Szavazás az elnyomtatott szabálylapokról

Szerintetek megfelelő megoldás lenne, ha egy Zénes lap helyett lenne korrigálva a hiba?

Mint az ismeretes, egy nyomdai hiba következtében az Egérút esetében rossz laptípus került a kártyára, nemrégiben pedig kiderült, hogy egy másik új ultraritka szabálylap, a Rejtett tartalék esetében még nagyobb a baj: a laptípus itt is hibás, ráadásul az Egérút képe került a lapra.

Az elmúlt napokban több megoldási javaslat is felmerült a Beholder fórumain – mi az egyik kapcsán szeretnénk most megkérdezni benneteket. A kérdés tehát a következő:

rejtett_tartalek_rosszSzerintetek megfelelő megoldás lenne-e az, hogy a  szabálylap helyes változata a következő Zén kiegészítővel együtt kerülne kinyomtatásra egy Zénes lap kárára?

A megoldás nem lenne újkeletű, hiszen a Buborék kiegészítő is 9 lapos volt, miután szükség volt egy “helyre” az új Hatalom Szövetsége lap miatt. Fontos, hogy a Zén minőségére akkor ez nem volt rossz hatással, hiszen olyan a mai napig használt lapok jelentek meg benne, mint a Vérkeszeg, A mágia létsíkja, a Királyi adó, a Királyi főszakács vagy a Nagyobb vércápa.

A kommentek között az igen / nem válaszokon túl bővebb véleményeket, illetve egyéb megoldási lehetőségeket is megfogalmazhattok. Írjátok meg emellett azt is, hogy szerintetek érdemes lenne-e kiosztani a hibásan kinyomtatott verziókat, vagy jobban tenné-e a Beholder, ha megvárná a javított változatokat.

Csető Zsolt

21 thoughts on “Szavazás az elnyomtatott szabálylapokról

 1. Igen,megfelelő lenne.
  Továbbá szerintem fölösleges kiadni a rossz változatot. Persze,ha vannak olyan gyűjtők,akik ezt szívesen látnák,akkor meg miért ne,gondolom úgy is megsemmisülnének a rosszak.

 2. Én úgy látom, hogy mindenképpen jó megoldás lehet az, ha a Zén – vagy a következő 2 Zén is csak 9 lappal jelenik meg. Az előző ilyen (Buborék) sem váltott ki semmilyen negatív visszhangot a kártyásokból.

  Így különösebb költségráfordítás nélkül is megfelelő, nyomdailag hibátlan lap kerülhet forgalomba és a játékosok sem fanyalognak a “rettenetes” hiba láttán.
  Arról már nem is beszélve, hogy egy jó előre beharangozott, érdekes lapról van szó.

  A HKK-nak nagyon rossz reklám – ráadásul nagyon rossz időben -,ha ilyen félresikerült lapok kerülnek forgalomba.

 3. Egyetértek, de én nem a Zén-ek egyikével, hanem a következő nagykieggel adnám ki. (Itt egy elég hosszú és bonyolult okfejtést töröltem vissza. Elég annyi inkább, hogy hagyni kéne egy kis időt a versenyasztaloknak, hogy letisztuljon a metagame. Szerintem idő előtti egy ennyire meghatározó szabálylap. Pláne nem hiányzik a nemzeti előtt bő egy hónappal, hogy az a néhány szerencsés aki beszerzi, behozhatatlan előnyben legyen a többiekkel szemben.)

 4. Abbas Krisztián minden mondatával egyet értve én is egy határozott igennel szavazok!

 5. János!

  A Nemzeti Bajnokságról még lehet tiltani egy friss lapot, ez ne legyen meghatározó szempont!

  A versenyeken viszont osztani kell UR-lapokat és be lett ígérve a játékosoknak a nyártól két új UR is. ez lehet a meghatározó szempont.

 6. Egyetértek a javaslattal, persze akkor legyenek a zénben olyan jó lapok, mint a Buborékban 😀

 7. Igen. Jöjjön ki a hibás és majd cserljék be a jóra, hogy addig is lehessen használni. Erős lap lesz, de nem metagame formáló, mint mondjuk a korlátozás.

 8. Várhat még, akár a következő nagy kiegészítőig is, csak legyen korrigálva a hiba. Az Együgyű és a Bársony gyilkos (új) lapokra is tudunk várni… 😉

 9. Mennyivel kerülne többe kinyomtatni néhány tucat UR-t a behónak, mint 1 lapot a többszáz eladott zénes kiegészítő lapjai közül? Nem hiszem, hogy ugyanannyi lenne azoknak a zénes lapoknak a száma, mint a kiadott UR-eké. Valaki, aki ténylegesen érintett ebben a folyamatban, igazán leírhatná a konkrét számokat ide a kommentek közé, mert ez így egy újabb spórolási próbálkozásnak tűnik nekem.

  Én nem támogatom, hogy eggyel kevesebb jöjjön ki az új zénben, de ha erre kerül sor, akkor remélem, hogy nem a mérgezős pakli lapjai látják majd ennek kárát. Minden zénnel együtt ki szokott jönni valami szemét, ami nem jó sehova, inkább az legyen kivéve a kiegészítőből!

 10. Szerintem az, hogy 9 lap van a Zénben, nem sok embert zavarna, ellenben a játékosok valószínűleg egy normálisan kinyomott UR-t szeretnének. Szóval elég egyértelmű a válasz – igen.

