Új versenysorozat – Beszűkült látókör

Különleges formátummal várunk benneteket a HKK Blog következő három versenyén.

Az elmúlt egy évben már megszokhattátok, hogy nem vagyunk bátortalanok, ha kísérletezésről és új versenyformátumok kifejlesztéséről van szó, most pedig itt az ideje, hogy felfedjük legnagyszabásúbb kezdeményezésünket: egy háromfelvonásos versenysorozatot, melynek a Beszűkült látókör nevet adtuk.

beszukult_latokorSokan kifejezték már igényüket a Tiltott mágia formátum visszahozására, mi pedig úgy gondoltuk, hogy egy újszerű módon próbálunk meg egy hasonlóképp korlátozott környezetet létrehozni. Júliusi, augusztusi, illetve szeptemberi versenyünk formátuma is hagyományos lesz, azzal a csavarral, hogy minden verseny után tiltólistára rakjuk az első három helyezett pakli összes lapját, kivéve a szabálylapokat, a követőket, illetve a kiegészítő paklit. A tiltólista nem cserélődik, hanem folyamatosan bővül majd: ez tehát azt jelenti, hogy júliusban 3, augusztusban 6, szeptemberben pedig már 9 “paklinyi” lap fog szerepelni a tiltólistán. A célunk az, hogy ezáltal egyre inkább előtérbe kerülhessenek azok a lapok és koncepciók, melyeknek kevesebb szerep jut a versenyasztalokon.

A versenysorozat első állomásán, a júliusi versenyünkön a Dungeon májusi hagyományos versenyét vesszük alapul: az ottani dobogós paklik lapjai alkotják a tiltólista első verzióját, melyet lentebb olvashattok.

Tiltott lapok: A bátorság dala, A csontkupola ura, A gyenge ereje, A halál dala, A hatalom torzulása, A pénz dala, A pokol szeme, A túlvilág nagykövete, A vér dala, Akmal, Apró kívánság, Árnylélek befogása, Az erő dala, Az erős ereje, Cselvetés, Csontkovács, Csontkupola, Csontváz harcos, Hydron, Kisebb Zan, Köd, Kyorg tudás, Majd legközelebb, Megfelelő alkalom, Molgan, Morgan rontása, Nekromanta csontmester, Nil herceg dalnoka, Niol, a csontsereg vezére, Solisar aurája, Térszaggatás, Végtelen formázás, Vlagyimir szekercéje, illetve a hagyományos versenyen tiltott lapok.

A tiltólistát átláthatóbb formában külön dokumentumként is letölthetitek ide kattinva.

Bízunk benne, hogy az új formátum elnyeri majd tetszéseteket, és sokan ellátogattok majd már az első felvonásra is, melyet július 13-án tartunk majd. Addig is jó agyalást mindenkinek a legnagyobb spoilerek hiányában!

Csető Zsolt

47 thoughts on “Új versenysorozat – Beszűkült látókör

 1. Jónak néz ki. Kíváncsi vagyok, mihez nyúlnak most a játékosok, akik máskülönben a “top” paklikkal játszanának.

 2. Kánter csata már csak butított formában lesz 😀 Sárgát kevesen fogják használni… ez tényleg vicces lesz 😀

 3. Iszonyú király ötlet! Viszont ha megoldható lenne, akkor én nagyon örülnék ha a tiltott lapok egymás alá lennének írva lista szerűen, mert ez már most eléggé összefolyik, pláne majd ha bővül. Esetleg ha túl nagy helyet foglalna el ebben a cikkben, akkor külön cikkben vagy vhol egy külön “fülön” elhelyezve lehetne az oldalon. Köszi

 4. A sárgából az egyetlen dolog ami kiesett az a kyorg,gyenge és cselvetés érintetlen minden más köztük az egész trinigán szekció,szerintem az elsőn sárga túlsúly lesz.

 5. A védelme(olcsó kánterek) elég jól kiestek, így sztem nem lezs esélyes a trinigány koncepció.Ok összetehető, helyettesíthető,de valszeg eleget gyengült.

 6. Hehe jó lenne.Trollkodásból lehet bevállalok egy 100 laposat hátha top3 leszek:D:D:D

 7. Egyetértek Gergővel, tényleg sokkal áttekinthetőbb lesz, ha egymás alá, egy oszlopba kerülnek a tiltott lapok!

 8. Lehetne külön wordbe linkelve is feltenni és akkor lehet összevissza szerkesztgetni is meg mindenkinek áttekinthető is lesz.

