Olcsópaklik a hétvégi blogos versenyre

Egy kis segítség az egy IK-s formátumhoz.

Ezen a hétvégén ismételten egy különleges formátummal várunk benneteket: mindenkinek ki kell választania egy számot, és csak ekkora idézési költségű lapokat lehet használni a pakliban. A haladók és a profik bizonyára alig tudtak választani a rengeteg felmerülő opció közül, a kezdők számára azonban elkélhet a segítség: Olcsópakli rovatunk mai kiadásában erre kerítünk most sort.

Egy pakli hosszas ismertetése helyett ezúttal két koncepciót is elétek tárunk, röviden bemutatva az egyes paklik lényegét – természetesen mindkét paklit erősen pénztárcabarát felfogással építettük, kizárólag gyakori és nem gyakori lapokat, illetve néhány Zénes kártyát felhasználva. Az első pakli egy gyors horda, amely Chara-din követőjére épít – ennek megfelelően 1-es idézési költségű lapokból áll.

követő: Chara-din követője

irtoztato_fatty3 Thargodan szolga
3 Irtóztató fatty
3 Torz fatty
3 Éjfatty plazma
3 Csápmester
3 Darkron, a nyílpuskás
3 Orgling mágus
3 Orgling bányász
3 Metamorfózis
3 Agykéreggyalu
3 Ében kehely
3 Káoszkapu
3 Spektrális manipuláció
3 A halál nem válogat
3 Korhadás

45 lap

A deck felépítése egyszerű: felhasználtuk az összes 1-ért jövő, és még kellően hasznos lila lényt, hogy biztosítva legyen a fatty-utánpótlás, és melléjük tettük a szükséges kiegészítő lapokat. A már jól ismert Thargodan szolga – Irtóztató fatty vonulat mellett néhány speciálisabb lény is helyet kapott: Darkron, a nyílpuskás leszedésként és aktivizálásként működhet, de szintén hamar az őrposztba terelheti a fattyakat az Orgling bányász, aki jóbarátját, az Orgling mágust is magával hozta, hogy gyógyulásnak se legyünk híján. Ha kellően nagy orgling-csapat összejön, akkor az aktivizálgatással akár az ellenfél max. ÉP-jét is kezelésbe vehetjük – egyébként meg csak nehéz lesz bennünket megölni.

A Metamorfózis személyében az ellenfél körére is marad olyan lapunk, amivel fattyat tudunk termelni, de nem hagytuk ki a szín sajátosságát, a kézből dobatást sem – ezt a funkciót az Agykéreggyalu, az Ében kehely és a Káoszkapu látják el. Az ellenfél dobatása mellett pörgethetjük saját paklinkat is: ennyi lény mellé szinte adja magát a Spektrális manipuláció. De érdemes leszedésekkel is készülni a kellemetlen szituációk elkerülése érdekében: erre a célra A halál nem válogat és a Korhadás került be a pakliba.

A másik paklink szintén agresszív darab, ez azonban nem az asztalról, hanem varázslatokkal igyekszik nyerni: egy direkt sebző pakliról van szó, amely 2-es idézési költségű lapokból áll – a trükk az, hogy Specializációval olcsóbbítjuk őket.

szabálylap: Specializáció

izzo_fokusz3 Démonparázs
3 Éltető tűz
3 Tűzförgeteg
3 Tűzcsapás
3 Villámrúna
3 Vörös villám
3 Zu’lit villáma
3 Túltöltődés
3 Izzó fókusz
3 Dornodon kiáltása
3 Pirofordítás
3 Lidércgömbök
3 Sziránusz stratégia
3 Bíborhold
3 Taposás

45 lap

A deck magját tűz és villám direkt sebzések alkotják, melyek közül utóbbiak egymással hivatottak kombózni, a nagy lövöldözést pedig az Izzó fókusz igyekszik gyorsítani, melyet szintén olcsóbbít a szabálylapunk. Ha hamar le tudjuk rakni, komoly előnybe kerülhetünk. Speciális lövéseink is vannak: a Dornodon kiáltása alapjában véve leszedés, de minden szituációban ki tudjuk játszani, a Pirofordítás olyan counter, amely szintén olcsóbbá válik a Specializációtól, és áramlása is remek.

Kellemes első körös kezdés lehet egy Lidércgömbök, melynek segítségével már a játék elején szert tehetünk négy varázspontra, de többi funkciója is hasznos lehet – valamire általában ő is mindig jó lesz. Erőforrás fronton szintén ezt tudja a Sziránusz stratégia: ha kell lapokkal, ha kell extra manával jutalmaz bennünket. Végezetül két olyan lap került még be a pakliba, amely erősen bosszanthatja majd a nálunk olcsóbb deckeket: a Bíborhold és a Taposás a 0-s és 1-es paklik remek ellenszere lehet.

A fenti két pakli természetesen csak egy-egy alapváz, melyeket változatosan bővíthetünk a rendelkezésre álló lapok függvényében. Igyekeztünk úgy összerakni őket, hogy viszonylag könnyen beszerezhető lapokból álljanak, de bátran használja mindenki a birtokában lévő erősebb kártyákat is. Jó felkészülést!

Csető Zsolt

Reklámok

9 thoughts on “Olcsópaklik a hétvégi blogos versenyre

  1. Na az nem tudom hogy sikerült… 😀

    Az Izzó fókusz le van FAQ-zva, olcsóbb.

  2. ide illő még az akmal harcostárs kombó is!! 😀
    én ugy toltam nagyon hasonló lövöldözős dekkel hogy ez a kombó benn volt + 3 talpigvasban jo kis keresése miatt 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.