Buzás Norbert: Kettőt egy csapásra

A májusi Dungeon-ös versenyen amatőr túlsúly állt a dobogón.

Buzás Norbi amatőr játékosként is uralni tudta a mezőnyt az UR nélküli hagyományos versenyen. A csontvázakkal teletűzdelt pakli evolúciójáról, eddigi HKK-s élményeiről és persze magáról a megmérettetésről beszélgettünk a győztessel.

HKK Blog : Szia Norbi, engedd meg, hogy gratuláljunk a győzelmedhez, mutatkozz be kérlek az olvasóknak!

Buzás Norbert : Üdvözlöm a blog olvasóit! Buzás Norbert vagyok, 20 éves egyetemista. Balassagyarmaton élek a szlovák határ mellett. Jelenleg gépészmérnöknek tanulok az Óbudai Egyetemen.

HKK Blog : Hol és mikor ismerkedtél meg a HKK-val?

Buzás Norbert : Legelőször két barátomnak köszönhetően találkoztam a játékkal, akkor is nagy unszolásra – amit nagyon köszönök -, hiszen én nem fogok holmi mese kártyázni ch… Természetesen amint leültünk játszani ez rögtön megváltozott. Kaptam is rögtön a kezembe egy pakk gyak-nemgyakot, és otthon ismerkedtem a dologgal. Másnap el is mentem a helyi boltba, meg is vásároltam egy Alappakli 7. kiadást, amiben megtaláltam a szabálykönyvet, amit bőszen forgattam. De leginkább a sok játék alatt tanultam meg a dolgokat.

DSC07587

HKK Blog : A legtöbb eredményed Balassagyarmathoz köt, és ha jól tudom ez az első győzelmed hazai pályán kívül. Minek köszönhető az áttörés?

Buzás Norbert : Igen, ez így igaz. Igazándiból nem voltam kifejezetten aktív máshol, csak Gyarmaton, főleg ez igaz az első szemeszterem alatti intervallumra. Aztán így második félévtől egyre többet járok pesti versenyekre is (ahogy ezt ti is tapasztalhatjátok), és ezáltal többet is foglalkoztam a kártyával, esetleges paklikkal.

HKK Blog : Új kedvenced, a Roxos pakli egy végletekig kioptimalizált változatnak tűnik, mennyi ideje pofozgatod a mostani változatot?

Buzás Norbert : Volt két óra lyukasom a suliban, és hát mit csináljon az ember, ha közel van a Dungeon, hát leugrik és körbenéz. Pont akkor jelent meg a nekromantás Zén, és elolvasgattam a lapokat. Mondanom sem kell, a követő egyből rabul ejtett és nem engedett. Aztán ti feltettetek a blogra egy pakli leírást az általatok elképzelt verzióról, ami beindította a fantáziámat. Elkezdtem összeírni belőle, ami tetszik, és kihagyni azt, ami nem. Konzultáltam Szatival, mint fő Rox guruval, és elmondta, hogy a versenyen mi vált be neki, és mi nem váltotta be a reményeket. Ezt tovább alakítottam a Beholderes pörgős versenyre, ahol a 4. helyet sikerült összehozni vele. A pakli tetszett, az esetek többségében nagyon stabil volt, de elérkezett az újabb változtatások ideje. Növeltem a gyűjtőgenerálás arányát és dúsítottam a kánterek számát hárommal. Így érte el a pakli a Dungeonos formációját.

DSC07596

HKK Blog : Miben más a te koncepciód a többi Roxos kísérlettől?

Buzás Norbert : Én Ködmangót csak side-ból használok, és az átlagnál szerintem több kánterrel játszom. Meg kicsit kevesebb a felhő a paklimban. Így első ránézésre ennyi. 🙂

HKK Blog : Véleményed szerint az UR nélküli formátumon túl is van élet a paklid számára? Vannak olyan előnyei, amik szimpla hagyományos versenyen is a csúcsra repíthetik?

Buzás Norbert : Szerintem maximálisan így van. A Sokszín valószínűleg lövi majd a követőt, ami zavaró lehet. A Változó környezet, és a Molluszk az ócskás nem érinti a paklit eddigi tapasztalataim szerint. Más meghatározó UR nem jut eszembe, ami zavarná a kis csontijaimat.

HKK Blog : Mivel kell felszerelkezni side-ból, ha ezt a paklit próbálgatjuk, mik lehetnek a gyengéi a mostani metagame-ben?

Buzás Norbert : A drágítás és a követő nélküliség az egyértelműen kiszálló. Side-ból az Erdős köd ellen felveszem én is a „harcifelhőt” és Mangó-Molgan-Végső köd formációban egymás idegeire megyünk. Keltető ellen még nem volt alkalmam játszani, de biztos nem egy leányálom. A követőszüntetést igyekszem jól kompenzálni még Csodatevő Fenyő Zoárddal meg Követő láncaival.

HKK Blog : Mesélj a versenygyőzelemhez vezető útról is kicsit, lássuk a fordulókat!

Buzás Norbert : Előre is elnézést szeretnék kérni, ha valakinek a nevére nem emlékszem vagy rosszul írom.

