[Frissítve] A HKK Blog júniusi versenye

Az eredeti tervektől eltérő formátummal és kvalifikációs versennyel várunk benneteket a következő hónapban.

Az elmúlt hónapokban többen is kérdeztétek tőlünk, hogy fogunk-e szervezni kvalifikációs versenyt a Nemzeti Bajnokságra. Nos, immáron hivatalosan is kijelenthetjük, hogy a válasz örömteli igen: júniusi versenyünkről bejutási jogot szerezhettek az év legnagyobb versenyére.

maganyos_toronyHogy milyen módon? Nagyon egyszerű: a szabályok szerint minden tizedik indulóra jut egy-egy kvalifikációs hely. Néhány példa: 15 főnél az első, 20 főnél az első kettő, 39 főnél az első három, 40 főnél az első négy jut ki az augusztusi Nemzetire.

Nem szerettük volna azonban, hogy ilyen komoly tét mellett egy teljesen új formátum döntsön a bejutásról, így a korábban tervezett Változó környezet formátum debütálását egy hónappal elhalasztjuk – ehelyett Hatalom korlátozása (kizárólag gyakori és nem gyakori lapokat lehet használni) versenyt tartunk, méghozzá szokásunkhoz híven rendhagyó formában.

A verseny különlegessége az lesz, hogy a szabálylapok és a követők közül a ritkákat is lehet majd használni (az ultraritkákat azonban nem!): bízunk benne, hogy ez az apró, de izgalmas változtatás kiegyensúlyozott és változatos mezőnyt biztosít majd. A hagyományos versenyen is tiltott lapok mellett tiltott lesz a Magányos torony, az Ongóliant légiós, A tűz síkja és A kétségbeesés hatalma is.

A verseny időpontja június 8. – reméljük, hogy minél többen ellátogattok majd!

Csető Zsolt

41 thoughts on “[Frissítve] A HKK Blog júniusi versenye

 1. Feladtátok a leckét! Grat! Most aztán ember legyen a talpán, aki választani tud a júniusi versenyek közül…

 2. Miért a magányos Tornyot tiltottátok ki? A Délibábos kombó miatt? Ha azt akarjátok kizárni, a Délibábot tiltsátok ki, a Magányos tornyot. A Magányos torony egy teljesen kibalanszolt és használható lap az épületes pakliban.

 3. Zénes szablapok/követők használhatók? Bár a kétségbeesés hatalma tiltása elég egyértelművé teszi a választ:), de azért rákérdezek

 4. Zénes, és minden más ritka besorolású használható, csak az UR-ek nem. Versenykiírás szerint.

 5. Leah követő sztem nem para, viszonylag sok lap kiesik, pl nekron mágus, most vagy soha, halálgömb, a 2 vérfarkas, agyzúzott yeti…arra pont elég, h optimál alá lassuljon a dekk

 6. szívesen mennék (főleg, hogy még nem vagyok kint Nemzetin :)), de sajnos más programom van…

 7. Ha az Ongóliánt légiós végtelen kombót akarjátok kitiltani akkor nem kéne tiltani a goblin nyílpuskát és a Baghar korbácsot is?Vagy mindjárt magát a légióst?

 8. Leah követő meg már csak azért sem gond, mert ha annyira félsz tőle, használj Átkozott követőt 🙂

 9. Leah követő egyáltalán nem para, Szvsz a Molitár dob sem. A Tűz sík viszont az.

 10. Szerintem a tűz sík felkerülhetne arra a bizonyos tiltólistára…leah hordát meg lehet verni 100 féleképpen. Első kör szilmill spórák…és nem áll sehogy a csodahorda…gyngyn én kettőt is eltörtem legutóbb és akkor csak egy sima zsz deckkel voltam, most meg még ott a lehetőség az egyéb szabálylapok és követők formájában.

 11. Egy technikai kérdésem lenne: az Örökkévalóságban megjelent Manacsapda és A gyenge ereje lapokat nem lehetne használni nem gyakoriként? Nagy könnyebbség lenne, ha nem kéne elkérni másoktól a régi kiadású lapokat…

 12. @ Dani: Miután így jelent meg a Behón a versenykiírás, valószínüleg ez a végleges verzió! :-/
  Tűzerdő forever! 😉

 13. Én erre nem vennék mérget.A tűzerdő nyilván túl erős ez sztem korrigálva lesz még!

 14. Azert szivesen vennek 1 megerositest a szervezoktol en is, hogy ez-e a vegleges tiltott lista (igy 10 nappal a verseny elott 😉 ) – koszi

 15. Egy technikai kérdésem lenne: az Örökkévalóságban megjelent Manacsapda és A gyenge ereje lapokat nem lehetne használni nem gyakoriként? Nagy könnyebbség lenne, ha nem kéne kölcsönkérni másoktól a régi kiadású lapokat…

 16. Én támogatom,hogy lehessen használni annak ellenére, hogy nekem csak régi kiadású van mindkettőből.Nem sok értelme van technikailag a tiltásnak.

 17. hali
  teljesen egyetértek Juhász Ferencel!!

  Szerintem szabályt kellene alkotni arrol hogy teljesen egyforma régi manacsapda és uj manacsapda használata egyenrangú legyen gyngy versenyeken.
  mert aki uj játékos képtelen beszerezni régi gyenge erejét… és igy nagyon nagy hátrányban indul mert neki az uj van meg. ami teljesen ugyan az a játéktéren… csak pakli építésnél akad el…

  na szóval szabály kéne hogy régi és uj (teljesen egyforma, csak a kiadás ritkasága külömböző ) lapoknál vagy használható legyen mindkettő vagy egyiksem!! igy korrekt!!

  volt már vita belőle és nem használhattam uj gyenge erejét… de másnál volt régi…. és ez igy nem korrekt.

 18. “mert aki uj játékos képtelen beszerezni régi gyenge erejét…”
  Azért ez így szerintem nem igaz, hogy egy példát hozzak, épp ma néztem, dungeon-ben volt a mappában jó pár 🙂

 19. Ezt a kérdést a mindenkori versenyszervezőnek kell tisztáznia (mint ahogyan ez esetben is megtette) és nem egy új játékszabálynak. A régi és az új lapok szövege nem ugyanaz, és egyéb eltérések is vannak köztük. Nem helyes egyenlőségjelet tenni közéjük, mert ez további hibás analógiákhoz, és bizonytalansághoz vezet.

 20. 😮 van a mappában jó pár = beszerezhető ?!

  klassz ha már az ár nem is szempont…. 😀 ilyen megállapításoktól gondolom minden kereskedő szemében megjelenik egy öröm könnycsepp.

 21. Miért, ha már van a mappában, akkor be is lehet szerezni. Egy szóval nem mondtam azt, hogy meg is éri-e, de beszerezhetőnek beszerezhető szerintem. 😀

 22. A saját gyak-nemgyak versenyeimen volt egy elég következetes, bár sokak álltal vitatott megoldásom: Amelyik lap változatlan formában (tehát nem felújítva) ritka és nem ritka lapként is megjelent, az tiltott. Egyszerűen megoldotta a kérdést :). Bár vannak, akik ezt is vitatják. Igazából itt tényleg 3 opció lehetséges:

  – Egyenlőségjelet tenni a kettő közé
  – A ritka nem ritka, a nem ritka igen.
  – Minden tiltott.

  Pro-contra kb. ugyanannyi mindent lehet felhozni mellettük és ellenük, ezt tényleg a versenyszervezőknek kell eldöntenie.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.