A hét mesterlövész!

Avagy az Ében íjászok nyilaitól ments meg Uram minket!

Az Ében íjászok már azóta birizgálják az agytekervényeimet, amióta az Újjászületésben megjelent az új, amiből 7-et lehet használni. Most éreztem azt, hogy eljött az idő megpróbálni összerakni őket.

eben_ijaszA legfontosabb dolog a paklinál, hogy a narancssárga lapot jól válasszuk meg. Régebben A fájdalom szépsége volt a favorit melléjük, hiszen minden lövés mellé járt a mana, de ez a felállás sajnos nem volt elég erős, mert nagyon gyorsan kifulladt egy Bilincs/Börtön ellen, vagy egy akármilyen drágítással felálló koncepció a vesztét okozta. Szerencsére a nemrég megjelent UR lap segít ezen a helyzeten. Mindenki tudja, hogy a Változó környezetre gondolok. Én Zarknod bilincse, Szűk esztendők, Ősi rúna, A fájdalom szépsége négyes mellett döntöttem.

A pakliösszeállítást nyilván a 7 darab Ében íjásszal kezdem. Ők az ölőszekció a pakliban, ezért nagyon óvakodjunk a nekronoktól, illetve az ellenfélnél felbukkanó Szem szimbólumtól és hasonló kaliberű lapoktól, pikk-pakk elfogynak még úgy is, hogy heten vannak. Melléjük bekerül szinte az össze valaha megjelent ében íjászból a három. A TariklészMonneor páros gondoskodik a leszedésről és a kánterlésről az asztalról. A kapott álomjelzőjüket pedig aktivizáló lapokkal ki lehet kerülni. Az új Darkron, a nyílpuskás pedig hasznos aktivizálást ad, valamint egyéb hátráltatással sújtja az ellenfelet. Ne felejtsük el az Ében íjat sem, ami szintén aktivizál és a gyógyulás örömétől is megfosztja a reménykedő ellenfelünket. Hasznos lesz nagyon az Íjászat szakértelem is, amely nem csak növeli az íjászaink számát, még ő is tud aktivizálni, sőt, a kis jelzők építésre is nagyon hasznosak, mert a most megjelent Íjászképző is helyet kap a paklinkban. Meg is volnánk az íjászokkal.

ijaszatSzükség van egy kis védelemre is. Megpróbálhatjuk anti-mágiásra összeállítani, de én most jobbnak érzem a varázslatos vonalat. Ha varázslat, akkor egyértelműen a Fairlight istenhez kell fohászkodni. A Kumulatív szimmetria adja magát, hogy használjuk. Nem kell aggódnunk, ha az íjászaink a gyűjtőben végzik, hiszen ekkor is szépen termelgethetjük a jelzőket ezzel az általános varázslattal. Erőforrás is elkél. A legújabb spoilerből ne felejtsünk el 3-at belenymoni: Kyorg tudás (én majdnem elfelejtettem). A megszokott sárga fegyverek most is garantáltan jól fognak teljesíteni ezek A gyenge ereje és a Cselvetés. A sárga színből még egy lény van, aminek a használata indolt. Ez a manapság virágkorát élő Mestermágus. Hátránya, hogy nekronból dolgozik, így felelőséggel használjuk.

A kék színből a Víziókat használnám hiszen jó pár víziónk lesz a paklinkban, de talán legtöbbször a Kumulatív szimmetriát fogjuk keresni vele, valamint ha már Víziók, akkor használni kell a mellé már szinte kötelező Tűnékeny csábítást is. A kedvenc Szem szimbólumomból is belepréseltem néhányat, jó lehet a nagyon zavaró lapoktól megszabadulni, és a meglepetések elkerülése végett is. A fehér színt választottam negyediknek. Az erős ereje nekem elég jó indok volt. Valamint kipróbálnám a Páncélos lovagot is, nagyon masszívan tud aktivizálni. Még egy színtelen lapot tettem bele: ez nem más, mint A főnix dala. Ez a lap is az elhullott íjászok újra hadba szólítását igyekszik elvégezni.

