is van. egyedi darab volt

 20. @Leinád: az egyik lapra pont egy ilyen javaslatot tettem, kíváncsi vagyok, hogy értékelve lesz-e. Egy másik lapra meg teszt jeleggel vezettünk olyat, hogy a lecounterlése esetén csinál valamit, szóval próbálkozunk más vonallal is mint anti-mágia + “ingyenes” lapcounter :).

  A gnóm követő: ez a counterlős képessége nagyon gusztustalan az olcsobbítással együtt :). Olyan követő, amit kb muszáj leszedni. Sztem se jó vonal ez a beépített counter, ami bármilyen lapot fog, nem csak 1-est mint a Roxnál. Bár az eredetileg izmot is adhatott, semmizhetett 1-et a counterlésen kívűl, és körönként csak egyszer. De sokat változott később. A másik része is alakult + a leszedhetősége is csökkent 14-re 🙂

 21. Semmi hűhó duma.Azért mert lett 1 roxmák első hely nem kell arcoskodni. Tökig a játék 0ás lapcounterekkel. Most elkezdenek a követők is counterelni. Pár ilyen nagyon jó lap és tényleg az lesz hogy ki kell dobni a 3 meccset és lehet diktálni.
  Van már “megfogtadazeslőlapom” deck,”húztamdalnokot” deck, “húztamkonzervet” deck,első körben agyonverő hora-kontroll(wtf?).Nagyon kell még 1 lapcounter követős deck. Lehetőleg zénben,hogy a kreativitás magja is ki legyen ölve a játékból.

 22. Teljes mértékben normálisan gondoltam 😀 nem beszélve arról hogy egyetértettem abban hogy erős…

 23. Szerintem azt kéne a kánter képességére rakni, hogy áldozd fel egy gnóm lapodat és megfog egy (nem tharr és/vagy nem Farlight) lapot és ekkor jóval balanszosabb mert két táp színt nem fog. Mert hosszabb távon valaki ellen bírja ez a pakli, akkor nagyon erős.

 24. Ha mindenképp a kántereléseket akarjuk megfogni akkor mi lenne ha azt tudná hogy minden gnómod és törpéd idézési költsége eggyel kevesebb, de nem mehet 1 alá. A gnómjaid és törpéid a kijátszáskor a következő képességet kapják, anti-mágia: 0 és háló (ha 1 vagy annál nagyobb anti-mágiás törpét vagy gnómot játszanál ki annak anti-mágiája is 0 lesz).

 25. A hálót felejtsd el. Az egyetlen életképes gnóm pakli gyakorlatilag pasziánsz, egy kör alatt rak kis sok-sok lapot, a saját hálónk miatt használhatatlanná tesszük a saját paklinkat. A törpékkel operáló jelenleg életképesnek gondolt pakli a KF tárgyas pakli, ami megint csak sokat hokizik. Szóval a háló giga-antikombó. Szerintem.

 26. Az ‘elso korben letrejon egy gnom es jajj’ nincs atgondolva, hacsak nem tudtok jo kis 0-s gnomokrol, hiszen 1 VP-t kell kolteni a countereleshez. A masik modszer pedig az volt ellene, hogy 2 lapot raksz ki egy korben, az elso 1 jo lap, a masodik meg olyan, ami lekaszalja a gnomokat.
  A harmadik modszer, hogy dragitottam a counterelesuket (1 uj kovetovel), a negyedik, hogy nem jottek letre a gnomok (a 0-s lapconterek meg mindig kenterbe vernek mindent, es Janosnak ebben igaza van: ha rajtam mulik, nem adunk ki ilyet mostanaban. De ezen kivul mas tervek is kellenek azert 😉 ). Az otodik a dragitas.
  Az a 2 VP-ert countereles (1 VP a gnom, 1 VP a counter) azert nem olyan durva szerintem. Jo, a gnomok sokszor tudnak mast is, de ezt be lehet loni azert.

 27. A probléma sztem már a roxnál is előjött. Ha nem fogod meg az első csontit termelő lapot, lényegében beindult és nagyon 1es lapokat nem fogsz kijatszani.
  Ez amugy tényleg rossz irány, mert most vki elkezdte ezt a Roxos vonalat erőltetni és megint jönnek az ilyen counterek, amikre pl vissza se lehet fogni.
  Nem gondoljátok, hogy kissé egysíkú ez így? Illetve lehet az lenne a megoldás, hogy a lapok képességét kitaláló, módosító emberek között lenne egy kis vérfrissítés és újak jönnének a régiek meg mennének egy kis pihenőre?
  Talán az újak tudnának mit hozzátenni.
  Illetve a legjobb lenne, amit már korábban Jancsár Jani is mondott, hogy a szabályokat végre egy normális, összefogó keretbe összefogni.