 11. Miről is megy a szavazás? Nem olvastátok behó fórumon le lett írva, hogy ez a zénes ötlet felmerült a fejlesztők részéről, de túlságosan magasak lennének a költségek.
  Ennél fogva minnél hamarabb zárjátok le a szavazást és ne keltsetek az emberekben hiú ábrándokat, nem lesz az ur kijavítva semmilyen zénes kiegészítővel!

 12. “Mennyivel kerülne többe kinyomtatni néhány tucat UR-t a behónak, mint 1 lapot a többszáz eladott zénes kiegészítő lapjai közül?”

  Sokkal, a lapokat 20-as ívekben nyomtatják, nem egyesével.

  “Nem olvastátok behó fórumon le lett írva, hogy ez a zénes ötlet felmerült a fejlesztők részéről, de túlságosan magasak lennének a költségek.”

  A Zénes megoldás esetében nincsenek “magas költségek”, mert annyiról van szó, hogy kiveszik a Zén legrosszabb lapját és helyette Rejtett tartalékot nyomatnak.

 13. Egyetértek Krisztiánnal ki kell adni ês újranyomni a 2 elrontott urt a következô 2 zén “kárára” és aki akrja kicserélheti.

 14. CSAK így lenne megfelelő! BTW én is egy nyomdagépen dolgzok, pontosan tudom hogy megy az ipari nyomtatás, nem fognak kitolni pár száz darab lapot, mert nem költséghatékony. Ez a része nem a beho hibája, az sokkal inkább, hogy valamit elbénáztak, felesleges szépíteni ez van. Ami számomra (mint fogyasztó és aktív vásárló) rosszul esik az az hogy valami teljesen kamu idióta szöveggel próbálták megmagyarázni egy cikkben MELLÉKESEN. Jah, hogy amúgy történt egy kis hiba…korrekt… Szóval igen nyomják újra! Ez a véleményem, na és ha 9 lap lesz az új zénben…túléljük valahogy.

 15. Mint, ahogy már korábban is leírtam a fórumon, ne legyen már azzal a szöveggel palástolva a BEHODER hibája, hogy a nyomda rontotta el. A nyomda azt fogja kinyomtatni, amit nekik elküldenek.

  Gondolkodjatok már kicsit. Amennyiben a nyomda hibázott, akkor felvállalná az a huszonX UR újbóli kinyomtatását, mivel nem tartom valószínűnek, hogy egy ekkora vevőjüket, mint a Beholder szeretnék elveszíteni. Innentől kezdve triviális, hogy valaki a Beholder részéről rontotta el, csak a felelősséget vállalni vhogy nehezére esik.

  Meglátásom szerint, ha van egy kis emberi tartás abban, aki elb*szta, az legyen szíves vallja be és tegye jóvá a hibáját és ne a játékosok kárára (köv zén -1 lap) legyen megint bekönyvelve, mert ez finoman is szólva felháborító.

  Ami az előbbi példa esetén feltételeznék a nyomda részéről, az a kedves Beholder részéről nincs meg. Mi ez ha nem a vevők szembeköpése?

  Itt lenne már az ideje, hogy néha nem csak a pénzzel törődve a renomé legalább annyira fontos legyen.

  Amíg ez a gyakorlat lesz ne is haragudjanak, de egy büdös szóval nincs joguk azt szajkózni, hogy vegyenek az emberek több csomagot, mert sztem teljesen érthető – UR ide- UR oda – hogy jó minőségű normális lapokat vár el a vevő.

  Megbecsülés vagy pénz? Ez a nagy kérdés.

 16. Ahogy én látom ezt:
  1. Beho megrendelt 1 URt (is, a többit hagyjuk amik így jártak)
  2. A megrendeléshez átadta azt amit ki akart nyomtatni (szerintem itt a hiba, itt történt mulasztás azokból az infokból következtetve amiket itt olvastam)
  3. A nyomda kinyomtatta, leszállította a kért árut (jelen esetben az URt) (és bár az áru hibás, a Beho nem kérhet pótlást, mert ők kértek rosszat (tudom nem szándékosan))

  Tehát én úgy látom a kérdést, hogy ki vigye el a balhét?

  A cégnél ahol dolgozok és más cégeknél is gyakorlat, hogy megkeresik a felelőst és számonkérik. Nálunk még viselnie is kell az anyagi felelősséget is.

  Én simán kifizettetném az újranyomás költségét azzal aki hibázott. Legközelebb talán nem fog.

  U.i.: Ha a Behonak ez az újranyomtatás sokáig tart akkor a nyomdaválasztást is meg lehetne pályáztatni. Lehet, hogy az ismeretségemben lévő nyomdászok gyorsabb, pontosabb munkát is tudnának ajánlani és akkor nem is kell, hogy olcsóbb legyen, ha nem fordul ilyen malőr többé.

  (Csak saját véleményt írok mint mindig)

 17. Igen ez korrekt megoldás (9 lapos zén), de addig is lehessen osztani a hibásat, amit, ha valaki akar, akkor majd becserélhet és a régit a szeme láttára tépik szét a beholderes munkatársak. Ennél többet foglalkozni a témával -ismerve a beholder hozzáállását- fölösleges.

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.