A pakli

szabálylap: Változó környezet (Zarknod bilincse, Szűk esztendők, Ősi rúna, A fájdalom szépsége)

valtozo_kornyezet7 Ében íjász
3 Tariklész
3 Monneor
3 Darkron, a nyílpuskás
3 Ében íj
3 Íjászképző
3 Íjászat
3 Mestermágus
2 Kumulatív szimmetria
3 A gyenge ereje
3 Cselvetés
3 Kyorg tudás
1 Víziók
1 Tűnékeny csábítás
2 Szem szimbólum
3 Az erős ereje
1 Páncélos lovag
1 A főnix dala

Ki lehet próbálni a barna színt is a fehér helyett az Elözönlés miatt. Ekkor a Térszaggatást választanám Az erős ereje helyett.

Okosan válasszunk a szabálylapokból, nem szabad elmohulni. Nyugodtan várjunk egy kört a Bilincs védelmében, hogy meglegyen a kellő potenciál a kézben egy Fájdalom szépségés egy körös győzelemhez. A Fájdalom szépsége helyett a Tomboló csata szintén jó választás lehet, mert ekkor nagyobbakat lőnek az íjászkáink.

Szerintem megéri próbálkozni velük, de kizárólag eme UR szabálylap védelmével.

Varga Károly

11 thoughts on “A hét mesterlövész!

  1. A főnix vagy a lovag helyett egy sötét földet vagy tf-et alapból beraknék mivel mostanában a köd-erdő miatt elszaporodtak az óriás síkok. 😉

  2. Szem szimbólum minek bele? Teljesen fölöslegesnek érzem,csak azért mert most divatos a használata,ne foglaljon már helyet a pakliból. Inkább 2 spektrális manipulációt tennék bele azok helyett. A mestermágus nekronos rizikója bevállalható bőven,de legrosszabb esetben Orgling bányászra le lehet váltani,de mivel előbbi ellenfél körében is aktivizál,szerintem nem érdemes.

  3. Nem rossz pakli, de ha ennyire aktivizálgatjuk az íjászokat szerintem a démonölő is simán beleférhet eléggé elősegíti az egy körös győzelmet és még védi is az íjászt.

  4. A lépéselőny is érdekes lehet melléjük, versenykörnyezettől függően ez vagy a változó.
    A mestermágus nekronja nem zavaró, nem aggódnék miatta. A deck legnagyobb baja az erőforrás hiánya, figyeljétek a következő zént, erre is jön megoldás! 🙂

  5. Jól látom, h a kék szín konkrétan 4 db lap miatt került be? A viziók még elfogadható, de a maradék 3 abszolút felejtős sztem. Én szeretem a szem szimbólumot, de azért alapból még mestermágus mellé sem használnám. Alapvetően az egész kék vonalat nem értem, akkor már inkább kisebb zan, de inkább 3 térszagi és spektrális mehetne be. Azokkal viszont egész korrekt pakli lenne.

  6. Bírom én a kritikát csak nem szeretem. :). Nem tudom miért baj az, hogy egy színből, csak négy lap ment be. Szemszimbólummal az utóbbi időben mindig játszottam és soha nem volt az hogy de kár hogy behúztam. Gyógyít, csontot ad, zsz. Én jónak érzem alapból. Szóval igen jól látod. A spektrális valóban jó lehet. A térszaggatást meg említettem, lehet a barnával is próbálkozni aki akar, de én így raktam össze. Köszönöm az építő jellegű kritikákat.

  7. Nem ide tartozik hanem a blogötletekhez, de az rég volt és lehet nem olvasnátok szóval gondoltam ide írom, Mit gondoltok egy olyan cikk sorozathoz ami körbejárja a különböző lapféléket nagyvonalúan (nem kell minden fajra kitérni, dobatás-drágítás ilyen kategóriákra gondoltam) és leírná a hozzá a használható lapok listáját itt ott kommentárokkal megtűzdelve?

  8. A szem szimbólum számomra tipikusan olyan lap, hogy a sideból éppenhogy kimarad, de alapból semmilyen pakliban nem használnám még gyak-nemgyakon sem.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.