 9. Sőt még esetleg egy abc sorrend is jó lehet, gondolom ez nem nagy plusz munka, de segít jobba átlátni, én is támogatom, kár hogy az elsőn nem fogok tudni részt venni! 😦

 10. Nyehehe 😀 Juhász Feri: Mit szólsz akkor ha megyünk 2x 100 lap sokszínnel? 😀 200 top lap ha kiesik a hkk verseny asztalairól az első versenyen, előbb utóbb azon kapjuk magunkat hogy muszáj lesz a régi tápokat használni… Nekem is bejövős, remélem le tudok menni mindegyik versenyre. 🙂

 11. Kérésre feltöltöttem külön doksiként!

  @Barti: eddig is ábécében volt. 🙂 (már ha a névelőket is nézzük, mint a lapkereső)

 12. Értem én a jópofa szándékot, de ahhoz, hogy a trollkodás üssön, ahhoz dobogósnak is kell ám lenni… 🙂

 13. Toucé, Jani! Ha nem mákolom szét magam a gyngy-n, még most sem lenne idénről semmilyen értékelhető eredményem…de most már összeszedem magam!

 14. Érdekes formátum. Egyébként minél inkább megjelenik az asztalok dobogóján egy többszáz lapos pakli, annál izgibb lesz a folytatás.

  Az ötlet nagyon tetszik. Ami már jóval kevésbé tetszik, az az időpont, miután köztudott (és ezt a hkk blog tudomására is hoztam kb. háromszor az elmúlt 1.5 hónapban), hogy ez a nap a Nyugat-Magyarországi Hkk Találkozó hétvégéjével történetesen azonos időben van…

 15. @Bubu: Ez az egyetlen rendelkezésünkre álló hétvége júliusban a többi verseny, illetve a Dungeon szabadsága miatt. Ha valaki nagyon el akar menni a Nyugat-Magyarországira, hidd el, oda fog menni. Vagy hogy gondoltad, ne legyen azon a hétvégén sehol verseny az országban?

 16. Azt nyilván nem gondoltam, hogy sehol ne legyen, mert ez nem is reális elvárás. De azt azért igen, hogy ahol alapvetően hasonlóak a célcsoportok (márpedig Pest nekem is egy potenciális célcsoport egy hétvégére, ezt remélem nem kell ecsetelnem), azok legyenek egymásra tekintettel és ne egymástól vegyék el a versenyzőket. És azért ha mondjuk valakinek a blogliga szempontjából fontos ez a verseny és mindkét helyszínre jönne, nem biztos, hogy Pécset fogja választani (már csak a cirka 6-7.000 ft árkülönbözet miatt sem). Ezért is írtam anno meg jó előre ezt az időpontot az összes olyan szervezőnek, akinél úgy éreztem, hogy ‘azonos az érdekszféra’.

  De persze remélem, hogy igazad lesz, és tényleg nincs egyetlen olyan ember sem, aki mindkét versenyen ott szeretne lenni.

 17. én egyiken se szeretnék ott lenni, de ez annyira jó ötlet, hogy azért 3 verseny erejéig visszaszagolok kissé 🙂 az viszont engem is aggaszt, hogy alig van pár lap tiltva, szinte ugyan azok voltak a paklik, remélem az első beszőkültön a dobogón 3 különböző pakli fog állni, és ha tényleg lenne egy 100-as sokszín, akkor az lenne a hab atortán. egyértelmű, hogy mindenkinek az acélja, hogy szeptemberre már csak a 2000 előtti lapokkal játszunk (nyilván erősen eltúlozva)

  annyi kérdésem lenne viszont, hogy amik tiltottak, azoknak a régi verziója is tiltott, ha van olyan?

 18. Sztem a 2-3. versenye már a kényszerhelyzet meghozza az emberek kreativitását és nagyon változatos lesz. Azok közül egyre mindenképp megpróbálok én is eljutni. Hátha találok valami agyament paklit 🙂

 19. mivel én eléggé eltüntem a versenyekről, kissé kibic vok, de az ötlet nekem is tetszik,
  Esetleg a jővőben lehetne “turbózni” (olvasva a visszhangokat) formátum specifikusan is.
  mondjuk jellemek harcás beszükülés. Ez esetben esélyesebb, hogy a top 3 pakli eltérőbb és nagyobb a morzsolódás (bár érdekes lehet egy ilyen színkorlátozott tiltott mágia a végére )

 20. Ez a formátum szerintem is zseniális. Esetleg lehetne egyszer mondjuk egy retro versenyt is rendezni ahol kizárólag 95-98 közti lapok használhatóak. Vagy egy érdekesebb koncepció: Legalább 20 db 95-98 közti lap, legfeljebb 20 db 1999-2002 közti lap és legfeljebb 5 db 2002 utáni lap (minden lapnak csak a régebbi kiadása).