 28. Hát akkor h egy kis ellenvélemény is megjelenjen. Én kifejezetten támogatom a követő erőforráskodó és counterelgetős részét is. Az olcsóbbítást viszont nem, így egyben túl erős, ha már olcsóbbít, akkor vmi feltétellel.
  És h miért is tetszik a lap. Ahogy már többen is írták a játék már tele 0-ás counterrel. Most ezen kesereghetünk, de ez már egyszerűen nem tud megváltozni. Erre az a reakció a tervezőktől, h mindent tele nyomunk anti-mágiával, nem tetszik. Teljesen korrektnek érzem, h egy etnikum kap egy countert a követőjébe. Gondoljunk csak bele. Eleve ezt a követőt használjuk, tehát tele vagyunk gnómmal és törpével, ergo nem tudunk annyi countert berakni, tehát vagy counterel a követő v minden lap innentől antimágiás v nem rakunk össze etnikum decket hagyira. Lehet, h rossz h itt tartunk, de sztem ez a helyzet.
  Mellesleg én minden olyan lapot támogatok, ami segít elhozni az asztalon lévő kontroll idejét, sokkal jobban szeretem mikor van vmi az asztalon, nem csak arról szól, h jön egy konzerv 15 counter és aztán másik 6 erőforrás varázslat. És ez a követő egy remek kiindulási alap lehet. Erőforrás és counter is, príma. Támogatom.

 29. koranyig: logikádat értem, és egyetértek, de miért kell ehhez lapot fogni? a 0-ás lapok tömege, ami a problémát generálja varázslat, ezért miért kell lapot fognia egy a követő által multifunkcióssá váló olcsóbb lapnak (ami szted ne legyen olcsó, ezáltal minden ellen belassul, ha nem nyomják meg az 1 vp-s gnómokat, amikból azért akad egy pár tény), miért nem “elég” ha csak varázslatokat fog meg, ettől még a gnómocska alapfunkciója is ott lesz, és az általad vezetett logika is megmarad, de ne legyen ez a táp a másik etnikummal szemben is előny (és az is valszeg használja a mi imádott varázslatainkat, cserébe legalább a tempója meg marad az ellen)… azt hiszem az okfejtésedben nem ezt szeretnéd elérni, ezért tartom elégnek ha varit kánterel. és még is csak visszább fogja a lapot, de megoldja azt a kérdést amit te is emlitesz igény (és persze a Balázs által emlitett ismeretlen lapok)…
  a Balázs logikájával most a deck alsóhangon vett 50% solatopolka és demizra, csak esetleg sebzés helyett más opcióval (pl. kereséssel) támogatva meg…
  sztem az se rossz, ha a deck tele van 2 vp-s varázslat kánterrel (árnylélek befogása) ami egyéb opciókat is hordoz magában (pl. nem dobja az antimágia), a pakli másik 50%-a úgy is a mi imádott 0-ás lapkántereink lesznek (nyilván a %-ok sarkítottak, de a logika sztem látható…), persze vki leszólt, hoyg a vari fogás már hülyeség…, kivéve, ha közbe mást is csinálnak ezek a varikánterek (javítsatok ki: nem a solatopolkával és a demizrával, hanem a térszaggatással, erős, gyenge, cselvetés, szoliszar stb-velé van a gond… egy vari kánterlés a demizrát és a solatopolkát előtérbe hozná tény, de akkor se lenne sztem katasztrófa, hiszen a pakli másik fele a kedvenceink lesznek…)

 30. Támogatnám én is hogy csak spellt fogjon.Teljesen jó Schumi érvelése!A para ott van, hogy etnikum nem bir elindulni ha nem Amel van tele vagy nem drágít szablappal mert kap pár kántert az arcába 0 max 1 manáért és neki azért sok esetbe többe fájt.Még így is simán lehet majd ellenük védekezni(pl körszakokal vagy egyéb nem spell alapú leszedés),de mégis nem lesz teljesen irreális a többi deck ellen(ami mint ahogy említve is volt szintén használ sok esetben spellt).

 31. Alapvetően igazad van, tény h amit írtam ahhoz elég a varicounter. Igazándiból a határán vagyok, h azt is mondjam, h támogatom a varicountert. De azért a legtöbb etnikum nem igazán tud beleszólni az ellenfél körébe, ezért azt gondolom, h kell adni egy ilyen fegyvert a kezükbe, esetleg max 2-es lapot fogjon. Azért nézzük meg, h mit csinál a követő, ha lekerül róla az olcsóbbítás (amit én támogatok, márhogy lekerüljön): Legalább 2 vp-ért és egy lapom beáldozásáért megfog counterelhetetlenül egy (max 2-es) lapot körönként 1x. Sztem nem vészes, de legalább varicounter kerüljön rá, de akkor persze IK korlát nélkül.

