Szoros befutó, de papírforma győzelem a HKK Blog egyedi versenyén

Varga Róbert nyerte az egy IK-s versenyt Morq Fan Gorral.

Csábító és hosszú évek óta nem látott formátummal vártunk mindenkit a HKK Blog májusi versenyén: nem kevesebb mint 45 játékos vett részt a megmérettetésen, ahol kizárólag egyetlen idézési költséget lehetett használni.

A legnépszerűbb paklik a várakozásoknak megfelelően az 1-esek voltak: a mezőny fele ezzel a költséggel próbálkozott. De voltak 2-es és 4-es deckek is szép számmal, néhányan pedig a 3-as és a 0-s paklit is bevállalták. Íme a használt idézési költségek eloszlása.

 • 0 – 1 db
 • 1 – 23 db
 • 2 – 13 db
 • 3 – 2 db
 • 4 – 6 db

DSC07682

Ami a mezőny összetételét jelenti: a többség rendkívüli módon tartott a szabálylapokból, hiszen nem kevesebb mint 11 (!) Ősi rúna volt a mezőnyben (ezek közül kettő Változó környezet mellett), és Semleges csatamezővel is próbálkoztak ketten. Volt is mitől félni: 8-an vetették be a Lassan járj-t. A követőknél meglepő mód 5-en is A legfőbb követő ilyen-olyan változata mellett döntöttek, és 9-en készültek követők ellen Átkozott követővel.

 • Szabálylap (21): 8 Ősi rúna, 3 Zarkod börtönében, 2 Változó környezet, 2 Semleges csatamező, 2 Lépéselőny, 1 Ősi bölcsesség, 1 Specializáció, 1 A fókusz meglelése, 1 Zarknod bilincse
 • Követő (5): 3 Molluszk, az ócskás, 1 Tharr követője, 1 Arochos
 • Egyéb (19): 6 Lassan járj! + Átkozott követő, 5 A legfőbb követő, 2 Hálócsapda + Manafamiliáris, 1 Hálócsapda + Raia követője, 1 Hegymélyi keltető + Átkozott követő, 1 Lassan járj! + Melák, az óriás, 1 Ősi rúna + Teremtő rakshallion, 1 Hegymélyi keltető + Chara-din követője, 1 Lassan járj! + A Semmi mestere

A verseny most is igen szoros volt, és ahogy az elmúlt hónapokban többször, úgy most is sokszoros holtverseny alakult ki az első helyeken a hat fordulót követően: ezúttal öten álltak azonos pontszámmal a verseny végén. A győztes végül Varga Róbert lett, aki Ősi rúnával támogatott Morg Fan Gor kombójával diadalmaskodott, megelőzve két Lassan járj! + Átkozott követő párosítást – Bartus Gergely 2-es hordát, Abonyi Attila pedig 4-es decket épített erre a párosításra. A legjobb amatőr Borbély János lett Molluszkot, Chara-din követőjét, A fattyak öregapját és Tokozó rakshalliont használó négykövetős paklival.

A végeredmény

I. Varga Róbert (paklilista)

1-es Morq Fan Gor pakli Ősi rúnával.

II. Bartus Gergely (paklilista)

2-es horda Lassan járj!-jal és Átkozott követővel.

III. Abonyi Attila (paklilista)

4-es Lassan járj! + Átkozott követő.

IV. Aranyi Ákos (paklilista)

4-es Hálócsapda + Manafamiliáris.

V. Daku Gergely (paklilista)

2-es gyűjtőgenerálós pakli A legfőbb követővel.

VI. Bakos Attila

4-es Lassan járj! + Átkozott követő.

VII. Borbély János (A) (paklilista)

1-es fattyas pakli A legfőbb követővel.

VIII. Gáspár Tamás (paklilista)

2-es direktsebző-kombó pakli Specializációval.

IX. Kurunczi Dávid (paklilista)

1-es kontroll pakli Ősi bölcsességgel.

X. Felizardo Dániel (paklilista)

1-es Molluszk, az ócskás.

DSC07673

Látható, hogy a top tízben alig találunk két ugyanolyan paklit (egyedül a 4-es Lassan járj! + Átkozott követő szerepel kétszer), így elmondható, hogy egyik koncepciónak sem sikerült domináló erőfölényt kialakítania.

Volt szokás szerint tippjátékunk is: ezúttal azt kérdeztük a versenyzőktől, hogy hányan játszanak vajon 1-es paklival. A helyes válasz – ahogy az a fentiekből már kiderült – a 23 volt: a helyes tippért járó félárú nevezést Borbély János (ő természetesen továbbviheti ezt egy hónappal, hiszen a legjobb amatőr cím mellé ingyenes nevezés jár a következő versenyre), Felizardo Dániel és Révész Bence nyerték.

Reméljük, hogy mindenki jól érezte magát ezen a különleges formátumon, ami pedig a következő versenyt illeti: júniusban az eredeti tervekkel ellentétben egy speciális gyak-nemgyak formátummal várunk majd benneteket, ahol kvalifikálni lehet a Nemzeti Bajnokságra. Részletek hamarosan!

Csető Zsolt

14 thoughts on “Szoros befutó, de papírforma győzelem a HKK Blog egyedi versenyén

 1. Grat srácok szép munka!Kicsit azért bánom,hogy 1-es deck nyert mert így Dani megúszta a “vakmerő” ajánlatának a betartását bár én is 1-es deck-re fogadtam volna.A kincs+mestermágus pedig epic örülök, hogy más is bevetette eme mókát:P

 2. Grat Robi! 🙂 TOP6-ban 1db 1-es… :O
  Erős volt nagyon a 4-es dekk, ügyik vagytok, hogy kiteszteltétek. 🙂

 3. Grat a helyezetteknek, főleg az első ötnek!
  Kár, hogy nem volt időm paklit összerakni, szívesen játszottam volna…

 4. grat az 5 győzelmeseknek! nagyon jó kis verseny volt! 🙂 roppant mód élveztem a játékot a 4-es lapokkal.

 5. robi hallod, az hagyján hogy gondolatot ne mhgasználtál, de hogy minőségi csere hogy maradhatott ki, amikor pont a heylére rakja a kombót is meg a kántereket is, azt ne mtduom elképzelni, ez még szarabb pakli mint a dalos, amivel nyertél!! 😀 grat mégegyszer! 😀

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.