Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

A mostani tesztelésről nekron-hordával jelentkezünk.

Abonyi Attila ezúttal egy egyszerű, gyorsan ölő koncepcióval próbálkozott a tesztelők asztalain: volt, akit simán ellehetetlenített, ám volt, aki még őt is meglepte. Lássuk, mivel.

moa_homokfutoSziasztok, ezen a héten meglepően kevesen voltunk tesztelésen, gondolom, a vizsgaidőszak nem csak nekem húzós. Szerencsére így sem volt azért üresjárat, úgyhogy ki tudtam próbálni a faék-paklimat: Átkozott követős nekronhorda, amely első sorban az új moákra épít. Sajnos az említett moák nem muzsikáltak túl jól, ennek oka elsősorban az, hogy a harci kapacitásuk nemhogy „messze nyolcezer fölött!” lenne, de a nyamvadt 1/1, illetve 2/1 számokat találtam rajtuk. A képességük nem rossz: van képességből varázslatot counterlő, van minden nem nekronos lapot drágító, illetve van mana-ellopó is (talán ez utóbbi a legjobb), de egy Harci gép vagy egy Nekron mágus általában sokkal jobb volt, a Homokfutóról vagy a Harci szekérről nem is beszélve. Egy kicsit nagyobb sebzés, illetve a repülés képesség igazán jót tenne az új moáknak

Az ellenfelek szerintem hasonlóan látták a dolgot. Az első mágus egy Dornodon-direktsebzős aggro-Molluszk volt, de őt érthető okból eléggé zavarta a szabálylap-követő párosom, így legtöbbször győztem, még ha olykor igen nehezen is. Ezután kicsit megváltozott a helyzet, hiszen egy 4 lapos Járjas vérfarkas deckkel vívtam, nem sok eséllyel. Ha jött Mer-gah, gyakorlatilag esélytelenné váltam (szerintetek is erős az a lap?), de nélküle sem bírtam a feltámadó sereget. Végül egy törpe pakli ellen csatáztam. Őt szintén igencsak zavarta, hogy minden lapja +2 VP az eltervezetthez képest, általában sikerült lerohannom. A legjobb védekező lapja a Moa szaporítótartály volt, ami a következőket tudja:

1 ZSZ Moa szaporítótartály
színtelen, tárgy

Kijátszásakor nevezz meg egy színt, laptípust, és ha akarsz, altípust! (P), 1VP vagy dobj egy lapot a kezedből a Semmibe: kapsz 2 darab 1/1-es jelzőt passzívan a tartalékodba, színük, típusuk és fajuk megegyezik a megnevezettel.

Szerintetek milyen ez a lap? Túl lassú vagy iszonyat kombókat rejt?

Abonyi Attila

9 thoughts on “Szivárgás – Infók az új kiegészítő teszteléséről

 1. Mer-gah: erősnek tűnik,de még nem volt alkalmam élesben kipróbálni. Elég gusztustalan egyszínű paklit lehetne a későbbiekben feketéből összerakni keltető mellé:rmer-gah,rothadó borzi,porladó lovas…
  A moa szaporítótartály tetszik,nyilván ha nem marad a törpés követőn az,hogy jelzőt is lehet áldozni,akkor nem is annyira vészes így elsőre.

 2. Ez tartály elég tetszetős. Külön öröm azok a fajok mellé ahol minél többet szeretnénk látni a saját asztalunkon (pl: quwargok, orglingok stb.) Ha nem is iszonyat de elég jó kis kombókat lehet vele kieszelni. Mer-gah nagyon jóféle lett.
  Az iv-s moák is keményre sikeredtek, ezekkel csak még jobbak lesznek.

 3. Azért a kreativ elmék kedvéért pl. az azonnali reakciót (és társait) szürjük ki a lehetőségek alól 😀
  Amúgy tetszik, sztem feléleszthet bizonyos lapokat -pl. hét tőrpe-

 4. Nem olyan gáz,.ha apróra sikeredtek a moák. Eleve a játéklassításra épít a moa pakli, és amúgy is jól használhatók mellettük a KF-es tárgyak, amikkel van lehetőség erősíteni rajtuk.

  Mer-Gah pont jó úgy, ahogy van.

  Moa szaporítótartály:
  Miért nem lehet a saját színét megválasztani a kijátszásakor? Tharr követőjével úgy nagyon jó lenne. Így nem látok benne túl nagy potenciált, a tappelést elég körülményes kiküszöbölni egy olyan pakliban, ami áldozásra vagy tárgyakra épít. Viszont ha lehetne barna színű kijátszásakor, akkor egy moa pakliba használható lapnak tartom.

 5. Ne értek egyet. Pontosan színtelennek kell lennie egy olyan lapnak, ami kb ugyanolyan fontos lesz a veszélyes faj versenyeken, mint a hívó kürt.

 6. oké. félreértettem. Azt hitten első olvasatra, hogy barna lapot akarsz csinálni belőle…

 7. Én gólemekkel még mindig kicsit tartok a tartálytól, igaz, már teszteltem azt is és annyira mégsem tűnt durvának.

  @Bonyi: Volt amúgy sajnos törpe, amit benéztem, olcsóbban jött volna ellened az átkozott miatt.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.