 32. Alapvetoen arrol van szo, hogy van-e egy adott pakliban (pl. gnomos) alternativaja a 0-s lapcountereknek, vagy mindenbe be kell oket rakni, mert ok a legjobbak (persze a Cselvetes – bahh -hal es a Kyorg tudassal egyutt 😉 ). A 2 VP-s lapcountereles (koronkent egyszer) gnomokbol szerintem egy elfogadhato es nem durva alternativa. En a gnomos paklibol sem hagynam ki amugy a 0-s lapcountereket, mert nezegetheted a gnomjaidat az ellenfel elso, vagy ha o kezdett, a masodik koreben.

 33. Ja es persze konnyen megfogadhatjuk, hogy nem csinalunk 0-s lapcounter vagy Cselvetes vagy Kyorg tudas szintu lapokat, csak akkor meg az a gond, hogy: ‘nincs igazi tapos ritka a kiegben’ = ’10 pontos lap’ = ‘mindenhova hasznalhato kontroll jellegu spoiler’.

 34. Balázs: mintha ezt mondtam volna, hoyg a gnómnak is a fele a kedvenc varinkból fog álni… azok mellé miért kell még lapkánter, hogy a deck 100%-osan lapokat fogjon, aminek az 50% ellen az anti-mágia sem jó…miért nem elég ha a deck fele ennyiből korlátozva van -és ezzel is fejlődés van mutatva, de nem radikális ütemekben- (ez az első kommentedre)

  ami meg a másik felét illeti: ostobaság lenne kijelenteni… de a zu’lit kisérletének az “evoluciójára” (amiben én nem vok 100%-osan meggyőzve hogy erősebb lap), a szilánk csapdára mennyi idő kellett??? jó lenne, ha az általad említett lapoknál megint ennyit kellene sztem várni, és addig is ellene fejleszteni, mint amilyen ez a követő… (ami nem zárja ki hogy a kontroll ne kaphasson finomságokat, ott a multifunkciós x vp-s lapok… minden vp után választhatsz… van elég lehetőség ebben még). és a “hagyományosabb” multifunkciós lapok terén is lehet még mit ügyeskedni a kontrollhoz. sztem (ezeket konkrétan nem tekintem, kreativ lapoknak, van egy igen széles paletta, laphúzás, keresés, sebzés leszedés stb ezeket különböző kombinálása és már kész a lap, csak a számokat kell ballanszolni -ami tesztelői kérdés), ha ehhez még jőn vmi kreatív ötlet -akár szabályként- az csak tovább bővíti a repertoárt (nyilván ha lenen egy sztem korrekt kreatív ötletem erre megosztanám), nyilván megfelelő ötlet híján a már meglévő eszköztár alapján tudok csak ötletet említeni, ami nem ebbe az irányba menne

 35. Ezzel az ominózus gnóm paklival én játszottam a tesztelésen. A követő első verziójában a counterelés nem került VP-be. Csak dobtad a gnómot körönként 1x és kész, bikavadítóan erős volt… Igy hogy 1 VP-t kell rá költeni, és a gnómot is fel kell áldozni, mert nem tűnt annyira vészesnek. Hozzáteszem, hogy 2 ellenfelem játszott olyan követővel, ami a counterelést drágítja (Tharr követő, ill. egy másik, új követő) 2 VP-ért plusz gnómért counterelni már értelmetlen. Már ahhoz is, hogy a +1 VP meglegyen, több VP termeléssel kellett játszani. Amikor az első 6 lapból 2 manakorong és 2 bűvös tavacska jött, ott eléggé úszott a meccs.
  A követő olcsóbbító képességértől: a gnómok addig tudtak igazán terülni, amíg volt a tesztlistán 2 zanszilánkért jövő gnóm. Miután ezt megszüntettük, megszűnt a “terülj, terülj, gnóm” effekt. Szerintem ez kell a laphoz, így éreztem kerek egésznek, a már megjelent Leah vagy Raia követővel versenyképesnek.