 21. Szerintem ez az utóbbi évek legjobb HKK-s kezdeményezése. Ha nem költöztem volna el egy másik kontinensre tuti hogy ott lennék mindhárom versenyen…legendary! (lehet figyelmetlenül futottam át a cikket de még ha csinálnátok egy összesített díjazást is pl.: minden versenyen van UR, de az összesített első pedig kap még 2 UR-t, akkor még durvább lenne)
  Ha beho-nak most van egy kis sütnivalója akkor komolyabban is felkarolja ezt az ötletet, mert ezzel még a játék evolúciójára is hatással lehetnek.

  Üdv és nagyon jó játékot mindenkinek!

 22. @Bubu: Ne forgasd ki a szavaimat, nem azt írtam, hogy nincs ilyen ember, hanem hogy ha valaki el akar menni a Nyugat-Magyarországira, akkor annak valószínű előrébb van egy “egyszer egy évben” három napos event, mint az X-edik Blogos verseny. Persze lehetne olyat is, hogy júliusban nincs versenyünk (mert hogy ez az egyetlen alternatív opció) – az biztosan jobb lenne a HKK-s társadalom egészének.

 23. Zsolti: Azt teljes mértékben elfogadom, hogy ha nincs semmilyen más időpontotok, akkor ide beteszitek. Azt is el tudom fogadni, hogy talán emiatt senki nem fogja lemondani (legalábbis az eddigi jelentkezők közül 14-en erről már biztosítottak, úgyhogy optimista vagyok). Engem az egészben inkább az zavar, amilyen módon ti ezt az egészet kommunikáltátok. Április vége óta szervezkedem a Nyugat-Magyarországi Találkozó kapcsán, és rögtön az első kérdés az időpont volt. Nagyjából 2 hét telt el, amíg az időpontot, nagyrészt küldő körülmények hatására, kiválasztottam, és akkor kértem, hogy próbáljunk erre az időpontra tekintettel lenni (az egyik facebook hsz-emben konkrétan téged is megjelöltelek, nem mondhatod, hogy erről nem tudtál). Ekkor május eleje volt. Úgy gondolom, hogy a 3 napos munkámra meg a köztünk lévő, remélhetőleg, jó viszonyra tekintettel legalább egy e-mail vagy egy facebook-üzenetet kaphattam volna valamelyikőtöktől, hogy “szia Bubu, mi is ezt az időpontot szeretnénk hkk blog versenyre, egyszer gondoljuk át együtt!” Nem azt mondom, hogy találtunk volna megoldást (bár nekem volt még egy ‘C’ tervem, igaz, hogy az tőlem független körülményeken múlott volna, úgyhogy lehet összejött volna), de ha nem is, legalább megpróbáljuk és ha nem jön össze, mondhatjuk, hogy igen, mi mindent megtettük azért, hogy minden hkk-s minden versenyen ott lehessen, nem jött össze. De itt azt érzem, hogy ezt nem tettük meg, és ez alapvetően nem rajtam múlott. Mert azt belátod te is, hogy most már én sem tudok elkezdeni szervezkedni, hisz minden le van foglalva, többen már szabadságot vettek ki stb. stb.

  Nyilván nem azt akarom, hogy ne tartsatok versenyt, még csak a fejemben sem fordult meg ez. Inkább csak annyit vetek a szemetekre (és sztem ezt teljese jogosan), hogy ezt a helyzetet lehet, hogy egy e-maillel el tudtuk volna kerülni. És tudom, hogy itt alapvetően semmivel nincs többről szó, csak arról, hogy esetleg van 4-5 olyan ember, aki úgy lesz Pécsett, hogy a blogos versenyen is részt lett volna, de azért nekem ez is számít.

 24. A Dungeonben rengeteg egyéb verseny és esemény van, láthatod, hogy Krisztián is (akinek nyilván magánéleti szempontból sem könnyű hosszú előre leszervezni hétvégéket) gyakran tervezett időpontokat ad meg, így nehéz hónapokkal előre kalkulálni. Nyilván ha áprilisban tudtam volna, hogy mikor lesz a júliusi versenyünk, szóltam volna – ha van dátumunk, azt mindig rögtön kitesszük a blogra. Most nem volt, így szólni sem tudtam miről. Nem volt mit / miről “kommunikálni”.

