Szivárgás helyett…

Gondolatok Abonyi Attilától.

Sziasztok! Mivel ezen a héten sem tudtam menni tesztelni, ezért a mai rovat nem egy új lap bemutatásáról fog szólni, hanem több olyan témáról, ami talán többeket érdekel közületek.

tarogatoElőször is, a héten kijött Zénes kiegészítő kapcsán a szárny ikonról néhány gondolat. Azt gondolom, hogy ez egy egész jó ötlet, nem túl jól megvalósítva. Egy olyan egyértelmű kulcsszó ikonosítása, mint a ’repül’, egyszerűsíti a játékot, főleg, ha egybe vonjuk az ’aktívan jön játékba’ kulcsszóval. A kivitelezés egy kicsit gyengére, kevéssé átgondoltra sikeredett szerintem, hiszen olyan helyre került az ikon, ahol egyébként annak egyáltalán nincs hely. Hova kerülhetett volna? Talán jobb opció lett volna a kép és a szöveg közé, a csont mellé tenni. A Maahradam lapnál láttuk, hogy ott bizony van jócskán hely. Az ikon formája elfogadhatónak tűnik, bár talán lehetett volna egy kicsit kisebb is.

Más téma: Az utóbbi időben sokat látom fórumokon, hallom pár embertől, hogy hiányolnak bizonyos etnikumokat. Nos, a következő nagykiegészítő koncepciója az etnikumok felhozásáról fog elsősorban szólni, ami sok kártyásnak jó hír lehet. Nagyon sok etnikum kap hiánypótló lapokat, pl. krabberek, sárkányok, thargodanok, gnómok, törpék, óriások, motyogók, ganüidek, gólemek, éjfattyak, xenók, orglingok, legendás lények, fókuszkristályok, quwargok, varkaudarok, moák, drakolderek, vámpírok, vérfarkasok, nekromanták, ében íjászok, manók, mérgező lények, teknősök, valamint goblinok. Elég tisztességes listának tűnik, de azért jómagam és még pár tesztelő azon igyekszik, hogy jó kontroll lapok is helyet kapjanak a szörnyek garmadája mellett.

Ugyan a kieg nevét már eldöntöttük, de egy dologban azért a segítségeteket kérném: lesz egy új képesség, ami akkor kapcsolódik be, hogyha van az adott lappal megegyező típusú vagy altípusú lap kézben, asztalon vagy gyűjtőben. Ez lehet galetki, bűbáj, triklem drakolder, ilyesmi. Ti hogy neveznétek el ezt a képességet?

Abonyi Attila

38 thoughts on “Szivárgás helyett…

 1. Ez eléggé elgondolkodtató, hogy milyen gyűjtőnevet lehetne kitalálni neki.
  Nekem a következők ugranak be: rítus, idézési rítus, szertartás, gyűlés szavak ugranak be. Tudom annyira nem jók, de hátha van másoknak jobb ötlete.

 2. Továbbra sem értem miért kellett most ez az ikon. Értem én,hogy össze lehet vonni a két képességet,de ez az ötlet olyan hirtelen jött és már csak azt vettük észre,hogy van ikon. Vagy csak mi lettünk későn tájékoztatva erről? Ha igen,akkor miért nem lett jobban átgondolva? Miért nem lehetett kikérdezni a játékosok véleményét?
  Nagy örömmel hallom ezt a sok szimpatikus faj nevet 🙂
  Képességhez név: “Patronálás”

 3. A repülés ikon elég elhamarkodott döntés volt szerintem, korábban kellett volna megkérdezni a játékosokat és nem akkor tájékoztatni őket, amikor a lapok már kijöttek a nyomdából. Ha jól tudom, mostantól az aktívan jövő épületek is ezzel az ikonnal lesznek ellátva, ami eléggé nevetségesen fog kinézni. Úgy gondolom sokkal egyszerűbb, letisztultabb lett volna a megszokott helyre rakni az ikont, ami egy álló téglalap(kártyaikon) lett volna, esetleg rajta egy “felfelé”(hogy még egyértelműbb legyen a célzás) mutató nyíllal. Vélemények?

 4. A szárnyról: szerintem az lenne az ideális, ha az SZK mellett lenne, kicsivel kisebb méretben egy szárny ikon, csak az a baj, hogy sok lapon már nem nagyon férne ott el.
  Az új képességre ilyen ötletek jutottak eszembe: vérvonal, testvériség, közösség.

 5. Nekem “katalízis” jutott eszembe egyből.

  A szárny meg tényleg jobb helyen lenne a SzK mellett.

 6. Ha minden igaz őshangyák is lesznek, bár ők még erősen csak a tervezés stádiumában vannak

 7. Szerintem nem olyan vészes az a szárny 🙂
  Egyébként lehetne a képesség neve: Összefogás, Szimbiózis, Affinitás (most csak ez jutott eszembe).Viszont én örülnék, ha pár felújított/új szkritter is napvilágot látna az új kiegészítőben!! 😀

 8. @Antonsus
  Igen, az “Összefogás” nagyon adná magát ennél a képességnél, kár, hogy ezt a jó kis szót már elpazarolták az ostoba varkaudarokra. 😀

  Jól értelmezem, hogy ez állandóan kisülő képesség? Ha igen, akkor az “összhang” nevet javaslom neki.

 9. @Balukaaaa
  Jaja tudom, de rákerestem lapkeresőn és csak a régi lapok tartalmazzák ezt a képességet, szerintem így vissza is lehetne hozni ezt a képességet, csak mást csinálna 😀

 10. @Antonsus
  Hmm….most nézem, hogy sajnos néhány felújított varka is megkapta ezt a képességet :S kár…

 11. Szárny:
  szokatlan, de gondolom hozzá lehet szokni idővel. Bonyolítja majd sokáig a lapokat, hogy a szöveg is és az ikon is utalhat ugyanarra a dologra, ezért még több koncentrációt igényel majd a saját, de még inkább az ellenfél kezének értelmezése (ha épp nézhető).

  Új skill név:
  Horda

 12. A szárnyakkal úgy vagyok, hogy PLSZ. Nekem eddig is mindegy volt, hogy repül vagy aktívan jön…talán az épületeken fura lesz, de úgyis megszokjuk. Nem számít.
  Az új képesség nevének szerintem – az eddig felsoroltak közül – a “kötelék” a legtalálóbb. Esetleg még szóba jöhet a “lélekkötelék” , “ősi kötelék” , “buzdítás” (bár úgy hiszem ez utóbbi hamar kifigurázásra kerülne)

 13. Őshangyák jeeeee. Mivel fogjátok versenyképessé tenni őket? Régi illusztrációkkal jöhet mind!!

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.