 36. Még a témába vág az új kiegészítő koncepciója. Alapvető célunk az, hogy egyensúlyt teremtsünk a játékban, sokféle paklival lehessen játszani, a játék ne a szerencsén vagy a gyorsaságon múljon, hanem a játéktudáson. Minden paklinak legyen jó esélye bármilyen más paklik ellen, ne legyenek vesztett meccsek, amikor még el sem kezdtél játszani.
  Sokszor azzal próbáltunk a múltban etnikumokat erősebbé tenni, hogy még többet sebző lények, még olcsóbbak, még több antimágiájuk van. Ezzel csak azt értük el, hogy szerencsés kezdésnél az egyik játékos nagyon gyorsan tudott nyerni, a másik bele sem tudott szólni a játékba. A kontrol nem azért erős, mert a varázslatok a játékban erősebbek, vagy mert direkt olyanra csináljuk. Hanem azért, mert az ún. kontrol pakli próbál minden lehetőségre felkészülni, ami szembe jöhet. Nem a gyorsaság a cél, hanem az univerzalitás.
  Az etnikum paklik legtöbbje nem engedheti meg magának ezt a luxust, mert egyszerűen nincs elég leszedése, countere, Semmizése, ősmágiája. Bizonyos paklikat földbe döngölnek, bizonyos paklik ellen a 0. körben elvéreznek. Most ezen akarunk változtatni.
  Megpróbáljuk a lehető legtöbb etniumot, koncepciós paklit felszerelni olyan lapokkal, hogy elhúzódó játékban is helyt tudjanak állni, és ne az első 3 körben kelljen nyerniük. Megpróbáljuk elérni, hogy ne kelljen ugyanazt a 9-15 univerzális kontrol lapot betenni még az etnikumokba is, mindegyiknek legyen saját egyénisége, saját lapjai. Egyelőre én is meglepődtem, mennyire működik a dolog. A gnómok, és más etnimumok is helyt tudnak állni, bármivel is kerülnek össze. Szerintem ez jó dolog.

 37. Hát ez nagyon jól hangzik amit leírtál Miklós.Drukkolok, hogy mindezt majd bő fél év múlva mi is így lássuk az asztaloknál ülve.

 38. számomra is egyértelmű, hogy ez lenne a helyes fejlesztési irány, amit így könnyű elmondani, de nem könnyű megvalósítani, úgy hogy közbe a kívánt evolúciós fejlődés is meglegyen közben, amit az üzleti érdek meg kíván. remélem sikerülni fog

 39. Nagyon tetszik az elképzelés. A nekromantás zén kapcsán is kijelentettem,hogy az árnylélek befogása jellegű kánterek nagyon bejönnek:a megfelelő koncepcióban legyen nagyon erős.

 40. Szerintem ha így maradna akkor még annyit rá lehetne bigyeszteni, hogy törpe/gnóm kalandozódat. Így azért megmaradna a hangulata és a magzattal se lehetne bohóckodni.

 41. szerintem egyértelműen túl erős ez a követő. 1-ért jön pl. egy tébolyodott kidobatja a kezed és ha esetleg marad még valami használható lapod akkor azt lecountereli..:). sok önmagában is erős gnóm van (és még több lesz rövidesen) ezek gyakorlatilag fél áron jönnek, kapnak +1/+1-et és ami a legdurvább lapot counterelnek, sok ez így együtt.. ráadásul még zoárd is gnóm..:)

 42. Szerintem a követő a szándékkal ellentétben tönkreteszi az elhúzódó mécseket elvégre ha körönként 1 lapból él az ember ami sosem jön létre az elég ingerlő. Nagyon durva ez így szerintem lényt semmiképpen ne lehessen fogni vele.

 43. Én most hiszek a tesztelőknek, ha azt mondják, hogy így van esélye ennek a paklinak a rox-os meg űber gyors horda deckkel ellen. (Mondjuk, nekem a törpe része se annyira tetszik. Most kf deck, hogy fogja alkalmazni a csontermelést ha feáldoza az alatta lévő törpét).

 44. Szerintem már a rox is nagyon kemény volt. Egyre több olyan lap van ami asztalról counterel és egyéb új lapfogások( pl salotopolka stb) és az a baj hogy innentől a antimágia is rettentően kevés védelmez ad…:( szerintem (bocs h kimondom) egyszerűen undorító hogy már idáig fajul a dolog…
  amúgy se szeretem hogy abból áll a játék h “na most akkó’ kinek van több countere!!!”- szerintem nagyon rontja a játékélményt…nem egy olyan meccsem, volt már amin egy lepot s3m tudtam kijátszani 😦
  szóval ez a gnómos dolog nagyon nem reális! A törpés része szerintem teljesen oké és nagyon örülök annak hogy rengeteg új koncepció és faj kapott erősítés aminek köszönhetően ujra lehet látni őket a versenyasztalokon! 🙂

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.