  De ettől függetlenül is: szerintem továbbra is nagyjából háromszor akkorára fújod ezt a problémát, mint amekkora valójában.

 25. @Zsolt: csak nem esik jol neki…

  A verseny viszont annyira zsenialis, hogy lehet, hogy ellopjuk 😉
  Ugy ertem, bevehetnenk a versenynaptarba 1 ilyen versenyt mi is, kiindulva majd a 3. verseny utani allasbol (kvazi folytatva azt). Persze ha mar nagyon nagyra no a lista, akkor resetelni kell, es elolrol kezdeni az egeszet.
  Es nem kell a tiltott listan ragodni hetekig, ami aztan ugyse lesz jo senkinek! Yeah! 😉

 26. Olvasva az ötletet,ez nagyon jó…Sok kreatív pakli alakulhat majd ki(főleg a 3. versenyre). Kár,hogy már nem játszom,és nincs kártyaállományom,erre még én is szívesen felnéznék…:D

 27. @Balage: Nem biztos, hogy ÍGY kell ellopni azt a bizonyos ötletet.
  Egyszerűen annyi a feladat, hogy a mindenkori három utolsó hivatalos Beholder hagyományos (amatőr és profi), valamint a Dungeon utolsó UR-es és utolsó UR-nélküli hagyományos versenyén első három helyezést elért paklikban lévő lapokat kell tiltani (ez akárhogy számolom 12 pakli, sok-sok átfedéssel).
  Ennek az adminisztrációja azért nem a világ, és máris van egy jó alapunk a hatalom korlátozására. Ha évente csak egyszer rendez a Beholder ilyen versenyt, akkor évente csak egyszer kell ezt megcsinálni. Nem kell rajta agyalni, mérlegelni, hogy mit tiltsunk, mit ne tiltsunk.
  Szvsz egyszer mindenképp érdemes lenne kipróbálni, aztán a sikere vagy netán sikertelensége majd magáért beszél.

 28. úgy értem hogy a három utolsó hagyományos versenyen (és ezt részleteztem) első három helyezést elért összesen 12 pakli…

 29. Janos, igazad van, es az is jo, de engem erdekel, hova fejlodik a dolog a 4. (esetleg 5. versenyre) 🙂

 30. Bubu, próbáld úgy reklámozni, hogy a Beszűkült látókör sorozatból a másik kettő még érdekesebb verseny lesz, tehát aki az elsőt kihagyja és inkább a Nyugat-magyarországi HKK találkozóra menne, nem kell nagy áldozatot hoznia. 😉

  Nagyon hasonlít a sorozat elképzelése arra, amit nemrég felvetettem a legutóbbi szavazás legjobb lapjainak eredményhirdetése topikban, de ott valamiért a koncepció nem kapott nagy lelkesedést. Grat a továbbfejlesztéséhez, a hozzászólásokból ítélve hatalmas siker lesz. 🙂

 31. Dani, köszi a tippet, a jövőben így fogom reklámozni 🙂

  Zsolt: Rendben van, ezt el tudom fogadni (bár azért egy olyan üzenet jöhetett volna, hogy ‘nálunk még képlékeny a dolog, bármi lehet, nem ígérek semmit, ha úgy gondolod, csinálj ‘B’ tervet’). Hogy felfújnám a dolgot, azt nem gondolom így, nekem fontos a saját rendezvényem (gondolom nektek is), és fontos, hogy a lehető legtöbb hkk játékosnak jó legyen. Már kaptam olyan üzenetet, ami rákérdezett, hogy a blogos versenyt nem lehet-e halasztani (mondjuk ezt az üzenetet nem nekem kellett volna címezni), mert ő mindkettőn részt venne. Az ilyen versenyzők miatt (is) szólaltam fel.

 32. Jó lenne lassan meghatározni az augusztusi blogverseny időpontját, hogy lehessen vele tervezni ezekben a nehéz, szabadságolással és egyéb HKK versenyekkel egyaránt terhes időkben…

 33. Gondolom, mivel augusztus 3. és 17. már foglalt a Dungeon-ben, így kizárásos alapon csak a 10. marad (lévén a 23-25. hétvégén meg a Nemzeti van). Vagy netán 31-én lesz?

ÉN IS HOZZÁSZÓLOK!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.