Első fordulóban első versenyén résztvevő kissrác ellen játszottam. Sheran követővel tolta mérgező lényekkel. Szegényt kicsit sajnáltam a megfogom-megfogom dologgal, de a harmadikban megmutatta, mit tud a deckje és második körben olyan lockot tett rám, ami megoldhatatlannak bizonyult. 🙂 Ezután elmeséltem neki a Magzat- Győzelem ára kombót, ha már ezt a követőt pörgeti. 2:1

Második forduló: Klujber Balázs Semleges csatamezőjével próbált kitéríteni utamról. Elsőben ugye pörgött a zanszilánk hóka-móka, 1-2 beleszólásom volt a buliba, de a végére így is éppen hogy csak, de bezsebelte az első party-t. Pörgött a side, Csodazoárdok, Követő láncok. Elkövette azt a hibát, hogy átadta a kezdést, ezt honoráltam egy Csontkupola – A túlvilág nagykövete kombóval, amit egy Solival próbált megfogni, de volt rá Erősöm. Innen igazándiból a tempó nálam volt, így a vége felé szorosan, de sikerült hozni. Harmadikra nem maradt időnk. 1,5-1,5

niolHarmadik forduló: Krepuska Richárd Leah hordája állt a csontseregem előtt. Elsőben én kezdtem és olyan gitt húzáson voltam, amit még a pakli nem produkált: 1 Molgan, 2 Halál dala, 1 Köd. Mondanom sem kell, ez egyenlő azzal, hogy mehet a side-olás. Betettem Bufa segítséget a Csontkovácsok helyére. Másodikat kezdte ő egy első körös 15-tel és elérkezett ahhoz a dilemmához, hogy lője-e a követőt vagy sem. Tudtam, ha lövi nyert, ezért elkezdtem őt emlékeztetni a pörgősön történtekre és arra jutott nem lövi be. És produkáltam egy Csontkupola ura+Csontkupolát, amit leüttettem egy Halálgömbbel. Kértem 2 manát, kijött egy A halál dala és egy Csontváz harcos. Kör végi lapra sikerült egy Erőst bemákolni, így az egy lénye rámtekert egy 2-est és következő körben meghalt emberünk. Jöhetett a döntő játszma, dobunk…természetesen Ricsi kezd. Megint egy 14 körüli dmg az arcomban, és most az előző hibájából tanulva követőlövés is elkövetkezett. Mivel húztam Kyorgot, ez nem érintett. 😀 Kaptam 6 manát, jöhettem, 7 manám van, váltsuk meg a világot. Molgannal ködöztem egy Ködöt. Kihoztam egy Nekromanta csontmestert. Ködöt kijátszottam, visszavettem life-ból egy lényét, 3 nekronból a másikat Molgannal, a harmadikat pedig 1 manából, és a Csontmesterem fújt ütöt és iszonyat mázlival meglett a forduló. 2-1

Negyedik forduló: Makó Gergő, Rúnás dal. Amikor leült ezt mondta, amint ránézett a követőre: hát engem ez nem zavar, nem tudsz megfogni semmit. Hamar rájött, hogy tovább szaladt egy kicsi, de mégis nagyon fontos szócskán: „max”. Ez a szócska azt eredményezte, hogy leengedtem a Dalnokot a csatatérre és onnantól az összes többi dalt asztalról fogtam, a többi lapjára pedig a kézben lévő lapkánterek voltak csőre töltve. Így sikerült őt is megverni. 3-0

Utolsó ellenfelemnek Juhász Ferit kaptam, alias Ferkókát a Krigises köd deckjével. Amikor leültem, mondta mindenki, hogy ma itt ért véget a sikerszériám és mázlifaktorom. Szerencsémre nem így lett. A meccsek során a kánter fölény nálam volt mind asztalról mind kézből, pedig eléggé tartottam a 6 lapjától, meg arra még az esetleges Kyorg felmákolva.. te jó isten :D. Izgalmas párharcok után itt is begyűjthettem egy 2-1-et.

Így sikerült jó sorsolással nagy kalap szerencsével megnyernem a versenyt.

HKK Blog : Van olyanlap, amit így utólag kivennél a deckből? Illetve olyan, amit betennél mégiscsak a pakliba a következő versenyen?

Buzás Norbert : Amit kivennék, olyan nem volt, azokat már kivettem a Beholderes pörgős után. A Krabber csontozatnak fogok adni valamikor egy esélyt. 😀

HKK Blog : Hogyan fog kinézni a nyári versenynaptár a szemszögedből? Ráfeszülsz a Nemzetire és tesztelsz, amennyit csak lehet?

Buzás Norbert : Tervezem igen, de mellette ott lesz a szakmai gyakorlatom is, nyaralás, buli stb. 😀 Meglátjuk mennyit tudok megvalósítani belőle.

HKK Blog : Sok hasonló sikert kívánunk akkor az előtted álló időszakra, köszönjük az interjút!

Buzás Norbert : Én köszönöm a lehetőséget, mindenkinek gratulálok aki úgy érzi jól szerepelt! Köszönöm a figyelmet! 🙂

Bíró Tamás

4 thoughts on “Buzás Norbert: Kettőt egy csapásra

  1. Grat Norbi mégegyszer!A krabbert meg próbáld ki, nekem egész jól működött!

  2. Az a Soli valami más counter lehetett, ugyanis nem használtam Raia-t. 🙂 Egyébként jó meccsek voltak, gratulálok!

  3. Bocs, akkor lehet képzavar volt, de az tuti hogy volt rá kántered és nekem is vissza 😀 Valóban epic fightok voltak. Köszi Feri mindenképpen kipróbálom. Köszönöm mindenkinek a gratulációkat! :))

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.