Randomlap

A frissen megjelent Korlátozás újból beindíthatja a játékosok fantáziáját.

Reményeim szerint Dávid Máté éppen ezekben a percekben gyűjti áldozatait a HKK Blog júniusi versenyén a Randomlap rovat legfrissebb alanyával, de ha esetleg mégsem, a lényegen ez sem változtat: a versenyre készülve egy új spoilerre leltünk a Korlátozásos pakliba.

huraggin_taktikajaNa jó, a spoiler kicsit erős szó, de mindenképpen említésre méltó lapról van szó: a Huraggin taktikája az illető, amely remekül megkerüli a szabálylap hátrányát. A lapelőnytermelést a két lapos korláttal ugyebár más alapokra kell helyezni, amit a játékosok idáig leginkább gyűjtőgenerálással próbáltak megoldani, ez a trükkös Dornodon lap azonban azonban szintén jól illik a Korlátozás mellé, hiszen rendelkezésünkre bocsátott három extra lapot nem kell a kezünkbe venni. Már csak abban kell reménykednünk, hogy ellenfelünk kellően erős paklival játszik – na meg persze hogy nem 30 counterből áll a deckje, hiszen ekkor nem a legjobb a taktika hatásfoka.

Ma már annyira belemerültünk a Korlátozással kapcsolatos új felfedezésekbe, akkor gyorsan megosztok veletek még egy mókás lapot: ez nem más, mint az Őrző lord. Minden lény sebzését nullára csökkenti, jónéhány pakli számára megnehezítve ezzel a nyerést, cserébe viszont három lap eldobásával bármikor leszedhető. Ja hogy sosem lehet három lap a kézben? Így már nem is rossz – 2 élet és 6 ÉP mellett nem fog egyhamar távozni az asztalról.

Egy szó mint száz: bőven nyit meg új dimenziókat a játék legújabb szabálylapja – érdemes alaposan átnyálazni még a cipősdobozok mélyét is.

Csető Zsolt

17 thoughts on “Randomlap

 1. Már az első versenyen(1 szín D-s) peregtek az őrző lordok a korlátozás mellet tehát már le lett lőve annak aki nézegette a declisteket.

 2. Sehol nincs a lapon, hogy félre kell azokat tenni, vagy mit kell tenni a megnézett lapokkal, következésképpen maradnak, ahol voltak, az ellenfél paklijának tetején.
  Kb. olyan a Taktika hatása, mint amikor közlöm, hogy előkeresek egy Kurtz-ot. Nincs a kezemben Kurtz, nem tudom megmutatni, mégis használhatom a képességét, és kikereshetem a paklimból.
  Itt sincsenek a kezemben a lapok, és még megmutatnom sem kell senkinek, csak én nézem meg azokat. A lapok továbbra is az ellenfél paklijának tetején vannak. Megnevezhetem az egyiket, és közlöm, hogy kijátszom azt közvetlenül az ellenfél paklijából. Elköltöm a költségét, teljesítem a kijátszási feltételeit (ha vannak) és csók. Ha menet közben az ellenfél valahogy eldobatta a felső lapokat, akkor így jártam… (?)
  Érdekes lap. Legalább három ponton rúgja fel a HKK pillanatnyi szabályait. (Lapok helye az asztalon; lapok kijátszása; keresés definíció).

 3. ez keresés egyértelmű.
  (ezeket úgy játszatod ki mintha a kezedben lennének!!) ezt rákellet volna írni.
  de mindeképp hozzá kell tenni hogy kézből kijátszásnak minősül mivel pakliból kijátszás nincs.
  ha eldobatja akkor meg szívás :DD
  megnézed kijátszásakor a felső 3 mat, utána már nem nézhetsz ujabb 3 mat

 4. Félreértés ne essék, nem kérdeztem, hogy hogyan működik a lap, hanem elmondtam. Csak úgy, érdekességképpen. Amúgy a jelenlegi szabályok mellett sajnos nem keresés, mert a definíció pongyola megfogalmazása miatt az ellenfél paklijára a keresésszabály nem vonatkozik. Az pedig teljesen egyértelmű, hogy NEM kézből kijátszás, nem is lehet az, hiszen a lapokat nem veszed kézbe, és a lap sem utal erre. Szóval köszi a magyarázatot…

 5. Viszont, ha nem kézből kijátszás, akkor emlékeim szerint counterelni sem lehet rájuk, és az elég nagy kamu lenne. Amúgy sztem a Legbelsőbb áruláshoz hasonlóan kéne működnie és kéne kezelni ezt a lapot, vagyis “félretenni” őket a kör végéig egy kupacba, és ha nem játszod ki őket, a kör végén oda kerülnek, ahova a kártya szövege mondja. Ez persze ismét egy unikum lap, annó Fókuszba használtam bilincs ellen, és egyszer nyertem is vele versenyen, de csak szépítésre futotta,2:1-re kiszívtam úgy is. :D.

 6. Jelenlegi formájában tényleg elég kamu. Jön egy ködözés vagy egy nekronos lap, esetleg Morgan rontása, és annyi…Bár ebben se vagyok biztos, mert nem írja a lap, hogy csak azt a 3 lapot játszhatod ki konkrétan, amit láttál. Legalábbis az “Ezek közül” elég pongyola megfogalmazás, meg ugye az ellenfél nem is látja őket… Szóval lehet rendbe kéne rakni a sztitut 😀

 7. Elvileg a wiki szabadon, és ingyen használható lenne erre, kár, hogy kicsit körülményes, és nem nagyon lehet védekezni a ‘trollok’ ellen. Valami szűkebb körű kellene, amit azonban nem egy tipikus fórum-motor hajt. Biztos van rá jó megoldás, csak még nem tudom, mi az.

 8. jános ne viccelj. keresésnek minősül !! lásd szem szímbólum!!
  kézből kijátszásnak mínősül ! külömben cuterelhetetlen lapok lennének….
  elég spojler lenne ha nem lehetne rá cunterelni

 9. Nem nagyon szoktam viccelni. Igyekszem úgy fogalmazni, hogy amit mondok, annak súlya legyen. Egyébként, hogy hogyan játszod ezt a lapot, mi a szokás a versenyeken, és általában hogyan ítélnek a bírók, az egy dolog, hogy mit mondanak ki a jelenlegi szabályok, faq-k és definíciók, az meg egy másik. (Javaslom, hogy mielőtt ilyen kategorikusan állást foglalsz egy témában, nézz utána azoknak a szabályoknak, és definícióknak, faq-knak, amire hivatkozol.)

  A Szem szimbólum (új) faq-ja pont azért kellett, mert volt (van) egy logikai rés a keresés definícióban. A kézből kijátszáshoz pedig vagy kézbe kell venni a lapot (erre nem utasít semmi), vagy fel kell tüntetni a lap szövegében, hogy a kijátszás kézből kijátszásnak minősül (de ez sincs rajta). Ha ezek egyike sincs, akkor marad a faq (ami szintén hiányzik, így – fájdalom – ez a kijátszás nem kézből történik.

  Summa-summarum azon vagyok, hogy ez a két fenti halmaz – mármint az elmélet és a gyakorlat – lehetőleg teljesen fedje egymást, mert perpill itt is, ott is nagyon sok lóláb lóg ki…

 10. a keresés defínició kiskaput adott neki mert ellenfél paklijában nem számít annak. DE szem szímbólum óta ez megváltozott és keresésnek minősül a tolvaj szem is… és ez is!!
  most komolyan miért mondod ezt, vagy hogy itt bármí kétes dolgot…. amikor te is tudod jol hogy az a kiskapu már bezárult. (hogy ellen paklijából nem számít annak)

  egyértelmű hogy 2 halmaz van a Húzás és a Keresés. egyikbe kötelező besorolni.
  ( vita lezárva?:D )

  kézből kijátszás e vagy sem nem tudom100% elbizonytalanítottál. de szerintem egy kiados vita után jönne a faq a javamra hogy pl ” igen kézből kijátszás elfelejtettük ráírni”
  Vagy akkor háló se cunter nem állhat útjába! SE erdő!!! mert kézből kijátszott lapokat drágít csak.
  ha nem e mellet voksolsz te is akkor nagyon SOK torzulás lenne a hkkban és sok anomália születne !! :DD

  akadájozhatatlan cunterelhetetlen lapok és se keresés se húzásbe nem tartozik bele (bilincs ellen kötelező a 3!! de minden side ba is benn lesz ha van pirosad.)

  csalódtam benned. nem gondoltam volna hogy bármikor is jobban átlátom a helyzetet mint te. mindig a te hozzászolásaidra szoktam alapozni pedig 😀 ( ez nem vicc)

 11. Nem jó a fórum, és nem jó az apropó. Hidd el, én is pontosan átlátom a helyzetet, de ha ez Neked ennyire fontos, akkor legyen ez a zárszó: igazad van.
  Maradjunk annyiban, hogy ez egy problémás lap, és egy szabályozatlan szituációt hoz elő. Sok ilyen lap van még.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.